Razgovor:Tigrica

Stranica ne postoji na drugim jezicima.
Izvor: Wikipedija
Ovo je stranica za razgovor za raspravu o poboljšanjima na članku Tigrica.
Rad na člancima
Pismohrane:

Članku je potrebno ozbiljnije stilsko uređenje, ovo djeluje kao neka knjižica sa uputstvima za držanje te životinje, članak bi trebao govoriti o navedenoj životinji u smislu gdje raste, kako se razvija, što je, od kuda je i zašto je i tome slično. A i postavljeni link (sada uklonjen) govori o tome da je cilj ovoga članka zapravo reklama.--Dalibor Bosits 01:36, 13. studeni 2007. (CET)

Sve je to točno, no članak ne treba stajati u razgovoru, budući da je na njemu predložak koji traži uklapanje u već postojeći članak Tigrica.--Donatus 08:16, 13. studeni 2007. (CET)
Ovaj tekst u razgovoru je prilično bez veze. One su dupljašice, i bez mogućnosti da snese jaja u nekom zatvorenom prostoru, neće se niti pariti. A ovo o parenju izvan vidokruga je bedastoća. Drugo, one jesu česti kućni ljubimci, no ista vrsta živi u ogromnim jatima divlje, u Australiji. Ukratko, ovo uopće nema smisla uklapati u članak. Branka France 12:15, 30. prosinac 2007. (CET)

Savjeti: Papige tigrice su lijepe papige. Može ih se imati za kućnog ljubimca. Treba ih dobro pripitomiti ako ih želite pustiti van krletke. Zahtijevaju veliku brigu. Za oštrenje kljuna treba im staviti sipinu kost. Krletku treba držati urednu i čistu. Treba ih pustiti van iz krletke da jačaju svoje mišiće, ali treba zatvoriti prozor,ako pobjegnu neće se znati prehraniti i neće preživjeti. Vole pjevati i pričati. Zadivljuju čovjeka ljepotom svoga perja. Njihova krletka mora biti smještena u dobro grijanoj prostoriji i zaštićena od propuha. Svakodnevno im treba davati hranu i čistu vodu. Vole jesti salatu i voće. Papige se vole kupati pa mogu imati kadicu u krletci.Salata za papige nesmije biti mokra.Ako želite da se papige lijepo provode morate im priuštiti igračke kao što je ogledalo u kojem vide svoga prijatelja i pokušavaju pričati s njime,ljuljačku za što će im trebati vremena da se nauče ljuljati,viseće zvonce za zabavu,što veću krletku za udobnost,i bolje je imati dvije papige pa se one druže,pjevaju,pričaju...Ako želite imati mlade papigice morate im kupiti kućicu unutar gajbe u kojoj ju vi nećete moći vidjeti tako da se mogu pariti bez smetanja jer su dosta sramežljive životinje.


Evo, ja ću nešto dodati.--Dunjči (razgovor) 12:18, 25. srpnja 2009. (CEST)[odgovori]