Razgovor o dodatku:Popis optuženika Međunarodnoga suda za ratne zločine počinjene na području bivše Jugoslavije

Stranica ne postoji na drugim jezicima.
Izvor: Wikipedija


Ispraviti[uredi kôd]

  • Nikola Šainović - nije bio ministar odbrane nego predsednik vlade Srbije i podpredsednik vlade SR Jugoslavije, i osuđen je na 22 godine zatvora.
  • Frenki - Čovek se ne zove Frenki, to mu je nadimak. Pravo ime mu je Franko. — Prethodni nepotpisani komentar napisao je 79.101.58.196 (razgovordoprinosi) 17:42, 23. srpnja 2011.
Ispravljeno. SpeedyGonsales 23:21, 23. srpnja 2011. (CEST)[odgovori]

Crnogorci u SRJ[uredi kôd]

Pavle Strugar, Veselin Šljivančanin i drugi nisu srpski nego jugoslovenski i crnogorski (izjašnjavaju se kao Crnogorci, rođeni su u Crnoj Gori, delovali u ime jedne od dve republike u okviru SRJ). Ako već pravite članke crnogorski glumci, pevači i slično, onda i ovde treba praviti razliku, ne da bi se umanjio značaj političara iz Srbije ili da bi se deo "svalio" na one iz Crne Gore nego radi istine i činjenica. Takođe Milošević je po ocu i majci iz Crne Gore rođen u Srbiji, Karađžić je rođen u Crnoj Gori, Arkan je poreklom iz Crne Gore, Radoman Božović takođe (koji se do duše izvukao optužbi), tadašnji predsednik skupštine Srbije Slobodan Unković takođe rođen u Crnoj Gori, Vojislav Šešelj i Franko Simatović su Hrvati po rođenju (Šešelj nije ni rođen u Srbiji). U vreme rata Srbija nije bila samostalna država, delovala je u okviru SRJ, u vlasti Crne Gore je bilo 100% Crnogoraca, kojima je manje ili više manipulisao Crnogorac iz Srbije Milošević, a u vlasti Srbije je bilo oko 50% Crnogoraca što iz Srbije što iz Crne Gore, u saveznim organima većinu su činili takođe Crnogorci (jako lako proverljivo i dokazivo).

Rahim Ademi je Albanac, pa se opet borio na strani Hrvatske. Ista stvar vrijedi sa Simatovićem, Hrvat je koji je bio na srpsko-crnogorskoj strani. Jovan Divjak se borio na strani BiH, itd. Narodnosti nisu bitne, nego strane. Najbolje bi bilo onda tako i staviti: srpsko-crnogorska strana - ako se slažete.--Seiya (razgovor) 18:29, 8. veljače 2012. (CET)[odgovori]