Razgovor:Mjerni instrument

Stranica ne postoji na drugim jezicima.
Izvor: Wikipedija
Ovo je stranica za razgovor za raspravu o poboljšanjima na članku Mjerni instrument.
Rad na člancima
Pismohrane:

Ovo je veliki sintetski članak kakav treba Wikipediji, jedini problem pri pisanju sintetskih članaka je to što autor treba imati ne samo znanje o području o kojem piše, nego mora i izvrsno razumjeti podjelu pojmova i veličina, kako bi napisao odgovarajuće stvari na odgovarajućim mjestima, kako bi se izbjeglo ponavljanje te kako bi cijela sinteza imala smisla.

Pričao sam s jednim kolegom administratorom prije par mjeseci o pisanju jednog sintetskog članka te smo tom prilikom ustanovili da je to moguće izvesti, ali pisanje takvog članka zahtijeva najmanje mjesec dana ako se želi napraviti pošteno, tako da ne ispadne šareni kolaž koji pokazuje da onaj (ili oni) koji su ga pisali zapravo ne razaznaju što kamo ide.

Primjeri:

  • odlomak "Vrijeme, energija, rad i snaga" je pomalo besmislen - daju se definicije sve 4 veličine, za prvu veličinu se nabrajaji instrumenti kojima se ona mjeri, a ostale tri veličine ostaju na svojim definicijama. Istina je da ove 3 veličine nemaju direktni instrument za mjerenje, ali postoje načini njihova mjerenja, jer inače na bismo znali npr. snagu motora da ju je nemoguće izraziti numerički. To ili nedostaje, ili su ove 3 veličine suvišne i u odlomku ima mjesta samo za temu "vrijeme".
  • Radar i Tahometar kao "Mjerni instrumenti za mjerenje duljine"? Tahometar ne mjeri duljinu, nego broj okretaja ili brzinu, tahograf mjeri prijeđeni put. Radar?

Ne želim ovakav članak premjestiti na stranicu za razgovor, ali autor se mora izjasniti kakve su mu namjere glede ovog članka jer ako ga namjerava ostaviti takvog kakav je napisan onda je bolje da ide na stranicu za razgovor. SpeedyGonsales 07:43, 8. srpnja 2011. (CEST)[odgovori]

Temperatura#Mjerni instrumenti[uredi kôd]

Ovaj članak o mjernim instrumentima i odlomak u članku o temperaturi: Temperatura#Mjerni instrumenti također treba uskladiti. Ili ispraviti ono što piše u članku o temperaturi ili u ovome članku o instrumentima, ali ovako zbunjuje. Nažalost, ovaj članak ima dva izvora iz kojih se ne može ispraviti odlomak o ovim mjernim instrumentima, a članak o temperaturi nema niti jedan izvor. --Roberta F. 01:16, 10. srpnja 2011. (CEST)[odgovori]