Razgovor:Vizualni identitet

Stranica ne postoji na drugim jezicima.
Izvor: Wikipedija
Ovo je stranica za razgovor za raspravu o poboljšanjima na članku Vizualni identitet.
Rad na člancima
Pismohrane:

Ovaj je tekst prepisan/preveden s bosanske wiki i ne odgovara u potpunosti svemu što obuhvaća vizualni identitet. Kao prvo, mislim da nema potrebe koristiti riječ imidž, a kao drugo jako je puno segmenata koji čine vizualni identitet, pa ću to objasniti i bolje razraditi nakon što dovršim članak o grafičkom dizajnu. --Modra 18:05, 29. lipanj 2007. (CEST)

Koliko vidim, članak približno odgovara engleskom pojmu Corporate Identity, pa ga ne bi bilo zgorega preimenovati i rekategorizirati u neku ekonomsku kategoriju (i dodati interwiki :) --Ivan Štambuk 18:15, 29. lipanj 2007. (CEST)
Pa corporate identity se kod nas smatra vizualnim identitetom - mogu jedino dodati još riječ poduzeća, premda vizualni identitet obuhvaća i recimo izradu postera za filmove. Ili jelovnike za restorane. Pa se bojim da se onda ne izgubimo u grananju. --Modra 18:22, 29. lipanj 2007. (CEST)

Još nešto: ovako napisan, članak ima malo previše naglasak na marketing, a premalo na dizajn. Istina je da je identitet zbir nekoliko disciplina, ali čini mi se da je ovo sadržajno malo previše otišlo u teorijskom, a premalo u praktičnom smjeru. :) --Modra 18:31, 29. lipanj 2007. (CEST)

Radi što hoćeš, ja sam samo proguglao Korporacijski identitet kad sam pokušavao pronaći članak na en wiki da iskopiran interwiki poveznice. Članak na bosanskoj wiki ih naime ima pogrješno postavljene :) Kladim se da su i oni od nekog kopirali, jer sumnjam da bi autor toliko omašio :P --Ivan Štambuk 18:42, 29. lipanj 2007. (CEST)
Da, u pravu si što se tiče engleskog pojma i staviti ću poveznice, ali načelno smatram da je netko to prepisao ili preveo bez razumijevanja. Popraviti ću, ali kada dođe na red. :) --Modra 18:50, 29. lipanj 2007. (CEST)