Razgovor sa suradnikom:E.coli/Arhiv 2

Stranica ne postoji na drugim jezicima.
Izvor: Wikipedija

Dobar dan[uredi kôd]

Pa sada možeš i na susret 9. rujna navratiti :-)) --Roberta F. 11:29, 1. rujna 2006. (CEST)[odgovori]

Pa di si ti?[uredi kôd]

Di si bio cilo vrime? --Tycho Brahe 12:10, 1. rujna 2006. (CEST)[odgovori]

Mail?[uredi kôd]

Jesi dobio moj mail? --Tycho Brahe 14:22, 5. rujna 2006. (CEST)[odgovori]


ej di si? ja uređujen teme uz balun. vidimo se onda u st. brzo ću instalirat irc, možda dan-dva ili eventualno tri. West Brom 4ever


joj, sorry, možeš li, molim te izbrisat prekršaj (nogomet). West Brom 4ever


ej, puno hvala. čujemo se i, nadam se, vidimo. West Brom 4ever

imam ime za portal zajednice[uredi kôd]

pa naravno, KNJIŽNICA!!! :-))) West Brom 4ever

Postojale su[uredi kôd]

...stranice Wječnik:Tečaj, i još stranica tečaja poput Wječnik:Tečaj/Uvod i Wječnik:Tečaj/Uređivanje stranica a veći dio toga sam sám napisao (ne iskopirao) tako da baš i nije najbolje da su jednostavno nestale :-)) Tu je također bilo i Wječnik:Igralište te Wječnik:Pomoć (koji sam toliko mukotrpno pisao :-), i naravno Wječnik:Krčma (što si valjda i sam vidio). Fascinantno je kako su nestale baš one stranice na kojima sam najviše doprinosio tj.stranice koje počinju s Wječnik:... ;-))) Sve je ovo pomalo frustrirajuće jer je bilo potrebno dosta tipkanja da se te stranice stvore a nitko od programera kad ih je "brisao" nije ni pomislio da pogleda jesu li to već postojeći članci (za koje se netko namučio pisati :) pa su ih jednostavno izbrisali u mahu... pifff, nadam se da ih neću morati ponovo pisati. Pozdrav! --Luka Krstulović | razgovor 16:33, 20. rujna 2006. (CEST)[odgovori]

jesam, hvala i tebi na pomoći i aktivnosti oko wječnika. Pozdrav! --Luka Krstulović | razgovor 16:11, 21. rujna 2006. (CEST)[odgovori]

Wikicitat - latinske izreke < ljut sam na tebe[uredi kôd]

Ljutim se na tebe što si 20. rujna 2006. od 10:09 do 10:13 izbrisao neke latinske izreke i izraze koje sam napisao s obrazloženjem da je to neprimjereno projektu. Vrlo je ružno od tebe da me prije toga nisi obavijestio i rekao mi zašto bi to trebalo izbrisati kao što to svi drugi suradnici rade. Ne bi ti pala kruna s glave. Dakle, zašto si to napravio, molit ću lijepo?! Flopy, 09:48, 22. rujna 2006.

To što si ti izbrisao zapravo sam preveo s njemačke wikipedije. Imao sam nedoumica u koju kategoriju to spada, ali mi je SpeedyGonsales napisao (na mojoj stranici za razgovor u arhivi 1) da sve to i izreke i izrazi i fraze spadaju pod članak q:Latinske izreke na wikicitatu. Stoga sam ih krenuo tamo pisati i kanio sam ih pisati još, ali sada zbog studentskih obveza baš i nemam vremena, a onda sam vidio ovo neugodno iznenađenje. Možda me je on zbunio. Međutim, bez obzira na to te imao ti vremena ili ne, mogao si mo ovo što si mi sada napisao reći prije nego si izbrisao članke. Molim te da me ubuduće obavijestiš u koju češ novu kategoriju staviti to što sam napisao, a ti izbrisao kao i što moje kaniš ubuduće brisati te zašto. Ti si prvi i nadam se jedini koji si dosada imao prigovora na moj rad na wikipediji, nitko mi dosada baš ništa prigovorio. Ja nisam uvredljiv, ali si se ipak ponio nefer. Ubuduće me zato, još jednom te molim, o svemu prije obavijesti! Iako si ti administartor, a ja samo običan suradnik šljaker, nisi ti jedini koji ima pravo određivati kojim će putem wikicitat ići. To dosta govori o tebi. Flopy, 20:39, 22. rujna 2006.
U redu, nesporazum riješen. Ja samo volim biti informiran. Flopy, 10:38, 23. rujna 2006.

Ipak te moram pitati. Ako se na wikicitatu smiju samo navoditi citati, a njima se ne smije napisati ništa više (kad su i u kojem kontekstu nastali) zbog čega sam se i prijavio na wikicitat, meni onda nema smisla dalje surađivati tamo. Mislim također da bi trebao postojati poseban Popis latinskih poslovica i Popis latinskih izraza (većinom pravnih: Ad acta, Pacta sunt servanda itd.). Što kaniš napraviti po tom pitanju? Inače, lijepo je da si priznao da je elementarana pristojnost (bonton) važnija od tvojih, ponekad i samovoljnih administratorskih odluka. Nije meni bio problem zbog dva-tri izbrisana članka, nego baš zbog toga, što radiš "čistke" ne obavijestivši one kojih se to tiče. To ja zovem samovoljom. Ako se ubuduće budeš držao bontona, zaista neće biti problema. Sigurno nije lako biti administrator, to je prije svega odgovornost. Uvjeren sam da ti taj posao radiš najbolje što možeš. Vi ste tu zato da na wikipediji bude reda, treba opomenuti, katkada i kazniti nedisciplinirane suradnike, ali svoj administratorski autoritet ili ovlasti ne smije se vježbati na leđima onih suradnika koji to nisu zaslužili (kao ti na meni). Ja ću odsada posebno pratiti što ti radiš na wikicitatu. I budem li smatrao da si odveć samovoljan, opet ću se pobuniti. Ali dobro, taj naš nesporazum možemo, barem što se mene tiče, staviti ad acta i posvetiti se radu na wikipediji da bude još bolja. Ovo je jedan izvrstan projekt, inače ne bih postao suradnik. Srdačni pozdravi! Flopy, 15:24, 24. rujna 2006.

Ecoli,[uredi kôd]

da te zatekne čim otvoriš:-)) Mislim, da bi sistematiku (tvoj članak) trebalo preimenovati u sistematiku. Ima još puno dugih sistematika, ili mi se samo čini??? --Branka France 14:08, 22. rujna 2006. (CEST)[odgovori]

Samo malo o knjigama[uredi kôd]

Šta misliš o ovome? mislio sam ih stavit na hr knjige, ali neće svaki put isti stavljat ove kvadratiće, dakle , kriterij će bit neujednačen. a ipak, nije loše odma na početku naznačit čitateljima kakve je kvalitete koji modul. West Brom 4ever


aj dođi na irc, nema nikoga osim mene i šalova koji hibernira. znači iden preuzet s en.boox :-)) West Brom 4ever

Doboro doša nazad[uredi kôd]

Pa di si ti, nema te tjednima :)? --Tycho Brahe 07:27, 12. listopada 2006. (CEST)[odgovori]

di si[uredi kôd]

nema te? --West Brom 4ever ®

Obavijest za označavanje slika[uredi kôd]

Ovo je automatski generirana poruka/obavijest poslana svim suradnicima koji su postavljali slike prije stupanja na snagu nove politike označavanja slika (6. studenoga 2006.).
Na Wikipediji je u tijeku akcija sređivanja slika s nejasnim ili pogrešno naznačenim pravnim statusom.


Suradniče E.coli,

Molimo Vas da sve slike koje ste poslali, označite odgovarajućom oznakom o autorskim pravima, vodeći računa da oznaka odgovara pravnom statusu slike. Pogledajte ovo osnovno pravilo i ovaj popis oznaka za dozvole s kratkim objašnjenjima svake. Kratke Upute za označavanje starih slika će Vam pomoći ukoliko imate nedoumica.

Kada označavate slike, molimo vodite računa da osim oznake obvezno stavite i poveznicu (URL) prema site-u odakle je slika preuzeta; ako je slika skenirana, navedite naslov i autora publikacije i ISBN broj te publikacije; ako ste Vi autor, navedite to kao izvor (napomena: kod snimaka ekrana i skeniranih slika Vi niste autor slike). Ako smatrate da slika ispunjava uvjete za pravednu uporabu koji su navedeni na oznaci za dozvolu, navedite i obrazloženje za tu pravednu uporabu.


Popis slika koje ste postavili na Wikipediju na hrvatskom jeziku možete pogledati ovdje

Galeriju istih slika možete pogledati ovdje

Molimo vas da posebnu pozornost obratite na Vaše neoznačene slike.

Napomene:

  • Navedite izvor slike - ako ne navedete izvor, nemoguće je provjeriti oznaku!
  • Nemojte stavljati pogrešne oznake na slike, naročito nemojte stavljati „pravedna uporaba“ ili „javno dobro“ bez obrazloženja!
  • Slike koje po završetku akcije sređivanja nemaju jasno označen pravni status biti će brisane! To podrazumijeva i slike koje nemaju oznaku, one koje su pogrešno obilježene kao i one koje nemaju provjerljive podatke o izvoru.
-- Andrej Šalov 16:47, 15. studenog 2006. (CET)

Čestitka[uredi kôd]

Čestitam ti prvi wiki rođendan i nadam se da ćeš se zaista brzo vratiti radu na wiki, jer nam između ostalog nedostaju i tvoja lijepa vizualna rješenja. Puno pozdrava :-)) --Roberta F. 12:50, 22. studeni 2006. (CET)

ma daj se vraćaj[uredi kôd]

ostali samo ja i kubura iz st-a, :) ako mi zaboraviš nabavit dres od wba-a, znaš šta ću ti napravit? :) --West Brom 4ever ® 00:16, 4. prosinac 2006. (CET)

Dobar dan, E.coli, please forgive me writing You in English, please have a look at [1] and m:Requests for logos, thanks, best regards --ptica (:> )=| 12:44, 11. prosinac 2006. (CET)

jesi tu moš li chatat

Sretan rođendan[uredi kôd]

90 px Želim ti sretan rođendan s malim zakašnjenjem i da nam se ubrzo vratiš  :-)) --Roberta F. 15:45, 1. veljača 2007. (CET)

Sretan rođendan 2008. ![uredi kôd]

150px :-)) --Roberta F. 00:26, 31. siječanj 2008. (CET).

Obavijest za slike[uredi kôd]

Na Wikipediji na hrvatskom jeziku je započelo sređivanje slika koje su nedovoljno i neispravno označene.

Suradniče,

Prema Općim uvjetima postave slika, Uputama za označavanje starih slika (koje su se do sada ignorirale) kao i Rezoluciji Zaklade Wikimedija, vi koji ste sliku postavili dužni ste ispravno opisati sliku i označiti je ispravnom oznakom autorskih prava.

Ovim putem ste zamoljeni posljednji put da sve slike koje ste postavili, označite odgovarajućom oznakom o autorskim pravima, vodeći računa da oznaka odgovara pravnom statusu slike i dodate info okvir Infoslika.

Ove kratke upute koje su u skladu sa ovom obaviješću će Vam pomoći ukoliko imate nedoumica.

Pogledajte i ovo osnovno pravilo i ovaj popis oznaka za dozvole s kratkim objašnjenjima svake.

Kada označavate slike, molimo vodite računa da osim oznake obvezno stavite i poveznicu (URL) prema site-u odakle je slika preuzeta; ako je slika skenirana, navedite naslov i autora publikacije i ISBN broj te publikacije; ako ste Vi autor, navedite to kao izvor (napomena: kod snimaka ekrana i skeniranih slika Vi niste autor slike). Ako smatrate da slika ispunjava uvjete za pravednu uporabu koji su navedeni na oznaci za dozvolu, navedite i obrazloženje za tu pravednu uporabu.

Popis slika koje ste postavili na Wikipediju na hrvatskom jeziku možete pogledati ovdje

Galeriju istih slika možete pogledati ovdje

Napomene:

  • Navedite sve podatke za slike koji se traže od vas
  • Ne stavljajte pogrešne oznake na slike, naročito nemojte stavljati „pravedna uporaba“ ili „javno dobro“ bez obrazloženja!
  • Krajnji rok za ispravak podataka o slikama je 23. ožujka 2008.

Slike koje nakon isteka roka ne budu imale sve potrebne podatke i jasno nedvosmisleno označen pravni status bit će obrisane!

Ova je poruka automatski poslana svim suradnicima koji su postavljali slike na Wikipediju na hrvatskom jeziku.
Ovu poruku je poslao administrator Andrej Šalov pomoću bota CrniBot 28. veljače 2008.

Predložak:Infokvir anatomija[uredi kôd]

Sta c emo sa Predložak:Infokvir anatomija. Koristi li se negdje ili ce se korisitit? --Pancho W. Villa (razgovor) 12:41, 11. srpanj 2008. (CEST)


Pozdrav od srca:) Drago mi je da vidim, da ipak nađeš vremena povremeno svratiti:-) Branka France (razgovor) 12:54, 14. srpanj 2008. (CEST)

Informacija je potpuno točna,tako da bih Vas zamolila da je ne uklanjate ukoliko Vi ne raspolažete suprotnim.

Riječi su same po sebi definicija

Ukoliko ste Vi autor definicija što sami znate zašto su zaštićene?

Rječnik hrvatskog jezika je vlasnik ispravne definicije zato je članak i promijenjen.

Ta definicija je u literaturi i da globalno je prihvaćena.

-što ste uostalom i sami konstatirali

Literaturu koja kao takva drži moju tvrdnju ste Vi sami naveli

definicija hrvatskoj rječnika je ispravna

Sretan rođendan![uredi kôd]

--D tom 08:57, 31. siječanj 2009. (CET)

I od mene od srca sve naj, najbolje :) Branka France (razgovor) 22:17, 31. siječanj 2009. (CET)
nema te na brbljaonici? --Lasta 14:34, 19. veljača 2009. (CET)

E.coli @ru-wiki[uredi kôd]

Sdelal :-). Drbug (razgovor) 10:14, 20. veljača 2009. (CET)

E.coli @ frwiki[uredi kôd]

usurpation done, but be careful as to not be mixed up with a notorious french banned troll named user:Escherichia coli.

- DarkoNeko (にゃ? ) 20 février 2009 à 13:27 (CET)

Infokvir unizg[uredi kôd]

Bok, oprosti što se mješam u tvoj rad, ali samtram da si u vezi ovog Predložak:Infokvir unizg, trebao napraviti općenito predložak:sveučiliše jer ovako moramo za sve gradove raditi posebno, a na ovom svijetu ili u Hrvatskoj nema 2 ili 3 grada, nego 200 ili 300 njih. Tako da želim ak' ćeš raditi na tim člancima o sveučilištima napraviš novi ovaj koji sam ja reko'! Biti će ti lakše za radit! Hvala na saslušanju! Neno K 16:01, 26. veljače 2009. (CET)[odgovori]

Razmak[uredi kôd]

E.coli, jesi mislio na ovako nešto? Ako ne ostaviš razmak između predloška i teksta, koliko vidim ne ostavlja prazni red, tako je s još nekim predlošcima. :-)) --Roberta F. 12:35, 9. ožujak 2009. (CET)

Preimenovanja[uredi kôd]

Lijepi pozdrav, nadam se da prilikom preimenovanja članaka koristiš neku literaturu, zbog poznatog nam "problema" hrvatskih naziva, kroatiziranog latinskog i ostalih verzija anatomskog nazivlja, osim naravno za ove članke sa tiskarskom greškom u naslovu. Htio bih te zamolit po kojoj knjizi ili udžbeniku radiš? Vedran12 (razgovor) 23:01, 10. ožujak 2009. (CET)

Hvala na odgovoru i sorry, trebao sam biti konkretniji, mislio sam na kralježničku/kralješničku arteriju i ostale "kralješ/ž - stvari" (to nikako da zapamtim, jel š ili ž). O ostalim preimenovanjima mi je sve jasno. U svakom slučaju bilo bi (meni :) korisno, ako imaš navedenu literaturu da napišeš (ako ti se hoće :) neke popise, npr. naziva ligamenata, naziva zglobova, nazive živaca, koje koriste udžbenici novijeg datuma (još kad ti udžbenici ne bi bili "prepisani" Anatomija čovjeka, prof. Krmpotić, točnije prof. Perovića) kako bi "standardizirali" terminologiju.

Meni bi najlakše bilo sve na naslove i poveznice na latinskom, pa u tekstu kroatizirat, a nije baš ova "knjižica" koju ja koristim sveto pismo, pogotovo kad očnica, a ni kraljeŠnička arterija nisu prošle kod suradnika :) Bit će bolje da od sad derem na latinskom, kao i wiki-de, više ću i lakše radit, pa se jednog dana lako preimenuje. Vedran12 (razgovor) 15:52, 11. ožujak 2009. (CET)

Gubitak informacija u članku "Anatomski izrazi za smještaj"[uredi kôd]

U članku Anatomski izrazi za smještaj prijašnje dvije slike prepune informacija zamijenjene su jednom, doduše lijepom i čistom, ali ograničenom (u broju informacija) u usporedbi s one dvije. Kako je enciklopedija prvenstveno stvar količine informacija, a ne estetike (mada i ta dimenzija igra svoju ulogu), ne bi li dobro bilo ostaviti i one dvije tamo gdje jesu, možda ih samo malo bolje dimenzionirati i smjestiti?--Ivan T. (razgovor) 16:00, 11. ožujak 2009. (CET)

IRC? --Roberta F. 16:14, 11. ožujak 2009. (CET)

Kurziv[uredi kôd]

Hvala na savjetu za korištenje predloška Anat. I nema veze za primjedbu, sve OK! Pozdrav! --Herr Mlinka 20:23, 11. ožujka 2009. (CET)[odgovori]

Čeona kost
U onom popisu 12 kostiju pobrojao sam samo 10? I još nešto, je li obvezatno koristiti Predložak:Anat? Čini mi se kompliciranijim nego obično umetanje kurziva. Hvala! Pozdrav! --Herr Mlinka 20:30, 11. ožujka 2009. (CET)[odgovori]

Lopatica[uredi kôd]

Možeš li, molim te, kada nađeš slobodnog vremena pogledati moju promjenu na ovoj stranici. Ne znam jesam li sve poveznice (Predložak:Anat) dobro postavio? Hvala unaprijed! Pozdrav! --Herr Mlinka 20:43, 20. ožujka 2009. (CET)[odgovori]

Stopalo[uredi kôd]

U članku Stopalo u podnaslovu Ljudsko stopalo pa u odlomku Kosti spomiju se latinski nazivi kostiju koji nisu isti kao i nazivi koji se koriste u drugim člancima (Vidi → Petna kost i Gležanjska kost). Koji da od tih naziva stavim u poveznicu (predložak:Anat)? Hvala unaprijed! Pozdrav! --Herr Mlinka 18:55, 21. ožujka 2009. (CET)[odgovori]

Predložak:Dodaj infokvir anatomija[uredi kôd]

Bok,

Pobrisa sam Predložak:Dodaj infokvir anatomija jer se ista stvar postiže sa {{dodaj infokutiju|infokvir anatomija}}. Pozdrav. --Ante Perkovic (razgovor) 17:59, 27. travanj 2009. (CEST)

E.coli, čini mi se da smo imali dvostruki posao. Možeš doći na IRC? :-)) --Roberta F. 20:31, 29. travanj 2009. (CEST)

Vektor[uredi kôd]

Vektor (infektologija) --> Vektor (biologija) (vidi Vektor (razdvojba)). Već ima linkova na razdvojbenu poveznicu. --Ante Perkovic (razgovor) 18:01, 30. travanj 2009. (CEST)

predložak[uredi kôd]

Ovaj vražji div je radio problema, i stvarao dodatni redak ukoliko nije bilo slike. :)--Ex13 (razgovor) 10:23, 3. svibanj 2009. (CEST)

Infokvir bolest[uredi kôd]

Kako bi se uz svaku bolest mogla dodati i latinska dijagnoza? Bi li i ona mogla ići u infokvir? Maria Sieglinda von Nudeldorf (razgovor) 20:37, 4. svibanj 2009. (CEST)

Svinjski grip[uredi kôd]

Na sr wiki sam promenio naslov članka u „Epidemija svinjskog gripa“, jer mislim da se početak pandemije računa kad SZO proglasi 6. stepen. Šta ti misliš? Na raznim Vikipedijama stoji pandemija ili epidemija, odnosno i jedna i druga varijanta su prisutne. micki talk 13:59, 6. svibanj 2009. (CEST)

Ja sam na sajtu Ministarstva zdravlja R. Srbije pročitao da 5. stepen znači "da postoji realna opasnost od pandemije". Oni su, doduše, prevodili ono što piše na sajtu SZO. Ako je verovati tome, onda trenutno stanje ipak više odgovara epidemiji. Mada, kako si i sam rekao i kako je nedavno izjavio jedan zvaničnik SZO, očekuje se uskoro proglašenje 6. stepena. Većina drugih Vikipedija trenutno koristi izraz epidemija, pa sam i ja smatrao za shodno da promenim ime članka. Ako se proglasi šesti stepen, onda ću morati ponovo da menjam :) micki talk 21:59, 6. svibanj 2009. (CEST)
Danas sam uredila tablicu s podacima o svinjskoj gripi (prema uzorku na en.wiki), pa možeš li molim te, kad uhvatiš nešto vremena, pregledati jesu li podaci koje sam stavila točni?--Vatrena ptica (razgovor) 14:28, 13. svibanj 2009. (CEST)

Wikimedicina[uredi kôd]

Potpisala. Maria Sieglinda von Nudeldorf (razgovor) 23:41, 16. svibanj 2009. (CEST)


Aj pliz pobriši one tri stranice na kojima san jutros stavija bris. Ono san ja otvorija radi Arbitraže, ali, neće nan tribat. Fala --Lasta 10:48, 20. svibanj 2009. (CEST)

Imaš piće kad se sretnemo

Pogledaj molim te ovo i datoteke koje je suradnik postavio. Poz --Seha (razgovor) 13:55, 20. svibanj 2009. (CEST)