Razgovor sa suradnikom:Čačvina

Stranica ne postoji na drugim jezicima.
Izvor: Wikipedija
Wikipedijin
uvodni tečaj
Tečaj

Naslovna stranica
Uređivanje članaka
Oblikovanje članaka
Wikipoveznice
Sestrinski projekti
Slike
Tablice
Stranice za razgovor
Ne zaboravite
Prijavljivanje
Imenski prostori
Zaključak

Dodatno

Pomoć:Sadržaj

Čačvina, dobro došli na Wikipediju na hrvatskome jeziku – slobodnu enciklopediju! Pozivamo Vas na sudjelovanje u rastu ove svima dostupne enciklopedije započete 16. veljače 2003. godine.

Molimo Vas, upoznajte se s osnovnim načelima Wikipedije:

Pet stupova Wikipedije − što je i na čemu se temelji Wikipedija
Izvori i provjerljivost − kako uspješno činiti Wikipediju boljom
Slike − kakve slike smijete postavljati na Wikipediju.

Uređivanje možete vježbati na stranici za vježbanje. U slučaju da Vam zatreba pomoć javite se dodijeljenom mentoru ili postavite pitanje u Kafiću; odgovor će brzo stići. Probleme s uređivanjem ili s postupanjem drugih suradnika dajte na pažnju administratorima.

Svoje doprinose na člancima ne potpisujte, a komentare na stranicama za razgovor, suradničkim stranicama i Kafiću potpisujte tako da na alatnoj traci izaberete ili ili tako da napišete četiri tilde, što kod uređivanja izgleda ovako ~~~~.
Svoju suradničku stranicu imena »Suradnik:Čačvina« možete uređivati po želji, u skladu s pravilima uređivanja suradničke stranice. Možete je popuniti suradničkim okvirima i upisati nazive članaka koje ste započeli ili namjeravate stvoriti.

Molimo Vas da prilikom uređivanja ne stavljate radove zaštićene autorskim pravima bez dopuštenja! Nemojte izravno kopirati sadržaje s drugih internetskih stranica ako nemate izričito dopuštenje. Ako imate dopuštenje, napišite to na stranici za razgovor ili ga jednostavno dodajte ovdje, a to obvezno napravite prije nego započnete s pisanjem preuzetog teksta. Svi doprinosi Wikipediji pod licencijom su Creative Commons: Imenuj autora/Dijeli pod istim uvjetima. Ako ne želite da se Vaše pisanje nemilosrdno uređuje i slobodno raspačava, nemojte ga ovamo slati. Također nam obećavate da ćete sav sadržaj sami napisati, najbolje prepričavajući sadržaj vjerodostojnih izvora, ili ćete ga prepisati iz nečeg što je u javnom vlasništvu ili pod sličnom slobodnom licencijom, uvijek navodeći izvore.

If you don't speak Croatian: This is a welcome message sent to new users of the Croatian Wikipedia.

Još jednom, dobro došli! -- Braco (razgovor) 11:08, 7. studenog 2009. (CET)

Slike[uredi kôd]

Dobro došli na Wikipediju! Molimo vas da prilikom postavljanja slika slijedite upute koje možete pročitati pri samom postavljanju. Neke vaše slike nisu propisno označene, što znači da predložak {{Infoslika}} nije ispunjen u potpunosti, pravilno ili nikako, i/ili slika nije pravilno licencirana. Sve slike koje su nepropisno postavljene se brišu. Hvala na razumijevanju. -- Braco (razgovor) 11:34, 7. studenog 2009. (CET)

Pisanje članaka[uredi kôd]

Pozdrav, zahvaljujemo na vašim doprinosima! Kako bi članak bio u potpunosti u skladu s osnovnim zahtjevima Wikipedije potrebno je obratiti pozornost na stilsko oblikovanje članka, pravopisnu normu hrvatskoga standardnog jezika i dodati izvore, wikipoveznice, kategoriju, međuwikipoveznice te članak uskladiti s wikistandardom. Više o svemu tome možete pročitati u kratkom uvodnom tečaju, a opširno o Wikipediji ovdje. Hvala na razumijevanju.-- Braco (razgovor) 11:42, 7. studenog 2009. (CET)

Članci[uredi kôd]

Želio bih vas obavijestiti da sam vaše članke pobrisao jer ne zadovoljavaju minimum uvjeta da bi ostali na wikipediji. Ukoliko mislite preurediti dotične članke da bi mogli biti uvršteni na wikipediju, molim vas da mi se javite, vrlo rado ću vam vratiti pobrisane članke. Srdačan pozdrav --Lasta 12:42, 8. studenog 2009. (CET)

Pisanje članaka[uredi kôd]

Pozdrav, zahvaljujemo na vašim doprinosima! Kako bi članak bio u potpunosti u skladu s osnovnim zahtjevima Wikipedije potrebno je obratiti pozornost na stilsko oblikovanje članka, pravopisnu normu hrvatskoga standardnog jezika i dodati izvore, wikipoveznice, kategoriju, međuwikipoveznice te članak uskladiti s wikistandardom. Više o svemu tome možete pročitati u kratkom uvodnom tečaju, a opširno o Wikipediji ovdje. Hvala na razumijevanju.

Ako postoje nekakve nejasnoće slobodni se obratiti se nekom od suradnika ili administratora koji će vam rado pomoći. Ovakvi članci koje vi pišete nisu dovoljno dobri da bi bili dio ovoga projekta. Stoga vas molim da se pridražave uputa o pisanju članaka jer će isti u suprotnom biti pobrisani a Vaše ignoriranje uputa može rezultirati blokadom suradničkog računa. Hvala na razumijevanju.-- Braco (razgovor) 19:28, 14. studenog 2009. (CET)

Članak Bisko je vraćen u glavni imenski prostor. Pokušaj dodat još koju wikipoveznicu i bit će super. Pozdrv :-)-- Braco (razgovor) 10:10, 15. studenog 2009. (CET)

Grab riječica[uredi kôd]

Članak o rječici Grab možeš imenovat kao Grab (rijeka) i napravit razdvojbenu stranicu ako već ne postoji. Pozdrav.-- Braco (razgovor) 15:53, 17. studenog 2009. (CET)

Naselja[uredi kôd]

Pozdrav Čačvina, tvoji novi članci su prekratki i za mrvu. Jedna rečenica i predložak su malo da bi se nešto nazvalo člankom. Možda bi bilo dobro da u te članke o naseljima ubaciš statističke podatke o stanovništvu koje možeš pronaći na stranicama Državnog zavoda za statistiku. Lijep pozdrav.-- Braco (razgovor) 14:03, 30. studenog 2009. (CET)

Živio Čačvina, ako nije problem poslušaj savjet kolege Bracodbk jer vidim da si iz moje krajine pa ti ne bi triba bit problem jednu rečenicu za svako naselje, ne mora bit nešto službeno, možeš uvik staviti nešto i pod ==Zanimljivosti== (npr. pogledaj ovaj Strizirep). Aj samo tako nastavi. pozdrav iz Sinja. --Dome (razgovor) 15:42, 30. studenog 2009. (CET)

Napiši mi na kojima pa ćemo ih korigirati da preusmjeravaju na ono na šta tribaju. Ja ću pokušat provjeriti sve ako vidiš da sam kojeg priskočio javi. Tribalo bi cili predložak napuniti podacima, makar onima šta su dostupni: broj stanovnika, nadmorska visina i poštanski broj. Ja sam se uvatio trenutačno nadmorske visine (broj stanovnika di nisu upisani) i malo korekcije teksta. Poslije ću riješit poštanske brojeve. --Dome (razgovor) 13:09, 1. prosinca 2009. (CET)[odgovori]

OK vidim i ja sad. Brisat ću ove šta sam napravio, moja greška. --Dome (razgovor) 13:16, 1. prosinca 2009. (CET)[odgovori]

Državne ceste[uredi kôd]

Zamolio bih te da ne mijenjaš kategorizaciju na slikama na commonsima, odnosno da ne stavljaš slike za koje nisi siguran što zapravo predstavljaju. Konkretno, ona slika prikazuje D3 u Novom Marofu, a križanje s D24 je malo niže. Također u Presečnom je prikazana cesta D3. Nadalje, na D20 stavio si most preko Drave u Međimurje iz Varaždina. To je poprilično na drugu stranu od zadanog pravca Čakovec (D3) – Prelog – D. Dubrava – Đelekovec – Drnje (D41). Konkretno, taj most je isto dio D3. Ostalo nisam provjeravao --Ex13 (razgovor) 11:35, 14. prosinca 2009. (CET)[odgovori]

Hvala[uredi kôd]

...na nagradi i pozdrav :-)-- Braco (razgovor) 13:50, 15. prosinca 2009. (CET)[odgovori]

Uzvraćam nagradom ali ne zbog tvoje nagrade nego zbog popriličnog broja tvojih doprinosa u kratkom vremenu. Pozdrav :-)

Nestanak[uredi kôd]

A di si nan ti bia nesta 4 godine? Kubura (razgovor) 07:05, 16. siječnja 2014. (CET)[odgovori]

Separatori decimala i tisućica[uredi kôd]

Ovo [1] i ovo [2] nije u redu. Ovdje je opisano kako se koriste decimalni zarezi, separatori tisućica i slično. Također bih molio izvore za egzaktne podatke i pisanje točaka iza godina. Hvala na razumijevanju.--MaGa 16:00, 6. veljače 2014. (CET)[odgovori]

Naravno, svako ispravljanje na bolje je dobrodošlo.--MaGa 09:44, 7. veljače 2014. (CET)[odgovori]

Kako god, samo pisanje brojeva po ingleški ne valja nikako (i nažalost, puno toga što se kod nas prenosi tek tako). Zato sam i dao poveznicu iznad. Što se tiče godina, one su redni brojevi (neovisno o pravopisu), što će reći da se pišu s točkom. Slobodno to ispravi gdje god vidiš, za to nema potrebe pitati nikoga. Kad smo već kod Citroena, možeš ispraviti i broj uposlenih: bidni Citroen, na šta je spa': ima malo manje od 14 uposlenika.--MaGa 10:11, 7. veljače 2014. (CET)[odgovori]

Reprezentacije[uredi kôd]

Hvala na pomoći oko kategorija. Ako zapne, slobodno me pitajte za pomoć. --Argo Navis (razgovor) 22:26, 25. veljače 2014. (CET)[odgovori]

Duplo kategoriziranje[uredi kôd]

Kod ovakvih [3] kategoriziranja, potrebno je ukloniti i nadkategoriju [4]. Na ovaj način se izbjegava nepotrebno duplo kategoriziranje.--MaGa 11:57, 26. veljače 2014. (CET)[odgovori]

Ovdje je opisano kako se u jednom koraku dodaje/uklanja više kategorija.--MaGa 12:03, 26. veljače 2014. (CET)[odgovori]

Dobro ti kaže MaGa. Zamijeni općenitu kategoriju s onom za reprezentacije. --Argo Navis (razgovor) 13:04, 26. veljače 2014. (CET)[odgovori]
kužim ekipa--Čačvina (razgovor) 13:09, 26. veljače 2014. (CET)[odgovori]
Samo naprijed :) --Argo Navis (razgovor) 13:16, 26. veljače 2014. (CET)[odgovori]
A je strašna odvažnost triba za kategoriziranje :D--Čačvina (razgovor) 13:33, 26. veljače 2014. (CET)[odgovori]

Kopiranje sadržaja[uredi kôd]

Čačvino, ne smiješ činiti ovo [5], jer je to gotovo u potpunosti sadržaj povećeg sažetka s ovih stranica prepisan od riječi do riječi [6]. Ovakve radnje nisu dopuštene. Ono si mogao napisati svojim riječima, nije bio kratki sažetak koji je nemoguće prepričati drugim riječima.
Sporni sadržaj se nalazi na stranicama koje se ne nalaze na Wikipedija:Dopuštenja za korištenje sadržaja, Wikipedija:Dopuštenja za korištenje sadržaja/Ostalo, niti u kategoriji Kategorija:Dopusnice.


Crveni karton.
Blokirani ste na rok: tri dana!

Razlog je: Prepisivanje članaka sa interneta bez dopuštenja.


Moramo poduzeti mjere i obeshrabriti onakvo ponašanje. Pustimo li tebi, pomamit će se drugi. Na Wikipediji si od studenoga 2009., neke bi stvari već morao znati. Dugogodišnji si suradnik, ovo ti je prvi put da smo ti ovakvo nešto našli, pa je blok samo tri dana.
Daj pripazi ubuduće na ovakve propuste. Nemoj praviti probleme i sebi i drugima. Da si sažeto prepričao svojim riječima, ništa od ovog ti ne bi bilo. Kubura (razgovor) 08:25, 30. ožujka 2014. (CEST)[odgovori]

Troliranje[uredi kôd]

Ovo [7] je troliranje i zloporaba procesa. Primjedba [8] Vam nimalo ne stoji. Redovno ažuriranje informacija o sebi jedna je uredna stvar, osobito ako se radi o novim knjiškim izdanjima. S druge strane, Vi zbog toga osporavate neutralnost. (??)
S obzirom na to, vrlo je neukusna, neozbiljna, nedobronamjerna i omalovažavajuća Vaša primjedba kojom prozivate osobu o kojoj članak govori (pretpostavljajući da autor sam o sebi piše, premda suradničko ime ne mora biti nužno i pravo suradnikovo ime i prezime), čime zadirete WP:BŽO, a isto je tako zlonamjerna prema administratorima koji rade na projektu. Autor se je uredno potrudio referencirati svoja uređivanja [9], a Vi ste onakvom primjedbom omalovažili njegov rad. Isto tako, omalovažili ste administratorov trud i utrošeno vrijeme, jer administrator je provjerio točnost referencija koje je formatirao i upotpunio.
Na to Vas je upozorio IP-kolega [10] "Dodavanje obične činjenice kao što je izlazak iz tiska nove knjige nije uređivanje teksta o sebi jer ne komentira činjenice, nego samo kronološki navodi ono što je neosporno. Tvrdnju o tome da sam uređujem tekst o sebi smatram krajnje zlonamjernom i običnom podvalom. ".
Kolega je nadodao [11], "Molim administratore da iz teksta o meni, kojemu sam osobno doprinio samo s nekoliko kronoloških navoda vezano uz izdanja koja sam potpisao, maknu sve ono što nije istinito ili što nije moguće provjeriti i dokazati. Također ih molim da svaki neistini navod kojeg sam osobno upisao o sebi istaknu kao takav i neka ostane da ga cijeli svijet može vidjeti. Molim administratore, ako se pokaže da sam to napravio, da mi blokiraju suradnički pristup Wikipediji. Očekujem, naravno, da se jednako postupi i prema osobi koja je insinuirala da sam o sebi dodavao nešto što nije istina želeći mene, ali i same administratore diskreditirati u javnosti. "
Ovo više nisu prvi dani Wikipedije kad je ovakvo ponašanje kao Vaše prolazilo samo sa žutim kartonom. Današnji su nekonstruktivni suradnici iskusni i znaju kako izvrdavati sustav, pa uobičajena mjera djeluje na destruktivca kao draškanje perom, dok održavanju projekta oduzima ljudske i vremenske resurse. Kubura (razgovor) 04:43, 28. rujna 2015. (CEST)[odgovori]

Crveni karton.
Blokirani ste na rok: 2 tjedna!

Razlog je: troliranje, zloporaba procesa, omalovažavanje suradnika, kršenje WP:BŽO



članak o Splitu i zastave[uredi kôd]

Bok,

na hr.wiki uređujete od 2. 11. 2009., pa bi bilo za očekivati točnije tumačenje izvora.

Ovdje ne tumačite izvor iz Telegrama autora D. M. na ispravan način, jer taj izvor ne spominje 'ustašku' zastavu kako vi svojim unosom implicirate.

Kad se takve rabote primijete sve se uklanja, pa se ostavlja čisto. Hvala na razumijevanju. Lijep pozdrav. -- Nesmir Kudilovič (razgovor) 0.56, 18. prosinca 2015. (SEV)

  • P. S. Bilo bi lijepo članak ne opterećivati suvišnim dodatcima, kao što je vaše tumačenje što su postavljači hrvatske zastave bez socijalističkih obilježja željeli poručiti nadnevkom postavljanja. Potpuno nepotrebno. -- Nesmir Kudilovič (razgovor) 0.56, 18. prosinca 2015. (SEV)

Osobni napadi[uredi kôd]

Crveni karton.
Blokirani ste na rok: 6 mjeseci!


Poštovani, vaše uređivanje krši nekoliko pravila Wikipedije, pa sam primoran izreći sankciju. Redom:

Napisali ste: Vidim da admin Kubura pokušava uvesti neki novi izraz u enciklopediju.

  • Ovo je kršenje pravila Wikipedija:Pretpostavite dobru namjeru i Wikipedija:Bez osobnih napada, jer umjesto da pretpostavite da suradnik (administrator) Kubura pokušava poboljšati Wikipediju, vi ste napisali tezu da kolega pokušava uvesti neki novi izraz u enciklopediju. Da ste u krivu glede "novog izraza" pokazuje Google u tri sekunde. Čak i ako spominjanje koje Google pronalazi nije enciklopedijske prirode (svih 211 tisuća pogodaka), nije na vama pretpostavljati lošu namjeru drugih suradnika niti smijete ikoga ovako kritizirati. Smijete kritizirati postupak, ali ne suradnika. Riječ Vidim ukazuje da ste vi sigurni da je to što vi pišete tako. Vi smijete tako misliti, ali suradnike zbog toga blokiramo.

Napisali ste: Ne vjerujem da će prihvatiti opasku da nameće novo izmšljeni izraz u enciklopediju al sam imao potrebu to komentirati.

Napisali ste: Naravno ne mislim da su Banovina Hrvatska i Kraljevina Jugoslavija bile jako daleko od fašizma po današnjim standardima

  • Ovo nije kažnjivo po pravilima Wikipedije, ali je nonsens činjeničnog tipa. Monarhofašističku Kraljevinu Jugoslaviju (koja je postojala i terorizirala svoje građane od 1918. do 1941.) izjednačavate s Banovinom Hrvatskom koja je postojala oko 2 godine, ne kao država nego kao teritorijalna samouprava unutar Kraljevine Jugoslavije.

Ako se ne slažete sa sadržajem članka postoji način kako se taj sadržaj ispravlja - dopunjavanjem ili zamjenom postojećeg sadržaja odgovarajućim sadržajem koji se pokrjepljuje navođenjem valjanih izvora. Dodatno, na stranicama za razgovor se ostvaruje kulturan, civilizirani dijalog s drugim suradnicima. Vaše je uređivanje kao činjenično netočno kolega Nesmir uklonio, a uređivanje koje sam ovdje analizirao je suprotnost kulturnom, civiliziranom dijalogu. Stoga ne postoje olakšavajuće okolnosti nego sam razmišljao o jednogodišnjem bloku, ali uzevši u obzir vaša prethodna dva bloka od 3 dana i 2 tjedna, nadam se da će i blok od 6 mjeseci postići željeni efekt. SpeedyGonsales 22:56, 19. prosinca 2015. (CET)[odgovori]

Odg.: Balkanski fašizam[uredi kôd]

Da se ne vučedu repi, evo još objašnjenja u svezi s tvojom porukom [12]. Nije to izmišljotina. Čitam mnogo literature i teško mi je se sjetiti gdje sam sve pročitao. Nije to nikakva "desničarska" ni "pristrano hrvatska" literatura, nego sam to našao kod autora kojima nisu pripisivali nikakvo idejno naginjanje. Mislim da sam negdje to pročitao i na hrvatskom i na engleskom (nešto kao Balkan-type fascism).
Evo ti jedan izvanwikipedijski izvor, bošnjački izvor: [13] "Šestojanuarska diktatura je monarhistička diktatura...Uspostavljeni režim imao je mnogo dodirnih tačaka s fašizmom, pa se često koristi naziv monarhofašistička diktatura (tzv. balkanski fašizam)..." Prenio ga je i drugi bošnjački izvor [14].
Imaš i Umberta Eca. [15][16], prenosi ga na hrvatskom Daša Drndić: "“Uklonite iz fašizma imperijalizam”, kaže Eco, “i dobit ćete Franka i Salazara; odstranite iz njega kolonijalizam i dobit ćete balkanski fašizam ".
Imaš bugarski izvor na engleskom [17] "Migev starts with a short characterization of the German, Italian, Iberian, Polish-Hungarian, and Balkan fascism. The Balkan type in particular is..." a govori o Europi između dvaju svjetskih ratova. Kubura (razgovor) 19:43, 29. ožujka 2019. (CET)[odgovori]

Pijesmice[uredi kôd]

[18] To s' ti napisa, ne mi drugi, nemoj nas sad uvalit u kašu. Kubura (razgovor) 20:26, 29. ožujka 2019. (CET)[odgovori]

Pozdrav povratniku! Nadam se da ćeno se viđati češće :). --Suradnik A10 (razgovor) 08:55, 12. siječnja 2020. (CET)[odgovori]

Žuti karton[uredi kôd]

Žuti karton



[19] Uklonio si referencirani sadržaj, a jednostavnom provjerom mogao si vidjeti da taj tekst postoji "da međunarodna zajednica u Mostaru od Hrvata katolika želi naplatiti neke azijske dugove" i radi se o priopćenju HKD Napredak iz Mostara.[20]
Za promjenju "Domovinski rat" u "rat u BiH" ne ću ti zamjeriti, tako ga neki zovu, ali Hrvati u BiH isto to zovu Domovinskim ratom. Ta su dva ratišta neodvojiva, jer Domovinski rat cijelo vrijeme je i "ratom u BiH" jer u BiH je logistika JNA za napad na Hrvatsku i odanle su polijetali zrakoplovi koji su napadali hrvatske gradove i s teritorija BiH je granatirana Hrvatska. Kubura (razgovor) 00:56, 24. lipnja 2020. (CEST)[odgovori]

Crveni karton i o floskulama[uredi kôd]

Crveni karton.
Blokirani ste na rok: trajno!

Razlog je: Prijašnji problemi, sad i ovo. Vidi opis ispod.


[21] ] Ukloniti podatak da je ono bila velikosrpska agresija je bezočna provokacija.
To je u duhu ideologije Aleksandra Vučića, poznatog ratnog huškača i protivnika hrvatske cjelovitosti.
[22][23] "Vučić je, podsjetimo, na press-konferenciji u utorak u Beogradu, na kojoj je kritizirao Hrvatsku zbog blokade otvaranja poglavlja 26 u pregovorima Srbije s EU, izjavio da nema namjeru “slušati bilo kakva predavanja onih koji tvrde da cijela povijest počinje i završava floskulom o velikosrpskoj agresiji”."
Ideologa koji u istoj poruci naziva hrvatsku državu fašističkom, negira cjelovitost RH, brani okupatorske tvorevine i odriče hrvatskoj pravo na obranu i povrat svog teritorija "Ti neka ponovo krenu u školu i neka saznaju kako su postali dio zajedničke nam nekadašnje države i koliko su krvi prolili i za onu fašističku koju su sami stvorili, i na kraju kako se ta agresija o kojoj toliko govore završila. S više od 250.000 Srba protjeranih sa srpskih ognjišta.'".
Pojam velikobošnjačkog mora ti biti jasan: Googleova pretraga pojmom "velikobošnjačka" daje 18.800 rezultata , a ima na Bild.ba [24] Grude [25] Artinfo.ba [26] Hercegovina.in [27] Dnevni list.ba [28] Hrvatski medijski servis [29] Hrvatsko nebo [30] Centralna.ba [31] Poskok.info [32] (zastupnik Nikola Grmoja) Direktno.hr [33] (zastupnik Jozo Raguž) Dnevnik.ba [34] [35] [36] Geopolitika.news [37] (prenose s Geopolitike). Nisu to nikakvi opskurni portali, nego Večernji list [38] [39], niti to pišu opskurne osobe, nego tim riječima to naziva i Nino Raspudić [40] "Nino Raspudić u Podcastu Bura: Postoje tri razloga zbog kojih Amerikanci podržavaju velikobošnjačku politiku" i hrvatski zastupnici.
Velikosrpska agresija jasna je stvar već trideset godina i kao takva je prepoznata u znanstvenoj literaturi. Kubura (razgovor) 01:15, 24. lipnja 2020. (CEST)[odgovori]

Evo će 25 godina od Ljeta 95, Oluje, Maestrala, Južnog poteza i dr., 30 godina otkako su velikosrbi otvoreno napali Hrvatsku postavljanjem balvana, a ti uklanjaš "velikosrpska agresija". Čovječe, pa u Drugom memorandumu SANU je plan smanjenja odgovornosti Srbije, stavljanje u isti položaj sa svim državama na koje je izvršila agresiju u smislu podjele krivice za rat na tri strane te tako svoju (velikosrpsku) agresiju pretvoriti u građanski rat zaraćenih strana. A ono sporno uređivanje je točno u tom duhu. Kubura (razgovor) 05:21, 24. lipnja 2020. (CEST)[odgovori]

Stranica za razgovor ti je odblokirana za tvoj suradnički račun. Kubura (razgovor) 23:15, 26. lipnja 2020. (CEST)[odgovori]

@Kubura i ostali administratori, molim da me se odblokira. Mislim da se neslaganje oko sadržaja stranica treba rješavati raspravom na pripadajućim stranicama za razgovorom, a ne blokiranjem i to bez da sam uopće imao šansu odgovoriti na prigovore na moje uređivanje. --Čačvina (razgovor) 15:49, 30. lipnja 2020. (CEST)[odgovori]
S obzirom da nitko ne reagira, ja ću te odblokirati, jer ne vidim da si kršio pravila. Kubura je možda reagirao malo emotivno, nemoj mu uzet za zlo. Krenimo dalje. --Lasta 16:16, 8. srpnja 2020. (CEST)[odgovori]
Hvala. Nema nikakvih problema, idemo dalje. --Čačvina (razgovor) 18:07, 28. srpnja 2020. (CEST)[odgovori]

[41] Odblokirao sam ti stranicu za razgovor, kao što vidiš gore. Drugo, ti si pokazao nerazumijevanje gradiva više puta, kao što vidiš u gornjim porukama. Čudno mi je da je umjesto tebe Lasta govorio za tvoje prepravljanje [42] agresivne naravi jedne vojne kampanje neravnopravnih snaga u tek tamo neki sukob (nije li i sam činio ista uređivanja, ili se varam?), kao da su se tukli ravnopravni oko ničije zemlje. Takva prekvalifikacija nije u redu. Od tebe ni riječi.[43] Obrisao si i iz članka realnost prljave međunarodne trgovine velesila preko leđa malih naroda[44]. Nisam insinuirao nikakvo "vraćanje usluga", nego sam samo uočio da je glasovao čovjek kojem je Lasta skinuo blok. S trajnog u nula dana. Imam pravo reći da nije u redu. Ne napadaj me, jer sam uvažio tvoj stav. Ti si se žalio prema proceduri. Nisam ustrajao da ti se obnovi blok, niti sam te reblokirao. Rat oruđima s kolegom ne dolazi u obzir. Nisam te ni tjerao glasovati drugačije, niti povlačiti glas. Odluka je bila samo tvoja. Kubura (razgovor) 21:09, 16. listopada 2020. (CEST)[odgovori]

We sent you an e-mail[uredi kôd]

Hello Čačvina,

Really sorry for the inconvenience. This is a gentle note to request that you check your email. We sent you a message titled "The Community Insights survey is coming!". If you have questions, email surveys@wikimedia.org.

You can see my explanation here.

MediaWiki message delivery (razgovor) 20:51, 25. rujna 2020. (CEST)[odgovori]

O sporosti[uredi kôd]

[45] Tvoje je pravo govoriti da su provjeritelji spori i tražiti da im se ukloni status. Kao što vidiš, stjuardi su bili munjeviti kad je Ex13 zatražio skidanje svog statusa, te automatski skinuli i Vodomaru kad je ostao jedini. Nažalost, oti isti stjuardi odbijali su skinuti oruđa neaktivnim administratorima kojima je zajednica pravim konsenzusom oduzela status, nekima sve do danas. 10:0 im nije dovoljno, pa makar takvi dužnosnici nikad nisu dobili status odlukom zajednice. Dalje, Tulkas Astaldo već četiri i nešto mjeseca nije dobio provjeriteljska oruđa, premda je izglasovan velikim konsenzusom. Pravu povratnu informaciju od stjuarda nismo dobili. Kubura (razgovor) 21:17, 16. listopada 2020. (CEST)[odgovori]

Travnik[uredi kôd]

Stavi slobodno sam taj predložak ukoliko smatraš da je neophodan Čačvina. Bez bojazni, ričov(a)ka više nema ;-) --Mark7747 (razgovor) 16:49, 14. siječnja 2021. (CET)[odgovori]

Toyota[uredi kôd]

Čačvina nemoj brisati povijesne modele (to vrijedi i za Hyundai i Mazda) --Mark7747gremlin me 20:20, 6. ožujka 2021. (CET)[odgovori]