Razgovor:Sergej Koroljov

Stranica ne postoji na drugim jezicima.
Izvor: Wikipedija
Ovo je stranica za razgovor za raspravu o poboljšanjima na članku Sergej Koroljov.
Rad na člancima
Pismohrane:


Rat izmjena[uredi kôd]

Molim suradnike, za izbjegavanje rata izmjena navedite pouzdane neutralne izvore kad mijenjate osjetljive podatke. -- Bonč (razgovor) • Tagline: Wikipedija je slobodna enciklopedija koju svatko može uređivati. •  16:20, 11. prosinca 2013. (CET)[odgovori]

Porijeklo[uredi kôd]

Hrvatska wikipedia izgleda ne može bez toga da gde god može, udene nekome neko ukrajinsko poreklo pa tako i ovde...

"smatrao se etničkim Ukrajincem, a ukrajinski jezik mu je bio materinji." i najzanimljivije, nigde to nepiše, niti u jednom članku wikipedije, ni engleskom a najzanimljivije, ni na ukrajinskom.

Samo ste vi to, bez ikakvih izvora, postavili. Zanimljivo, članak na engleskoj wikipediji navodi da mu je majka kozačkog, grčkog i poljskog porekla (i daju izvor za tu tvrdnju) pa hajde sad i široko da tumačimo to "kozačkog" porekla jer su se, u etničkom smislu kozaci smatrali rusima i ukrajincima manjim delom ali opet ostaje simptomatično to potenciranje na "ukrajinskom" poreklu bar preko majke sa posebnim osvrtom na "ukrajinski kao maternji".

Pogledao sam i jedninu vanjsku poveznicu koja je u članku navedena i nigde se ne navodi njegovo ukrajinsko poreklo a ponajmanje ukrajinski kao maternji jezik, jedini jezik koji se tamo spominje jeste ruski, naime da je rodjen "in the family of a Russian language teacher".

A izvor koji se navodi u engleskom članku wikipedije je njegova biografija koju je napisala njegova ćerka http://epizodsspace.airbase.ru/bibl/koroleva-n/otets/koroleva-otets-t1-2007.pdf pa je za očekivati da ona valjda zna kog su porekla njeni preci i kojim jezikom su govorili.


Bilo bi smešno da nije žalosno. Kada ćete jednom shvatiti da je ovo deo jednog svetskog projekta i da ovde nema mesta mitomaniji, ličnim amozitetima i željama, da je sve lako i brzo proverljivo?

178.220.189.162 14:58, 20. rujna 2018. (CEST)[odgovori]

Ispravak nestručnog termina[uredi kôd]

Molim ispraviti - "Luna 3 uspio snimiti fotografije tamne strane Zemljinog satelita". Kao što znamo, tamna strana može biti bilo koja strana Mjeseca.193.198.109.2 02:11, 28. lipnja 2019. (CEST)[odgovori]