Razgovor:Londonski metro

Stranica ne postoji na drugim jezicima.
Izvor: Wikipedija
Ovo je stranica za razgovor za raspravu o poboljšanjima na članku Londonski metro.
Rad na člancima
Pismohrane:


Prijedlog[uredi kôd]

Predlažem da se članak preimenuje u nešto tipa "Londonska podzemna", jer u londonski metro spadaju i tzv. Overground linije (koje voze samo po površini), koje jednom riječju nisu spomenute u ovom članku. --Ivi104 (razgovor) 14:11, 5. rujna 2016. (CEST)[odgovori]

________________________________

odg: Čini mi se da nisi baš upućen u sâm londonski metro. Naime, on se sastoji od 55% nadzemnih i 45% podzemnih pruga, i sve te pruge se zajedno zovu London Underground. London Overground, pak, je nešto sasvim drugo i nema veze s Undergroundom. Overground je gradska i prigradska željeznica, dok je Underground gradska podzemno-nadzemna željeznica. Nadam se da razumiješ razliku. Nadalje: ako misliš da su Over~ i Underground isto, to je kao da kažeš da pod Underground spadaju i DLR, londonski tramvaji i TfL-Rail. Odnosno, preoblikovano u jedan hrvatski primjer, kao da kažeš da su zagrebački tramvaji i zagrebačka prigradska željeznica isto. I zadnje: prijevozni sustav imena "podzemna" ne postoji. Dakle: ili je podzemna željeznica ili metro.

Zaključak: preimenovanje ovog članka u Londonska podzemna je neispravno što se tiče, možemo reći, "stručnog", ali i hrvatskog rječnika te točnosti samog naziva.

Vb271103, 4. srpnja 2017.