Razgovor:Lav X.

Stranica ne postoji na drugim jezicima.
Izvor: Wikipedija
Ovo je stranica za razgovor za raspravu o poboljšanjima na članku Lav X..
Rad na člancima
Pismohrane:

може ли чланак бити овакав оглодани костур од рибе

Мислим да је сад мало боље, зар не?--Donat 18:04, 6. listopada 2006. (CEST)[odgovori]

Humanizam i renesansa[uredi kôd]

Za pitanje je li ovaj papa bio »humanist« i predstavnik »renesanse«, predlažem da se pročitaju članci humanizam i renesansa. Za jednog de' Medicija reći da nije ni humanist ni čovjek renesanse, malo je pretenciozno. Naravno, humanizam ovdje ne znači »čovjekoljublje«, nego je riječ o povijesnom terminu. Mnogi su povijesni likovi bili istovremeno predstavnici humanizma i renesanse, ali i zločinci. Stoga, ako doista »protestanti ne misle da je bio humanist i predstavnik renesanse« u tom smislu, volio bih vidjeti koji su to protestanti.--Donatus 21:01, 6. studenog 2006. (CET)

Dio o stavu jedne ili druge vjere, frakcije ili nečeg trećeg je glupost. Gdje ćemo biti ako budemo za svaku crkvenu osobu navodili razmišljanja drugih vjera. Sada na primjer ovdje nedostaje razmišljanje katolika, pravoslavaca i muslimana o ovome papi. Ovo bi trebala biti enciklopedija a ne debatni klub--rjecina 17:45, 12. studenog 2006. (CET)

"Održao je V. lateranski sabor 1517. godine. Iste godine, protiv prakse prodaje oprosta ustali su Jan Hus i Martin Luther." Jan Hus je pogubljen 1415. u Konstanzu (102 godine ranije).