Razgovor:Srbijanska rukometna reprezentacija

Stranica ne postoji na drugim jezicima.
Izvor: Wikipedija
Ovo je stranica za razgovor za raspravu o poboljšanjima na članku Srbijanska rukometna reprezentacija.
Rad na člancima
Pismohrane:

Predlažem da se ovaj članak preimenuje u Srbijanska rukometna reprezentacija.  goggs1212  08:46, 28. siječanj 2008. (CET)

Slažem se. Kad hrvatski jezik poznaje razliku srpskog (odnosi se na Srbe) i srbijanskog (koje se odnosi na Srbiju), iskoristimo tu mogućnost. Kubura 09:13, 28. siječanj 2008. (CET)

I? Jel ima što od ovog preimenovanja?  Sauly  07:54, 22. lipanj 2009. (CEST)

Dana 30. siječnja 2008. u 14:42 sati suradnik Sauly je premjestio članak na Srbijanska rukometna reprezentacija (kako i treba). Dana 22. lipnja 2009. u 17:26 suradnik Edgar Allan Poe brzopleto je premjestio članak na Srpska rukometna reprezentacija, nit' je koga pitao tko zna hrvatski jezik, niti je gledao što piše na stranici za razgovor. Stranica je vraćena na ispravni oblik, ako se pojavi još netko nepismen i ponovo premjesti stranicu, zaključat ćemo ju. SpeedyGonsales 16:03, 18. srpnja 2009. (CEST)[odgovori]

Nasljednica[uredi kôd]

Srbijanskoj rukometnoj reprezentaciji je svjetska rukometna organizacija priznala kontinuitet od SR Jugoslavije odnosno Srbije i Crne gore, što ovde nije pomenuto. Ta reprezentacija je osvojila 2 svjetske i jednu evropsku broncu i bila 4. na Olimpijskim igrama u Sidneju. Participirala je i u 7. medalja koje je osvojila SFRJ ali to joj se ne može pripisati. "Za sada nema značajnijih međunarodnih ostvarenja" nema smisla da stoji, jer kao što ste videli nije tačno. Ako je nešto međunarodno priznato, bez obzira na vaše želje i mišljenje, trebalo bi da se poštuje takvo kakvo jeste.— Prethodni nepotpisani komentar napisao je 79.101.58.197 (razgovordoprinosi) 12:42, 25. srpnja 2011.

Nedoslednost i proizvoljnost[uredi kôd]

Dragan Škrbić nikada nije igrao za reprezentaciju Srbije. Igrao je za reprezentaciju SR Jugoslavije čiji je Srbija legitiman naslednik priznat od svih na svetu osim od administratora Kubure i njemu sličnih na HR Wiki. Dakle, ili obrišite sa spiska Škrbića i ostale...ili navedite sve medalje koje je Srbija osvojila dok se zvala SR Jugoslavila/Srbija i Crna Gora (a svoje teorije o "pravdi" čuvajte za kafanska prepucavanja).

Beli orlovi?[uredi kôd]

Netko je očito pobrkao stvari. Beli orlovi je naziv za nogometni klub iz SAD-a (kojeg čini srpska emigracija), neke "paravojne" postrojbe su nosile taj naziv a sportisti nose naziv Orlovi (ne samo rukometaši).