Razgovor:NK Olimpija Osijek

Stranica ne postoji na drugim jezicima.
Izvor: Wikipedija
Ovo je stranica za razgovor za raspravu o poboljšanjima na članku NK Olimpija Osijek.
Rad na člancima
Pismohrane:

Za vrijeme socijalističke Jugoslavije, među Osječanima se dugo vremena govorilo da je Olimpija jedini pravi "hrvatski" klub u Osijeku.
Naime, među brojnim Osječanima je vladalo uvjerenje da NK Osijekom upravljaju zvjezdaški i partizanovački nastrojeni ljudi (većinom Srbi), a u prilog ovoj tvrdnji se govorilo da, kada je trebalo C.Zvezdi ili Partizanu iz Beograda osvojiti bodove, da su oni bez problema pobjeđivali, pri čemu se NK Osijek nije puno opirao, dok je protiv Hajduka ili Dinama bilo "upri svom snagom". Posljedica ovoga je i činjenica da su se brojni Osječani okrenuli Hajduku ili Dinamu, a za njih je, Olimpija bila "prava domaća".
Iz isteg razloga, NK Osijek nije stvorio svoju "tvrđu" navijačku bazu (unatoč činjenici što je Osijek grad sa preko 100.000 stanovnika, i jako gospodarsko središte), kao što je NK Rijeka stvorila (Hajduk i Dinamo ne spominjemo ovdje), jer su se Osječani opredijelili za Hajduka ili Dinama.
Kako se '80-te primicale kraju, i počelo je hrvatsko nacionalno buđenje, stvari su se polako počele okrećati.
Ovaj podatak sam doznao od Osječana. Nisan dobio podatak o tome kakav je ugled u Osijeku imao "Metalac". Kubura 11:00, 6. listopada 2006. (CEST)[odgovori]