Razgovor sa suradnikom:Duh Svemira

Stranica ne postoji na drugim jezicima.
Izvor: Wikipedija

Arhiva: 1, 2

o kronologiji[uredi kôd]

Lijepi pozdrav! Mislite kako nema smisla imati na jednom mjestu kronološki pregled bitnih događaja u oblasti filozofije (tiskanja značajnih djela, utemeljenja filozofskih škola, rođenja i smrti istaknutih mislilaca, itd.!!! Člančići poput ovoga o kojemu je riječ (popisi i slično) su samo bilješke, pomoćna sredstva za pisanje jednog jedinog filozofski relevantnog teksta (veoma je pretenciozno napisati/prepisati tekst Filozofija i proglasiti ga glavnim tekstom u tako zahtjevnoj, evo da ponovim, oblasti). Nije baš najsretnije izabrana riječ, mislim na oblast, ali što se može... Bilježim se sa štovanjem! Pavo 18:25, 24. lipanj 2007. (CEST)

Ufaj :-)[uredi kôd]

Ma znam, katastrofa. Tako sam ja cijelu mitologiju uredila prema Firefoxu i onda - kabum. Na IE nešto sasvim deseto. :-))))) Odonda sam uvela provjere na 6 browsera, neće oni mene zajebavat. :-)))))) --Abyssus 20:24, 24. lipanj 2007. (CEST)

Biografije[uredi kôd]

Potrudit ću se. Materijali po internetu - nepotpuni su. Kamarad Walter 17:47, 3. srpanj 2007. (CEST)

Dodajem malo po malo. Ove večeri ću pogledati knjige.

Zrno po zrno - silos pun žita! Kamarad Walter 18:03, 3. srpanj 2007. (CEST)

Ako ćete tako, onda možete sve nas bačke Hrvate da izbrišete. Nama ionako zatiru svaki trag u Srbiji. Rijetkost je neko veće eksponiranje. Slike? Kamarad Walter 18:18, 3. srpanj 2007. (CEST)

Gledam "Hrvatski leksikon" - ni oni nemaju slika.

Čitam "Povijest hrvatskog romana od 1945.-2000.". Neko je naveden u kronologiji romana, ali nema zasebnu natuknicu. Ni ondje nema fotografija za mnoge pisce. Nemaju čak niti datuma (sem godine) ni mjesta rođenja. Kamarad Walter 21:51, 3. srpanj 2007. (CEST)

Filmska enciklopedija, Anićev enciklopedijski rječnik,naša wiki u tektsu... --Edgar Allan Poe 21:57, 5. srpanj 2007. (CEST)--Edgar Allan Poe 21:56, 5. srpanj 2007. (CEST)

Presidents` trophy[uredi kôd]

puno me pitaš, to sam samo kopirala s njemačke wikipedije. Možda radi preglednosti, stvarno ne znam.--Cikola 10:59, 8. srpanj 2007. (CEST)

hehehe, onda će biti s engleske :o)--Cikola 11:12, 8. srpanj 2007. (CEST)

Našla sam objašnjenje, podebljane momčadi su kasnije Stanley Cup osvojili, pa sam to dodala. Mislim da onda tako može ostati.--Cikola 11:19, 8. srpanj 2007. (CEST)

pogledaj duše adresu vandala brenine stranice, ista je i muće ga isti problemi. --Zeljko 21:16, 8. srpanj 2007. (CEST)

Zahvala[uredi kôd]

Zahvaljujem na nagradi! Sale 23:06, 8. srpanj 2007. (CEST)

Nogometni predlošci[uredi kôd]

bit će ih sigurno, jedino što se u klubovima ( pogotovo našima ) često mijenjaju igrači i treneri pa se dosta njih ipak neće uspijeti ulovit. hvala puno na prijedlogu --Th dalibor 20:34, 10. srpanj 2007. (CEST)

dakle, bi li po tome predložak prošle npr. Dinamove sezone obuhvatio sve igrače koji su tokom sezone bili bar nakratko registrirani za isti, ili one koji su ju završili, to me zanima. --Th dalibor 20:53, 10. srpanj 2007. (CEST)

u redu. u planu je, bit će i u izradi --Th dalibor 20:53, 10. srpanj 2007. (CEST)

Godine u pridlošku[uredi kôd]

Duhice, moramo pisati godine u pridlošcima sa točkom. Godine su redni broj u hrvatskom jeziku.
"Predložak:Sastav Hrvatska Košarka 1993 EP"
bi trebao biti
"Predložak:Sastav Hrvatska Košarka 1993. EP"
ili čak, sa malim slovom za "košarku"
"Predložak:Sastav Hrvatska košarka 1993. EP" Kubura 08:06, 11. srpanj 2007. (CEST)


Predložak[uredi kôd]

Duh Svemira, čuj, vidim da imaš posla ali nadam se da bi mi samo mogla jednu uslugu napravit. Kod ovog predloška bi trebalo stavit da je na pricnip sakrij/otkrij. Bi li mi to mogla nekako sredit molim te. --Edgar Allan Poe 15:23, 11. srpanj 2007. (CEST)


Čuj, ima jedna slika koju si postavila, a bila bi mi važna za članak, ali nije označena, po novim pravilima tako da bih te zamolio, ako imaš vremena i volje da je označiš. Ako trebaš pomoć, javi se.
Slika: http://hr.wikipedia.org/wiki/Slika:Francois_Mauriac.jpg --Edgar Allan Poe 18:04, 12. srpanj 2007. (CEST)
One su dosta male, tako da su mi zadnji resurs, ali čuj, ak ti ne možeš i sve to, mogu li ja, eto samo tu tvoju sliku, označit. Molim te --Edgar Allan Poe 18:40, 12. srpanj 2007. (CEST)
Pa potažit ću na internetu sliku, stvait izvor, dodat prikladnu licencu, objašnjenje, autora (ako je znan, što ćisto sumnjam) i opis, ali samo ako dozvoliš --Edgar Allan Poe 18:44, 12. srpanj 2007. (CEST)
Hvala, a ako bude bilo za brisanje, što je tu je. Ali još jednom hvala na dozvoli. --Edgar Allan Poe 18:57, 12. srpanj 2007. (CEST)
Ja sam označio, pa sad kako admini žele. Ako je dobro, onda neka ostave, a ako ne, onda neka brišu. Tako je najbolje ili sam trebo drugačije označit ? --Edgar Allan Poe 19:11, 12. srpanj 2007. (CEST)

Petar Hranuelli.[uredi kôd]

Draga Duh Svemira!
Vidim da se opet pojavio članak Petar Hranuelli, koji je prebačen na razgovor jer je sav u neredu.
Naime, prije nekog vremena imali smo sličnu situaciju, isti taj članak premješten na razgovor itd. s tom razlikom što je članak naposljetku bio posve dotjeran za glavni imenski prostor - znam to jer sam ga i sama dijelom oblikovala i dodala neke linkove. Međutim, ta dotjerana verzija je izbrisana, najvjerojatnije greškom. Ima li načina da je ti, kao administrator, vratiš? Hvala! Ygraine 11:23, 15. srpanj 2007. (CEST)Ygraine

Evo, vidim tu varijantu: [1] Može li to ići u članak? Ygraine 12:51, 15. srpanj 2007. (CEST)Ygraine
Hvala puno. Vidim, evo, sve dotjerano, ne moram ništa ispravljati. Ygraine 12:58, 15. srpanj 2007. (CEST)Ygraine

Kategorija:U izradi, Argentinski nogometaši[uredi kôd]

Imamo ukupno 7 članaka u Kategorija:Argentinski nogometaši. Čemu Kategorija:U izradi, Argentinski nogometaši? --Ante Perkovic 18:32, 20. srpanj 2007. (CEST)

pa ni jedan nije dovršen, svi su mrve i bili su u Kategorija: U izradi, Nogometaši tj. imali su ili imaju još uvijek predložak {{mrva-biog-nogomet}}. Kod argentinaca sam krenula obrnutim redom od onog u zadnjih 24 sata :-). Duh Svemira 18:40, 20. srpanj 2007. (CEST)

Naoružanje[uredi kôd]

Vidim da si vratila {{bolji naslov}} ovdje. Što ćemo s tim?--Suradnik13 21:11, 22. srpanj 2007. (CEST)

Divna,[uredi kôd]

vidi [2]. Možda može i bolje, no dobro...:-) --Branka France 14:46, 24. srpanj 2007. (CEST)

Draga Duh Svemira, koji su točno prigovori na stil, a koje nisi mogla sama na brzinu riješiti? Ygraine 20:43, 28. srpanj 2007. (CEST)

Australian Open[uredi kôd]

Bog!

vidjeh da ste članak Pobjednice Australian Opena (parovi) premjestili na Pobjednice Australian Opena (parovi žene). No, nije li iz same riječi pobjednice jasno da se radi o ženama, pa se ovo premieštanje čini besmislenim? Pozz!  Soljanac  14:04, 2. kolovoz 2007. (CEST)

Pa kako, k vragu do nove lozinke[uredi kôd]

Postavio sam pitanje, ali nema odgovora, a ono glasi:

Kako do nove lozinke?

Stari sam suradnik, ali se nisam dugo pojavljivao, i sada bih htio nešto napisati, te kada sam upisao suradničko ime i upisao lozinku (potpuno ispravnu, da ne bude zabune!) Wikipedija mi ju ne prihvaća?

Kako da dobijem novu lozinku, a ne bih htio promijeniti suradničko ime, a u međuvremenu mi se je izmjenila e-mail adresa?

Dakle: želim staro ime, a novu lozinku. Gdje moram prikazati Wikipediji tu moju novu e-mail adresu da bi mi se poslala nova lozinka. Tu napominjem i da sam išao na uputstva gdje treba kliknuti na "Moje postavke", a tamo piše da se to nalazi u vrhu ekrana, ali meni se u vrhu ekrana ne nalazi nikakva poveznica "Moje postavke"???

I, usput, zanimljivo pitanje. Ovo sam pitanje postavio i u "Kafiću", što je vidljivo i u "Nedavnim promjenama", ali više u samom "Kafiću" tog pitanja nema? Kako to?

Ali važniji mi je odgovor na prvo pitanje. Hvala unaprijed

Novi članci?[uredi kôd]

Ma na koje to članke misliš? Kubura 13:54, 14. kolovoz 2007. (CEST)

Pomoć[uredi kôd]

Ako bi mi mogao reći kako da stavim onu sliku i tekst ispod nje na mojoj stranici za razgovor pod isti okvir, ako su ta slika i tekst predložak? -- Dvorsky 19:52, 25. kolovoz 2007. (CEST)

jao pored toliko edita još se nisi naučio ni potpisati ... :-( ..... "Ako bi mi mogao reći kako da stavim onu sliku i tekst ispod nje... " ehhh, sad bi ja trebala pola sata proučavati tvoje nedavne promjene da bi u ušla u trag o onome što si kao pjesnik htio reci ... a i nemam baš nešto volje za takovim akcijama (posebice na šminkeraju osobnih stranica).... Konkretiziraj se i možda budem od neke pomoći, iako i nisam baš neki vještak !
Duh Svemira 20:00, 25. kolovoz 2007. (CEST)

Pojašnjenje[uredi kôd]

MOžeš li mi pojasnit ovo o školi i o predlošcima. Drago mi je što me ne ometa, ali ol bi me trebalo. A ovo o školi niš ne kontam --Edgar Allan Poe 19:02, 30. kolovoz 2007. (CEST)

Hvala, na ugodnoj dobrodošlici za školsku godinu, ne mogu reć da mi je drago zbog takvog način razgovora, ali što će se, nisu svi kolegijalni i razumni, a tu ja ništa ne mogu. Što se tiče predložaka, ne vidim gde je problem, a da se objasnim. Jedino ću biti kraće možda radi puta, ali što se tiče učenja i pisanja, sve će bit isto, tako da će me dnevno biti možda 30min manje negi inače. Nadam se da sam malo razočaro visoke nade, iako ne vidim što sam sad napravio da me se ovako "dočekiva". A samo molim za idući put, ako mi se nema što pametno ili doronamjerno kaat, nek mi se ne kazuju balezgarije i iznose osobne frustracije na mojoj stranici za razgovor. Hvala, i pozdrav --Edgar Allan Poe 19:17, 30. kolovoz 2007. (CEST).

Obavijest za slike[uredi kôd]

Na Wikipediji na hrvatskom jeziku je započelo sređivanje slika koje su nedovoljno i neispravno označene.

Suradniče,

Prema Općim uvjetima postave slika, Uputama za označavanje starih slika (koje su se do sada ignorirale) kao i Rezoluciji Zaklade Wikimedija, vi koji ste sliku postavili dužni ste ispravno opisati sliku i označiti je ispravnom oznakom autorskih prava.

Ovim putem ste zamoljeni posljednji put da sve slike koje ste postavili, označite odgovarajućom oznakom o autorskim pravima, vodeći računa da oznaka odgovara pravnom statusu slike i dodate info okvir Infoslika.

Ove kratke upute koje su u skladu sa ovom obaviješću će Vam pomoći ukoliko imate nedoumica.

Pogledajte i ovo osnovno pravilo i ovaj popis oznaka za dozvole s kratkim objašnjenjima svake.

Kada označavate slike, molimo vodite računa da osim oznake obvezno stavite i poveznicu (URL) prema site-u odakle je slika preuzeta; ako je slika skenirana, navedite naslov i autora publikacije i ISBN broj te publikacije; ako ste Vi autor, navedite to kao izvor (napomena: kod snimaka ekrana i skeniranih slika Vi niste autor slike). Ako smatrate da slika ispunjava uvjete za pravednu uporabu koji su navedeni na oznaci za dozvolu, navedite i obrazloženje za tu pravednu uporabu.

Popis slika koje ste postavili na Wikipediju na hrvatskom jeziku možete pogledati ovdje

Galeriju istih slika možete pogledati ovdje

Napomene:

  • Navedite sve podatke za slike koji se traže od vas
  • Ne stavljajte pogrešne oznake na slike, naročito nemojte stavljati „pravedna uporaba“ ili „javno dobro“ bez obrazloženja!
  • Krajnji rok za ispravak podataka o slikama je 23. ožujka 2008.

Slike koje nakon isteka roka ne budu imale sve potrebne podatke i jasno nedvosmisleno označen pravni status bit će obrisane!

Ova je poruka automatski poslana svim suradnicima koji su postavljali slike na Wikipediju na hrvatskom jeziku.
Ovu poruku je poslao administrator Andrej Šalov pomoću bota CrniBot 28. veljače 2008.

Your admin status[uredi kôd]

Hello. I'm a steward. A new policy regarding the removal of "advanced rights" (administrator, bureaucrat, etc.) was adopted by community consensus recently. According to this policy, the stewards are reviewing administrators' activity on wikis with no inactivity policy.   You meet the inactivity criteria (no edits and no log actions for 2 years) on hrwiki, where you are an administrator. Since that wiki does not have its own administrators' rights review process, the global one applies.   If you want to keep your rights, you should inform the community of the wiki about the fact that the stewards have sent you this information about your inactivity. If the community has a discussion about it and then wants you to keep your rights, please contact the stewards at m:Stewards' noticeboard, and link to the discussion of the local community, where they express their wish to continue to maintain the rights, and demonstrate a continued requirement to maintain these rights.   We stewards will evaluate the responses. If there is no response at all after approximately one month, we will proceed to remove your administrative rights. In cases of doubt, we will evaluate the responses and will refer a decision back to the local community for their comment and review. If you have any questions, please contact us on m:Stewards' noticeboard.   Best regards, Rschen7754 22:17, 23. studenog 2014. (CET)