Razgovor:Marija Tudor

Stranica ne postoji na drugim jezicima.
Izvor: Wikipedija
Ovo je stranica za razgovor za raspravu o poboljšanjima na članku Marija Tudor.
Rad na člancima
Pismohrane:

Marija Tudor ne postoji. Žena o kojoj se govori u ovom članku nije imala prezime, jer je bila kraljevskog roda, a Tudor je ime njene kraljevske kuće. Članak bi trebao nositi ime Marija I Engleska, jer ovaj naslov degradira njen status.

To zapravo i jest točno, ali u nas se svejedno uvriježilo Marija Tudor, a osim toga pogledaj prvu rečenicu članka o njoj na en.wiki gdje također stoji da je znana i kao Marija Tudor. --Flopy 08:23, 14. prosinac 2007. (CET)
Dakle, Marija I se ovdje vodi kao Marija Tudor, a sestra joj Elizabeta kao - Elizabeta I. Toliko o dosljednosti. — Prethodni nepotpisani komentar napisao je 78.0.239.14 (razgovordoprinosi)
Tako je očito zato jer je ona bila jedina engleska kraljica toga imena. Lijepo navedi hrvatsku literaturu gdje piše Marija I. Engleska, a ne Marija Tudor, pa onda možemo dalje raspravljati. --Flopy razgovor 21:51, 24. kolovoza 2010. (CEST)[odgovori]
Netočno. Marija II, kći Jakova II iz kuće Stuart bila je engleska kraljica-vladarica (a ne kraljica-supruga) zajedno sa svojim mužem Vilimom II Oranskim. Na engleskoj Wikipediji (a za pretpostaviti je da oni znaju ponešto više od nas o svojim kraljevima i kraljicama) označena je upravo kao Mary II of England, što se može vidjeti na: http://en.wikipedia.org/wiki/Mary_II_of_England. Pa ako se nju može nazivati Marijom II, gdje li nam se zagubila Marija I, ona o kojoj pišu na: http://en.wikipedia.org/wiki/Mary_I_of_England?
Ovo nije članak o Mariji II. Lijepo ti nađi hrvatsku literaturu koja ti ide u prilog. --Flopy razgovor 22:40, 26. kolovoza 2010. (CEST)[odgovori]
Ne, nije članak o Mariji II, nego o Mariji I, koju se tako ne želi ovdje imenovati iz razloga koji s povijesnom točnošću i objektivnošću razvidno nemaju nikakve veze. Sapienti sat. — Prethodni nepotpisani komentar napisao je 93.136.6.86 (razgovordoprinosi) 22:44, 26. kolovoza 2010.
Problema nema jer postoji preusmjeravanje Marija I. Krvava. --Flopy razgovor 21:08, 28. kolovoza 2010. (CEST)[odgovori]