Razgovor:Veliki vodenjak

Stranica ne postoji na drugim jezicima.
Izvor: Wikipedija
Ovo je stranica za razgovor za raspravu o poboljšanjima na članku Veliki vodenjak.
Rad na člancima
Pismohrane:

Veliki vodenjak jeste Triturus cristatus, ali, izgleda, ne živi kod nas.

Hrvatsko ime članka je, mislim, krivo. Ovaj koji živi kod nas, Triturus carnifex, Njemci zovu "alpskim vodenjakom" a Holanđani "talijanskim vodenjakom". Mi, izgleda, nemamo svoje ime za njega. Trebalo bi maknuti ime Veliki vodenjak i ostaviti samo latinsko. Branka France 12:13, 6. studenog 2006. (CET)

To sam i ja mislio. No, kako sam na Google nasao znanstvene radove o ovim bestijama na hrvatskom, gdje se koristi upravo ime Triturus carnifex, nisam se usudio nista mijenjati na svoju ruku.

Stavit cu prijedlog za promjenom imena dok se ne rijesi ovo pitanje, ali nemojte zurit sa prebacivanjem. --Tycho Brahe 12:33, 6. studenog 2006. (CET)

Dakle, u tri izvora, dva različita imena:( U našem Pravilniku o zaštiti vodozemaca (Narodne novine) ga nazivaju Velikim vodenjakom (Triturus carnifex) pa predlažem da i mi ostabemo kod ovog imena. Branka France 20:30, 3. svibanj 2007. (CEST)


Kako se evo već u više od dva mjeseca nije nitko javio s protuprijedlogom, mislim da se može odustati od "potrage za boljim naslovom" ;-) Branka France 15:11, 22. srpanj 2007. (CEST)