Razgovor:Pedofilija

Stranica ne postoji na drugim jezicima.
Izvor: Wikipedija
Ovo je stranica za razgovor za raspravu o poboljšanjima na članku Pedofilija.
Rad na člancima
Pismohrane:


Spol i rod pod povećalom[uredi kôd]

Kakav fantastičan "kolaž" slaganja i preslagivanja rečenica kako bi se potpuno izmijenio smisao.

U cijelom priručniku "Spol i rod pod povećalom" nigdje ne piše da se pedofilija smatra moralno neutralnom (ni dobra ni loša), niti se igdje spominje "prihvatljivost kulturološkog fenomena pedofilije". Istina da se opisuje fenomen pedofilije u raznim plemenskim kulturama, ali ne kao sugestija ili izgovor za predavanje istog u školama, već se neutralno iznosi kao činjenica da je prisutan u nekim plemenskim tradicijama.

Pojam prihvatljivosti kulturološkog fenomena na str. 140 istog priručnika odnosi se na kulturološku relativizaciju homo- i heteroseksulizma, nikako pedofilije.

Citat: "Zapadnjačka kultura (tj. europska i sjevernoamerička), iz antropološke perspektive, posjeduje izrazito eurocentričan stav. U odnosu na seksualnost to znači da je ova perspektiva dualističke naravi sklona promatrati ljude kao maskuline ili feminine, kao heteroseksualne ili homoseksualne, a seksualna ponašanja klasificirati kao dobra ili loša. Međutim, ne možemo ignorirati činjenicu da živimo u multikulturalnom okruženju gdje svaka kultura može dati značajan doprinos razmatranju i proučavanju seksualnosti." (str. 140)

Stoga, brišem ovo zadnje uređivanje, a ako administratori misle da sam u krivu neka revertaju moju intervenciju.--Dean72 (razgovor) 01:32, 12. prosinca 2012. (CET)[odgovori]