Razgovor:Orci (Tolkien)

Stranica ne postoji na drugim jezicima.
Izvor: Wikipedija
Ovo je stranica za razgovor za raspravu o poboljšanjima na članku Orci (Tolkien).
Rad na člancima
Pismohrane:

Onda ga je J.R.R. Tolkien oživio u svojim fikcijskim pričama o Međuzemlju kao ime rase stvorenja koja su često služila zlim silama kao vojnici.

Jel to prijedlog za dodatak tekstu? --Gal 19:06, 24. kolovoz 2007. (CEST)

Greške[uredi kôd]

  • Obzirom da je profesor imao jednu "neugodnu" osobinu - do kraja života je mijenjao i nadograđivao svoj rad i brojne su njegove teorije ostale nedovršene - tako postoji i više teorija o postanku oraka.
  • U knjigama sam Tolkien to nije ni potvrdio, ali ni opovrgnuo.
  • Zubi su im bili žuti, usta široka, jezici crveni i debeli, a nosnice i lica široki i plosnati.
  • Dobro su vidjeli po mraku, a živjeli su u gadnim, prljavim jamama u kojima su se množili brže od bilo kojih drugih bića na Ardi.
  • Tijekom Rata Sila Valari su došli do Utumna, provalili u njega i Melkora vezali Angainorom, velikim lancem koji je iskovao Aulë, te potamanili sve njegove sluge u dubokim jamama, a među njima i većinu oraka. (tu samo zarez fali, ali mi se nije poveznice dalo kopirati...)

Kad već uređuješ... -- Dvorsky 12:16, 25. kolovoz 2007. (CEST)

Zaboravi, kužim sad - ovo je već ispravljeno. Hvala! Gal 12:27, 25. kolovoz 2007. (CEST)

Znam, to sam i ja primijetio... :D Samo ti uredi kaj treba, a ak još nekaj ne bu dobro, već će se naći netko tko će to popraviti. Nitko nije savršen, zato i postoji opcija Uredi. ;) -- Dvorsky 12:33, 25. kolovoz 2007. (CEST)

Kad smo kod opcije Uredi koju svatko može koristiti - kako to kontrolirate? Naime, htjedoh pitati jeli bilo zlonamjernih upada u tekstove i kvarenja istih. Meni da netko uleti negdje pri sredini ovih oraka i ubaci npr, jednu netočnu tvrdnju ili nešto slično - pitanje je kad bih ja to primjetila --Gal 12:39, 25. kolovoz 2007. (CEST)

Zato postoje suradnici (npr.) koji svakih trideset sekundi reloadaju i pregledavaju nedavne promjene jer im je dosadno pa uklone te vandalizme. Ili tako nešto... Imaš u starim izmjenama ukloni ovu izmjenu i tamo se to radi. Ali nesmije se zloupotrebljavati... -- Dvorsky 12:50, 25. kolovoz 2007. (CEST)

Joj da, ima opcija Stare izmjene. Naravno da se ne smiju zlopotrebljavati, ali kad je to spriječavalo ljude? OK, OK, tebi je dosadno, a ja sam novinar pa mi je cinizam ko profesionalna deformacija --Gal 13:13, 25. kolovoz 2007. (CEST)

Inaće bismo za ovakve razgovore trebali koristiti naše suradničke razgovorne stranice... Al valjda na m nitko neće zamjeriti... A te vandale onda blokiraju naši vrijedni admini... :D -- Dvorsky 13:38, 25. kolovoz 2007. (CEST)

Sorry, zapamtila za ubuduće--Gal 13:39, 25. kolovoz 2007. (CEST)