Razgovor o kategoriji:Mineralogija

Stranica ne postoji na drugim jezicima.
Izvor: Wikipedija
Ovo je stranica za razgovor za raspravu o stranici Kategorija:Mineralogija.
Rad na člancima
Pismohrane:
   Ovo je razgovor o kategorizaciji wikipedije.

Besmisleno je trpati mineraloge u kategoriju "Mineralogija", s obzirom na to da se radi i geološkoj disciplini, bilo bi puno pametnije da ostanu samo u kategoriji "geolozi" --Sanja Simat 17:02, 18. travanj 2007. (CEST)

Ima li kategorija:Mineralozi smisla? Postoji li uopće pojam "mineralog" ili se sve geologe koji se bave mineralogijom naziva jednostavno "geolozi", bez obzira na specijalnost? --Tycho Brahe 13:34, 20. travanj 2007. (CEST)
Ma ne, imaš i mineraloge, petrologe, paleontologe... tako da bi kategorija mineralozi čak i imala smisla. --Sanja Simat 16:33, 20. travanj 2007. (CEST)
OK. U tom slučaju, s obzirom da će buduća (prije ili kasnije) Kategorija:mineralozi ići pod kategorija:Mineralogija, prirodno je da članci u međuvremenu čekaju u nadkategoriji. To ti je uobičajeni postupak. Kategorija:mineralozi je "križanac" od Kategorija:geolozi i Kategorija:mineralogija, tj, sutra, kad je otvorimo, bit će podkategorija od te dvije kategorije. Dok se ne skupi "kvorum" (3 do 5 članaka), članci koji će iči u Kategorija:mineralozi stoje u onim kategorijama gdje ćemo kasnije postaviti njihovu zajedničku kategoriju. Kad se oslučimo na kat. Mineralozi, slijedi standardni postupak:
1. svaki od ovih članaka se miče iz Kategorija:geolozi i Kategorija:mineralogija
2. dodaje im se Kategorija:mineralozi
3. Kategorija:mineralozi se postavlja u Kategorij:geolozi i Kategorija:mineralogija
Ovo je nužno jer na ovaj način možeš uvijek lako provjeriti imaš li "kvorum" za novu kategoriju. Da ne postoji ovo pravilo, trećina bi mineraloga bilo pod Kategorij:geolozi, trećina pod Kategorija:mineralogija, a trećina u obje kategorije i bilo bi jako naporno provjeravati ima li potrebe za novom kategorijom.
Po istom ključu možeš naći i neke biografije i pod Kategorija:paleontologija, ako je ti nisi u međuvremenu "počistila" ;). Pozdrav! --Tycho Brahe 18:31, 20. travanj 2007. (CEST)
U bitim već postoji Kategorija:Paleontolozi kao potkategorija paleontolgije. --Sanja Simat 21:31, 20. travanj 2007. (CEST)
Hehe, nema nijedne biografije u paleontologiji, ta je biografija inače zjapila prazna do prekjučer, (heh, čak ni fosil nije bio u njoj), ali baš sada idem paleontologe prebaciti isto tamo. --Sanja Simat 21:29, 20. travanj 2007. (CEST)

Mineralozi vs. geolozi[uredi kôd]

Kolegice,

Imate potpuno pravo - mineralozi jesu geolozi (kao i paleontolozi), kao što je mineralogija dio geologije.

Pozdrav, Tomislav M. --Tomislav Malvić 13:51, 3. svibanj 2007. (CEST)