Razgovor:Petrović Njegoš (crnogorska dinastija)

Stranica ne postoji na drugim jezicima.
Izvor: Wikipedija
Ovo je stranica za razgovor za raspravu o poboljšanjima na članku Petrović Njegoš (crnogorska dinastija).
Rad na člancima
Pismohrane:

KOJI TO DOKAZ IMATE DA JE U PITANJU 1696. GODINA kada toliko ustrajavate u TOJ POGRIJEŠCI? Ako je u pitanju vladika Danilo tada je izabran na Zboru 1697. godine, a zavladičen od srpskog patrijarha 1700. u Sečuju. DAKLE ODAKLE VAM GODINA 1696? Nijednom znanstveniku to nije pošlo za rukom da to otkrije, jedino je izgleda vašem Suradniku to posve jasno kao dan. Zašto ne dozvolite ISPRAVKU makar oko godine, ako na ostalim pogriješkama ustrajavate i POTPUNO POGRIJEŠNO OBAVIJEŠTAVATE pučanstvo.

Kako znate da su oni UOPĆE "crnogorska" "dinastija"?[uredi kôd]

  • Ako "Nema pouzdanih povijesnih činjenica o obiteljskom podrijetlu Petrovića" kako i sami pišete, otkuda tada sa tolikom sigurnošću tvrdite da SU UOPĆE "crnogorska" "dinastija"? Srbi tvrde da su oni njihovi i njima se ponose!
  • ako je "samozvanac kralj" Nikola poslijednji dinast, TKO JE BIO PRVI KRALJ u njihovoj dinastiji, da bi se uopće pisalo o "vladajućoj" dinastiji i to još "crnogorskoj"?
  • Kralj se bude po naslijeđu i rođenju, a carom se možeš proglasiti. Šćepan Mali je tako uradio kao "samozvanac", ali kako to da je Nikola "samozvanac" riješio da postane kralj? Može li se postati kralj bez prava na kraljevsku titulu koje dobiješ rođenjem?
  • Pišite o Petrovićima kao pjesnicima i autorima Balkanske carice..., kao duhovnim ličnostima. "Državnu vlast" u njihovijem rukama, ZABORAVITE.

Knjaz (knez) Nikola je uz blagoslov crnogorske narodne skupštine i svih velikih sila proglašen za kralja na 50godišnjicu vlasti. Nakon njega u egzilu vladaju još kralj Danilo II i pod regentsvom kralj Mihajlo I Krnovo (razgovor) 14:02, 17. listopada 2020. (CEST)[odgovori]

Crnogorci ponosite se crnogorskim obiteljima, a ne srpskim[uredi kôd]

Unatoč tomu što NIJESU crnogorskog podrijetla, Petrovića i njihovijeh nedjela i zla koje su počinili crnogorcima bi se svaki Crnogorac morao sramiti! "Vlast" su dograbili samo uz pomoć Srba i Rusa. I što su na kraju učinjeli sa Crnom Gorom. Ujedinili je sa Srbijom.

POGRIJEŠNA GODINA "VLASTI" 1696. nema dokaza za tu godinu. “Vladika Danilo Šćepćević izabran je za mitropolita Crnogorske pravoslavne crkve, na crnogorskom zboru 1697. godine.[uredi kôd]

Promjenite godinu 1696. jer nitko ne zna otkuda vam takva glupost. Evo linka sa emisije RTCG koja je specijalno uradjena za Petrovice, gdje i sami navode 1697. godinu. Da nije tako i sami bi rado stavili "vasu" 1696. godinu i produljili "vladavinu" ove srpske obitelji. A inace, vladika Danilo Scepcevic (koji nije Petrovic) je zavladicen tek 1700. godine, tako da nije u pitanju ni 1697. ali hajde neka im.

  • [1] RTCG Istorija Crne Gore / Sv Petar Cetinjski.

Oprostite nijesam se ulogovao, zaboravio sam,ali evo potpisa - Junackopleme

Petrović-Njegoš[uredi kôd]

Uvriježeni naziv dinastije, koji se tako navodi i u enciklopedijama, je Petrović-Njegoš, a ne samo Petrović. Stoga smatram da naslov treba izmijeniti. Walter9 (razgovor) 06:04, 9. travnja 2010. (CEST)[odgovori]