Razgovor sa suradnikom:Josip65

Stranica ne postoji na drugim jezicima.
Izvor: Wikipedija

Pismohrana: 1

Brisanje sadržaja[uredi kôd]

Učinio sam to zato što nije dozvoljeno brisanje sadržaja razgovora. Nijedna stranica Wikipedije, pa tako ni suradničke stranice, kao ni stranice za razgovor, nisu ničije privatno vlasništvo, pa ih stoga nitko nema pravo brisati.--Donatus 19:06, 17. siječanj 2007. (CET)

Stranica je sada arhivirana. Arhivirati stranicu ne znači brisati cjelokuni sadržaj na njoj. Doprinosi svih suradnika moraju ostati vidljivi, kao i povijest tih suradnika. Nije riječ ni o kakvu zlostavljanju, već o pridržavanju pravila.--Donatus 19:09, 17. siječanj 2007. (CET)

Novi suradnik? Pa duže si ovdje od mene! A „ulijetao“ sam jer si radio krivo. I vrijeme sam zbog tebe gubio ja, a ne obratno.--Donatus 19:25, 17. siječanj 2007. (CET)

Doista se nemam običaj svađati. U svakom slučaju, ponavljam činjenicu da ti je bila ponuđena pomoću koju si ti odbio.

Bog, Josipe.
Stvarno ti ne znam, dobro si to vidia.
Ostavi tu poruku na Kaviću, a uputi je i administratorima (svakako i Speedyju).
Stoj nam dobro, Kubura 13:33, 18. siječanj 2007. (CET)

Je li ju neobičan oblik u akuzativu jednine? (odgovor)[uredi kôd]

Hrvatski standradni jezik normiran je oblik jezika. A jezični standard nađemo u gramatikama i rječnicima.

U članku "lične zamjenice" navodio sam tri gramatike. Sva tri imaju napomenu uz "je/ju" da "ju" nije običan oblik zamjenice. "ju" je samo alternativan lik za poseban slučaj.

Ako imaš znanstveni izvor za tvrdnju, da je ju više "u duhu" hrvatkog jezika može se dodati u članak. U slučajevima gdje jezična praksa ne slijedi normu treba staviti napomenu na to (to je moje mišljenje).

Ja neman dokaze za tvoju tvrdnju da je to takav slučaj. --Dubby 16:51, 19. siječanj 2007. (CET)

Zbilja čudno. Nas su još učili u školi, da bismo trebali govoriti "ju", a ne "je" (za akuzativ osobne zamjenice "ona", pritom mislim za kraći oblik). Kubura 11:53, 18. listopad 2007. (CEST)

Najstarije stranice[uredi kôd]

Provjera na en:Special:Ancientpages pokazuje da je najstarija stranica na en wikipediji en:Grammy Award for Best Instrumental Performance ‎nastala 01:34, 21 November 2004, dok provjera te stranice kaže da je stranica nastala 3 mjeseca prije, 23:55, 23 August 2004 (nisam prevodio datum, datumi su copy-paste). Na hr wiki Special:Ancientpages pokazuje kao najstariju stranicu Đuro Tiljak ‎(21:17, 16. rujan 2005.), koja je nastala 21:59, 14. rujan 2005. Kako en wiki postoji od 2001, a hr od 2003, dotična statistika nije vjerodostojna u smislu da pokazuje najstarije stranice od početka rada wikipedije, nego od uvođenja određene inačice medijawiki softvera na en i hr wiki.

Preciznija informacija se može dobiti pregledom početne (Glavne) stranice obaju wikipedija: za en prva inačica ima datum: 15:28, 26 January 2002, za hr wiki to je: 21:52, 16. veljača 2003. (opet na en wiki to nije točan podatak, npr. prva inačica stranice en:Talk page datirana je 20:29, 18 September 2001.) Medijske djelatnike suradnici će uputiti na administratore koji će im lako odgovoriti na pitanje o starosti hr i en wikipedije, no u svakom slučaju hvala na primjećivanju činjenice koja bi mogla zbuniti novake na wikipediji. SpeedyGonsales 22:00, 8. veljača 2007. (CET)


Ovo je primjer za sliku dohvaćenu s commonsa:[uredi kôd]

pozdrav kolegi disidentu![uredi kôd]

Evo tek sad sam, nažalsot, obratio pažnju na tvoj esej Wikipedija:Načela suradnje. Da sam ga propčitao ranije, neke bi mi stvari bile jasnije. Nadam se da ćeš ovo pročitati iako nisi aktivan na wikipediji. Pogledaj molim te u kafiću Wikipedija:Kafić#Što wikipedija jest (zaključci iz diskusije o brisanju članaka, kao i diskusiju koja je pretodila od 27. rujna, link je tamo na ono prije. Nažalost obrisana je stranica sa tekstom o kojem je bila riječ, i sa razgovorom uz taj tekst. Ja nisam umjetnik, nego filozof i znanstvenik, pa sam studioznije obg+bradio ono, što si ti prije godinu i pol više esejistički. :) Sam tekst je bio uzorno činjeničan. Stvar je pak počela ranije, kada se jedan mladi administrator zainatio da se mora obrisati članak o jednom filozofskom piscu, Ante Vlastelica, sa argumentima da postoji dogovoreni embargo na članke o srednjoškolskim profesorima, te drugo da mu je taj čovjek predavao filozofiju i da po njegovom sudu, a i drugih bivših učenika, on ne zaslužuje članak (a nikada nije jasno rekao, što mu točno zamjera).

Bilo bi mi jasnije da stvarno postoje "nepisana pravila" koja su važnija od onih pisanih. Od vremena kada si ti pisao onaj članak, stvaranje onoga što sam ja označio kao oligarhijsku vlast administratora napredovalo je, tako da se smatra naprosto samorazumljivim, pa to nije potrebno ni objašnjavati. S obzirom na našu tradiciju autoritarne vlasti, većina suradnika na wiki to prihvača.--Fausto 22:32, 17. listopad 2007. (CEST)

Crveni karton zbog vrijeđanja[uredi kôd]

Crveni karton.
Blokirani ste!


Wikicitati »zapravo zaključujem da neke administratore financira velikosrpska propaganda«

Blokiran si na mjesec dana zbog ovoga. Ako vidiš agente među nama, obrati se nekog državnog agenciji, iako bi ja preporučio neke druge ustanove.

Još jedan ovakav ispad i slijedi mnogo duža blokada. --Pancho W. Villa (razgovor) 00:28, 20. listopad 2007. (CEST).

Obavijest za slike[uredi kôd]

Na Wikipediji na hrvatskom jeziku je započelo sređivanje slika koje su nedovoljno i neispravno označene.

Suradniče,

Prema Općim uvjetima postave slika, Uputama za označavanje starih slika (koje su se do sada ignorirale) kao i Rezoluciji Zaklade Wikimedija, vi koji ste sliku postavili dužni ste ispravno opisati sliku i označiti je ispravnom oznakom autorskih prava.

Ovim putem ste zamoljeni posljednji put da sve slike koje ste postavili, označite odgovarajućom oznakom o autorskim pravima, vodeći računa da oznaka odgovara pravnom statusu slike i dodate info okvir Infoslika.

Ove kratke upute koje su u skladu sa ovom obaviješću će Vam pomoći ukoliko imate nedoumica.

Pogledajte i ovo osnovno pravilo i ovaj popis oznaka za dozvole s kratkim objašnjenjima svake.

Kada označavate slike, molimo vodite računa da osim oznake obvezno stavite i poveznicu (URL) prema site-u odakle je slika preuzeta; ako je slika skenirana, navedite naslov i autora publikacije i ISBN broj te publikacije; ako ste Vi autor, navedite to kao izvor (napomena: kod snimaka ekrana i skeniranih slika Vi niste autor slike). Ako smatrate da slika ispunjava uvjete za pravednu uporabu koji su navedeni na oznaci za dozvolu, navedite i obrazloženje za tu pravednu uporabu.

Popis slika koje ste postavili na Wikipediju na hrvatskom jeziku možete pogledati ovdje

Galeriju istih slika možete pogledati ovdje

Napomene:

  • Navedite sve podatke za slike koji se traže od vas
  • Ne stavljajte pogrešne oznake na slike, naročito nemojte stavljati „pravedna uporaba“ ili „javno dobro“ bez obrazloženja!
  • Krajnji rok za ispravak podataka o slikama je 23. ožujka 2008.

Slike koje nakon isteka roka ne budu imale sve potrebne podatke i jasno nedvosmisleno označen pravni status bit će obrisane!

Ova je poruka automatski poslana svim suradnicima koji su postavljali slike na Wikipediju na hrvatskom jeziku.
Ovu poruku je poslao administrator Andrej Šalov pomoću bota CrniBot 28. veljače 2008.