Razgovor:Popis općina u Hrvatskoj

Stranica ne postoji na drugim jezicima.
Izvor: Wikipedija
Ovo je stranica za razgovor za raspravu o poboljšanjima na članku Popis općina u Hrvatskoj.
Rad na člancima
Pismohrane:

Ne brisati komentare.

Kada usporedimo koliko ima naseljenih mjesta i gradova u Americi i koliko ima u Hrvatskoj, i koliko ima nas i njih, pa još onih što spikaju engleski... vidim da su naše općine i gradovi bolje opisani nego američki... Kako. Lijepo.... naših 4,5 milijuna Hrvata stranice o svojim općinama i naseljima opisali su svojim riječima, koliko toliko, ali svojim. Pogledajmo američke stranice, u moru njihovih sitija i tauna i kauntija gotovo da nema (u usporedbi koliko ih ima) ničega što su sami napisali, sav im je posao napravio međuspremnik, gdje lijepe tekstove sa interneta i premještaju na svoju wikipediju. Pa čega da se onda sramimo, a i pred kime, kad je uzorna engleska wikipedija na svoje stranice samo lijepila ono za što se netko mučio i pisao ,vjerojatno sa svim slučajnim pravopisnim pogreškama, koje su se mogle naći na originalu. --Zeljko 13:55, 16. veljača 2007. (CET)

Doduše i na nekim našim člancima postoje kopirani tekstovi, samo što je to vrlo lako za otkrit. Naravno da se nemamo što sramiti, neki su članci čisto solidni, iako na većini treba poraditi. Zato sam krenuo u popunjavanje predložaka na općinama, koji za početak pružaju čisto dovoljne informacije o svakoj (smještaj, veličinu - ljudsku i teritorijalnu, političko vodstvo). U ovom trenu kompletno je popunjeno 10 županija, ostale djelomično. Ja bih volio kad bi se i drugi uključili, ako ništa barem zemljopisno opisivati općine --Suradnik13 14:31, 16. veljača 2007. (CET)

Zašto su popis obćina i gradova u Hrvatskoj na stranicama dodataka. Oni su uobićni članci i tako mogu da su na stranicama članaka. --Janezdrilc (razgovor) 17:53, 1. rujan 2008. (CEST)

Nedavno smo uveli dodatni imenski prostor za popise. Stvar dogovora. --Pancho W. Villa (razgovor) 09:54, 2. rujan 2008. (CEST)