Razgovor:Karantanija

Stranica ne postoji na drugim jezicima.
Izvor: Wikipedija
Ovo je stranica za razgovor za raspravu o poboljšanjima na članku Karantanija.
Rad na člancima
Pismohrane:

karantanija je Nastala je 623... Ime Valun je potpuno nepoznato ... Švercer Samo je bio Franak koji je Slovanima (nikakvim Slovencima), dok ga je bog poživio dao malo države ... Valuk se ne spominje... Ovo je sve ništa. --Zeljko 20:33, 14. veljača 2007. (CET)

Prvo se izvinjavam zbog mojog nepoznavanja hrvatskoga jezika; a imam repliko zbog Sama. Samo je BIO Slovan ili bolje poznan kao Venet Samo. Merovingi (to je Miroviči) so bili dio Venetske dinajstije in isto Slavjani i živjeli u Frankovski državi.

Slavenska fibula:

http://commons.wikimedia.org/wiki/File:Slavic_fibula_Crypta_Balbi.jpg

Merovinška (Miroviči) fibula: http://www.albany.edu/faculty/wer52/Images/Slides/9-24-04/Merovingian%20Fibula%206th%20century.jpg

Jezik ustoličevanja Karantanskih knezova je bio u Slovenskom-Slovačkom (Venskom) jeziku. Kada su se zapadni Slaveni (Veni; Veneti) spajali sa iztočnimi Slavenima (Skoloti / Skiti; "kot; cat"; kotat; kotit) počeli su se zvati "SklaVeni" ili Slavini. A Karantanski knez je bio knez(kralj) Venov (iz te riječi je došlo ime "Wien" ili Dunaj (Beč). — Prethodni nepotpisani komentar napisao je 109.182.130.248 (razgovordoprinosi)