Razgovor:Zračna luka Gibraltar

Stranica ne postoji na drugim jezicima.
Izvor: Wikipedija
Ovo je stranica za razgovor za raspravu o poboljšanjima na članku Zračna luka Gibraltar.
Rad na člancima
Pismohrane:


Kategorije[uredi kôd]

Dodao sam 2 kategorije u skladu s dosadašnjim pravilima i običajima. Zračne luke redovito svrstavamo pod zrakoplovstvo i građevine, Gibraltar je kategiriziran pod UK. Dakle, zračna luka u Gibraltaru spada pod ove dvije britanske kategorije. Molim ne revertati, pogotovo ne bez obrazloženja. --Argo Navis (razgovor) 17:07, 29. ožujka 2014. (CET)[odgovori]


Za one koji imaju malih problema sa razumijevanjem kategoriziranja, evo dodatnog pojašnjenja: Dodao sam Kategorija:Zrakoplovstvo u Ujedinjenom Kraljevstvu i Kategorija:Građevine u Ujedinjenom Kraljevstvu iz slijedećeg razloga:

Zračne luke najčešće kategoriziramo po državama, ako postoji 5 članaka o zračnim lukama u istoj državi. Ako nemamo 5 takvih članaka za UK, zračne luke u UK dodajemo u one kategorije u koji bi išla sama Kategorija:Zračne luke u Ujedninjenom Kraljevstvu, kad bi postojala.

Ako pogledamo Kategorija:Zračne luke u Hrvatskoj, vidimo da ona ide pod Kategorija:Prometna infrastruktura u Hrvatskoj, Kategorija:Zračne luke po državama i Kategorija:Zrakoplovstvo u Hrvatskoj.

Slijedimo li istu logiku, vidimo da britanske zračne luke spadaju pod Kategorija:Prometna infrastruktura u Ujedinjenom Kraljevstvu, Kategorija:Zračne luke i Kategorija:Zrakoplovstvo u Ujedinjenom Kraljevstvu. S obzirom da Kategorija:Prometna infrastruktura u Ujedinjenom Kraljevstvu također nema 5 članaka kandidata (nego 4, za sada), umjesto nje stavljamo njenu nadkategoriju, a to je Kategorija:Građevine u Ujedinjenom Kraljevstvu.

Dakle, Zračna luka Gibraltar ide u kategorije:

S obzirom da je Gibraltar dio UK i da ima svoju kategoriju, članak ide u Kategorija:Gibraltar, što valjda nije ni bilo sporno.

Druga zračna luka u UK o kojoj imamo članak je Zračna luka London Heathrow. Slijedeći istu logiku kao i za Gibraltar, došli bi do istog popisa kategorija, s tim što bi umjesto Kategorija:Gibraltar imali Kategorija:London. Ako pogledate trenutnu verziju članka, vidjet ćete da su sve 4 kategorije već tamo i da nitko nije imao primjedbi na to. --Argo Navis (razgovor) 17:19, 6. travnja 2014. (CEST)[odgovori]