Razgovor:Narodnooslobodilačka vojska i partizanski odredi Jugoslavije

Stranica ne postoji na drugim jezicima.
Izvor: Wikipedija
Ovo je stranica za razgovor za raspravu o poboljšanjima na članku Narodnooslobodilačka vojska i partizanski odredi Jugoslavije.
Rad na člancima
Pismohrane:

Užas!

Nabacano je par rečenica u kojima se totalo brkaju pojmovi. NOV i POJ je bila "Vojska", doduše pod kontrolom KPJ, ali to ipak inije isto što i partija! Ima svoju povijest, kada je osnovana, kako se razvijala, kada je korišteno to ime a kada je postala nešto drugo.

Ovo npr. fakat nema veze s naslovom:

Nakon rata stvorene su još 3 jugoslavenske republike. Pored Srbije, Hrvatske i Slovenije, oformljene su Bosna i Hercegovina, Crna Gora i Makedonija. Priznat je novi, makedonski jezik. Poslije su ujedinjeni i hrvatski i srpski (uključujući bošnjački i crnogorski), i to u srpskohrvatski jezik. U prvom periodu, današnjim Bošnjacima nije priznata vlastita etnička zasebnost, a konstitutivnost i priznanje dobili su tek 1971., pod imenom Muslimani.

Na zasjedanju AVNOJ-a, prihvaćene su državne granice koje su danas na snazi. Formirane su srpske pokrajine Vojvodina i Kosovo, a Crna Gora dobila je Boku kotorsku.

Još tri republike? Koje su to repbulike navodno ranije postojale, u Kraljevini? I kakve to veze ima sa NOV i POJ? --Fausto 16:12, 18. rujan 2007. (CEST)

Pa onda ovo: srpski: Narodnooslobodilačka armija i partizanski odredi Jugoslavije

Otkud ideja, da se na srpskom NOV i POJ navodno zvala NAA i POJ!?--Fausto 16:15, 18. rujan 2007. (CEST)

Moram priznati da mi ona "Prvobitna zastava partizana" također nije jasna.--Fausto 16:17, 18. rujan 2007. (CEST)

Užas 2

Članak sadrži deo "Partizanski zločini", dok članak "Ustaše" ima tako metafizičke podnaslove kao što su "Značenje pojma "ustaša" i njegova demonizacija" ili "Promišljanja o sudbini ustaškoga pokreta"!? Ustaški "Zločini" sadrže samo poveznicu ka... ničemu!? Krajnje neutralan, objektivan i enciklopedijski pristup, svaka čast...