Razgovor:Svjetska meteorološka organizacija

Stranica ne postoji na drugim jezicima.
Izvor: Wikipedija
Ovo je stranica za razgovor za raspravu o poboljšanjima na članku Svjetska meteorološka organizacija.
Rad na člancima
Pismohrane:

Kategorija[uredi kôd]

Mislim da nam ovdje trebaju obje kategorije - i "UN" i "Međunarodne organizacije" jer je ovo zapravo organizacija unutar UN-a. Ne znam šta misle ostali. --Tycho Brahe 20:51, 26. ožujak 2007. (CEST)

Drugim riječima, po meni, pod Kategorija:Ujedinjeni narodi spadaju sve teme vezane uz UN - i bivši gl. tajnici i organizacije i UNPROFOR i slično, a pod Kategorija:Međunarodne organizacije spadaju sve organizacije koje su ili samostalne ili dio UN-a (ili drugih organizacija).

Što ostali misle o tome? --Tycho Brahe 20:54, 26. ožujak 2007. (CEST)

Da ne filozofiramo, ja bih predložio otvoranje posebne kategorije "Specijalizirane ustanove UN-a" - to su sve međunarodne organizacije koje su povezane s UN-om, koje su povezane uglavnom sporazumom, bilo da su postojale prije UN-a ili da ih je osnovao UN. Tu bi spadale Međunarodna organizacija rada, FAO, UNESCO, WHO, i mnoge druge.--Suradnik13 22:12, 26. ožujak 2007. (CEST)
Sad vidim da su tako stavili i na en:wiki en:Category:United Nations specialized agencies. Tako bi nalakše izbjegli pretrpavanje jedne kategorije (u ovom slučaju međunarodne organizacije) svim i svačim. Ovu gore primjedbu potkrepljujem literaturom Andrassy:Međunarodno pravo, koja mi je u ovom trenu pored ruke, a koliko se sjećam tako je i u drugim izvorima--Suradnik13 22:17, 26. ožujak 2007. (CEST)