Razgovor o predlošku:Radovi

Stranica ne postoji na drugim jezicima.
Izvor: Wikipedija
Ovo je stranica za razgovor za raspravu o stranici Predložak:Radovi.
Rad na člancima
Pismohrane:

Svrha predloška[uredi kôd]

Ovaj predložak služi kad se članak uređuje, da ostali suradnici ne mijenjaju članak dok predložak bude prisutan na stranici.

Damirux 01:14, 17. veljače 2006. (CET)[odgovori]

Koliko sam ja shvatio, ideja je predloška prvenstveno spriječiti istovremeno uređivanje. Naime, dozvolimo li suradnicima da "rezerviraju" članke na čitavih 7 dana, to sa sobom povlači sljedeće:

  • Suradnici će početi shvaćati članke kao "svoje", što je suprotno najosnovnijim idejama wikipedije. I ovako se često javljaju suradnici koji teško shvaćaju da članci nisu "njihovi". Mogućnost "rezerviranja" bi dodatno otežala razumijevanje ovog pravila.
  • Ostali suradnici će izbjegavati uređivati ove stranice, što se također kosi sa idejama wikipedije.
  • Može doći do "hiperprodukcije" ovih predložaka, pogotovo od strane početnika. Morati ćemo svaki dan proivjeravati kojem je predložku istekao rok, a kojem nije.
  • Lijepo piše na dnu stranice dok ju uređujete: Ako ne želite da se vaše pisanje nemilosrdno uređuje i slobodno raspačava, nemojte ga ovamo slati.

Na kraju krajeva, ne vidim kako bi bilo kakav doprinos sa strane mogao ozbiljno omesti nečije pisanje. Wikijev "diff" će pokazati razlike i sve će biti jasno vidljivo. Vidim jako malo prednosti, a mnogo nedostataka opcije "7 dana". --Sombrero 16:06, 28. veljače 2006. (CET)[odgovori]


Ako je netko da ovaj predložak ograničimo na 3 sata neka napiše ZA ovdje:

  • ZA kraće ograničenje. Da li baš na 3 ili 5 sati, nije važno, ali se slažem. Jedino što to traži od suradnika je, da sutra ili kad nastavlja sa radom, pomovo stavi predložak, a u međuvremenu ne ograničava druge.
  • I ja se slazem sa Damiruxom da je minimum, za ovakav predlozak rok od, 3 dana, a nekako mi 7 dana zvuci najlogocnije. — SašaStefanović • 13:58 28-02-2006

Mislim da stavljanje predloška uvjetuje izbjegavanje istovremenog uređivanja (prvenstveno). Da li je to jedan dva ili više sati, odnosno dana je nebitno. Ako netko misli raditi na članku tj. uređivati ga, vrijeme potrebno za to je od 0 sati do beskonačno. Sami predložak ne znači da onaj koji uređuje članak zna sve i najbolje (zato mu ostali suradnici ostavljaju poruke na stranici za razgovor i onda taj rok neće biti ni 3 sata ni 3 dana nego onoliko koliko treba prvom suradniku da napravi članak). Što primjerice sa situacijama kad period završi i dugi suradnik stavi opet predložak pa ovaj prvi ispravlja i tako u nedogled.

Znači ja stavim predložak i nitko ne smije dirati članak???!!!??? Što ako ga netko dirne, plač i lelek uvrijeđenih suradnika.

Nisam ni za kakvo vremensko ograničenje. Neka ga suradnik koji postavlja predložak napiše na stranici za razgovor. Nešto kao ovo Ja suradnik uređivat ću ovaj članak dan dva tri pet osam. A ako nema uređivanja na tom članku 24 sata od postavljanja predloška ili dotični suradnik ne radi na članku zadnja 24 sata predložak maknuti. 24 sata su dovoljna za bilo koju dodatnu informaciju. --Andrej Šalov 17:38, 28. veljače 2006. (CET)[odgovori]

A i da se dopunim stavljanje predloška na duže vrijeme nije u duhu Wikipedije, ugrožava osnovna prava suradnika na doprinos (onog drugog kojeg predložak sprečava u doprinosu). --Andrej Šalov

Ograničenje stavljeno na 3 sata - PROBA[uredi kôd]

Stavio sam ograničenje na 3 sata uz određene izmjene teksta (neka bude tako zasad, pa ćemo vidjeti kako će šljakati). Ako bude šljakalo, OK neka ostane, a ako se počne većina žaliti da je to prekratak rok ćemo produžiti. Da li se slažete? Damirux 00:42, 1. ožujka 2006. (CET)[odgovori]

Ma super. Vidjet ćemo u praksi kako to funkcionira. --Zmaj 08:12, 1. ožujka 2006. (CET)[odgovori]
-//- : Sombrero 08:13, 1. ožujka 2006. (CET)[odgovori]