Razgovor sa suradnikom:DarkoV

Stranica ne postoji na drugim jezicima.
Izvor: Wikipedija

Dobrodošao na hrvatsku wikipediju!

Svakom novom suradniku korisno je pročitati Wikipedija:Uvodni tečaj (iako vidim da je članak o poveznicama već proučen :-). SpeedyGonsales 16:17, 18. prosinca 2005. (CET)[odgovori]

Hvala na trudu…[uredi kôd]

… da ispraviš neke tipfelere (vidio sam u dva članka koja sam pisao). Malo, ali vrijedno!--Fausto 15:39, 2. veljače 2006. (CET)[odgovori]

Prijevodi sa engleske wikipedije[uredi kôd]

Bok,

Pri prijevodu sa negleske wikipedije treba obratiti pažnju na slijedeće:

  • kod dodavanja interwiki linkova ne zaboravi dodati i englesku :)). Npr. [[en:north]]
  • Engleska wiki ima oko 800 000 članaka, a naša oko 14 000, pa nemamo iste kategorije. Naše su općenitije od engleskih. Naravno, nitko od novoga suradnika ne očekuje da sam odluči koja od 800+ postojećih kategorija najbolja za njegov novi članak. Zbog toga je dobro ako pratiš promjene iskusnijih suradnika na tvojim člancima i povremeno pogledaš jesmo li te i u čemu malo ispravili. Ja pratim sve promjene na člancima, pa možeš biti siguran da će kategorija (i ostale sitnice) vrlo brzo biti "popravljeni".

Pozdrav i hvala na tvojem doprinosu!

Sombrero 18:38, 5. veljače 2006. (CET)[odgovori]

Kartografija[uredi kôd]

Sombreru: pojma nemam da li će ova poruka doći do tebe. Ja sam naravno početnik u pisanju članaka, zato ću i na dalje imati grešaka u tom poslu. Hvala na savjetima. Darko

Hoće, hoće, pratim ja svako slovo :). Samo ti dalje radi, bitno je da komuniciramo i vrlo brzo ćeš naučiti tih par sitnica koje mi sa dužim stažom obično ispravljamo novijim suradnicima. Tekstovi su ti super, drago mi je da si nam se pridružio!

Sombrero 10:10, 6. veljače 2006. (CET)[odgovori]

Izolinije[uredi kôd]

Bok, Darko

Vidio sam sam da si otvorio stranicu Izohipsa. No, izgleda da već imamo naslov u množini - Izohipse. Tvoj je tekst dosta iscrpniji, pa ga svakako vrijedi premjestiti na Izohipse, a na Izohipsa staviti

#REDIRECT [[Izohipse]].

Ako imaš vremena i volje, možeš urediti i ostale izolinije u Kategorija:Kartografija, vidim da poznaješ temu :).

Pozdrav,

Sombrero 09:17, 23. veljače 2006. (CET)[odgovori]

Postumno![uredi kôd]

Hej,

slucajno vidjeh da si popravljao pravopis na clanku F. Marcuryja (dobar posao!), ali si i zamijenio postumno u posthumno. Naime, oblik posthumno je pockoetimoloski oblik (valjda od post i humus, ili, u najboljem slucaju post humare), no to je pogresno jer je oblik nastao od latinskoga pridjeva postumus koji je roden nakon oceve smrti i odatle hrvatska imenica posmrce, a i pridjev i prilog postumno. Dakle, nije nakon zakapanja nego nakon smrti. --Dejana 13:13, 2. ožujka 2006. (CET)[odgovori]

I ja sam mislila tocno tako do prije nekoliko mjeseci kada sam slucajno naletjela na jedan clanak u Jeziku koji me natjerao da prelistam rjecnike i pogledam o cemu se radi. I otkrih cudo: cijeli zivot krivo govorim tu rijec!! No, ne brini, dade se uhvatiti i akademske face kako to katkad krivo reknu. Sto ces, nitko nemre sve znati. Pozdrav, --Dejana 15:25, 2. ožujka 2006. (CET)[odgovori]


Molim za pomoć[uredi kôd]

Molio bih nekoga , ukoliko još u Hr. ima sposobnih/voljnih, da se malo pozabavi korekcijama na engleskom članku o Pavlu Skaliću- Hrvatu koji je prvi u svijetu "skovao" izraz enciklopedija, jer neki, očito neupučeni i vrlo slabo informirani ljudi na umjetan način prave kontroverzu oko njegove nacionalnosti (zapravo etničkog porijekla). Tako je za njih Skalić Nijemac, Mađar ili nešto drugo ( "neutvrđenog porijekla")... Čak su dodali i novo poglavlje "Nationality" gdje se potpuno jalovo bave njegovim porijeklom, mada sam im više puta argumentirao zbog čega se radi o Hrvatu a ne o Nijemcu, Mađaru... Njihova argumentacija se temelji isključivo na činjenici da se u 4-5 enciklopedija u SAD-u, VB i Šp. nalazi podatak da je Nijemac odnosno Mađar, što je očito netočan podatak, ali to našim dragim prijatejima nije jasno. Pokušao sam i s objašnjenjima da se ćesto u enciklopedijama na zapadu, nalate često razne pogreške, sve bez uspjeha. Zato vas molim za pomoć. Molio bih vas da netko makne suvišno poglavlje "Nationality", utemeljeno na krivim informacijama, kao i dodavanje na drugoj stranici podatka da je rijeć o Hrvatu - jer je to i te kako bitno za navesti (pripadnik jednog malog naroda zaslužan za tako nešto!).

Molim za pomoć pri popravljanju greški i netočnosti oko Skalića na ovim stranicama:


Hvala na upozorenju, bit' će sređeno. SpeedyGonsales 22:54, 3. svibnja 2006. (CEST)[odgovori]

Rođendani[uredi kôd]

Vidjela sam da si potvrdio svoj dolazak u subotu :-)), a na tvojoj suradničkoj stranici vidjeh i tvoj datum rođenja. Da li nam se želiš pridružiti i na Wikipedija:Rođendani Wikipedista? :-)) Lijep pozdrav do subote --Roberta F. 01:16, 5. rujna 2006. (CEST)[odgovori]

Kriva licenca[uredi kôd]

Bok,

Licenca za Slika:MasneKiseline.jpg je kriva. Pogledj ostale slike u toj kategoriji. Pozdrav. --83.131.192.175 00:08, 9. studenog 2006. (CET)

Skauti i izviđači[uredi kôd]

Jesu li to sinonimi? --Tycho Brahe 00:00, 10. studenog 2006. (CET)

Vaša slika krši opća pravila označavanja novih slika. Slika će biti obrisana 15. studenog ako se ne označi u skladu sa gore navedenim pravilima.

Molimo pročitajte ove članke ako imate nedoumica.

Smatrajte se obaviještenim.

Hvala!

--Andrej Šalov 19:50, 10. studenog 2006. (CET)

Obavijest za označavanje slika[uredi kôd]

Ovo je automatski generirana poruka/obavijest poslana svim suradnicima koji su postavljali slike prije stupanja na snagu nove politike označavanja slika (6. studenoga 2006.).
Na Wikipediji je u tijeku akcija sređivanja slika s nejasnim ili pogrešno naznačenim pravnim statusom.


Suradniče DarkoV,

Molimo Vas da sve slike koje ste poslali, označite odgovarajućom oznakom o autorskim pravima, vodeći računa da oznaka odgovara pravnom statusu slike. Pogledajte ovo osnovno pravilo i ovaj popis oznaka za dozvole s kratkim objašnjenjima svake. Kratke Upute za označavanje starih slika će Vam pomoći ukoliko imate nedoumica.

Kada označavate slike, molimo vodite računa da osim oznake obvezno stavite i poveznicu (URL) prema site-u odakle je slika preuzeta; ako je slika skenirana, navedite naslov i autora publikacije i ISBN broj te publikacije; ako ste Vi autor, navedite to kao izvor (napomena: kod snimaka ekrana i skeniranih slika Vi niste autor slike). Ako smatrate da slika ispunjava uvjete za pravednu uporabu koji su navedeni na oznaci za dozvolu, navedite i obrazloženje za tu pravednu uporabu.


Popis slika koje ste postavili na Wikipediju na hrvatskom jeziku možete pogledati ovdje

Galeriju istih slika možete pogledati ovdje

Molimo vas da posebnu pozornost obratite na Vaše neoznačene slike.

Napomene:

  • Navedite izvor slike - ako ne navedete izvor, nemoguće je provjeriti oznaku!
  • Nemojte stavljati pogrešne oznake na slike, naročito nemojte stavljati „pravedna uporaba“ ili „javno dobro“ bez obrazloženja!
  • Slike koje po završetku akcije sređivanja nemaju jasno označen pravni status biti će brisane! To podrazumijeva i slike koje nemaju oznaku, one koje su pogrešno obilježene kao i one koje nemaju provjerljive podatke o izvoru.
-- Andrej Šalov 16:39, 15. studenog 2006. (CET)


Godišnjica[uredi kôd]

Čestitam ti prvu Wiki godišnjicu! Pozdrav :-)--Roberta F. 17:56, 9. prosinac 2006. (CET)

Vanjske poveznice[uredi kôd]

Pozdrav! Nažalost, morao sam ukloniti izravne vanjske poveznice s tvoje suradničke stranice, budući da takve poveznice nisu dozvoljene na suradničkim stranicama. Ostavio sam ih u zagradi kao informaciju.--Donatus 17:11, 22. veljača 2007. (CET)

Slika[uredi kôd]

Tvoja slika Slika:Johanna Budwig.jpg nema odgovarajući opis. Treba ga dodati do 10. ožujka. U protivnom slika će biti obrisana.--Donatus 19:07, 7. ožujak 2007. (CET)

Na dotičnoj slici nedostaje opis u obliku predloška koji se vidi ovdje dolje:

{{Infoslika
|Opis=
|Izvor=
|Datum=
|Autor=
|Objašnjenje=
}}

Pod Opis dovoljno je upisati ono što i sada piše, dakle samo ime osobe koja je prikazana; pod Izvor treba napisati odakle je slika; pod Datum kad je otprilike slika izrađena; pod Autor tko je autor slike; pod Objašnjenje dodatno obojašnjenje ako treba, primjerice, objasniti zašto je izabrana dozvola koja je izabrana. Dozvola koja je sada postavljena podrazumijeva da si ti sam snimio fotografiju, pa ćeš je vjerojatno morati promijeniti.--Donatus 20:37, 9. ožujak 2007. (CET)

Evo, malo sam popravio opis i promijenio dozvolu s obzirom na ono što piše u opisu.--Donatus 05:13, 10. ožujak 2007. (CET).

Obavijest za slike[uredi kôd]

Na Wikipediji na hrvatskom jeziku je započelo sređivanje slika koje su nedovoljno i neispravno označene.

Suradniče,

Prema Općim uvjetima postave slika, Uputama za označavanje starih slika (koje su se do sada ignorirale) kao i Rezoluciji Zaklade Wikimedija, vi koji ste sliku postavili dužni ste ispravno opisati sliku i označiti je ispravnom oznakom autorskih prava.

Ovim putem ste zamoljeni posljednji put da sve slike koje ste postavili, označite odgovarajućom oznakom o autorskim pravima, vodeći računa da oznaka odgovara pravnom statusu slike i dodate info okvir Infoslika.

Ove kratke upute koje su u skladu sa ovom obaviješću će Vam pomoći ukoliko imate nedoumica.

Pogledajte i ovo osnovno pravilo i ovaj popis oznaka za dozvole s kratkim objašnjenjima svake.

Kada označavate slike, molimo vodite računa da osim oznake obvezno stavite i poveznicu (URL) prema site-u odakle je slika preuzeta; ako je slika skenirana, navedite naslov i autora publikacije i ISBN broj te publikacije; ako ste Vi autor, navedite to kao izvor (napomena: kod snimaka ekrana i skeniranih slika Vi niste autor slike). Ako smatrate da slika ispunjava uvjete za pravednu uporabu koji su navedeni na oznaci za dozvolu, navedite i obrazloženje za tu pravednu uporabu.

Popis slika koje ste postavili na Wikipediju na hrvatskom jeziku možete pogledati ovdje

Galeriju istih slika možete pogledati ovdje

Napomene:

  • Navedite sve podatke za slike koji se traže od vas
  • Ne stavljajte pogrešne oznake na slike, naročito nemojte stavljati „pravedna uporaba“ ili „javno dobro“ bez obrazloženja!
  • Krajnji rok za ispravak podataka o slikama je 23. ožujka 2008.

Slike koje nakon isteka roka ne budu imale sve potrebne podatke i jasno nedvosmisleno označen pravni status bit će obrisane!

Ova je poruka automatski poslana svim suradnicima koji su postavljali slike na Wikipediju na hrvatskom jeziku.
Ovu poruku je poslao administrator Andrej Šalov pomoću bota CrniBot 28. veljače 2008.

Susret[uredi kôd]

DarkoV, lijepo je vidjeti u nedavnim promjenama imena "starijih" suradnika. Nadam se da ćeš nam se pridružiti na slijedećem Wikisusretu koji bi se trebao uskoro održati povodom preskoka 50 000 članaka. Lijep pozdrav :-)) --Roberta F. 01:41, 14. prosinac 2008. (CET)

Darko, to što u ovome trenutku ne poznaješ nikoga od nas ne mora biti ni najmanja prepreka za dolazak na susret. Svima od nas prvi je susret bio potpuna nepoznanica, a na ovaj susret će također doći dobar dio suradnika koji do sada nisu uživo upoznali ni jednoga Wikipedista. Poziv i dalje ostaje, samo na tebi ostaje da se odlučiš, a moj ti je savjet - dođi! Lijep pozdrav :-)) --Roberta F. 18:48, 15. siječanj 2009. (CET)

Kriteriji[uredi kôd]

U članku Omega lan stavio sam predložak kriteriji. Dvojbeno je zaslužuje li ta tvrtka članak na wikipediji. Vidjeti Wikipedija:Kriteriji i Wikipedija:Što ne spada u Wikipediju#Wikipedija nije mjesto za oglašavanje ili reklamiranje. --Flopy razgovor 09:03, 19. studenog 2010. (CET)

Budući da ste mi priznali (mailom) da je riječ o vašoj vlastitoj tvrtki članak sam obrisao i prije isteka roka za preispitivanje kriterija. Pišem ovo ovdje, ne na e-mail, radi transparentnosti. --Flopy razgovor 21:06, 24. studenog 2010. (CET)

Vazomocija[uredi kôd]

Drago mi je vidjeti nekadašnje suradnike s novim doprinosima, ali bih zamolio da se svakako navedu izvori u ovom članku. Glavni razlog je taj što hr.wiki nije više ona mala wikipedija od prije 10-ak godina kad se na to manje gledalo, a da bi se dobilo što više članaka. Sada težimo kvalitetnim i vjerodostojnim člancima u čemu će najviše doprinijeti upravo navođenje izvora i literature, na što se suradnici upućuju, makar to značilo i manje članaka, a što Vama sigurno neće biti problem. Hvala na razumijevanju i nadam se budućim doprinosima.--MaGaporuči mi 10:24, 15. prosinca 2014. (CET)[odgovori]

Sklerocij[uredi kôd]

Je li ovo isto: Sklerocij - Ražena glavica? Meni kao laiku djeluje da jest. Lp, -- Bonč (razgovor) • Tagline: Wikipedija je slobodna enciklopedija koju svatko može uređivati. •  14:16, 5. studenog 2015. (CET)

Izvori[uredi kôd]

Dobro došli na Wikipediju! Drago nam je što doprinosite Wikipediji, no skrećemo pozornost da je potrebno doprinose potkrijepiti izvorima, što niste napravili u članku Zlatko Glavanović Glavir. --Tulkas Astaldo (razgovor) 17:06, 13. prosinca 2018. (CET) Evo san stavia [1]. Kubura (razgovor) 23:33, 30. prosinca 2018. (CET)[odgovori]

Dopuštenje ili autorstvo[uredi kôd]

Slike koje ste postavili moraju biti odgovarajuće označene (posebno one kojima Vi niste autor) ili ćemo ih morati obrisati. [2] Kubura (razgovor) 23:28, 30. prosinca 2018. (CET)[odgovori]