Razgovor sa suradnikom:Dario Purgar

Stranica ne postoji na drugim jezicima.
Izvor: Wikipedija

Dobrodošlica[uredi kôd]

Wikipedijin
uvodni tečaj
Tečaj

Naslovna stranica
Uređivanje članaka
Oblikovanje članaka
Wikipoveznice
Sestrinski projekti
Slike
Tablice
Stranice za razgovor
Ne zaboravite
Prijavljivanje
Imenski prostori
Zaključak

Dodatno

Pomoć:Sadržaj

Dario Purgar, dobro došli na Wikipediju na hrvatskom jeziku, započetu 16. veljače 2003. godine – slobodnu enciklopediju!

Pozivamo vas na sudjelovanje u rastu ove svima dostupne enciklopedije na hrvatskom standardnom jeziku.


Ovdje su neke od stranica koje bi vam mogle pomoći:

  • Wikipedija − što je Wikipedija, povijest i organizacija projekta
  • Izvori − kako uspješno činiti Wikipediju boljom!
  • Slikeobvezno pročitati prije postavljanja bilo kakvih slika

Ako želite vježbati možete to raditi na stranici za vježbanje, u slučaju da vam zatreba pomoć učinite slijedeće:


Svoje doprinose na člancima ne potpisujte, dok komentare na pripadajućim stranicama za razgovor, suradničkim stranicama i Kafiću molimo potpisujte tako što ćete pritisnuti gumbić ili na alatnoj vrpci ili napisati 4 tilde (tilda = 4x istovremeno tipke AltGr + tipka s brojem 1), što kod uređivanja izgleda ovako ~~~~.
Vlastitu suradničku stranicu (onu koja se zove "Suradnik:Dario Purgar") možete uređivati po svojoj želji u skladu s pravilima uređivanja suradničke stranice (npr. asketski ili šminkerski).


Molimo Vas, ne stavljajte zaštićene radove bez dopuštenja! Nemojte izravno kopirati sadržaje s drugih web stranica ako nemate izričito dopuštenje. Ako imate dopuštenje, napišite to na stranici za razgovor ili jednostavno dodajte ovdje. No, obvezno to napravite prije nego započnete s pisanjem preuzetog teksta. Molimo uočite da se svi doprinosi Wikipediji smatraju dualno licencirani, pod Creative Commons Imenovanje-Dijeli pod istim uvjetima 3.0 i GFDL licencijom. Ako ne želite da se vaše pisanje nemilosrdno uređuje i slobodno raspačava, nemojte ga ovamo slati. Također nam obećavate da ćete ono što ćete napisati sami napisati, ili ćete to prepisati iz nečeg što je u javnom vlasništvu ili pod sličnom slobodnom licencijom.


If you don't speak Croatian: This is the welcome message sent to new users of hr.wikipedia

Još jednom, dobro došli! SpeedyGonsales 15:45, 29. prosinca 2013. (CET)[odgovori]

Osnove uređivanja[uredi kôd]

Dobrodošli na Wikipediju! Drago nam je što doprinosite Wikipediji, no skrećemo pozornost da je poželjno doprinose potkrijepiti izvorima. Više o tome pročitajte na Wikipedija:Literatura i Wikipedija:Navođenje izvora. Hvala na razumijevanju.--MaGa 20:39, 30. prosinca 2013. (CET)[odgovori]

Američki nogomet[uredi kôd]

Bok! Napravila sam ti predložak Infookvir klub američkog nogometa. Primjer upotrebe možeš vidjeti u članku New York Giants ([1]). Korištenjem predloška si olakšavaš život jer promjene u izgledu radiš na samo jednom mjestu. Ako treba još nešto dodati u predložak, javi. Ili pokušaj dodati sam. Dodala sam i još neke poveznice na članke (Nema veze što su poveznice crvene. Članci još nisu napisani, ali tako se Wikipedija širi :)) Negdje po putu ti se izgleda izgubila kategorija Kategorija:Američki nogomet u SAD-u pa sam ju vratila natrag. Ako se skupi dovoljno članaka, otvorit ćemo novu podkategoriju za klubove. Ako ti zatreba pomoć, javi se. Lijep pozdrav --MayaSimFan 20:56, 30. prosinca 2013. (CET)[odgovori]

Kategorije[uredi kôd]

Dario, drago mi je da se netko opet uhvatio američkog nogometa. ja sam odmah za ove klubove koje si stvorio - New Orleans Saints, Arizona Cardinals stavio u kategoriju Kategorija:Klubovi NFL-a odnosno nadkategoriju Kategorija:Klubovi američkog nogometa.
Samo kad stavljaš neki članak, stavi ga bar i u jednu kategoriju, ako već može u ovu za klubove Kategorija:Klubovi NFL-a.
Svojevremeno sam obradio American Football League, American Football Conference, NFL prvaci (1920. – 1969.), Prvaci konferencija NFL-a te NFL Europa, pa ako može da dopšeš štogod na National Football Conference, te National Football League, poželjno bi bilo napisati i članak za All-America Football Conference gdje su igrali San Francisco 49ers i Cleveland Browns.
pozdrav i nastavi tako
Cybermb (razgovor) 21:20, 30. prosinca 2013. (CET)[odgovori]

Pozdrav! Tek počinjem s Wikipedijom pa još uvijek gubim puno vremena, a za mali učinak. Prvi cilj su mi svi klubovi NFL-a, najprije jednostavne stvari, kao npr. ono što sam napravio za Cardinalse, a dalje ćemo vidjeti. Hvala na savjetima i pomoći... --Dario Purgar (razgovor) 22:21, 30. prosinca 2013. (CET)[odgovori]
Ok, odmah da ti kažem, običaj je da odgovor na upit na svojoj stranici za razgovor napišeš na stranici za razgovor autora pitanja, ovako ti odgovor može proći nezapaženo. Samo nastavi.
Cybermb (razgovor) 23:00, 30. prosinca 2013. (CET)[odgovori]

Gdje odgovoriti kolegama[uredi kôd]

[2] Nastojte kolegama odgovoriti na njihovoj stranici za razgovor, jer u suprotnom možda ne će vidjeti Vašu poruku. Kubura (razgovor) 07:41, 31. prosinca 2013. (CET)[odgovori]

Uvodni tečaj[uredi kôd]

Pozdrav, zahvaljujemo na vašim doprinosima! Pročitajte Wikipedija:Uvodni tečaj. Kratak je i informativan, vrlo brzo ga se pročita. Kubura (razgovor) 08:15, 31. prosinca 2013. (CET)[odgovori]

Atlanta Falcons[uredi kôd]

Drago mi je vidjeti vrijednog suradnika

Drago mi je i za temu koju ste izabrali raditi (neko vrijeme sam pratio NFL). Za sada sam gledao samo jedan vaš članak, Atlanta Falcons. Kao novom suradniku dat ću vam nekoliko napomena, na što obratiti pažnju:

  • Članci moraju imati izvore. Ako članke uzimate s druge Wikipedije, možete i izvore uzeti iz njih. (Kao ophoditelj, morat ću članak označiti predloškom)
  • Povežite članak s člancima na drugim Wikipedijama: ako uzimate članak s druge Wikipedije, na toj Wikipediji pod "drugi jezici" kliknite na "uredi međuwikije" i dobit ćete odgovarajući popis na stranici Wikidata; Wikidata se dobija i kad se kod nas klikne na "dodaj međuwukije", ali u tom slučaju nećete dobiti popis postojećih članaka, već ćete morati potražiti odgovarajući članak na drugom jeziku. (Za ovaj sam ja već dodao.)
  • Decimalni zarez i točka se kod nas ne pišu kao u engleskom.
  • Koliko vidim, radite Visual Editorom te nemate potrebe snimati svaku izmjenu u članku, čestim snimanjem nama otežavate pregledanje.

Lijepi pozdrav i SNG! -- Bonč (razgovor) • Tagline: Wikipedija je slobodna enciklopedija koju svatko može uređivati. •  14:30, 31. prosinca 2013. (CET)[odgovori]

Na osnovu ovoga gore, uradio sam neke izmjene u članku. Ne znam možete li vidjeti komentar (kad sam ja probao Visual Editor to nije radilo) koji sam stavio uz rečenicu "Tu su izabrali linebackera Tommya Nobisa koji je tako postao prvi igrač kluba u povijesti" - rečenica je nejasna: kako je postao prvi igrač kluba? Nije prvi igrač ako je klub osnovan 1965. a on izabran 1966. -- Bonč (razgovor) • Tagline: Wikipedija je slobodna enciklopedija koju svatko može uređivati. •  15:18, 31. prosinca 2013. (CET)[odgovori]
[3] Sitne nepravilnosti na koje sam vam ukazao nikako ne umanjuju vrijednost članka, za novog suradnika je ovaj koji sam gledao izvanredno napravljen! Samo tako nastavite, a ja ću vam rado pomoći u radu. Lp,  • Bonč (razgovor) • Tagline: Prodajem enciklopediju. Moja žena zna sve. •  15:57, 31. prosinca 2013. (CET)[odgovori]

Momčadi NFL-a[uredi kôd]

Molim, pročitajte gornje napomene glede izvora i poveznica i uredite ostale svoje članke. -- Bonč (razgovor) • Tagline: Wikipedija je slobodna enciklopedija koju svatko može uređivati. •  00:24, 2. siječnja 2014. (CET)[odgovori]

[4] Svakako, stiže udica[tagline]
  • Prvo pogledajte kako se izvori navode: Wikipedija:Navođenje izvora, lijepo je objašnjeno.
  • Članak na engleskom jeziku ima na dnu hrpu poveznica pod "References" koje možete (sve ili selektivno) preuzeti. Ali, te poveznice nisu napisane u tom odjeljku, njihov se opis nalazi u tekstu članka, uz riječ/rečenicu na koju se odnosi - klikom na "edit" možete vidjeti kôd članka i prema uputama iz gornjeg retka zaključiti kako se to radi.
  • Dok ste u njihovom polju za uređivanje, kopirajte poveznice i na isti način stavite kod nas. (Nemojte stranicu slučajno snimiti kod njih pri zatvaranju! Preporučam da tom prilikom izbjegavate Visual Editor, s njim se lako može zabrljati.)
Treba razlikovati izvore kojima se dokazuje neki navod iz teksta od vanjskih poveznica koje služe dodatnim informacijama o članku. Mislim da se na Netu mogu naći stranice na hrvatskom jeziku, pa pokušajte nešto pronaći i staviti u članak.
 • Bonč (razgovor) • Tagline: Ako želiš čovjeka nahraniti, ne daj mu ribu, već ga nauči pecati. •  14:51, 2. siječnja 2014. (CET)[odgovori]
[5] Izvor ne može biti druga Wikipedija, ali mogu isti izvori iz njihovog članka. Bacio sam oko: kad se izvori kopiraju, i njih treba prevesti i prilagoditi; ako su u obliku predloška, imamo i prijevode za predloške (cite = citiranje, nalaze se u Kategorija:Predlošci za izvore). Primjer bez predloška za citiranje (ja ih nerado rabim i za njih ne znam napamet):
  • [http_adresa_izvora_bez_razmaka <jedan razmak> Ime autora, "Naziv originala" (Prevedeni naziv), Naziv izvora, web strana izvora bez http] <jezična oznaka>, (objavljeno dd. mjeseca gggg., pristupljeno dd. mjeseca gggg.)
Za naše izvore ste uglavnom "uboli"  • Bonč (razgovor) • Tagline: Iskustvo ovisi o količini uništene opreme. •  23:35, 2. siječnja 2014. (CET)[odgovori]

Predložak[uredi kôd]

Bok. Za primjer dodavanja novog podatka pogledaj kako sam dodala tajnika [6]. Dakle, dovoljno je kopirati jedan taj if blok i promijeniti naziv parametra:

{{#if:{{{ime_parametra|<noinclude>-</noinclude>}}}|
{{!}} '''Parametar'''
{{!}} {{{ime_parametra}}}
{{!}}-
}}

Osim toga, potrebno je i u poglavlje korištenje dodati novi parametar da se ne izgubi. Što se tiče boja, dogovoreno je da se za infookvire koriste neutralne boje tako da bi bilo najbolje da boje u predlošku ostanu ovakve. Više o ovom dogovoru možeš pročitati ovdje. Lijep pozdrav --MayaSimFan 14:09, 4. siječnja 2014. (CET)[odgovori]

Pohvala[uredi kôd]

Dobri su vam članci, ali vas ne smijem puno hvaliti

Imam jednu sitnicu: pokušajte izbjeći broj (obično godina) kao početak rečenice. To je pretpostavljam rep od prijevoda. U nekoliko prethodnih članaka sam to popravio preslaganjem rečenice, pa bih predložio da slično i vi uradite u ostalima.

Za uzvrat, mislio sam uraditi nešto slično ovom predlošku. Odnosno, kombinirao bih ga s ovim koji je sažetiji i pregledniji, znači s osnovnim poveznicma na klubove i sa samo 2-3 poveznice u podnožju.

 • Bonč (razgovor) • Tagline: Moja jedina mana je skromnost, inače sam savršen. •  23:43, 5. siječnja 2014. (CET)[odgovori]

Evo i predloška {{klubovi američkog nogometa}}, ja sam ubacio u jedan članak [7] a za ostale... bacat ćemo novčić?  • Bonč (razgovor) • Tagline: Polovičan je onaj koji sve ostavlja nedovr •  01:21, 6. siječnja 2014. (CET)[odgovori]
[8] Eh, upravo sam krenuo dati vam nagradu, kad vidim da me kolega pretekao. Drago mi je kad vidim ovakva uređivanja novog suradnika. Jeste li sigurni da u prethodnoj inkarnaciji niste radili na Wikipediji?
Potvrđuje se ona narodna "što je brzo to je i kuso", moja je greška što sam smetnuo s uma transpoziciju. Ne volim raditi jednolične poslove (c&p) te sam "bacanjem novčića" to nagovijestio. Hvala na ispravkama i hvala za članke!
 • Bonč (razgovor) • Tagline: Ako kaniš pobijediti, ne smiješ izgubiti. •  14:44, 6. siječnja 2014. (CET)[odgovori]

Logotipovi klubova[uredi kôd]

Vezano za ovo [9], ne vidim problem ako logotip kluba nije postavljen na hr.wiki. Možeš ga i sam postaviti, evo ti primjera. --MaGa 12:16, 6. siječnja 2014. (CET)[odgovori]

Zato sam ti i dao gornji primjer (NK Osijek). Isti je opis slike (grb, izvor, datum...), ista je licencija. Nađi sliku, kopiraj ovo s logotipa NK Osijeka, (naravno) promijeni odgovarajuće podatke u opisu slike. Bitno je da slika smije prelaziti 300 piksela po dužoj stranici.--MaGa 14:07, 6. siječnja 2014. (CET)[odgovori]

Sve OK osim jedne stvari: poveznica na izvor www.sportslogos.net nije ok. Teoretski, za svaki znak koji skineš s te stranice možeš to staviti, a to nije u redu. Pretpostavljam da si logo skinuo s ove poveznice [10], i nju stavi kao izvor (ili drugu, ako nije ova). Dakle, poveznica mora pokazivati tamo gdje si skinuo, i na tom mjestu odakle si skinuo mora biti nedvojbeno da je to - to.--MaGa 17:24, 6. siječnja 2014. (CET)[odgovori]
Sve OK.--MaGa 18:04, 6. siječnja 2014. (CET)[odgovori]

Da te ne bi razmazili...[uredi kôd]

...par primjedbi.

  • Često u člancima spominješ omjere pobjeda i poraza, i razdvajaš ih minusom. Kao i rezultati, omjeri se pišu s dvotočkom između.
  • Playoff? Nemamo li mi našu riječ za to? Kako u člancima, tako i u infookviru
  • Reference, pa nakon toga izvori - nepotrebno ponavljanje, dovoljno je izvori
  • Ono što ne znam, a para mi uši (a moguće je da nemamo izraze na hrvatskom): quarterback, linebacker, general manager?--MaGa 20:36, 6. siječnja 2014. (CET)[odgovori]
Da se razumijemo, ništa se ne mora (osim umrit ), ali se dogovorom mogu čuda napraviti. Nije mi cilj tjerati nekoga da nešto mora. U matematici i fizici (npr.) se omjeri označavaju ili dvotočkom ili kosom crtom (vidi npr. [11] i [12]), u umjetnosti isto (npr. zlatni rez), u kemiji također itd itd. Taj nesretni minus nam dolazi iz engleskoga (kao i puno toga), i ja ga ne bih koristio kod omjera.
Playoff se (možda) udomaćio, ali ja uvijek dajem prednost riječima u hrvatskom. Udomaćio se zbog puno toga, a najviše zbog toga što puno medija pridaje malu pozornost riječima na hrvatskom. Ako koristimo četvrt- ili poluzavršnicu, ne vidim razloga zašto ne bi koristili doigravanje.
Pozicije igrača su (izgleda) problem. Vidim da u članku o američkom nogometu ima i prevedenih i neprevedenih pozicija. Kako se članci uvijek usavršavaju i dopunjavaju, moguće je da postoji nešto što je prevedeno a nije u članku. Tu zaista ne mogu ništa reći, jer mi je američki nogomet poznat kao i kriket - nula bodova. Ako zaista ima pozicija koje nemaju prijevoda, onda nam nema druge.--MaGa 12:16, 7. siječnja 2014. (CET)[odgovori]
Samo izbjegavaj minuse, a omjera neka. Nego, lako mi je za te safetyje, ali kad čujem startni grid ili setap bolida, počne mi kosa rasti. --MaGa 16:36, 7. siječnja 2014. (CET)[odgovori]

Predložak[uredi kôd]

Popravih podatke prema novom predlošku, ali prije no što nastavim, bolje je pitati: je li to konačni oblik predloška?

Nije problem dodavanje varijabla, ali jest njihovo preimenovanje, jer se promjene odražavaju na sve članke u kojima se predložak koristi.

Možda ste već pogledali engleski predložak? Ja sam protiv pretrpavanja infookvira (infookvir nije zamjena za članak), tako da ne bih kopirao njihov predložak, ali može poslužiti za odabir što bi se prenijelo kod nas, npr. datum osnivanja.

Osim toga, uobičajeno je u predlošcima da web stranica dođe na kraj popisa te predlažem premještanje.

Ne izvlačim se i ne guram vas "u vatru", već vam ostavljam slobodu u odlučivanju i oblikovanju predloška. A ja mogu, ako se slažete(*), uraditi odgovarajuće upute (Predložak:Infookvir klub američkog nogometa/doc), kad završite s predloškom. (Nikad mi nije bilo jasno čemu služi onaj okvir "Podaci o predlošku".)

(*) Možda se ne slažete ako želite vježbati ili mislite da je nepotrebno.

 • Bonč (razgovor) • Tagline: Život je kratak, život je crtica - nekome batak, nekome trtica. •  15:02, 7. siječnja 2014. (CET)[odgovori]

[13] Ja ne bih, ali kad suradnik radi s toliko entuzijazma, moram i ja pokazati zanimanje
U principu, meni ne smeta infookvir, mogu se vidjeti ključni podatci iz članka. Samo ne volim kad je pretrpan, gubi svrhu.
Svaka promjena infookvira se odražava na članke, jer je pledložak "živo" povezan (predložak se svaki put učitava u članak). Dodavanje novih varijabla u predložak, logično, neće afektirati stare članke, jer se u predlošku u članku ne spominju. Tako da slobodno možete promijeniti redoslijed i dodavati nove varijable. Nije nužno u postojećim člancima odmah dodavati sve dodatke iz predloška, ubacit će se po potrebi. Ako se promijeni naziv varijable, recimo "playoff" u "doigravanje", svi članci koji imaju "playoff" neće prepoznati novi naziv i neće prikazati taj podatak i u tom slučaju se moraju odmah raditi izmjene u člancima.
Web stranica može (uobičajeno je tako) ostati u predlošku, iako će možda biti dodana i u članak pod "Vanjske poveznice".
 • Bonč (razgovor) • Tagline: So long and thanks for all the fish! •  17:58, 7. siječnja 2014. (CET)[odgovori]

Premjestio sam vam SZV na Suradnik:Dario Purgar/Dario sandbox. -- Bonč (razgovor) • Tagline: Wikipedija je slobodna enciklopedija koju svatko može uređivati. •  12:45, 8. veljače 2014. (CET)[odgovori]

[14] Trebali ste onda postaviti predložak {{bris}} ili od nekog administratora zatražiti brisanje. Ovo sam vaše testiranje vidio slučajno, jer mi je bilo na vrhu nedavnih promjena. Sad, kao automatski ophođeni suradnik nemate više uskličnike kod uređivanja, odgovornost za urednost uređivanja smo prebacili na vas Hoćemo li brisati stranicu? Ja ne bih, možete ju rabiti za buduća testiranja.  • Bonč (razgovor) • Tagline: Čitajte pažljivo, ovo pišem samo jednom! •  14:08, 8. veljače 2014. (CET)[odgovori]

Ne bilo ti teško...[uredi kôd]

..dvije stvari:

  • datumi: 20.1.2013. -> 20. siječnja 2013.
  • postotak pobjeda i poraza: .813 -> 0,813 (zapravo, najpravilnije bi bilo 81,3).

Hvala na razumijevanju.--MaGa 18:50, 8. veljače 2014. (CET)[odgovori]

Samo da skrenem pažnju na ovo [15] premještanje, za buduće (nadam se) članke.--MaGa 17:33, 9. veljače 2014. (CET)[odgovori]

Djelomično sam ja kriv što vjerojatno niste skužili o čemu je ovdje riječ: ja sam već uradio čišćenje procenata, tako da vam se u novom članku opet javlja američki oblik s vodećom točkom (.875 umjesto 87,5%). Još nešto, u prethodnim izmjenama sam popravio ovu rečenicu, na ovaj način je poveznica duplirana. Ne velim da je moj oblik rečenice bolji, ali mislim da ne treba posebno isticati "NFL", u povezanom se članku može vidjeti koja nacionalna liga je u pitanju.
Opet su me pretekli s nagradom te ću malo sačekati s davanjem nove, za sada ću se samo pridružiti Maginoj Lp,  • Bonč (razgovor) • Tagline: Nekad sam bio neodlučan. A možda i nisam? •  00:59, 11. veljače 2014. (CET)[odgovori]
[16] Kako i ja volim komplicirai, nisam siguran tko više kompicira
U novom prijedlogu ("... je xx. po redu ...") ste zanematili ključnu riječ na početku: "NFL". Cijela rečenica:
"NFL sezona 2012. je 93. po redu sezona [[NFL|nacionalne lige]] [[Američki nogomet|američkog nogometa]], [[NFL|NFL-a]]."
Dakle, "NFL" se prikazuje dva puta, a i dvije su poveznice na isti pojam. Čak se i "sezona" ne mora javiti dva puta u rečenici, ali o tome nisam razmišljao, i moje kompliciranje ima granice U svakom slučaju, slobodno uradite kako mislite da je bolje. Lp,  • Bonč (razgovor) • Tagline: Bolje biti malo lud, nego malo pametan. •  12:43, 11. veljače 2014. (CET)[odgovori]

Popisi igrača[uredi kôd]

Gledam, počeo si dodavati igrače u članke o klubovima. Ono što me "muči" je sljedeće: u člancima o nogometu, košarci i (čini mi se) rukometu su igrači završili u dodatcima, s poveznicama u glavnim člancima. Zašto? Osnovni problem je neažuriranje podataka, pa smo imali ekipe stare po par godina, a drugi problem je čest vandalizam kod nogometnih članaka, tako da su vandaliziranja s članaka preusmjerena na (manje bitne) dodatke s popisima igrača. Za prvi ne znam koliko će biti aktuelan kroz neko vrijeme, a za drugi sumnjam, jer igrači američkog nogometa i nisu nešto popularni kod naših vandalčića. To je moje razmišljanje, htio bih čuti i tvoje, pa da dogovorimo buduća uređivanja o klubovima američkog nogometa.--MaGa 18:43, 11. veljače 2014. (CET)[odgovori]

Neka onda ostane u člancima. Ako bude potrebe, lako ćemo to preseliti u dodatke.--MaGa 19:14, 11. veljače 2014. (CET)[odgovori]

Terminologija[uredi kôd]

Kod statistika u sezonama: mislim da bi se trebali precizirati pojmovi, odnosno razlika između "dodavanje" i "bacanje". Naime, dodavanje je kad QB doda loptu trkačima iz ruke u ruku (i tu se broje "rushing yards"), dok pri bacanju lopta leti (to se broji kao "passing yards"). I "predani jardi" mi ne zvuči dobro: suprotno od "osvojeni" po meni bi bilo bolje "izgubljeni". Ostavljam vama (opet ) konačnu odluku.  • Bonč (razgovor) • Tagline: Ako i ne znaš šta radiš, radi to otmjeno. •  00:06, 13. veljače 2014. (CET)[odgovori]

[17] Kako često znam reći: da, ali ne Kao što kažete, izgubljeni jardi mogu biti u napadu, kad se broje u osvojene jarde s negativnim predznakom. Ali, u obrani su izgubljeni jardi oni koje je osvojio protivnik, i to su ovi jardi iz statistike. Tako da nema nedoumica. Meni su pojmovi poznati, pa razumijem na što se odnose, ali treba imati na umu prosječnog čitatelja koji malo ili uopće ne pozna temu. Rekoh već, odlučite sami, vjerujem da ćete uraditi ispravno.
Ne smijem više u potpisu povezivati na tagline, ne odnosi se ni na koga.  • Bonč (razgovor) • Tagline: Ako kaniš pobijediti, ne smiješ izgubiti. •  14:32, 13. veljače 2014. (CET)[odgovori]
[18] Nažalost, dok se ne odomaći naša terminologija, vezani smo za englesku. I kod klasičnog nogometa se čak i nakon ~100 godina još uvijek provlače engleski nazivi, što znači da ćemo i za američki "malo" sačekati domaće... Ali, mislim da treba kad je god moguće izbjeći engleski pojam i čitateljima pomoći davanjem poznatih pojmova koji ne moraju biti potpuno jezično točni (tj. nisu doslovan prijevod), ako dobro opisuju pojam na koji se odnose i ako ne dovode čitatelja u nedoumicu. Mislim da vrijedi ono što se često veli u šahu "sa strane se bolje vidi", ili da članak gleda druga osoba, ili da autor gleda "sa strane", odnosno s vremenske distance, na primjer: kad se vratim na članak koji sam radio prije godinu dana i ne čitam ga više kao autor koji je upućen u problematiku, onda mogu vidjeti ima li nejasnoća, odnosno gledati ga objektivnije.
Skužio sam da se radi o šali za tagline, ali sam morao odgovoriti ozbiljno zbog drugih koji eventualno čitaju. Inače, kad sam postao administrator, morao sam proučavati svu silu uputa, a onda sam naišao na tu koja se odnosi na poveznice u potpisima, te sam uklonio poveznice prema članku tagline i druge koje su se javljale u pojedinim tagovima.  • Bonč (razgovor) • Tagline: Mijenjam cimera koji hrče za cimerku koja uzdiše. •  12:58, 14. veljače 2014. (CET)[odgovori]

Sezone[uredi kôd]

Još jednom čestitke što si se uhvatio NFL-a. Ja sam sezone koje si obradio stavio u novu kategoriju Kategorija:Sezone National Football League koja je podkategorija Kategorija:National Football League te sam ih poredao kronološki (dakle kad stavljač kategoriju imaš [[Kategorija:Sezone National Football League|19xy]] , zbog toga što se nakupilo dosta članaka u kategoriji NFL-a i ljepše izgleda. Također sam napravio i predložak za American Football League {{American Football League}} - (Predložak:American Football League), pa kad završiš sa NFL-om da ako želiš obradiš i sezone AFL-a, s obzirom da su svi klubovi iz AFL-a prešli u NFL i tamo danas igraju. Odličan posao i samo nastavi.
Cybermb (razgovor) 08:12, 8. ožujka 2014. (CET)[odgovori]

Ma meni je sasvim OK što tako pišeš članke o sezonama, za našu wiki i ne vidim razloga da bude nešto detaljnije. Inače što se tiće monotonih članaka o sezonama mislim da sam ja tu majstor ([19] i [20]), di ima sezona svakakvih športova, a dosta toga postoji samo na hr.wiki. Ako je nešto loše sa člancima ili njihovim sadržajem, onda će ti se admini javiti i usmjeriti. Inače ću povremeno ubacivati članke vezane za am. nogomet u Europi - natjecanja i klubove, te svakako mislim napraviti i za CFL (Canadian Football League, iako to nije američki nogomet, ali je gridriron) i naravno s vremenom ostale lige koje su bile igrane u SAD-u poput AAFC, ranijih inkaracija AFL-a, USFL, WFL, XFL, svakako i arena football, pa kad se stigne....
također smo imali i nekoga tko je obrađivao sezone NHL-a Kategorija:NHL po sezonama
Cybermb (razgovor) 21:06, 10. ožujka 2014. (CET)[odgovori]

Kad već prevodiš...[uredi kôd]

...parametre u infookviru o utakmici Superbowla, onda ne bi bilo loše prevesti i MVP.--78.3.4.170 15:42, 30. studenoga 2017. (CET)[odgovori]

Super Bowl[uredi kôd]

Pozdrav nakon duljeg vremena
Za ova izdanja Super Bowla koje pišeš sam napravio odgovarajuću kategoriju Kategorija:Super Bowl, pa za iduče članke stavljaj u nju. Samo nastavi
Srdačan pozdrav, Cybermb (razgovor) 18:22, 16. veljače 2019. (CET)[odgovori]

Pohvala[uredi kôd]

Pohvaljujem te za marljivo pisanje članaka o Super Bowlima. Kubura (razgovor) 19:53, 26. veljače 2019. (CET)[odgovori]

Lipo je da si svratia[uredi kôd]

) Kubura (razgovor) 02:21, 18. siječnja 2020. (CET)[odgovori]