Razgovor:Jurjevo

Stranica ne postoji na drugim jezicima.
Izvor: Wikipedija
Ovo je stranica za razgovor za raspravu o poboljšanjima na članku Jurjevo.
Rad na člancima
Pismohrane:


(bez naslova)[uredi kôd]

Romski? ma ne mojte se zezati... --Bormalagurski 02:08, 5. srpnja 2006. (CEST)[odgovori]

Ovaj blagdan i jest najzanimljiviji kao romski blagdan, s etnološkog polazišta, jer je za njih to najveći praznik. Članak je naslovljen prema srpskom nazivu tog blagdana, jer ga i sami Romi tako nazivaju, pa tko traži informaciju o Ederleziju, prije će upisati Đurđevdan, nego Ederlezi. Đurđevdan koji se slavi u Srpskoj pravoslavnoj crkvi i srpskom narodu odgovara katoličkom i hrvatskom Jurjevu, pa bismo onda morali imati članak o svakom katoličkom i pravoslavnom svecu iz kalendara. Ipak, nadam se da ti, ovako kako je sada napisano, odgovara.--Donat 07:56, 5. srpnja 2006. (CEST)[odgovori]
Ja bih, Donate, o tome napravio posebni članak. Naime, Ederlezi odnosno Đurđevdan kod Roma odgovara en:Hıdırellezu i spada u kategoriju s Kakavom, a ne s kršćanskim praznicima u svezi sa svetim Jurjem. Tako bih članak Đurđevdan ostavio razdvojbu. Pa ako traži o kršćanskom blagdanu Đurđevdanu (jer u nekim krajevima kod Hrvata Juraj ima i oblik Đurađ), neka preusmjerava na Jurjevo, a o romskom, neka preusmjerava na Ederlezi ili na Đurđevdan (romski blagdan).
S obzirom da si ti autor dodatka [1], ne bih htio da ja to kopiram pa da "kradem" tvoj doprinos. 04:21, 16. rujna 2012. (CEST)
Slažem se. Učini tako. Slobodno napravi preusmjeravanje.--Donatus (razgovor) 14:15, 25. rujna 2012. (CEST)[odgovori]

(bez naslova)[uredi kôd]

U tekstu postoje greške katolički blagdan Svetog Jurja je 23. travnja — Prethodni nepotpisani komentar napisao je 89.172.199.142 (razgovordoprinosi) 14:49, 5. svibnja 2010.