Razgovor:Sveti Augustin

Stranica ne postoji na drugim jezicima.
Izvor: Wikipedija
Ovo je stranica za razgovor za raspravu o poboljšanjima na članku Sveti Augustin.
Rad na člancima
Pismohrane:

Kako Augustin može spadati u srednjovjekovne filozofe kad je umro (430.) nekoliko desetljeća prije početka Srednjeg vijeka (476.)? --  Gog gs1 212   13:40, 13. veljača 2007. (CET)

Da, ni meni se to ne čini baš najboljom kategorijom. Očito je strpan onamo, jer je bio izbor između antičkih i srednjovjekovnih filozofa. Možda je trabalo napraviti kategoriju starovjekovni filozofi u koju bi spadali i antički, kao potkategorija, i svi ostali do srednjeg vijeka.--Donatus 16:14, 13. veljača 2007. (CET)
Doista, Augustin još spada u antičku filozofiju (srednjovjekovna je ona između 400. i 1400. g. premda godine nisu uvijek presudan kriterij). Ne čini mi se dobrim rješenjem unedogledno grananje potkategorija filozofije, koje bi zjapile prazne, bez članaka. Ygraine 22:20, 21. travanj 2007. (CEST)Ygraine

nije istina, razdoblje srednjeg vijeka je počelo padom zapadnog rimskog carstva, dakle 300 i nekoje godine, paa....

Molim, da neki od administratora izmjeni ove dvije stranice, naime

  • 1. Augustin
  • 2. Aurelije Augustin

Razlog: stoljećima trajala je greška, kojom Augustinu dodavalo se ime, koje nije nikad imao.

Članak dakle neka bude na stranici Augustin, ali preusmjerenje na stranici Aurelije Augustin -> Augustin

--Lyonski 22:08, 21. travanj 2007. (CEST)

Stari vijek i kategorije (te poveznice)[uredi kôd]

Stari vijek je (po većini povjesničara) završio 476. godine, kad je propalo Zapadno Rimsko carstvo, kad je zbačen posljednji njihov car, koji ionako nije više imao vlasti. Sveti Augustin ne spada u svjetske kategorije, nego u vjerske kategorije, među Crkvene oce, što je posebna kategorija ranog kršćanstva. Ima ih dovoljno - zapadnih i istočnih. Ali postoje "veliki" i "mali". U drugim jezicima postoje te kategorije, zašto ne bi mogle i u hrvatskom? Pred crkvenim ocima (ili očevima) su bili apostolski oci ili očevi. Sad sam vidio, da je tako i urađeno - odlično!

Autora tog članka moram pohvaliti, da je pisao iscrpno. Ali poveznice treba pisati u nominativu - i njima dodavati druge padeže. Ja sam nešto uredio, ali toga još ima. Tako na primjer Sveti Augustin, ali u genitivu jednako, sa crticom između i: Svetog Augustina itd... Svakako mu želim sreću i mnogo uspjeha, jer crkveno-kršćansko područje je u Wikipediji dosta zanemareno ili manjkavo. Samo pogledajte, kako je kod pojedinih papa mršavo.
Ne znam nadalje, što rade administratori, da ne popravljaju takve greške onih Wikipedista, koji se još u tome ne snalaze (mislim na tako prostu stvar, kao što su spomenute poveznice. Za administratore je to igračka, za početnike može to biti tvrd orah. Mislim da nije pravilno stajalište, da netko uživa u brisanju i opominjanju, a ništa ne pomaže. I sam sam to doživio - ne samo jednom - i tako uz neku oznaku puštaju članak - bez da bi pojasnili, u čemu je problem. To je po mom mišljenju oholost, što ne bi smjelo biti u Wikipediji. To ipak nije ni teška stvar, da se pomogne u takvoj sitnici. Treba samo dobra volja - ali lakše je ono drugo. --Stebunik (razgovor) 00:50, 2. veljače 2021. (CET)[odgovori]