Razgovor sa suradnikom:Kubura/Pismohrana8

Stranica ne postoji na drugim jezicima.
Izvor: Wikipedija
Pismohrana

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10

11 12 13 14 15 16 17 18 19 20

Glasovanje za prije naše ere ili prije Krista[uredi kôd]

Vidio sam najnovije promjene u kafiću oko ove teme. Andrej se nije udostojao odgovoriti mi kako i gdje napraviti stranicu za glasovanje pa pitam tebe znaš li to napraviti. No prije toga da ipak još jednom razmislimo, je li glasovanje uopće potrebno ili da svatko piše kako hoće, prije naše ere ili prije Krista? Što misliš, jer bojim se, da bi nas glasna manjina koja terorizira većinu mogla optužiti za netoleranciju, ksenofobiju i tko zna što još, a u te se rasprave ne želim upuštati. Flopy, 11:11, 16. studenoga 2006.

Hvala ti na podršci i lijepim riječima! Slažem se da ne treba glasovanje. Neka svatko piše kako hoće, ali to kako dobro kažeš štošta govori o njima. Da imam vremena ja bih istražio kako se i kada pisalo prije Krista ili prije naše ere, ali dobro je da si se ti uhvatio toga. Ako to kaniš staviti na wikipediji javi mi, molim te. Znam da bi zapravo ovakve rasprave trebalo voditi na IRC-u, Roberta me već odavno zvala no ja sam rekao da neću doći tamo dokle god ne diplomiram jer inače ne bih diplomirao tako brzo. Još jedan razlog zašto barem zasada ne idem tamo jest činjenica da sam prošli mjesec roditeljima nabio povelik telefonski račun pa su rekli da to smanjim što sam i učinio. Najmanji razlog je i taj što bih za Irc trebao nadograditi windowse u što se baš i ne razumijem. Do ljeta sljedeće godine će svi ti problemi valjda biti rješeni. Lijep pozdrav. Flopy, 09:17, 17. studenoga 2006.

Posao[uredi kôd]

Kuburo :-)) duga ti je stranica, vrijeme je za malo pospremanja. Dalje, ovdje ću napisati da i ti Kubura vidiš i da i tebe pozovem u pomoć. Objasni molim te Flopyju da može pisati kako god želi, a jednom kada se nešto drastično promijeni, lako botovi naprave promjene. Glasovanje, o zapravo nevažnoj stvari, je u ovom trenutku rasipanje energije. Tebi sam Kuburo na ircu neke stvari rekla, a ovdje kažem da imamo zaista puno posla s održavanjem Wikipedije i molim te kao iskusnog pomozi nam u rješavanju zaista nebitnih pitanja. Do ircanja :-)) --Roberta F. 11:23, 16. studenog 2006. (CET)

Nestali doprinos[uredi kôd]

Da i meni se to napravili na seriji tekstova o Amigi. Ako ništa drugo sada to znam i ja napraviti.:)) --rjecina 22:28, 17. studenog 2006. (CET)

a baš mi je trebalo za jučer... pa ako molin te možeš sredit --West Brom 4ever ® 16:26, 16. studenog 2006. (CET)


e bravo, iden ga stavit na AEK Atena BC --West Brom 4ever ® 10:10, 18. studenog 2006. (CET)


A ne gledaš film , svemirci na 1. programu hrta.--Zeljko 02:31, 18. studenog 2006. (CET)

Utilisateur:Kubura[uredi kôd]

Čemu služi Utilisateur:Kubura?--Donatus 07:34, 18. studenog 2006. (CET)

Obavijest za kršenje općih uvjeta za nove slike[uredi kôd]

Vaša/e slika/e krši/e opća pravila označavanja novih slika.

Slika/e će biti obrisana najkasnije 25. studenog 2006. ako se ne označi/e u skladu sa gore navedenim pravilima.

Molimo pročitajte ove članke ako imate nedoumica.

Smatrajte se obaviještenim.

Hvala!

-- Andrej Šalov 22:50, 18. studenog 2006. (CET)

NK Metalac[uredi kôd]

Pa zahvaljujem na ispravcima stranice o NK Metalcu. Što se tiče rezultata, rezultat ubacujem čim se pojavi na internetu; iz principa ne kupujem novine. Redovno pošaljem i osvježenje (update) na RSSSF, ali su oni malo sporiji s objavljivanjem istih.

Pogledao sam kako je plasman riješen s drugim klubovima, pa ću se držati istoga pravila i ostaviti prošlu sezonu (mada osobno smatram da je to pogrešan pristup). Nisam primijetio da sam onu poveznicu stavio u padež i slažem se da je to greška.

Kako se arhivira razgovor?

Na suradničkoj stranici nisam napisao ništa o sebi. Možda to promijenim kad uzmognem. Brunislav 13:47, 20. studenog 2006. (CET)

Asurbanipal je živio nekih 700 godina kasnije.--Donatus 09:52, 21. studeni 2006. (CET)

Kuburo, ne slažem se baš s isključivim postavljanjem Irisa kao Perunike, jer kada sam započinjala te članke dobro sam pogledala kako je rasprostranjenije i stručnije. Kod biljaka se treba držati stručnijih naziva, a za svaku se biljku, u početku navedu svi narodni nazivi. Uostalom upisivanjem perunike dobila bi se prava biljka, tako da ne vidim što zapravo želiš napraviti. Ja je uvijek zovem perunika, ali za enciklopediju treba stajati Iris, iz jednostavnog razloga jer su u tom članku opisane i ostale vrste irisa (Iridaceae) i mislim da taj članak nije uopće tako loš da ga sad treba iz temelja preoblikovati. :-) Lijep pozdrav --Roberta F. 10:18, 23. studeni 2006. (CET)

Što ćemo danas sutra s Lubinom ili Brancinom ili tjestenina ili manistra, meni ide na živce riječ grah, ja koristim samo fažol, Zagorci bažul, ionako "krivo" naglašavam, moj govor nema ni približne sličnosti standardnom hrvatskom, niti volim novoštokavštinu, neprirodna mi je, ali to je sve moje mišljenje, ako nije cefej, onda je kefej, ako nisu osobne, onda su lične, ako nas ništa ne bode, već ćemo nešto nać. Moren ja trtljat z lipin tićen na ircu, ma ova Wikipedija nije na narječju i bila bih presretna ukoliko biš uspio u osnivanju takve Wikipedije. Lijep pozdrav --Roberta F. 11:05, 23. studeni 2006. (CET)

Ma, Kuburo vidi, botanika je toliko veliko područje da iako volim biljke i rožice, izbjegavam dublje zaroniti u nju, jer nam je Botanika zaista loše pokrivena na Wikipediji (kao i Medicina). Taksonomija biljaka je jako opširna, a knjige poprilično skupe (bila sam u iskušenju, ali stvarno su preskupe), tako da ću pozdraviti i podržati svakog suradnika koji će na tom području zasukati rukave. Isto tako to područje mora biti stručno pokriveno, sa svim stručnim izrazima kao i prijevodima. A pupavica, koja je prva na fotografiji linka koji si mi stavio, što misliš tko je pronašao hrvatski naziv za nju na našoj wikipediji? :-) --Roberta F. 12:23, 23. studeni 2006. (CET)

Info o Oluji[uredi kôd]

Tenks:) Ma, kao što kažeš ima na wikipedii svakakvih likova, a o ovim ex-unproforcima da i ne pričam... Dobre su mi knjige od Višnje Starješine (iako vuče na satiru u nekim stvarima) Haška formula i Labaratorij balkan. Žena zna sve od a do ž:) Tko je bio gdje, što je radio:) Samo zna biti naporno ponavljat neke stvari osobama koje slave kosovsku bitku kao svoju najveću pobjedu, ili nekim "uvaženim dužnosnicima" koji pola Europe ne znaju naći na karti, a kamoli Hrvatsku... Čeha 04:03, 25. studeni 2006. (CET)

Stanični automat[uredi kôd]

Hej:) Nisam više ferovac, od prošle godine sam dipl.ing. rač:) Prijevod cellular automat-a bi trebao biti stanični automat (bar je tako navedeno u jednom seminarskom radu sa fakulteta [1] , a s tim se slaže i englesko-hrvatski riječnik:) [2] Stanični jer se radi o stroju koji se sastoji od nekog konačnog broja stanica (ćelija), a automat jer se njegova stanja računaju automatski po unaprijed određenim pravilima. Inače, nema frke, ak ti još kaj treba, sam zovi:) Pozdrav Čeha 22:14, 27. studeni 2006. (CET)

Nema frke prijatelju:)
Ak ti bilo što treba, sam pitaj:)
Pozdrav Čeha 01:40, 29. studeni 2006. (CET)

Pozdrav ti, Kubura[uredi kôd]

Imam molbu. Ja ne znam dovoljno en a fr uopće, pa te molim da provjeriš http://hr.wikipedia.org/wiki/Privjetrinski_otoci i http://hr.wikipedia.org/wiki/Zavjetrinski_otoci . Nekako nisam sigurna da su pravi članci na pravom mjestu. Da li postoji mogućnost da bi trebalo biti obrnuto? Hvala unaprijed i pozdrav još jednom. Branka France

Bugarski hokejaši[uredi kôd]

Kuburo, hoćeš molim te nekako spojiti bugarske hokejaše s ovim člankom na engleskoj Wikipediji, da imamo bar jednu međuwikpoveznicu s tim hokejašima. Lipi pozdrav :-)) --Roberta F. 00:01, 29. studeni 2006. (CET)

Thogo[uredi kôd]

Jesam Kuburo, hvala :-)). Možeš vidjeti ovdje da sam mu se odmah javila, a i ovdje na meti smo Andrej, Donatus i ja primijetili tog istog vandala. Hvala ti na brizi i pomoći. Puno lipih pozdrava :-)) --Roberta F. 11:42, 29. studeni 2006. (CET)

Rugby[uredi kôd]

Ovaj klub iz Knina baš ima englesko službeno ime ili bi to trebalo pisati na hrvatskom?--Donatus 12:53, 29. studeni 2006. (CET)

Slika:Buće.jpg[uredi kôd]

Di su te drvene lopte kojima se dalmatinci u višku slobodnog vremena sportaju. :-) Čini mi se da si zaboravio postaviti sliku. -- Andrej Šalov 15:53, 30. studeni 2006. (CET)

Službena imena sportskih klubova[uredi kôd]

Za Boćarski klub "Brodaricu" Zadar u Registru udruga Republike Hrvatske piše ovako:

  • Registarski broj: 13000205
  • Naziv: BOĆARSKI KLUB "BRODARICA" ZADAR
  • Skraćeni naziv: BK "BRODARICA" ZADAR
  • Sjedište: Zadar, Put Dikla
  • Datum upisa: 28.05.1998
  • Djelatnosti: planiranje rada i razvitka boćarskog športa u okviru temeljne športske udruge; organiziranje i provođenje redovitih sustavnih treninga aktivnih članova radi pripreme za natjecanja; organiziranje i provođenje programa športske boćarske škole za mladež; organiziranje natjecanja u klubu građana i rekreativaca, pripadajućih liga natjecanja prve ekipe, te prigodnih turnira; pripremanje i davanje svojih članova u sustav gradske i državne reprezentacije ako budu pozvani; skrb o izgradnji, održavanju korištenju upravljanju športskim objektima i opremom; poduzimanje mjera i stvaranje uvjeta za unapređenje stručnog rada; skrb o zdravlju i zdravstvenoj zaštiti natjecatelja; ukupnom aktivnošću moralno, etički i odgojno djelovati na članstvo; skrb o stvaranju materialnih i financijskih uvjeta za ostvarivanje zadaća i programa Kluba. BOĆANJE
  • Osobe: ŽELJKO SABALIĆ - TAJNIK, NENAD MARIN - PREDSJEDNIK KLUBA

Predlažem da u Wikipediju sportske klubove uvrštavamo pod njihovim službenim imenima (s navodnicima i mjestom ako je sastavni dio naziva). --Belirac 16:10, 30. studeni 2006. (CET)

Prebacivanje[uredi kôd]

Pa ja ne mogu vjerovat da ne znaš prebacit stranicu na novi naslov :-/. --Ante Perkovic 23:33, 30. studeni 2006. (CET)

Segesta[uredi kôd]

Pozdrav! Ne samo da si me neku večer natjerao dotjerati članak o Sisku, nego sam upravo ugovorio da mi pošalju nešto o NK Segesti, pa, čim dobijem, pišem članak.--Donatus 10:27, 1. prosinac 2006. (CET)

Boćarski klub Pampas[uredi kôd]

Bok Kubura. Odmah da se ogradim da baš nisam neki stručnjak za boćanje, ali klub koji ima naziv Pampas (koji se nalazi uz Dravu u zapadnom dijelu Osijeka koji se zove Retfala) ne vjerujem da ima sjedište u Tenji. Ali ako griješim sorry. Pozdrav. --Wenders 14:12, 1. prosinac 2006. (CET)

Blace[uredi kôd]

Molim te, kad prebacuješ sadržaj, onda koristi opciju »premjesti« na vrhu. U slučaju članka [[Blace]], trebao si prvo premjestiti cjelokupni sadržaj (skupa s povijesti članka), uz pomoć opcije »premjesti«, pod novi naslov [[Blace (Srbija)]]. Potom si mogao obrisati oznaku za preusmjeravanje (redirect) na stranici »Blace« i napisati svoj tekst o istoimenom mjestu u Hrvatskoj. Ovako ti kradeš nečije doprinose, baš kao što je valjda netko nekad ukrao tvoje.--Donatus 18:27, 1. prosinac 2006. (CET)

Vidi ovu promjenu. Ovo se ne radi kako si ti napravio nego kako je donatus opisao u tekstu gore. --Ante Perkovic 11:54, 2. prosinac 2006. (CET)

Ma, znam da ti to nije bila namjera, ali netko je mogao krivo protumačiti.--Donatus 09:26, 4. prosinac 2006. (CET)

kategorije[uredi kôd]

Jesi li razmišljao o tome da pokušaš dokučiti cijelu logiku koja stoji iza kategorizacije, barem što se tiče sporta?

Uvijek pogodiš točnu kategoriju, ali čim ih treba staviti 2 ili 3, ti staviš samo jednu. Nije tako komplicirano kako se čini na prvi pogled.

--Tycho Brahe 20:04, 1. prosinac 2006. (CET)

Ako ne, barem onda dodaj {{kategorizirati}}. --Tycho Brahe 20:13, 1. prosinac 2006. (CET)


OK, dat ću ti kratke upute o čemu trebaš vodit računa:

  1. Sportaši
    • po sportu
    • po državi - ako ima kat. "bugarski sportaši", onda tamo, a ako ne, onda i pod "Biografije,Bugarska" i pod "Sport u Bugarskoj".
  2. Klubovi
    • po sprotu
    • po državi
  3. Natjecanja
    • po sportu
    • po tome jesu li nacionalna ili međunarodna (koja se dijele na Europska, svjetska...)

Ukratko, ako se radi o općenitom pojmu vezanom uz neki sport (npr. sedmerac), tu nemaš šta mislit o državnoj kategoriji nego je bitno da spada pod odgovarajući sport ili neku od podkategorija tamo

Ako se radi o sportskom pojmu koji je vezan uz određenu državu, bitno je da ga se stavi pod kategoriju tog sporta (ili u neku od podkategorija od iste) te pod kategoriju te države i to

ili direktno u kategoriju države, ako se radi o npr Nepalu, gdje baš i nemamo mnogo članaka o sportu
ili u kategoriju "Sport u ..." (npr kategorija:Sport u Sloveniji) ako imamo taman toliko

Ako se radi o državama gdje već imamo jako puno članaka o sportu, onda će vjerojatno biti dovoljna jedna kategorija, npr Kategorija:Talijanski nogometaši koja je podkategorija i od matične sportske kategorije i od matične državne kategorije, tako da su zadovoljena oba gore spomenuta zahtjeva (kategorija:nogomet ili njezina podkategorija te kategorija:Italija ili njezina podkategorija).

Znam da ovo nije baš objašnjenje po svim standardima wikipeidje, ali ako pomogne, dobro pomogne, a ako ne, netko će opet čistit iza tebe :).

Mislim da stvar na koju trebaš najviše obratiti pažnju je kategorizacije po državama, iako vidim da si u zadnje vrime i tu dosta uredniji.

Pozdrav! --Tycho Brahe 12:52, 3. prosinac 2006. (CET)


Novosti[uredi kôd]

Amaterskom sportu nije mjesto na Novostima! Damirux 14:55, 3. prosinac 2006. (CET)

2. prosinca - Ragbijaši splitske "Nade" izgubili su završnični susret Kupa europskih prvaka za amaterske klubove od moskovske "Slave-Zenit" sa 21:24. Ja mislim da je jer u RH je ragbi malo poznat sport i zaslužila su se djela tih momaka naći u novostima. -- Andrej Šalov 14:59, 3. prosinac 2006. (CET)

kuburo, bija san na utakmici, koje smeće, baš mi je došlo plakat, tribali smo dobit s 14. ja ti volin ragbi, štaviše, mislia san trenirat, al san opet na tenisu :D. --West Brom 4ever ® 21:24, 3. prosinac 2006. (CET)

Fonetsko pisanje japanskih imena[uredi kôd]

Hvala na uputi za pravilno pisanje japanskih imena. Hoćeš li ti preseliti Sawao Kato na Savao Kato ili da ja to napravim? --ivelimir 11:57, 5. prosinac 2006. (CET)

S i Š[uredi kôd]

Nije moralno forsirati po svome u trenutku kad je malo aktivnih admina. --Tycho Brahe 21:09, 5. prosinac 2006. (CET)

Kad ti kreiraš članak, nitko ti ne mijenja. Isto pravilo bi trebali vrijediti za sve. --Tycho Brahe 21:14, 5. prosinac 2006. (CET)
OK. Idemo dalje. --Tycho Brahe 21:43, 5. prosinac 2006. (CET)


Pewien jestem, że zostanę zrozumiany. Mogę oczywiście pisać po niemiecku. Powiedz , jeśli będzie taka konieczność. Piszę o Pomorzu, mieszkam na Pomorzu i kocham Pomorze. Polecam artykuły Ustka, pl:Gardna Wielka, pl:Chełmno, pl:Chełmża, de:Marienkapellen (Góra Chełmska). Dziękuję z góry za wyrozumiałość. Pozdrawiam. --Wladyslaw Golinski 22:27, 5. prosinac 2006. (CET)


imaš pravo. šta ovaj lik priča? --West Brom 4ever ® 22:35, 5. prosinac 2006. (CET)

Pokušavan shvatit. Moran mu objasnit da mi je moj pl-0,5.Kubura 22:42, 5. prosinac 2006. (CET)

INA-Sisak[uredi kôd]

Koliko se ja sjećam, klub se i zove Hokejaški klub INA-Sisak, ali stvarno treba provjeriti. Nisam siguran.--Donatus 13:44, 6. prosinac 2006. (CET)

Pogledaj ovo. Mislim da su tu službeni nazivi. Sisački ću klub prebaciti na Hokej klub INA-Sisak (mislim da je bolje bez navodnika).--Donatus 13:54, 6. prosinac 2006. (CET)

Pozdrav! Službeno je ime »Hokejski klub INA Sisak«, pa sam tako i premjestio stranicu. Dobio sam pet stranica povijesti toga kluba, pa ću se za koji dan malo time pozabaviti.--Donatus 07:41, 15. prosinac 2006. (CET)

Valuta :)[uredi kôd]

Kod parametara sam ostavila c kao i na starom predlošku da ne moram sve mijenjati, ali na člancima će i dalje pisati "Novčanica: ...". Ipak, hvala na komentaru :) --MayaSimFan 11:17, 7. prosinac 2006. (CET)

Sređeno :) --MayaSimFan 11:56, 7. prosinac 2006. (CET)

razdvojbe[uredi kôd]

nemoj ovo zaboravljat. --Ante Perkovic 22:58, 9. prosinac 2006. (CET)

Prebacivanje u razgovor[uredi kôd]

Ukoliko misliš da neki članak ne zadovoljava standarde Wikipedije, te ga valja prebaciti u razgovor, to se ne radi na način kako si to učinio u članku Raspad SFRJ. Ispravan način je sljedeći: koristeći opciju »premjesti«, prebaci se tekst članka u razgovor (tako da se napiše »Razgovor:SFRJ« u za to određeno polje i razlog premještanja u odgovarajuće polje), a potom se u članku izbriše preusmjeravanje i postavi predložak {{sadržaj}}. Ako želiš ostaviti još i koji komentar, nakon ovog koraka možeš ga dodati u razgovor. Obrisao sam sve što si napravio u članku Raspad SFRJ, pa ako želiš, možeš ponovno napraviti, ali slijedeći ovaj postupak. Inače će opet ispasti da netko nekome krade doprinose.--Donatus 07:43, 10. prosinac 2006. (CET)

Najbolje godine[uredi kôd]

Hvala Kubura, nešto pričaju o najboljim godinama, hmmm, pa vidit ćemo :-))) --Roberta F. 20:20, 12. prosinac 2006. (CET)

Genitiv[uredi kôd]

Netko je mijenjao kategorije naselja po županijama tako da nema genitiva, no ostao je još jedan mrski genitiv i to za naselja O-b županije.

Oćeš se ti pobrinut za mrskog ti neprijatelja? Tako da imamo sve uniformirano. --Tycho Brahe 21:43, 12. prosinac 2006. (CET)

Cappuccino[uredi kôd]

Prema Hrvatskom encikopedijskom rječniku, BFM i AS pravopisu, cappuccino se piše kapuČino! Č je uglavnom u talijanizmima, dok je ć u turcizmima. — Prethodni nepotpisani komentar napisao je Rlicul (razgovordoprinosi)

U službenom BFM-u nema ni govora u kapučinu, a imam četiri izdanja. Tako da... U svakom slučaju, pravilnije bi bilo sa ć, ali je stvar prakse i dogovora da je č. Ja bih to ostavila u izvornome obliku najradije, strana je riječ. No, dobro. AS mi se ne da otvarati, ali ako navodite da je isto kao i u BFM-u (u kojem nema ni govora), onda mi je sve jasno. ;) --Abyssus 11:22, 13. prosinac 2006. (CET)

Ma kakav kapučino, samo cappucino. Svugdje je tako. Kapučino pišu oni preko Drine. --Flopy 12:02, 13. prosinac 2006. (CET)

Imena vladara[uredi kôd]

Tek sad vidim što si napisao Romanu. Slažem se da je Središnje sile hrvatskije, ali svugdje piše Centralne sile, zato sam promijenio. Isto tako, i sam si rekao da hrvatska literatura (TIMES) kaže Roger (Romanu sam naveo literaturu), ne Ruđer. Ja sam uvijek za hrvatska imena, ali nemojmo pretjerivati, ako neko ime nije općeprihvaćeno što je u ovdje slučaj. Pozdrav. --Flopy 12:54, 13. prosinac 2006. (CET)

Pogledaj, iako sam ja to već učinio. --Flopy 12:58, 13. prosinac 2006. (CET)
Hvala. To potvrđuje da sam u pravu. Pozdrav. --Flopy 09:37, 8. siječanj 2007. (CET)

Waldemar ili Valdemar[uredi kôd]

ovaj ili onaj...sve mi izlazi crveno...Tragala sam, i nisam našla ništa kod nas:-( Riječ je o danskim kraljevima...Imamo li išta od njih, i ako imamo, pod kojim imenima? Branka France 13:14, 13. prosinac 2006. (CET)

nije frka:-) Ali te molim, da pogledaš tekst Hanza i u njemu spominjanje tog nekog danskog kralja. Ako misliš da nije napsano OK, molim te da bez pitanja ispraviš na inačicu koja se uklapa u naše nazivlje:-) — Prethodni nepotpisani komentar napisao je Branka France (razgovordoprinosi)

Ajooooj,[uredi kôd]

sad sam tek vidjela, da sam ti napravila zbrku na suradničkoj:-( Ne znam kako se dogodilo, da sam ti na njoj pisala poruku:-( Ja bih ju sama obrisala, ali ne znam da li bi napravila još veću zbrku od ove koja je sada. Molim te, ne zamjeri, pa ju sam obriši i sredi ponovo stranicu. Još jednom, oprosti, nije bilo namjerno. Branka France 06:54, 14. prosinac 2006. (CET)

Jezične ikone[uredi kôd]

Pa te ikone i jesu predlošci?!--Donatus 12:12, 14. prosinac 2006. (CET)

To bi bilo nezgodno, jer na ostalim Wikipedijama imaju ovakve predloške kakve su i kod nas. Osim toga, ti predlošci omogućuju grupiranje vanjskih poveznica po jezicima, što s onima s prekidačem ne bi bilo moguće.--Donatus 12:58, 14. prosinac 2006. (CET)

Ma ja sam samo napravio kategoriju za njih i napravio ikonu za talijanski, jer mi je trebala negdje. Ostale su već postojale. Nisam sad mislio pokrivati sve jezike.--Donatus 13:02, 14. prosinac 2006. (CET)

Književni jezik[uredi kôd]

Kubura, neko sam vrijeme čitao tvoje priloge na dijalektu, ali sada ih jednostavno preskačem. Ja bi ti preporučil da malhko truda vložiš, da hrvatski kak v knjigama pišeju navčiš, da te svi razmeju!--Fausto 14:54, 14. prosinac 2006. (CET)

Kriva preusmjerenja[uredi kôd]

Bok,

Imaš li ideju tko bi mogao biti kriv za dobar dio nabrojanog na stranici Kriva preusmjerenja? ;) --Tycho Brahe 18:45, 16. prosinac 2006. (CET)

Bok. Skužio sam sada. Vidim i da si napravio tu novu kategoriju pa se sada ta kategorija više ne crveni. Pozdrav. --Wenders 09:47, 20. prosinac 2006. (CET)

Još jednom naselja[uredi kôd]

Dok sam na naselja lijepio stub-naselje skužio sam da postoje Komolac i Mokošica kao naselja. Zar nisu to dijelovi Dubrovnika? Ne bi li to trebalo uklopiti u Dubrovnik? Što ti misliš? --Wenders 10:59, 20. prosinac 2006. (CET)

U gradskim statutima ti grad definiraju i kao "skup naselja". Na stranicama Splitsko-dalmatinske županije, n.pr., (Gradovi) su definirali grad Split sa ovim "naseljima u sastavu grada": Donje Sitno, Gornje Sitno, Kamen, Slatine, Split, Srinjine, Stobreč i Žrnovnica.
Grad Hvar je sa ovim "naseljima u sastavu grada": Brusje, Hvar, Malo Grablje, Milna, Sv. Nedjelja, Velo Grablje i Zaraće.
Grad Komiža je sa "naseljima u sastavu grada": Biševo, Borovik, Duboka, Jabuka, Komiža, Oključna, Palagruža, Podhumlje, Podšpilje, Sveti Andrija, Žena Glava. Ovdje ima čak i otoka udaljenih od tog naselja, koliko je "naselje Sinj" udaljeno od "naselja Split" (Sv.Andrija; da ti Jabuku i ne spominjen).
Ne moran ti spominjat da se stanovnici svih ovih naselja ne smatraju Splićanima, Hvaranima, Komižanima, nego pr. Slatinjanima, Žrnovničanima, Stobrečanima, Brušanima, Grobjanima... Kubura 11:45, 20. prosinac 2006. (CET)

Svaka čast[uredi kôd]

Kubura, izgleda da si ti odlučio srediti ta naselja jednom za svagda. Pozdrav. --Wenders 14:16, 20. prosinac 2006. (CET)

Jesan, Wenderse. Da se taj rep više ne vuče. :) Kubura 14:18, 20. prosinac 2006. (CET)

Slika[uredi kôd]

Moj Kubura, iskreno rečeno ja ti se baš previše ne razumijem u to sa slikama jer je jako loše objašnjeno. Ali znam da ta bista u gradu stoji od kako sam ja živ i nitko kad ju je gledao nije tužen od vlasnika autorskih prava zato što ju je gledao. Sad će ju možda samo gledati malo više ljudi. Uostalom mislim da je ta bista zato i napravljena da ju se gleda a ne da ju se skriva. Što ti misliš? Pozdrav. --Wenders 10:16, 21. prosinac 2006. (CET)

Macedonija[uredi kôd]

Taman pomislim da se na tebe može računat ko na ozbiljnu i zrelu osobu, kad vidim da opet inzistiraš na MaCedoniji.

Baš si me razočara. --Tycho Brahe 19:45, 22. prosinac 2006. (CET)

Sretan Božić Kubura, ima li vina i vinčine. A sa kim to ratuješ, ...vidiš sa kim pričaš, sa nepismenom osobom. --Zeljko 19:49, 25. prosinac 2006. (CET)

Grananje članaka[uredi kôd]

Mislim da je najbolje izdvojiti dijelove članka u nove članke, a onda u razgovoru toga članka i u razgovorima novih članaka napisati što je učinjeno. Drugog načina za taj slučaj nema.--Donatus 20:47, 25. prosinac 2006. (CET)

Čestitka[uredi kôd]

Želim ti blagoslovljen Božić i sve najbolje u novoj 2007. godini! Nadam se da ću dogodine moći doći i na IRC. --Flopy 11:25, 27. prosinac 2006. (CET)

Ma kako te se ne bih sitija, dragi Kubura. Trebao sam prije. :-) --Flopy 11:42, 27. prosinac 2006. (CET)


Ottó Boros i ostali mađarski vaterpolisti[uredi kôd]

Kad već toliko truda ulažeš u vatepolo, bilo bi super kada bi u biografije vaterpolista dodavao i predloške osvajača olimpijskih medalja, kategoriju ol. pobjednika, mjesto rođenja i smrti pisao prije samog datuma i samom tekstu pokušao sklepati barem jednu poštenu rečenicu, a ne nizati sve u nekoliko natuknica. Ovako svaki tvoj doprinos zahtijeva ili stilsku doradu ili popravljanje. Ili da za tebe napravimo posebnu hr.stub-wiki :-).

Osim toga, molim te dogovori se sam sa sobom kako ćeš nazivati EP u vaterpolu. U Borosu imaš tri različita načina stavljanja poveznica na istu temu - EP u vaterpolu. Pozdrav! Duh Svemira 17:28, 28. prosinac 2006. (CET)

Strojopisne pogrješke mi se događaju, ali ih ispravljam. A što se tiče natuknica, ja sam privea onoliko koliko je bilo na drugim Wikipedijama. Ne mogu izmislit više nego što ima za nać. Ako drugim ozbiljnim Wikipedijama valjaju takvi članci (i to primjerice, njemačkoj wiki, koja drži do kakvoće), što onakav članak nama ne bi valjao.
Članci su stubovi, vrimenom ćedu se napunit. Kad bismo mi čekali da se skupi gradiva za napisat članak, hr.wiki bi bila na 200 članaka i još bi se glasovalo za ukinuće, jer bi ju se smatralo neživom.
Nekoliko natuknica? A što bis ti htila? Životopis kakav je napisan za Tita za svaku osobu? Pa nima šanse! Di ti živiš!?
A ako misliš da je to malo, pogledaj koliko je to "nekoliko" natuknica. To je dosta podataka. Puno je lakše dodati jednu rečenicu na stub, nego se maltretirat sa pisanjem novog članka ispočetka, sa svim kategorijama (i to se tribaš dositit kakve sve kategorije mogu bit) i međuwiki poveznicama (ne pitaš koliko san se istlačia za uskladit sve međuwiki poveznice; ni en.wiki nima ovakvu kakvoću u ovom području), puno smo "opskrbljeniji".
Inače, ja san ti "alergičan" na crvene poveznice, pa dosta vrimena izgubin za rišavat te veze u prazno. Prazna poveznica mi je veća pošast od stuba. A znaj, ja se uvik vraćan "pročešljati" kategorije di san doprinosia.
Ako bolje pratiš moj rad, mogla si vidit da je upotpunjavam područje po područje, kategoriju po kategoriju. Digod i priveden u hodu članak (pa tada činim pogrješke u tipkanju, jer "brzam" tada, inače iman vrlo malo pogrješaka). Privod volin napravit, za imat istovjetno stanje i u nas i na ciljanoj inoz.wikipediji.
Ne pitaš koliko "rasplećem" natrpanih kategorija. Najlakše je kritizirat. U svakon slučaju, hvala za napomene za one slovne pogrješke. Pozdrav ti, Kubura 17:43, 28. prosinac 2006. (CET)

Predložak:prijevod[uredi kôd]

Evo, ja odgovaram da se meni čini dobro. Sada sam vidio ovaj za njemački jezik. Ako te netko ignorira nemoj inzistirati. I mene neki ignoriraju pa im više ne dajem prilike za to. Pozdrav. --Flopy 13:03, 29. prosinac 2006. (CET)

Na prvi pogled, čini mi se dobar. I ja sam razmišljao da bi tako nešto trebalo napraviti.--Donatus 13:06, 29. prosinac 2006. (CET)
Možda je dovoljna jedna zastava, da ne bude prešareno.--Donatus 13:09, 29. prosinac 2006. (CET)

Aj, molim te, pazi malo na „s“ i „sa“, jer ovako moram ja za tobom sve ispočetka raditi. Ispravljati pravopis, brisati tvoje kategorije i praviti nove.--Donatus 13:38, 29. prosinac 2006. (CET)

Vaterpolo poveznice[uredi kôd]

Kad si već napravio toliko članaka o vaterpolskim klubovima, čini mi se vrlo nelogičnim da ne stavljaš poveznice prema njima, kao npr. na Europski superkup (vaterpolo).

--83.131.200.46 09:53, 30. prosinac 2006. (CET) (Ante P. )

Polako, vidiš da su stvari u izradi. Kubura 17:47, 31. prosinac 2006. (CET)

istina, nešto sam već i na ircu poželjela, no i ovako, želim ti sve najljepše i najbolje:-) Branka France

Hej:)[uredi kôd]

Za početak sretna Nova:) Ako tko zna (ili zna nekoga tko zna nešto:) o hrvatskom umjetniku Juraju Juliju Kloviću, trenutno traje rasprava na stranicama engleske wikipedije o njegovom imenu [3], korijenima i nacionalnosti (žele ga malo talijanizirat...) U svakom slučaju hvala. Pozdrav! --Ceha 17:30, 1.siječanj 2007. (CET)


Predložak {{bris}}[uredi kôd]

"Kod postavljanja predloška u članak, molimo Vas ne brišite sadržaj zbog kojeg je predložak postavljen". Ova rečenica je uključena u samom predlošku, no ne znam zašto se je ne pridržavaš. Brisanjem onoga što je bilo napisano u članku, samo otežavaš posao adminima kada krenu brisati članke, jer ovako moraju ići istraživati u starim izmjenama zbog čega je članak uopće predložen za brisanje. Pozdrav. Duh Svemira 00:22, 2. siječanj 2007. (CET)

Witaj[uredi kôd]

Danke für deine Hilfe...könntest du mir das mal auf deutsch übersetzen ??? 5. bataljon 14. srednjobosanske udarne brigade NOVJ

Gruß Sisco

--Danke für die Übersetzung :) In der Schablone Sastav Poljske - Svjetsko prvenstvo 2006 ist ein Fehler...Leo Beenhakker ist erst nach der WM 2006 Trainer geworden.

Pozdrawiam Sisco

Bok Kubura. Prvo da ti poželim sve najbolje u Novoj Godini. Htio sam reći da je ovaj članak o Juri Francetiću neobjektivan i previše afirmativan. Previše dokumenata i zapisa govori u prilog tome da je on bio izrazito negativna osoba. Ovo što si stavio Optužbe na njegov račun mislim da opet nije dobro jer ispada.... On je bio nevinašce a zlotvori ga optužuju. Pozdrav. --Wenders 11:20, 2. siječanj 2007. (CET)

Jedna stvar nikada nije za raspravu a to je da je NDH poražena tvorevina u kojoj su pobijene tisuće ljudi radi ostvarenja zločinačkih ideja rasne i nacionalne isključivosti, a jedan od provoditelja tih ideja bio je i JF kao vrlo istaknuti protagonista. Zato mislim da on ne zaslužuje afirmativni stav u članku, a literatura je tako brojna da ju ne vrijedi niti nabrajati. O JF treba govoriti kao i o protagonistima nacizma u Njemačkoj a ne kao o nacionalnom junaku o kojem narodni stihoklepci sastavljanju deseterce. Pozdrav. --Wenders 13:13, 2. siječanj 2007. (CET)

Brisanje?[uredi kôd]

Što ovo znači[4]? Treba li brisati? Ako da, stavi predložak za brisanje.--Donatus 12:17, 2. siječanj 2007. (CET)

Ali to znači da bi razgovor, koji je sada prazan, trebalo obrisati, zar ne?--Donatus 15:56, 2. siječanj 2007. (CET)

South Carolina ili Južna Karolina, pitanje je sad ??? Koje ti hrvatskije zvuči? :-)

Imamo li uopće bilo koji Spartenburg na hrvatskoj wiki ?!?!?!? Duh Svemira 13:57, 2. siječanj 2007. (CET)

Brzinski..[uredi kôd]

Kako se jednom unešenoj slici mjenjaju prava? Slucaj Dr Ivan Novak

Nogoetaši[uredi kôd]

Kubura, imao bih molbu. Pošto se ti baviš oko sporta isportaša, daj molim te sredi one nogometaše što imaju ili jednu rečenicu ili nešto bezveze. Prvi ti je Reyes. Ja bih, ali stvarno ne stignem. Ajde bok:) --Edgar Allan Poe 13:34, 5. siječanj 2007. (CET)

Kao prvo, na suradničkoj stranici Ivan ima suradnički okvirić na kojemu piše: ludi znanstvenik. Na to sam aludirala kad sam ga nazvala ludim. Što se tiče onoga na glasovanju, ono jest šovinizam koji je daleko opasniji od moje jezičavosti. Uostalom, sasvim sam sigurna da mu nije potreban odvjetnik i da se zna sam braniti. Ne znam za ono na stranici za glasovanje, ali mu ono s ludim znanstvenikom ne smeta. Sanja Simat 11:39, 6. siječanj 2007. (CET)

Izbor za admina[uredi kôd]

Mislim da malo previše zatrpavaš onu stranicu svojim komentarima. Čini mi se da je već u prvom komentaru bila jasna tvoja pozicija, pa sad ne treba o tome dvije stranice napisati. Drugo, suradnik NI, kao i svaki drugi suradnik ima sva ista prava na hrvatskoj Wikipediji kao i bilo tko drugi, bez obzira kakve stavove zastupao. Wikipedija tu ne pravi nikakve razlike.--Donatus 15:08, 6. siječanj 2007. (CET)


O adminima[uredi kôd]

Jedno pravilo kaže Budite objektivni -Ja kojemu sam god adminu do danas dao glas (ima ih možda 6 ili više, nadalje ću žestoko reagirati na bilo kakvu nepravdu, prema bilo kome, napose ako je nepravda prema suradniku koji tom adminu nije dao glas. Admin ne može biti nepristran u presuđivanju, nego samo pošten, a to znači da mora biti upućen u ono o čemu presuđuje. Posljedica nepristranosti prema suradnicima je među ostalim i apsurdna kolektivizacija krivnje. Posljedica (ili slikovito žrtva) je uvijek izazvana uzrokom (a to je onaj tko se obično na kraju izvuče nekažnjen, i nerijetko još i nagrađen, jer je prijetvoran i dobar glumac koji će odglumiti da je on/ona žrtva). Kolektivizacijom krivnje samo se stimulira počinitelj da nastavi sa svojom praksom, i uvijek ćemo iznova imati nove žrtve, suradnici će bježati, a uzročnik će i dalje ostati uzrok, i usput biti dobro zaštićen od nesposobnog admina. U sukobu dviju strana, govorim isključivo kada je jedna strana u pravu, a druga nije, admin ne može biti nepristran, nego mora presuditi u korist istine, a ne nečije tobožnje ugroženosti, jer ona je uzrok. Imamo mi i sposobnih ljudi za ovaj posao, sa iskustvom --Zeljko 15:38, 6. siječanj 2007. (CET)

Oprostite[uredi kôd]

...za mixup u vezi Tycho. --NI 22:43, 7. siječanj 2007. (CET)

kat:Sport/ovi[uredi kôd]

sitno. --Tycho Brahe 23:45, 7. siječanj 2007. (CET)

Vidila san Vaše komente o odabiru nog administratora i složila bi se sa svama. Potpuno ste u pravu. Dica nirazumiju kako je njima lipo dok ja, virujte mi na rič da ja stara platam internet od penzije, a znate ca znaci da su danas mirovine slabe. Lep pozdrav! --Baka Andja :) 18:25, 9. siječanj 2007. (CET)

Di si mi prijatelju ? --Zeljko 15:01, 9. siječanj 2007. (CET)

Kubura,[uredi kôd]

zakomentirala sam neprevedeni dio članka o Prekomorskim zemljama i teritorijima Europske Unije da ne stoji engleski tekst na stranici. Nadam se, da ne zamjeraš? Pozdrav Branka France 10:28, 12. siječanj 2007. (CET)

Potpis[uredi kôd]

Da uvijek se potpisujem, al mi se možda nekad omakne. Kingstone93 14:08, 12. siječanj 2007. (CET)

Genitivi :)[uredi kôd]

Malo su mi čudna ova prvenstva u hokeju. Hrvatski savez hokeja na ledu spominje »Prvenstvo Hrvatske u hokeju na ledu«[5], pa bi ipak trebalo i ovdje i u drugim zemljama ostaviti (vratiti) genitiv.--Donatus 16:36, 12. siječanj 2007. (CET)

e jesam... potražit ću malo to prezime...da nema slučajno kakvih rođaka negdje u svijetu, možda ovdje, u Americi ili tko zna. A vina nema a. Da pošalješ bocu crnjaka, ispijem je u tvoje zdravlje. --Zeljko 15:47, 14. siječanj 2007. (CET)

Suicani Kubura... Suščani, ili kako sami sebe nazivaju Suicani,... --Zeljko 21:13, 16. siječanj 2007. (CET)

Kakva stuba prijatelju, o Sansegotima možda i crnim vinima ?

Predložak[uredi kôd]

Ma, jasno nam je od prvog trenutka.--Donatus 08:33, 17. siječanj 2007. (CET)

Treaty of Rome[uredi kôd]

Svaki ugovor potpisan u Rimu može se nazvati rimski ugovor. Onaj na kojeg si ti stavio poveznicu Rimski ugovor ili sporazum, je ugovor između Pavelića i Mussolinija i sigurno nema nikakve veze s prekomorskim područjima EU (ima veze samo s prekojadranskim područjima Italije :)). Rimski ugovori, bila su ih dva iz 1957., su ugovori o osnivanju EEZ-a i EUROATOM-a, i to su relevantni ugovori za taj članak, budući da spadaju u red osnivačkih ugovora EU. --Suradnik13 10:36, 17. siječanj 2007. (CET)