Razgovor:Kunilingus

Stranica ne postoji na drugim jezicima.
Izvor: Wikipedija
Ovo je stranica za razgovor za raspravu o poboljšanjima na članku Kunilingus.
Rad na člancima
Pismohrane:

Ukoliko se potrudim i nadopunim članak iz mnogobrojnih knjiga o spolnosti, spolnim odnosima, članak će biti daleko opširniji, a u svima njima su opisane i tehnike kunilingusa. --Roberta F. 12:27, 30. travanj 2007. (CEST)


Wikicitati »Uz oralno stimiliranje klitorisa može se i istovremeno penetrirati prstima ili u vaginu, ljubiti i sisati usmine oko vagine, ubacivati i izbacivati jezik iz vaginalnog otvora, ili stimulirati klitoris prstima dok se u isto vrijeme ustima stimulira vaginalni otvor, odnosno vulva. Ovo su neka opća zapažanja o ženskim preferencijama što nikako ne znači da samo postoje ove varijacije, pa je zato preporučljivo stalno eksperimentirati i otkrivati nove načine seksualnog zadovoljenja partnerice prema njenim trenutnim reakcijama.«

Wikipedija nije, niti treba biti, nikakav (pa ni seksualni, a ponajmanje loš) savjetnik. Ili sam u strašnoj zabludi? Ygraine 12:36, 30. travanj 2007. (CEST)Ygraine

Ukoliko Wikipedija može biti istovremeno sportska, medicinska, tehnička, opća ili bilo koja druga enciklopedija, ne vidim zašto ne bi mogla biti i o spolnosti. Zbog čega je loše u opisivanju kuniligusa napisati i kako se izvodi sam kunilingus, a penetracija prstom u vaginu za vrijeme oralnog seksa je jedna od mogućnosti zadovoljavanja žene, ili žene nemaju pravo na potpuno zadovoljenje? Samo lamatanje jezikom lijevo-desno je vrlo dosadno i u većini knjiga se precizno opisuje na koji način se izvodi kako bi se poboljšali rezultati i žene dovele do željenog orgazma, kojeg u odnosu na muškarce daleko rjeđe doživljavaju. Uostalom, zbog čega bi tekst (i to proširen) bio pogodan za Wikipediju na njemačkom jeziku, a za našu ne? Spolnost je ionako preskromno pokrivena na Wikipediji na hrvatskom jeziku, jako puno članaka tek treba napisati, a postojeće nadopuniti. --Roberta F. 12:50, 30. travanj 2007. (CEST)
Wikipedija jest enciklopedija, o tome nema spora. Ali ona nije savjetnik. Rado bih čula, a vjerujem i drugi, koja je to "većina knjiga", kojeg je karaktera "većina knjiga", tko su autori "većine knjiga", sve kako bismo vidjeli je li ta "većina knjiga" referentna.
U članku je riječ o jednoj praksi koja je takva-i-takva, odnosno takva-kakva-jest. Članak ne govori načinu (načinima) da se seksualno zadovolji ženu. Tema članka nije "kako seksualno zadovoljiti ženu kunilingusom" nego "što kunilingus jest". Ygraine 13:16, 30. travanj 2007. (CEST)Ygraine

Pa pod rukama imam npr. "Super vrući seks" autorice Tracey Cox ili "Kako raditi one stvari" od Paula Joannidesa. A tekst poput: "Kunilinktus - dio spolne igre muškarca sa ženom, usp. felacija. Lat. cunnilingus: onaj koji obavlja kunilinktus = vulva + lingere: lizati", koji stoji u HER-u nije ništa. Nije čak ni za mrvu, a cilj kunilingusa bi trebao biti zadovoljenje žene i postizanje orgazma, jer nezadovoljene žene s vremenom postaju frustrirane. --Roberta F. 13:35, 30. travanj 2007. (CEST)

Pa zar i ovaj članak mora biti potkrijepljen literaturom ? :) --Suradnik13 13:42, 30. travanj 2007. (CEST)

Roberta, nesrećo:)) Govorim li kineski? Cilj članka je da kaže što kunilingus jest, i gotovo. Cilj članka nije dati paušalne, impresionističke, općenite, zdravorazumske, neznanstvene naputke o tome kako kunilingusom zadovoljiti ženu, u svrhu da žena ne bude nedoje*ana, jer nedoje*ane žene idu muškarcima (a i ostalima) na živce.

A ti, Suradniče13, misliš li da znaš sve o kunilingusu? Ygraine 13:44, 30. travanj 2007. (CEST)Ygraine

Tekst je OK osim dijela oko "pa je zato preporučljivo stalno eksperimentirati" koji mi ipak zvuči malkice neenciklopedijski. Mislim da barem taj dio treba preformulirati. Wikipedija ipak nije seksualni savjetnik ;). --Tycho Brahe 10:16, 4. svibanj 2007. (CEST)

Roberta sve dobro govori. Nema razloga zašto se ovdje nebi napisalo kakve kunilinguse žene vole i davalo upute kako ga kvalitetno raditi. —TheFlag (razgovor) 19:03, 6. siječnja 2024. (CET)[odgovori]

Povijest stranice[uredi kôd]

Autor ovog članka je anonimni suradnik 89.164.38.60, a ja sam dodala međuwikipoveznice i primjerenu sliku što se može vidjeti iz povijesti stranice [1]. --Roberta F. 21:05, 4. svibanj 2007. (CEST)

Kršenje autorskih prava[uredi kôd]

Izvor na stranici http://www.6yka.com/print/460:

"Tokom kunilingusa ližu se, ljube ili nježno sisaju klitoris, i/ili vanjske i unutrašnje usmine ženskog polnog organa. Nekim ženama je osjećaj usta ili jezika na usminama vulve predstavlja izuzetan užitak pa ga često praktikuju za ostvarenje orgazma. Uglavnom se pod kunilingusom i felaciom podrazumijeva ljubavna predigra koja treba da partnere dodatno uzbudi i da ih dovede do konačnog ljubavnog čina, odnosno penetracije (naravno ako se radi o heteroseksualnim partnerima). Iako se kunilingus praktikuje u heteroseksualnim i homoseksulanim odnosima, neki partneri teško pristaju na njega jer se prosto ne osjećaju dovoljno opuštenim. Neke žene vole mnogo načina na koje će ih partner obraditi pri čemu su najčešći oni kad partner nježno jezikom prelazi preko klitorisa, zatim čvrsto, fokusirano lizanje, te nježno i grublje sisanje klitorisa. Druge varijacije koje žene vole su oralno stimilisanje klitorisa sa istovremenom penetracijom prstima u vaginu, ljubljenje i sisanje usmina oko vagine, ubacivanje i izbacivanje jezika iz vaginalnog otvora, ili stimulisanje klitorisa prsima dok se u isto vrijeme ustima stimuliše vaginalni otvor, odnosno vulva. Ovo su neka opšta zapažanja o ženskim preferencijama što nikako ne znači da samo postoje ove varijacije, pa je zato preporučljivo stalno eksperimentisati i otkrivati nove načine seksualnog zadovoljenja partnerke prema njenim trenutnim reakcijama."

Na dnu: Copyright © 2006 Centar za informativnu dekontaminaciju Banja Luka. Sva prava zadržana.

Pa tko je slijep neka ne uspoređuje. Da vidimo pravila Wikipedije o citiranju:

http://hr.wikipedia.org/wiki/Wikipedija:Navo%C4%91enje_izvora http://en.wikipedia.org/wiki/Wikipedia:Spotting_possible_copyright_violations

http://en.wikipedia.org/wiki/Wikipedia:Copyright_FAQ

Zaključak: Roberta F. smije kršiti pravila Wikipedije.

Rosier 15:06, 5. svibanj 2007. (CEST)

Još jednom: "Ovaj članak nisam pisala, niti bila većinski autor ovog teksta". --Roberta F. 16:15, 5. svibanj 2007. (CEST)
Ljudi, prije nego što krenete s tvrdnjama da je xy napisao taj i taj članak, zamolila bih vas da konzultirate stare izmjene članka. Kao što se ovdje kristalno jasno vidi, ovaj je članak započeo i to u onom spornom obliku anonimni suradnik IP adrese 89.164.38.60, ne Suradnik:Roberta F. Njezin doprinos članku je ovdje. Ako netko još uvijek nije siguran tko je članak i kako započeo, evo još jednom - [2] Hvala --MayaSimFan 16:37, 5. svibanj 2007. (CEST)