Razgovor sa suradnikom:MaGa

Izvor: Wikipedija
Skoči na: orijentacija, traži
Neretva-usce.jpg MaGa je odlučio uzeti odmor od Wikipedije, a namjerava se vratiti čim prije uzmogne.
Arhiva 1
XI./08.
II./11.
2
II./11.
VIII./11.
3
VIII./11.
XI./11.
4
XI./11.
III./12.
5
III./12.
IX./12.
6
X./12.
IV./13.
7
V./13.
IX./13.
8
X./13.
XII./13.
9
I./14.
IV./14.
10
V./14.
XI./14.

Sadržaj

Sam me vidis sad me ne vidis[uredi VE | uredi]

Ciao MaGa,
Trebalo bi smanjiti vidljivost Srbije i CG U zdravlje--El hombre (razgovor) 12:32, 2. prosinca 2014. (CET) Da me se pogresno ne razumije mislio sam na promjenje suradnika Stipeustase koje je napravio. Ovako kako sam napisao odmah ce biti na dnevniku--El hombre (razgovor) 12:33, 2. prosinca 2014. (CET)

Ciao MaGa, De molim te u izbrisanom clanku Lutkina kuća smanji vildjivost teksta iz 2007. Pozz--El hombre (razgovor) 18:16, 4. prosinca 2014. (CET)
De molim te ukloni vidljivost na clanku Kyrie Eleison. fejsbuk dzenerejsn:)--El hombre (razgovor) 17:38, 6. prosinca 2014. (CET)
Isto za Chat. Ovaj je definitivno fb-ovac:)--El hombre (razgovor) 18:49, 7. prosinca 2014. (CET)

Petrović, ali drugi[uredi VE | uredi]

Na Googleu mi izbacilo prvih 6 rezultata sa "Aleksandar Aco Petrović", rekoh ne znan drugog s tin nadimkom... Izgleda da ipak nije greška. BlackArrow (razgovor) 18:05, 3. prosinca 2014. (CET)

Možda se nismo se razumili, al mislimo na isto. BlackArrow (razgovor) 23:05, 3. prosinca 2014. (CET)

Promijena[uredi VE | uredi]

Poštovani MaGa,

Da prekinemo stalne izmjene vezane za moj članak na Winipediji, "Matija Jakšeković". Ovim putem bi molio da vratite na moju zadnju izmjenu koju sam unio kao anonimni suradnik, molim cijelu biografiju kako sam je ja osobno prošli mjesec postavio. S obzirom da dugo nisam uređivao nemam lozinku i imam problem sa vraćanjem lozinke. Biografija ja stara i ovime je želim dopuniti, nema niti jedna lažna tvrdnja, te ne vidim niti jedan valjan razlog da mi se zabrani dopunjavanje moje VLASTITE biografije i filmografije. Te vjerujem kako imam pravo utjecati na biografiju koja nosi MOJE ime i prezime.

Zahvaljujem i pozdrav

Matija Jakšeković— Prethodni nepotpisani komentar napisao je 109.227.14.190 (razgovordoprinosi)

Ne znam jesu li tvrdnje lažne ili ne, jer u spornim promjenama ne postoji niti jedan izvor, tako da na to MOGU i MORAM utjecati. To nije nikakva zabrana, to su temelji uređivanja wikipedije.--MaGaCroatian squares Ljubicic.pngporuči mi 21:39, 3. prosinca 2014. (CET)

Nemiri u Federaciji Bosne i Hercegovine 2014., treći put[uredi VE | uredi]

Članak je obrisan, rekao bih mimo pravila. Molio sam te za objašnjenje već dvaput, ali još uvijek nisam dobio konkretan odgovor na pitanje: zašto je članak obrisan ako na njegovoj stranici za razgovor ne postoji većinska potpora za brisanje?

Molim te, obrazloži brisanje na Razgovor:Nemiri u Federaciji Bosne i Hercegovine 2014.. GregorB (razgovor) 14:42, 4. prosinca 2014. (CET)

Možda nisam bio dovoljno jasan, pa da razjasnim.
Jasno mi je da si argumentirao zašto misliš da bi članak trebalo brisati. Ne pitam za te argumente, jer je rasprava ionako okončana.
Zanima me ovo: na SZR je bilo i izjašnjavanja za brisanje (ti, Man_Usk) i protiv brisanja (Wüstenfuchs, Dean72, moja malenkost). Dakle, dva suradnika su bila za brisanje, tri protiv - a članak je ipak izbrisan. Dakle moje pitanje je: zašto si izbrisao članak kad su se suradnici većinom izjasnili protiv brisanja?
Bojim se da ću morati inzistirati na odgovoru na gornje pitanje, a stvarno mislim da nema potrebe da idemo na WP:ZM zbog ovoga. GregorB (razgovor) 15:11, 4. prosinca 2014. (CET)

Nedostajajuća licenca[uredi VE | uredi]

Budem pogledao. Ako imaš koji konkretan link, proslijedi da ne tražim uzalud :) --Čeha (razgovor) 15:53, 4. prosinca 2014. (CET)

Ma ne to :)
Nego, koje su slike/mape bez licence?--Čeha (razgovor) 20:18, 4. prosinca 2014. (CET)
Oprosti, stavljao sam i neke karte na commonse, pa zapravo nisam znao o čemu je riječ.
Evo, prepravio, je li u redu sada?
U ovoj karti https://hr.wikipedia.org/wiki/Datoteka:Medieval_BiH.png postoji i creative commons licenca? --Čeha (razgovor) 13:58, 5. prosinca 2014. (CET)
Ok, prepravio, hvala :) --Čeha (razgovor) 14:37, 5. prosinca 2014. (CET)

Nemogu odgovoriti Kuburi[uredi VE | uredi]

Na stranici za razgovor Kubure se nemože odgovoriti jer je zaštićena. Xand2 (razgovor) 12:20, 5. prosinca 2014. (CET)

Klorovodik[uredi VE | uredi]

Pozdrav!

Kemijski sam tehničar i završio kemijsku školu. Iskreno, nisam pokušavao zapaliti klorovodik. Ja vjerujem da se ta zapaljivost odnosi na klorni praskavac (H2 i Cl2 u 1:1). I mene je iznenadilo kada sam vidio da je klorovodik zapaljiv, ali večina net-a tvrdi suprotno. npr: https://groups.yahoo.com/neo/groups/hazmat101/conversations/topics/1862 .— Prethodni nepotpisani komentar napisao je Ivan Antolić (razgovordoprinosi)

Stanić Rijeka[uredi VE | uredi]

To nije besmisleno.Vi neznate o Stamić Rijeci dovoljno koliko i ja,jer mi je to mjesto u blizini i nemoj te izmišljati da je to besmisleno.— Prethodni nepotpisani komentar napisao je SelefBiH (razgovordoprinosi)

Merčep[uredi VE | uredi]

MaGa, sam sebi zvučim glupo kad citiram WP:ŽŽO valjda već dvadeseti put otkad sam ovdje:

Članci ili podatci u člancima koji sadrže kontroverzne pojedinosti, bilo u negativnom ili pozitivnom svjetlu, a nemaju popisane vjerodostojne izvore, trenutačno trebaju biti obrisani iz članaka, stranica za razgovor i suradničkih stranica, jednostavno rečeno, Wikipedijine baze podataka.

Što tu nije jasno, što je sporno, i što sam napravio u suprotnosti s navedenim? Molim te objasni mi gornji tekst, izgleda da nisam u stanju shvatiti jednostavne rečenice. GregorB (razgovor) 12:38, 7. prosinca 2014. (CET)

Aha, znam: problem je u tome kako interpretiramo riječ "popisane". Meni to znači citiranje u tekstu, tebi (a i drugima, možda), to znači bilo gdje u članku. Mislim da nije prihvatljivo iskrcati brdo kontroverznih stvari u članak, a na dnu nabrojiti 25 ili 50 izvora, pa ako te zanima otkud tvrdnja ili citat, izvoli potraži.
Kubura je promašio s komentarima, ne uzimaj sve što piše zdravo za gotovo. GregorB (razgovor) 13:17, 7. prosinca 2014. (CET)

Grove City, Ohio[uredi VE | uredi]

Članak Kickstarter je bio totalno nesređen donedavno.Tekst je bio gramatički i pravopisno netočan 2 godine.Gdje ste tad bili?Ni drugi članci tog suradnika nisu bolji, neki nemaju ni 4 rečenice.U usporedbi s tim moji su članci u redu pogotovo ovaj novi koji sigurno nije prekratak i nemam šta doraditi(preveo sam ga s engleske wikipedije). Trant (razgovor) 20:54, 7. prosinca 2014. (CET)

Ronald[uredi VE | uredi]

Nisi pogledao videozapis u kojem 8-, 9-godišnjeg Ronnieja pitaju: »How big you wanna be?« Odgovoriše im genij: »5 foot 10«.

Čuo je od staroga da je 1,80 idealna visina, ali da je to zaključio sâm i prije :D Dohvatit ću se svega: i Blura i nogometa i Oasisa i snookera (koji ne valja) i svačega. Naravno, kad zaključim prvo poglavlje NHL-a i Nagrada NHL-a. Splićanin (razgovor) 00:18, 8. prosinca 2014. (CET)

Hej bog! Daš mi vremena do srijede da sredim Henrika?--Miha (razgovor) 14:18, 8. prosinca 2014. (CET)
Ma sve je OK, mogu ja i danas. ;)--Miha (razgovor) 14:26, 8. prosinca 2014. (CET)

Razgovor s drugim suradnicima[uredi VE | uredi]

Odgovorio sam na svojoj stranici za razgovor.[1] --Zeljko.filipin (razgovor) 11:06, 10. prosinca 2014. (CET)

Bog, MaGa. Hvala ti mnogo jer nisam znala za razliku između izvora i "references". Ubuduće ću koristiti "izvore". Hvala ti još jedanput!--Miha (razgovor) 11:11, 11. prosinca 2014. (CET)

Predlošci[uredi VE | uredi]

S onim predlošcima vam ukazujem na to da postoje nesređeni članci na wikipediji koji nisu prebačeni na stranicu za razgovor.Uređujem i svoje i tuđe članke, ali moji se članci brišu a uređivanja na drugim člancima mi se također brišu.Wikipedija s tim definitivno nije na dobitku.Vi ste mi maknuli izmjenu na članku o knjizi o Jobu.Zašto ste mi to uradili?To što sam naveo su sigurno znanstvene činjenice i sigurno su iz te knjige. Trant (razgovor) 13:22, 12. prosinca 2014. (CET)

Znanstvene činjenice[uredi VE | uredi]

To su činjenice iz Biblije, ako je nemaš kući ima je ovdje [2].Ništa mi niste objasnili o ostalome tj. člancima koji su jako kratki, ali ostaju na wikipediji za razliku od mojih. Trant (razgovor) 13:34, 12. prosinca 2014. (CET)

Nove kategorije[uredi VE | uredi]

Hvala MaGa, lijepo od tebe. To je jako dobra stvar, jer tu očekujemo još dosta novih članaka. Lijepi pozdrav - Mmarre (razgovor) 12:55, 13. prosinca 2014. (CET)

Najava brisanja fotografije jer je preteška na prilogu Božica Brkan, molim pomoć da ne bude obrisana[uredi VE | uredi]

Poštovani MaGa, večeras vidim da sam upozoren jer sam na prilogu Božica Brkan stavio pretešku fotografiju ove novinarke i književnice koju sam snimio ovoga ljeta i već upotrijebio i na njezimoj stranoco www.bozica brkan.com. Ne znam kako bih je zamijenio manje teškom po standardu wikipedije do 300 piksela. Molim vašu pomoć da fotografija ne bude uklonjena 18. prosinca radi mojeg propusta koji nije bio namjeran. Ili je to već učinjeno? Kako da postupim? Da ponovo unesem istu sliku manje rezolucije, a ovu brišem. Ili da čekam da bude automatski prema najavi obrisana? Dali nedostaje i još koji obvezni podatak? Unaprijed hvala! Zahvalni suradnik Miljenko MBrezak (razgovor) 20:37, 13. prosinca 2014. (CET)

RE: Reli[uredi VE | uredi]

OK, iako je meni bilo logično da i uz kategoriju reli članak bude i u kategoriji automobilizam kao jedna od disciploina/varijacija automobilizma
Cybermb (razgovor) 21:17, 13. prosinca 2014. (CET)

Poštovani MaGa, hvala na uputi ali sam zapeo i ne znam tražene podatke za Slika:Božica Brkan.jpg unijeti na odgovarajući način, pa tražemo unosim ovdje i ako je to moguće, molim vašu pomoć i još jednom zahvaljujem

Opis

Božica Brkan

Izvor

fotografiju sam snimio ja

Datum

27. lipnja 2014.

Autor

Miljenko Brezak

Objašnjenje

Ja, autor djeja, ga ovime predajem u javno vlasništvo. Ovo se odnosi na cijeli svijet.

Miljenko Brezak

Navođenje izvora[uredi VE | uredi]

Zbog tih situacija svu sam literaturu grupirao na dno članka, kako je praksa kod enciklopedističkih članaka kao ovdje. Mnogo sam istih podataka pronašao u više tekstova i svu sam tu literaturu poredao u popis, da se vidi da nisam sve preuzeo iz istog izvora. Ti si mi dao dobre protuargumente pa sad povezujem preko referencija. Malatrad (razgovor) 09:26, 15. prosinca 2014. (CET)

Interwiki[uredi VE | uredi]

Bok MaGa,imam jednu molbu. Naš suradnik Lasta je ispravno primjetio: "Bog, pogledao sam članak elektrode za zavarivanje i on je povezan s engleskim člankom elektrode, tj. s elektrodama u općem smislu. Mislim da bi to trebao ispraviti, naime, ti si autor tog članka kod nas. pozz Lasta"..... Zato bi molio da članak Elektrode za zavarivanje pretvoriš u Elektroda, a ja imam već materijala da ga dopunim s elektrodama za kemiju (npr. za elektrolizu i slično)... Lasta je potpuno u pravu, a ja sam to već skoro zaboravio. Lijepi pozdrav - Mmarre (razgovor) 13:06, 15. prosinca 2014. (CET)

Dobro MaGa, ja ću to napraviti. To su članci uglavnom vezani za zavarivanje, a to sam uglavnom ja napravio, tako da otprilike znam gdje se o nalazi. Lijepi pozdrav - Mmarre (razgovor) 15:27, 15. prosinca 2014. (CET)
Naravno, pripazit ću, ali nije mi jasno čemu služi glavni raspored. Prije se s tim nisam uopće susretala. Žao mi je, pokušat ću ispraviti stvar.--Miha (razgovor) 12:31, 16. prosinca 2014. (CET)

Hvala ti! Sve sada znam.--Miha (razgovor) 14:12, 16. prosinca 2014. (CET)

Mihajlo Lukić[uredi VE | uredi]

Poštovani MaGa! Svjestan sam da se često (iz meni potpuno neobjašnjivih razloga) u raznim publikacijama ponavlja potpuno pogrešna tvrdnja da je general Mihajlo Lukić rođen kao Srbin, pravoslavac. Jednu od tih publikacija navodite i Vi u objašnjenju: "VL Vojna povijest". (Štoviše, dotična publikacija pogrešno tvrdi da je M. Lukić sin profesora glazbenika Darka Lukića, dok članak na Wikipediji pravilno navodi da je on otac profesora glazbenika Darka Lukića. Tko zna, možda novinari VL misle da mu je ujedno i sin i otac :). Ispravio sam pogrešan podatak o rođenju Mihajla Lukića, navodeći jedini vjerodostojan izvor, a to je matična knjiga krštenih župe Virje. Ta matica je javno dostupni dokument, koju može svatko pogledati u Hrvatskom državnom arhivu, i to na mikrofilmu. Dodatno, ta ista matica dostupna je na internetu na adresi www.familysearch.org. U toj matičnoj knjizi nalazi se podatak da je Mijo Lukić rođen u Virju 24. rujna 1886. kao rimokatolik od oca Lovre i majke Regine rođ. Ljubić; vjenčan u Osijeku 10. travnja 1921. s Elizabetom Weinberger, a umro u Zagrebu 18. srpnja, 1961. Dodatno, ako istražite pretke Mije Lukića u matičnim knjigama do 1750., vidjet ćete da su oni generacijama bili rimokatolici, Hrvati u Virju. Dakle, bjelodano je kako je general Mihajlo Lukić rođen kao Mijo Lukić, Hrvat i rimokatolik, a da je kasnije prešao na pravoslavlje i uzeo ime Mihajlo. (Bilo bi zanimljivo istražiti je li doista i službeno promijenio ime, ili i to spada u red neprovjerenih informacija.) Obzirom da sam za taj ispravak bio naveo jedini valjani izvor (a ne kojekakve novine ili internetske stranice), doista mi nije jasno Vaše obrazloženje brisanja točnih i ponovnog navođenja krivih podataka. Da stvar bude gora, sve ovo već sam jednom objasnio korisniku Man Usk, koji je također izrazio sumnju u točnost moje izmjene (Vidi stare izmjene). Ne vidim kako bi "VL Vojna povijest" mogao biti vjerodostojniji izvor za podatke o rođenju neke osobe, od matičnih knjiga. Ljubazno molim da vratite izbrisane točne podatke o rođenju Mihajla Lukića. S poštovanjem, Zoran— Prethodni nepotpisani komentar napisao je 195.29.221.170 (razgovordoprinosi)

Kako je očito da znate što je povijest članka na wikipediji, zanimljivo je kako se pozivate na točnost članka na wikipediji po pitanju zanimanja Lukićeva oca, a ne vidite da je u istoj izmjeni dodan podatak o nacionalnosti njegove obitelji.[3] To što je napravio taj suradnik mogu slobodno nazvati podmetanjem mućka pod kvočku. Po toj njegovoj izmjeni ispada da to što je dodao stoji u sažetku članka objavljenom na stranicama VL Vojne povijesti, što nije točno. U tom sažetku stoji stoji da je Lukić istodobno ...pravoslavac koji se izjašnjavao kao Hrvat.... Dakle, nema govora o njegovoj obitelji, a iz dijela koji sam citirao mnoge stvari mogu biti jasne. Stoga sam ukloni dio te izmjene koji se ne navodi u VL Vojnoj povijesti.[4] Primijetite da sam uklonio i podatak o ocu, mada ne vidim što je sporno u tome što se nečiji sin zove po njegovu djedu, u mom kraju je to česta pojava.
Nadalje, neopravdano je navesti da je VL Vojna povijest kojekakva novina ili internetska stranica. Koliko ja znam, niti u punom (tj. papirnatom) izdanju broja koji je pisao o Lukiću (travanj 2011., stranica 20.) ne navodi se nacionalnost njegove obitelji. Samo se navodi da se ...Lukić s proglašenjem Hrvatske pravoslavne crkve u lipnju 1942. počeo izjašnjavati kao član te konfesije...
Što se tiče stranice familysearch.org (ili bilo koje druge): ako postoji podatak (kako kažete) koji potvrđuje to što govorite, dužni ste ga egzaktno navesti kao izvor s jasnom poveznicom, jer bi wikipedija trebala počivati na jasno navedenim izvorima, a teret navođenja izvora je na onome tko radi izmjene u člancima. Nadam se da su stvari malo jasnije.--MaGaCroatian squares Ljubicic.pngporuči mi 09:56, 17. prosinca 2014. (CET)
Poštovani MaGa! Zahvaljujem na razumijevanju. Dodatno, ne bih želio da shvatite ovaj odgovor kao isprazno nadmudrivanje, no moram Vas ispraviti. Otac generala Mihajla Lukića nije se zvao Darko nego Lovro. Stoga, u prvom sam odgovoru ukazao na točnost Wikipedije (Darko je Mihajlov sin), kao i netočnost VL (Mihajlo je Darkov sin). Riječi "pravoslavac koji se izjašnjavao kao Hrvat" upućuju da se Mihajlo samo izjašnjavao, a da možda izvorno nije bio Hrvat. Mislim da je to vrlo zavaravajuća konotacija, jer je Mihajlo rođen kao Hrvat rimokatolik Mijo Lukić. Sve to bilo bi manje važno da se već desetljećima, kroz kojekakve tzv. izvore ne provlače krivi podaci o Mihajlu Lukiću. Osobno, mislim da je u početku takvo srbiziranje hrvatskih generala (slično kao u slučaju Boroevića) bilo namjerno, a da se kasnije samo papagajski i nekritički ponavljalo. Rješenje je jednostavno: treba samo pogledati u izvorne podatke o rođenju. Naime, nisu svi izvori podataka o osobama jednako vrijedni ili jednako točni. Po tom pitanju, matične knjige imaju apsolutni primat. Dodatno, vezano uz navođenje izvora, tvrdim da sam dao jasnu i nedvosmislenu potpunu i najbolju moguću javno dostupnu referencu na matice u javnom državnom arhivu. Činjenica da sam u odgovoru Vama naveo i stranicu familysearch, ne umanjuje kvalitetu reference na arhiv u članku. Razlog što Vam nisam dao punu poveznicu na domeni familysearch jest taj što je za pregled potrebna (besplatna) registracija. Na kraju, baš zbog učestalog ponavljanja krivih podataka o Mihajlu, uvjeren sam da bi članak na Wikipediji trebao sadržavati točne podatke, koje ste Vi izbrisali. Zbog toga, nisam zadovoljan što niste vratili moj izvorni tekst. Srdačan pozdrav, Zoran— Prethodni nepotpisani komentar napisao je 195.29.221.170 (razgovordoprinosi)
Najprije "nadmudrivanje" (obratite pažnju na navodnike) koje nije ni meni cilj: pogledajte situaciju Darko -> (sin) Mihajlo -> (unuk) Darko. Dakle, djed Darko ima unuka Darka. To je ono na što ja aludiram i kažem da je u mome kraju sasvim normalna pojava, a ne ulazeći pri tome u (ne)točnost VL Vojne povijesti. E sad, ako ćemo sumnjati u VL Vojnu povijest, možemo (teoretski) sumnjati i u velečasnoga koji je pisao matice krštenih. Kao i ja, i on je čovjek od krvi i mesa. U svemu tome, naravno da je cilj objektivan i točan članak, a ako se velečasnom prolila tinta kad je pisao ili se novinaru VL okrenula stranica, ne možemo ništa drugo već navesti drugi, treći (četvrti,...?) izvor. Nije valjda da lažu i koza i rog.
Drugo: nije mi bila namjera umanjivanje vrijednosti izvora u Državnom arhivu, ali se stavite u poziciju nekoga kome je Zagreb dovoljno daleko da ne može provjeriti mikrofilm u arhivu, a u isto vrijeme nudi mu se besplatna registracija na familysearchu i uvid tog istog izvora. Što biste napravili u tom slučaju? Besplatna registracija i uvid (ako je to tako, nisam provjeravao) ili put pod noge do arhiva? Ako je familysearch digitalizirao mikrofilm koji se nalazi u našem arhivu, onda ne vidim u čemu je problem. Pozdrav i vama.--MaGaCroatian squares Ljubicic.pngporuči mi 11:41, 17. prosinca 2014. (CET)
Slažem se s Vama da sam ipak trebao navesti punu poveznicu, te se zbog toga ispričavam: https://familysearch.org/pal:/MM9.3.1/TH-1971-28342-4448-50?cc=2040054&wc=9R2Z-7M4:391644801,392128801,391753501 . No, ne mogu se složiti s time da je jednaka mogućnost sumnje u matice i novinski članak. Matice su primarni povijesni izvor, dok novinski članak nije čak niti sekundarni povijesni izvor, nego popularna publicistika. Raduje me da Vas zanima ova tema te se nadam da ćete posjetiti familysearch i upustiti se u pregledavanje. Iz mog skromnog iskustva, zapravo je nevjerojatno koliko se dezinformacija prihvaća kao istina, samo zato što pišu na plotu. Srdačan pozdrav i nemojte zamjeriti ako sam upotrijebio koju živopisniju riječ. Zoran— Prethodni nepotpisani komentar napisao je 195.29.221.170 (razgovordoprinosi)
Ono što me (na wikipediji) zanima je točnost i objektivnost koliko god je moguća. Znam za pisanje na plotu, kod nas je malo tvrđa varijanta (zapravo jako tvrda) u kojoj se još nešto događa, ali to nema smisla da ovdje pišem. Doduše, danas je aktuelna varijanta piše na internetu. Svodi se na isto, zajedno s plotom i ovom našom tvrđom varijantom. Nažalost.--MaGaCroatian squares Ljubicic.pngporuči mi 12:16, 17. prosinca 2014. (CET)

Nova poruka[uredi VE | uredi]

Mislim da ti ne funkcionira ova poveznica za novu poruku na vrhu stranice za razgovor. Izbacuje mi sljedeće:

<?php
require_once './MWVersion.php';
require getMediaWiki( 'index.php' );

Splićanin (razgovor) 11:54, 17. prosinca 2014. (CET)

Krom. Splićanin (razgovor) 01:01, 18. prosinca 2014. (CET)

Re: Pitanje[uredi VE | uredi]

Odgovorih zabunom Maestru, pa evo da napokon odgovorim i ovdje.

U većini slučajeva je bolje postaviti predložak nego ići tražiti izvore. Ne bih rekao da je to teorija. Ako napišem članak i izostavim izvore, nekom drugom će ih biti barem 5x teže pohvatati nego što je bilo meni, a ako koristim knjige i sl., onda je to barem 10-20x teže. Onaj tko želi vidjeti izvor i onaj tko ga (relativno lako) može pronaći uglavnom nisu ista osoba.

Da gore navedeno nije teorija, dokazuju druge wikipedije. Na en wiki sam sigurno na stotine i stotine puta postavio {{fact}}, i nikad, apsolutno nikad nisam dobio nikakav prigovor. No, na hr wiki, dovoljno je da postavim nekoliko predložaka, i odmah se svi sjate moju SZR (ako imam sreće!). To je razlika u kulturi uređivanja. Činjenica da na hr wiki ima oko 5 puta više članaka bez ikakvih izvora nego na en wiki je nažalost prirodna posljedica takve kulture. Žao mi je što se to ne uviđa.

U zadnjih godinu dana postavio sam {{nedostaje izvor}} možda 15 ili 20 puta, ako i toliko. To je zapravo vrlo malo. Ne znam otkud na temelju toga sugestija da tobože imam namjeru postaviti predloške na 50 tisuća članaka.

"Zaboravi na njih". Ne, ne mogu zaboraviti na njih, jer ista pravila vrijede za sve članke. Ako naiđem na nebuloze u članku starom 5 godina, onda možda trebam ukazati na njih baš zato što su tamo 5 godina. Opet, čak i ako se tu ne slažemo, u aktualnoj epizodi sam označio da nedostaje izvor isti dan kada je tvrdnja postavljena, a ne nakon tko zna koliko.

Bacanje članaka na SZR zato što nemaju izvora je druga krajnost koja nažalost ima štetne posljedice. Slaba dobrodošlica novim suradnicima. Mislim da se ni na jednoj wiki ne radi na taj način. GregorB (razgovor) 15:01, 17. prosinca 2014. (CET)

Ne, "gotovanska teorija" je ideja da netko nalupa 100 članaka bez izvora, a ti i ja trebamo trčati za njim i tražiti mu izvore. To tako ne može. Maestru sam citirao Wikipedija:Provjerljivost:
Dužnost navođenja izvora leži na suradniku koji dopunjuje članak.
Kratko, jasno, i ne vidim o čemu se tu ima dalje raspravljati.
"Ti si dobio prigovore zato jer nisi obrazlagao, molit ću lijepo. " A kako to da na en wiki nikad nisam dobio prigovor ni upit, a isto nisam obrazlagao? Valjda im je bilo sve jasno, jedino se na hr wiki mora objašnjavati i očito. Opet: to je jedan od razloga zašto imamo ovu situaciju koju imamo s izvorima općenito.
"Što se tiče nebuloza, nemoj pričati kad na en.wiki ima takvih nebuloza da mi se smuči." Ima, i kad ih zateknem, stavljam {{fact}} ili ih brišem - isto kao i ovdje. Da na wikipedijama ima nebuloza znaju svi, nitko ne tvrdi suprotno, pa ne vidim poantu tvoje konstatacije. GregorB (razgovor) 15:44, 17. prosinca 2014. (CET)
Ako navedene "nebuloze" na en wiki nemaju veze s izvorima, onda nemaju veze ni s ovom diskusijom.
Što bih napravio s novim člancima bez izvora? Ništa posebno. Možda bih stavio odgovarajući predložak. Možda bih sam dodao izvor. (Kad se o novim suradnicima radi, dodati izvor je dvostruko konstruktivno jer im na blag način ukazuje na problem i odmah im daje i rješenje: ne samo da neće biti obeshrabreni, već će im dapače biti drago vidjeti da i drugi surađuju na poboljšanju njihovog članka.) Novim suradnicima bih skrenuo pažnju na potrebu navođenja izvora i eventualno bih pitao treba li im pomoć. (Ali ne kroz predloške na SZR ako je moguće - jesu prijateljski formulirani, ali ostavljaju neugodan, hladan dojam.)
No, to je sve manje bitno. Ljudi funkcioniraju u skladu s teorijom razbijenih prozora, a posebno novi suradnici: nastojat će oponašati ono što zateknu, tako da niski standardi u postojećim člancima nažalost nisu dobra motivacija.
Ne znam bi li se složio, ali djeluje mi da je hr wiki otišla previše u širinu (150K članaka s ovako malim brojem suradnika - nevjerojatno kad čovjek pogleda), a da je pritom stradala kvaliteta. To je strahovito teško promijeniti - tu se zaista ne zavaravam, jer znam o kakvom poslu se radi - ali od nečega se mora krenuti. GregorB (razgovor) 16:29, 17. prosinca 2014. (CET)
Ah da: članak o živoj osobi bez ikakvih izvora = bezuvjetno brisanje u roku od 7 dana na en wiki. Dobra ideja koju bih podržao i ovdje. GregorB (razgovor) 16:36, 17. prosinca 2014. (CET)
Konstataciju da "ne padaš na priče" smatram uvredljivom jer ona pretpostavlja lošu namjeru. Pitao si me što bih učinio s novim člancima bez izvora, ja sam ti odgovorio, a ti "ne padaš na priče"? Ako "ne padaš na priče", zašto mi postavljaš pitanja, i čime bih ja na pitanje trebao odgovoriti ako ne "pričom"? Što bi značilo i da "padaš" na priče? Zar ti nastojim nešto prodati? Jesam li ja došao na tvoju SZR s "pričom" ili ti na moju? Takvim tonom nećeš ništa postići. GregorB (razgovor) 19:33, 17. prosinca 2014. (CET)

Činjenica da na hr wiki ima oko 5 puta više članaka bez ikakvih izvora nego na en wiki je nažalost prirodna posljedica takve kulture.

 • Ovo je zaključak koji ne drži vodu.
 • Egzaktno objašnjenje nitko ne može dati, ali puno je lakše korelirati broj suradnika i članaka i kako ti čimbenici utječu na zahtjeve koji se stavljaju pred suradnika i kakve to posljedično ima efekte na navike suradnika. "Neka kultura", odnosno različit pristup suradnicima na projektu različite dimenzije je jednostavno neprimjenjiv pristup. Poprilično ste promašili meritum stvari. Ne prvi put. (ide GregoraB, ne Mage, da se ne bi krivo shvatilo :))) SpeedyGonsales 11:56, 20. prosinca 2014. (CET)

Napuljsko kraljevstvo ----> Napuljsko Kraljevstvo[uredi VE | uredi]

Ciao MaGa,
Je li OK preusmjeriti Napuljsko kraljevstvo na Napuljsko Kraljevstvo? Pozz--El hombre (razgovor) 10:20, 18. prosinca 2014. (CET)

De molim te, rijesi ti to s botom. --El hombre (razgovor) 15:11, 18. prosinca 2014. (CET)

Sitnice[uredi VE | uredi]

Zapleo sam se kao pile u kučinu s crvenim poveznicama, pa da bi to što prije riješio pišem km2. Gretim (razgovor) 15:18, 18. prosinca 2014. (CET)

Bocassa[uredi VE | uredi]

Artist Den Christian Bocassa, born 28.06.1984.Bocassa (razgovor) 12:38, 20. prosinca 2014. (CET)

Bocassa[uredi VE | uredi]

http://bocassa.com website under construction Bocassa (razgovor) 12:56, 20. prosinca 2014. (CET)

bok[uredi VE | uredi]

Slazem se u nekim stvarima sa vama tobom ali preseli se u split i vidi kakve lazi tamo pisu znanje je moc sa postovanjemll— Prethodni nepotpisani komentar napisao je Woxx22 (razgovordoprinosi)

Ilustracije[uredi VE | uredi]

Znam da bi bilo puno bolje da su ilustracije i dijagrami na hrvatskom jeziku, ali ja nažalost ne znam raditi s tim programima. Pozdrav. --Puella Crispa (razgovor) 15:26, 23. prosinca 2014. (CET)

Hvala ti puno na ponuđenoj pomoći. Kasnije ću ti na razgovornu stranicu postaviti neke slike i prijevode. --Puella Crispa (razgovor) 17:13, 23. prosinca 2014. (CET)
Mesoderm.png
 1. Slika
 • Mezoderm (srednji sloj)
  • Srčani mišić
  • Poprečnoprugasti mišići
  • Tubularne stanice bubrega
  • Eritrociti
  • Glatki mišići crijeva
HumanEmbryogenesis.svg
 • 1 Oplodnja (polarno tijelo, pronukleusi, zona pellucida)
 • 2 Brazdanje (blastomera)
 • 3 Kompakcija (čvrsta stanična veza)
 • 4 Diferencijacija (unutarnje stanice)
 • 5 Kavitacija (trofoblast, šupljina blastocel, unutarnja stanična masa)
 • 6 Nestanak zone pellucide
 • 7 Implantacija (maternični epitel)
 • 9 Diferencijacija stanične mase (epiblast, hipoblast, trofoblast)
 • 12 Nastanak bilaminarnog diska (bilaminarni disk)
 • 12 Nastanak mezoderma (primitivna pruga, ektoderm, mezoderm, endoderm)
 • 18 Širenje mezoderma (egzocelom, amnionska vreća, trofoektoderm, mezoderm, žumanjčana vreća, korion)
 • 23 Povećanje amnionske vreće (probavni trakt, zametak, amnion, korion, pupčana vrpca).
Blastocyst English.svg
 • endometrij, unutarnja stanična masa, trofoblast, blastocel.

Nadam se da ćeš se snaći. Još jednom, hvala ti puno i lijep pozdrav. :) --Puella Crispa (razgovor) 20:32, 23. prosinca 2014. (CET)

Ilustracije, dijagrami,...:[uredi VE | uredi]

Slab sam s tim programima. Trudit ću se naći shematske prikaze s brojkama, ako nema onih na hrvatskom. Cvicang (razgovor) 19:55, 24. prosinca 2014. (CET)

Bilo bi dobro prevesti ovu sliku na hrvatski. Prevedenim slikama preveli su imena kao za njemački, portugalski, francuski pa za hrvatski predlažem naziv Datoteka:Ribosom_mRNK_translacija_hr.svg . Prijevod teksta: tRNA je tRNK, mRNA je mRNK, small subunit je mala podjedinica, large subunit je velika podjedinica, amino acids je aminokiseline, newly born protein je novosintetizirani protein, A-site je A-mjesto, B-site je B-mjesto. Cvicang (razgovor) 20:51, 24. prosinca 2014. (CET)

Hvala! Sretan Božić! Cvicang (razgovor) 20:58, 28. prosinca 2014. (CET)

Treba mali ispravak: umjesto "mjesto P" treba biti "mjesto B". Cvicang (razgovor) 21:03, 28. prosinca 2014. (CET)

U pravu si. Krivo sam rekao. Osramotio sam se kao nikad do sada. Pomnije radiš od mene. Cvicang (razgovor) 22:08, 28. prosinca 2014. (CET)

Nove slike[uredi VE | uredi]

Evo mene opet. :D Zasad je to sve, pa kad bude još nekih slika, obratit ću ti se. Pozdrav i sve najbolje za blagdane!

Endoderm2.png
 • Prva - Endoderm (unutarnji sloj) - Alveole pluća, štitnjača, gušterača.
Ectoderm.png
 • Druga - Ektoderm (vanjski sloj) - epiderma kože, neuroni mozga, pigmentne stanice.
2910 The Placenta-02.jpg
 • Treća - Lijevo: posteljica, žumanjčana vreća, plodova voda, maternica, korion, pupčana vrpca, amnion. Desno (u smjeru kazaljke na satu): korionske resice, maternična arterija i vena, zalihe majčine krvi u interviloznom prostoru, maternica, posteljica, pupčana arterija, pupčana vena.
Neural crest.svg
 • Četvrta - rub neuralne ploče, neuralna ploča, epiderma, konvergencija, neuralni nabor, neuralni žlijeb, epiderma, neuralni greben, neuralna cijev.

--Puella Crispa (razgovor) 20:56, 24. prosinca 2014. (CET)

Najdraži MaGa! Sretan ti Božić! Hvala ti na svim upozorenjima! Ti si pravi prijatelj jer samo se prijatelji i obitelj tako brinu za dobro drugih!--Miha (razgovor) 11:48, 25. prosinca 2014. (CET)
Nije to netočno, ne trebaš ništa ispravljati. Vene i arterije su označene obrnutim bojama zato što je fetalni krvotok drukčiji od normalnog (pupčanom venom teče arterijska i obratno). --Puella Crispa (razgovor) 14:39, 25. prosinca 2014. (CET)

HSP[uredi VE | uredi]

[5] Može li se ovo (Izbori 2011. Ujedinjeni pravaši imali bi sedam mandata u Saboru) nekako iskoristiti za izvor?--Rovoobo Razgovor 10:05, 26. prosinca 2014. (CET)

Navodnici[uredi VE | uredi]

Koja je svrha ovog [6] uređivanja? U sažetku stoji dorada. Što se to doradilo u članku?--MaGaCroatian squares Ljubicic.pngporuči mi 21:49, 26. prosinca 2014. (CET)

Svrha uređivanja sa sažetkom dorada je valjda – dorada. Možete vidjeti ovdje što se to doradilo u članku... Srdačan pozdrav! --Obsuser (razgovor) 23:14, 26. prosinca 2014. (CET)
Igranje s navodnicima nije nikakva dorada, niti je razlog za silnim premještanjima članaka. U prijevodu = neproduktivno uređivanje.--MaGaCroatian squares Ljubicic.pngporuči mi 08:03, 27. prosinca 2014. (CET)
Zašto je neproduktivno? Ništa nije gore napravljeno od onoga što je bilo, a uostalom nisu samo navodnici prepravljani... --Obsuser (razgovor) 18:52, 27. prosinca 2014. (CET)
Uredu, ali ljepše je kada je cijeli razgovor na jednom mjestu. U svakom slučaju, hvala... Pozdrav!--Obsuser (razgovor) 19:46, 27. prosinca 2014. (CET)
Ako je cilj ironično-provokatorsko oduzimanje vremena onda ne želim više razgovarati. Ako nije, izvinjavam se, i molio bih Vas da postavite konkretno pitanje o članku na Wikipediji u kojem postoji problem... Kristalno je jasno na šta sam mislio kada sam napisao ljepše. Ova Vaša rečenica nema nikakvog smisla ako se pročita više od jedanput: „Ako je cilj ljepota, onda se zna gdje se ide: izbor za miss nečega”. (Šta „miss” predstavlja?) Ja odgovor(e) ne ostavljam na svojoj stranici već kopiram na stranicu onog suradnika s kojim razgovaram kako bi on dobio obavještenje da sam odgovorio (s cijelim razgovorom), a za pravilo obavještavanja na suradničkoj stranici ukoliko suradnik želi koristiti svoju stranicu za odgovaranje već znam. Srdačan pozdrav!!! --Obsuser (razgovor) 20:01, 27. prosinca 2014. (CET)
Uredu. --Obsuser (razgovor) 21:18, 27. prosinca 2014. (CET)

Izvor :D[uredi VE | uredi]

Poštovani, kao prvo želio bih se zahvaliti na vašoj poruci i smjernicama kako oblikovati wiki članak! Naime iako sam suradnik već gotovo godinu dana ako ne i više, nikada do sada nisam otvarao tj otvarao članke. Tražio sam, ali nisam pronašao "tečaj" kako oblikovati članak, ali na svu sreću Vi ste bi poslali link na na tečaj :D Rekli ste da se moraju ubaciti izvori, ehh sada izvor je bio moja glava odnosno to sve znam iz "opće kulture" jedino sam kopirao podatke koje nisam zapamtio a to su točne brojke (zaposlenici,budzet) pa sada za izvor sam naveo wiki članak na eng jeziku... hmm dali sam dobro postupio? (evo linka: https://hr.wikipedia.org/wiki/CGIS)

Unaprijed se zahvaljujem na odgovru :D --Ivanzu (razgovor) 14:32, 29. prosinca 2014. (CET)

Infookvir[uredi VE | uredi]

Bok. Ono je okvir za košarkaše, a meni treba okvir za košarkaške trenere. Ja sam pokušao napraviti okvir kakav imaju Amerikanci koji ima sve detalje i mislio sam da će to uspjeti na brzinu prebaciti i prevesti, ali ova Wikipedia mi ne prihvaća nijhov kod.

Možete li sada pogledati jeli slika u redu? Ako nije brišite i sliku i članak i infobox. Mehonja (razgovor) 11:16, 30. prosinca 2014. (CET)Mehonja

Hvala :D[uredi VE | uredi]

Hvala na kritikama :D svaka kritika je dobro došla a eto ja sam spreman da učim pa eto ako bude bilo još nešto, slobodno pišite  :D Još jednom hvala za vrijeme koje ste odvojili da me učite pravopis :D --Ivanzu (razgovor) 00:02, 30. prosinca 2014. (CET)

Pravopis[uredi VE | uredi]

Ma da da... nisam mislio na pravopis nego ako bude bilo stvari vezanih uz izgled ili oblikovanje wiki članaka..... Što se tiče pravopisa to su svakako bile moje greške, a nastale su doslovnim prevođenjem sa engleskog "Ministarstvo Domovinske Sigurnosti (mada znam da je Ministarstvo unutarnjih poslova, Ministarstvo poljoprivrede... no kao što sam rekao, ta greška je nastala doslovnim prevođenjem....) Isto tako je nastala greška oko datuma, direktnim prevođenjem.... A što se tiče grešaka oko decimalnog zareza odnosno točke, to je nastalo kopiranjem rezultata.... eto hehhe :D

--Ivanzu (razgovor) 12:39, 30. prosinca 2014. (CET)

Hrvatske ralje 2014[uredi VE | uredi]

Pozdrav ! Znači na Wikipediji mogu biti stranice o samo službenim filmovima ? Hvala na odgovoru

Obrazloženje[uredi VE | uredi]

Obrazloženo! --Obsuser (razgovor) 05:04, 31. prosinca 2014. (CET)

Fala priatelju. . Sredim odmah. Usput sritna i uspješna Nova 2015 --Zeljko (razgovor) 11:28, 31. prosinca 2014. (CET)

Premještanje[uredi VE | uredi]

Kako se premješta odnosno preimenuje neka stranica?? --Kopriva111 (razgovor) 20:08, 4. siječnja 2015. (CET)

Selo moje malo...[uredi VE | uredi]

Ona sela nisam mogao razvrstati pod gradove, pa sam htio da bude posebna kategorija za njih. Kategorija:Naseljena mjesta u Novom Meksiku obuhvaćala bi kategorije o gradovima, selima, neinkorporiranim područjima i statističkim popisnim jedinicama koje nisu ni grad ni selo. Gretim (razgovor) 21:52, 4. siječnja 2015. (CET)

Novopostavljene datoteke[uredi VE | uredi]

Ne postoji licenca za takve slike na hr.wiki, ne znam kakvo bi objašnjenje trebao staviti. :-/ Tomandandy (razgovor) 13:47, 5. siječnja 2015. (CET)

5. brzina[uredi VE | uredi]

... dok traju zimske "radosti"! :-) --Jure Grm, 5. dana mjeseca siječnja, godine Gospodnje dvijetisućepetnaeste u 18:55.

Re: Izvori[uredi VE | uredi]

Pozdrav MaGa! Hvala na toj napomeni, ubuduce cu paziti. ----JuznaAfrika (razgovor) 16:13, 7. siječnja 2015. (CET)

Preimenovanje[uredi VE | uredi]

Možete li preimenovati sljedeće članke tako da bi svi članci bili naslovljeni po jednakom principu.

- molim odg. Tako da bih mogao započeti sa pisanjem ostalih članaka o ss divizijama. Kopriva111 (razgovor) 15:47, 8. siječnja 2015. (CET)

tablice[uredi VE | uredi]

hvala na pomoći. Nešto ipak radim krivo. Želim napraviti tablicu koja uobičajeno ide na desnu stranu i daje sažete informacije o temi. Postoji li dobar predložak koji bi mi mogao pomoći?


<align="right">

COMBIS
COMBISlogo.jpeg
Vrsta Društvo s ograničenom odgovornošću
Osnovan: 1990
Osnivač Miroslav Čutura
Sjedište Baštijanova 52/a, Zagreb, Hrvatska
Predsjednik Uprave Ivan Gabrić
Usluge Integracija informatičkih tehnologija
Pokriveno područje Hrvatska, BiH, Srbija
Broj zaposlenih 386 (31. prosinca 2013.)
Holding tvrtka Hrvatski Telekom d.d. (100%)
Slogan Pouzdan oslonac
Web stranica http://www.combis.hr/

</>

— Prethodni nepotpisani komentar napisao je Integrator (razgovordoprinosi)

Stana katic nije hrvatica vec srpkinja roditelji su joj srbi.151.252.209.247 00:54, 13. siječnja 2015. (CET)

Stana Katić[uredi VE | uredi]

Zasto pisete neistine ona nije hrvatica nego srpkinja.Danilo579 (razgovor) 06:33, 13. siječnja 2015. (CET)

Stana Katić[uredi VE | uredi]

Imas na internetu dokaz da je srpkinja iz dalmacie.Danilo579 (razgovor) 12:28, 13. siječnja 2015. (CET)

Stana Katic[uredi VE | uredi]

stvarno nije u redu da pišete neistine na svakoj drugoj wikipediji piše da je srpkinja iz hrvatske jedino na ovoj da je hrvatica— Prethodni nepotpisani komentar napisao je Danilo579 (razgovordoprinosi)

pitanje[uredi VE | uredi]

da li stana katic ima fb al ne stranicu vec ovako da je se može dodat

savjet molim....[uredi VE | uredi]

Postovani-a

dobio sam obavijest: "Vaša/e slika/e krši/e opća pravila označavanja novih slika."

S obzirom da su navedene slike moje slike i da nemam pojma koja pravila slike krse, budite ljubazni molim vas da mi pomognete i savjetujete me gdje sam pogrijesio u postavljanju slika...

Hvala RAČIŠĆE (razgovor) 12:45, 15. siječnja 2015. (CET)

Kategorija Broz[uredi VE | uredi]

Ne znam, učinilo mi se potrebnim. Da ti objasnim svoje viđenje pa ti razmisli. Može? E ovako. Članci o Josipu Brozu Titu su obimni i moguće je da će se ubuduće još povećavati. Stoga bi bilo razumno odvojiti taj politički, društveni pa i osobni dio njegova života, koji se već nalazi u zasebnoj kategoriji Josip Broz Tito. Upravo sad radim skicu članka o njegovu unuku Joški, a zamisao je, kako bi sve bilo pregledno i lako dostupno, smjestiti članak o hrvatskom diplomati Aleksandru Miši Brozu, hrvatskoj redateljici Aleksandri Broz i Titovim ženama Herti Haas i Jovanki Broz, kao i o drugim suprugama i važnijim članovima obitelji, u posebnu kategoriju specijaliziranu za obitelj. Što misliš o tome? Smatram da ima potencijala i da bi usustavili pretragu. Razmisli pa mi javi. Pozdrav. Walter9 (razgovor) 13:12, 15. siječnja 2015. (CET)

Slušaj, bio je to prijedlog, nemam ga razloga posebno branit. Znam da je druga stvar s članovima dinastija, ali što misliš npr. o kategoriji Kategorija:Kennedy? Je li i ona nepotrebna? Mogu se, okvirno složiti s "nepotrebnošću" kategorije "Broz", ma što to konkretno značilo, ali je li ovaj drugi primjer također u kategoriji "nepotrebnih", što bi bilo pomalo neobično, osobito s obzirom na značaj te obitelji i činjenicu koliko je članova te obitelji obnašalo istaknute političke funkcije? Neka bude kako hoćeš, ali nisu mi posve jasna pravila igre. Walter9 (razgovor) 13:31, 15. siječnja 2015. (CET)
S obzirom da ne postoji izrazito jasan obrazac, predlažem sljedeće. Ukoliko se dosjetim kakve preinake vezane uz kategorije, ostavljam tebi na volju da je potvrdiš ili ne. Naravno, nastojat ću odvagnuti (e sad tu je caka, jer se radi o subjektivnom mišljenju) je li doista potrebna. Pozdrav! 13:44, 15. siječnja 2015. (CET)

Kjući...?[uredi VE | uredi]

...jok ja! Samo taktička varka! :-) Oxygen480-emotes-face-raspberry.svg --Jure Grm, 15. dana mjeseca siječnja, godine Gospodnje dvijetisućepetnaeste u 19:48.

Stanovništvo[uredi VE | uredi]

Hvala! Nisam znao kako prilagoditi predložak za naselja a gustoću stanovništva sam jednostavno previdio :/ Pripazit ću na to u budućnosti. Vedran (razgovor) 22:50, 15. siječnja 2015. (CET)

Re: Reverts[uredi VE | uredi]

Ok, I thought that was spam. Matiia (razgovor) 23:03, 15. siječnja 2015. (CET)

Patroler[uredi VE | uredi]

Halo MaGa, zašto si mi maknuo patrolnu oznaku? Pozdrav— Prethodni nepotpisani komentar napisao je BorisB. (razgovordoprinosi)

Kategorije[uredi VE | uredi]

Znam za to pravilo, ali znam i da ću apravit 5 takvih članaka, pa je bolje odmah napravit kategoriju i poslije dok budem pisao sljedeće članke samo anviste tu kategorije, a ne da ispočetka tražim sve članke koji odgovaraju kategoriji i dodavat ih.--Kopriva111 (razgovor) 19:49, 17. siječnja 2015. (CET)

Izvor[uredi VE | uredi]

Tu sam jedino i našao nešto o toj bitci, ali ako je pogrešno uklonite, ispričavam se. Pozdrav!--Kopriva111 (razgovor) 17:33, 18. siječnja 2015. (CET) Ne bih. Greska je. Pozdrav--Kopriva111 (razgovor) 17:51, 18. siječnja 2015. (CET)

Uzbeci[uredi VE | uredi]

ja to nisam stavljao. No možmo staviti kakvu drugu sliku Uzbeka. I meni idu na živce te poredane glave. --Zeljko (razgovor) 17:57, 18. siječnja 2015. (CET)

aha, to, Sad ću. A ti pogledaj malo sliku, ima neki problem kad je ubaciš --Zeljko (razgovor) 18:08, 18. siječnja 2015. (CET) Porijklo , formiranje naroda, jezik, po meni nema ničega što nebi prošlo. --Zeljko (razgovor) 18:21, 18. siječnja 2015. (CET)

Lokacija Kašine[uredi VE | uredi]

Pozdrav,

Na karti Zagreba je krivo prikazana lokacija Kašine. Prave koordinate su: 45.910, 16.124 -- Hawkeyeds93 (razgovor) 18:48, 18. siječnja 2015. (CET)Hawkeyeds93

Kašina[uredi VE | uredi]

Lokacija -- Hawkeyeds93 (razgovor) 18:55, 18. siječnja 2015. (CET)Hawkeyeds93

Nema problema. Evo naveo sam izvor za popis stanovništva iz 2011. -- Hawkeyeds93 (razgovor) 19:12, 18. siječnja 2015. (CET)Hawkeyeds93

Nisam ni ja uspio pronaci sluzbeni broj kucanstava. Da ostavim za sada ovako? -- Hawkeyeds93 (razgovor) 19:28, 18. siječnja 2015. (CET)Hawkeyeds93

zvanični dokumenti[uredi VE | uredi]

Ima ih zaista mnogo. Ovde su neki od njih:

http://znaci.net/damjan/pojam.php?br=1005

http://znaci.net/damjan/pojam.php?br=1004

--Mladifilozof (razgovor) 23:09, 18. siječnja 2015. (CET)

nema problema, onda nek ostane pogrešno. --Mladifilozof (razgovor) 14:27, 20. siječnja 2015. (CET)

Novi suradnički računi[uredi VE | uredi]

Ciao MaGa, Zivo me interesira odgovor na jedno pitanjce. Je li moguce kada neka osoba otvori novi sur. račun poslati joj obavijest o dobrodoslici pomocu bota? Naime prijavljenih je preko 130 000 suradnika i svaki put slati poruku o dd kosta vremena. Eto ..Ajd--El hombre (razgovor) 13:01, 19. siječnja 2015. (CET)

Kritike[uredi VE | uredi]

Dragi MaGa, zbilja ne vidim u čemu je problem.Napisao sam tri članka o glumcima, koji mi se sviđaju, jedan od njih je i oskarovac, a vi niste zadovoljni.Prije ih niste imali. Napravio sam wikipoveznice i kategorije. O čemu se radi?Sve moje navode može se provjeriti u doba interneta. Mislim da ovdje postoje 2 problema: 1. Možda je problem u standardima i njihovom tumačenju. 2. Možda je problem u administratorima. Ako me poželišblokirati, izvoli.

 Zahvalan na prilici, 
           Prosjak.

Poruka[uredi VE | uredi]

Gosp.MaGa, pokušao sam nešto popraviti moje neuspjehe. Ako nije dovoljno, slobodno ih obriši. Umoran sam od sukoba. Kada sam pristupio Wikipediji, bio sam mlad i naivan.Više nemam volje pisati.

     Zahvalan na strpljivosti,
           Suradnik Prosjak.

Verzija na engleskom[uredi VE | uredi]

Možete li mi potvrditi da smo stranicu Combisa dobro napravili, i dati mi info za sljedeći korak koji planiramo - to je stranica Combisa na engleskom. Mogu li se s istim podacima ulogirati na eng verziju wikipedije? Hvala unaprijed--Integrator (razgovor) 14:23, 20. siječnja 2015. (CET)

Članci[uredi VE | uredi]

Gospodine MaGa, ja znam koliko moj rad vrijedi.Nikad nisam dopuštao da me neopravdane kritike demoraliziraju,pa neću početi ni sada.Odavno sam na Wikipediji, surađivao sam sa mnogo dobrih pisaca. Razlog zašto moji radovi nisu dobri kao nekad jest u činjenici da sam dugo bio odsutan, promijenili su alatnu traku, i sve ostalo. Roberta F., SpeedyGonzalez i Donatus su mi često zadavali muke.Zamisli situaciju:napišem novi kvalitetni članak, značajan, a kazne me zbog stila ili nedostataka koje admnini mogu ukloniti. Nastavit ću pisati, dok me budu trpili.

            Srdačan pozdrav,
             Prosjak

Krbavska biskupija[uredi VE | uredi]

Bok, hvala na poruci, pogledao sam, čini mi se ok, ispravio sam neke sitnice.--Fraxinus (razgovor) 21:03, 23. siječnja 2015. (CET)

Grude[uredi VE | uredi]

Izbrisali ste mi ovo što sam unio rezultate izbora za 2000. godinu jer kao nema izvora, a ja vas pitam gdje su izvori za 2004., 2008. i 2012. godinu?— Prethodni nepotpisani komentar napisao je Barakuda20 (razgovordoprinosi)

Grude[uredi VE | uredi]

Slobodno nastavite uređivati, očito nikakvog kriterija nema. Ja odustajem, lijep pozdrav.— Prethodni nepotpisani komentar napisao je Barakuda20 (razgovordoprinosi)

Re: Napomene[uredi VE | uredi]

Hvala, ubuduce cu se drzati tih pravila. --JuznaAfrika (razgovor) 18:56, 24. siječnja 2015. (CET)

Zahvala[uredi VE | uredi]

Dragi MaGa,hvala što si produžio rok za doradu članka o Matthewu.Pokušati ću ga popraviti da zvuči neutralno. Pogledaj kako sam napisao ostale članke, i vidi valja li stil. Uvijek nastojim staviti izvore. Wikipoveznice i kategorije sam naučio postavljati. Neću pisati dok ti ne kažeš da smijem nastaviti.

             Kolega suradnik,Prosjak --Prosjak (razgovor) 11:00, 25. siječnja 2015. (CET)

Fáli more..[uredi VE | uredi]

Jesam, opet uz kraj. Pomorac na bijelome brodu (razgovor) 15:12, 25. siječnja 2015. (CET)

Referenciju sam stavio odmah iza podatka na koji se odnosi, da ne bi tko prigovarao da sam stavio na krmu ono što se odnosi na provu. Test.laus. ne radi, a wrecksite je otvoren za članove. Pokušaj s Googleovom predmemorijom. Pomorac na bijelome brodu (razgovor) 18:00, 25. siječnja 2015. (CET)

Čepić[uredi VE | uredi]

Naselje Čepić se nalazi u općini Oprtalj, a Oprtalj se nalazi na sjeveru ili sjevero-zapadu Istre, dok naselje Polje Čepić se nalazi u općini Kršan na istoku Istre (oko Čepićkog polja ili nekadašnjeg jezera, zapadno od Učke). Zabunom su koordinate naselja Čepić zamijenjene za koordinate naselja Polje Čepić, ili jednostavno krivo upisane. Prema podacima iz Istarske enciklopedije, koordinate za Čepić su 45°25'N i 13°49'E, a Polje Čepić su 45°12'N i 14°08'E.--Crovata (razgovor) 16:03, 25. siječnja 2015. (CET)

Znam, koordinate su ispravljene prema GeoHack i OpenStreetMap na 45.41 SZŠ i 13.81 IZD u info-okviru te karta sada dobro prikazuje. Te koordinate zapravo daju prema WGS84 45°25'N i 13°49'E. Isto vrijedi i za Polje Čepić. Moja nesmotrenost.--Crovata (razgovor) 18:39, 25. siječnja 2015. (CET)

Pozdrav[uredi VE | uredi]

Bok MaG, evo riješio sam trajno bezobraznika Tamedminda koji je prostačio i vrijeđao! Srdačan pozdrav,--Maestro Ivanković 14:08, 28. siječnja 2015. (CET)

mene nitko nije tražio da da izvore odkud mi to,pa bih vas zamolio da me ne vtijeđate i donosite na upit moje akademsko saznanje.— Prethodni nepotpisani komentar napisao je Framarko (razgovordoprinosi)

kao sto vidim da ste maknuli moje pisanje od jučer,htio sam napisat ili nadopunit još mnoge članke ali vidim da se ne isplati trud zbog takvih kao sto ste vi. --Framarko (razgovor) 20:51, 29. siječnja 2015. (CET)Framarko--Framarko (razgovor) 20:51, 29. siječnja 2015. (CET)

Otoci[uredi VE | uredi]

Može li malo strpljenja? Bit će još toga. Moderni futurist (razgovor) 21:27, 29. siječnja 2015. (CET)

Vladimir Beba Popović, Institut za javnu politiku[uredi VE | uredi]

Poštovani, hvala Vam na sugestijama. Pošto sam ja iz Srbije i postavljam ova dva članka na više jezika i svaki jezik zahteva da promenim različite stvari u tekstu, veoma biste mi pomogli kada biste mi konkretno rekli koji deo u tekstu nije u skladu sa kriterijumima? Ja, naravno, išćitavam kriterijume i u skladu sa njima ću tekst i menjati, ali od velike pomoći bi mi bile Vaše konkretne sugestije. Unapred hvala, Milicevic Aleksandra (razgovor) 11:36, 30. siječnja 2015. (CET)

ako bas hoces izbaci me,neda mi se raspravljat s maloumnim ljudima. --Framarko (razgovor) 16:46, 30. siječnja 2015. (CET)framarko

Poštovani MaGa, htela sam samo da razjasnim zašto bi ovi članci trebalo da ostanu na Wikipediji. Što se tiče članka Vladimir Beba Popović, on je javna ličnost u Srbiji, ima svoj članak na srpskoj Wikipediji, pa sam smatrala da ga treba prevesti i na druge jezike. U potpunosti sam otvorena za sve Vaše sugestije, kako bi članak bio napisan po svim pravilima, a budući da sam nova ovde, pomoć za to mi je potrebna. Što se tiče članka Institut za javnu politiku, smatrala sam da je potrebno da ta organizacija ima svoj članak na Wikipediji, a naročito hrvatskoj Wikipediji, budući da će se vrlo brzo otvoriti i kancelarija Instituta u Zagrebu i budući da se misija Instituta odnosi na čitav region Zapadnog Balkana. Institut za javnu politiku je neprofitna organizacija, čiji su članovi ugledni profesori iz celog regiona, kao i profesori i naučnici iz sveta. S obzirom na sve veći uticaj koji Wikipedija ima u društvu, činilo se da je u redu da Institut ima svoju stranicu. Otvorena sam za sve Vaše sugestije. Pozdrav, Milicevic Aleksandra (razgovor) 11:21, 9. veljače 2015. (CET)

Odgovor[uredi VE | uredi]

Ok, hoću li onda izbaciti sve poznate ljude koji nisu iz samih Gruda, sve prirodne ljepote, dijelove iz povijesti, gospodarstva? Mislim, i to onda po toj nakaradnoj logici spada pod stranice tih mjesta. Da uklonim Šimićeve susrete?--Barakuda20 (razgovor) 13:51, 2. veljače 2015. (CET)barakuda20

Odgovor[uredi VE | uredi]

Ovo nije članak o "gradu" Grude (ili urbanom dijelu, nazovi kako hoćeš) nego o općini Grude u koju, kao i Grude, spadaju i sva ostala sela. Ta paralela sa Sarajevom nema smisla, bliže je to da npr. sve prirodne ljepote sa stranice Bosne i Hercegovine pobrišemo i prebacimo na sela jer, gle, Blidinjsko jezero je na Blidinju, šta ima raditi na stranici BiH? Jablaničko jezero je u Jablanici itd. I evo, ponukan tvojom logikom pobrisao sam župe sa stranice Širokog Brijega i ti si vratio na staro. Haha... Eto neka Široki ima više sadržaja, valjda je to cilj.--Barakuda20 (razgovor) 00:31, 3. veljače 2015. (CET)barakuda20

Župe[uredi VE | uredi]

Haha, znači problem je što nisam napisao obrazloženje? U redu. Zašto onda ti nisi pobrisao i to sa stranice Širokog Brijega UZ obrazloženje? Također, ja ne vidim da se na stranici o Grudama uopće piše opširno o župama. To je maksimalno pet rečenica s kojim je rečeno ono najvažnije. Recimo, na stranici Širokog Brijega je to puno opširnije i s puno više sadržaja. Što je to toliko opširno? Kada je i kako osnovana župa, sagrađena crkva i maksimalno još jedna rečenica. Ne mora biti niti toliko, ali bi valjda JEDAN kriterij trebao biti, a ne na jednoj stranici brisati, a na drugoj dodavati i vraćati. Još bih ti skrenuo pozornost na stranici ZHŽ gdje netko prepravlja tablicu s podacima o mandatima u skupštini i pravi cirkus od članka.

Župe[uredi VE | uredi]

Haha, znači problem je što nisam napisao obrazloženje? U redu. Zašto onda ti nisi pobrisao i to sa stranice Širokog Brijega UZ obrazloženje? Također, ja ne vidim da se na stranici o Grudama uopće piše opširno o župama. To je maksimalno pet rečenica s kojim je rečeno ono najvažnije. Recimo, na stranici Širokog Brijega je to puno opširnije i s puno više sadržaja. Što je to toliko opširno? Kada je i kako osnovana župa, sagrađena crkva i maksimalno još jedna rečenica. Ne mora biti niti toliko, ali bi valjda JEDAN kriterij trebao biti, a ne na jednoj stranici brisati, a na drugoj dodavati i vraćati. Još bih ti skrenuo pozornost na stranici ZHŽ gdje netko prepravlja tablicu s podacima o mandatima u skupštini i pravi cirkus od članka.--Barakuda20 (razgovor) 16:56, 3. veljače 2015. (CET)barakuda20

Odg[uredi VE | uredi]

Klasična retorika kada ponestane argumenata. Ja ću i dalje uređivati stranice koje budem želio i to po pravilima. Nije ovo tvoja djedovina da provodiš neka svoja pravila. Za početak bi bilo dobro da ujednačiš kriterije. Pozdrav. --Barakuda20 (razgovor) 17:08, 3. veljače 2015. (CET)barakuda20

Rezultati popisa stanovništva u BiH[uredi VE | uredi]

MaGa, glede tvoje poruke o radu na stranici "Federacija Bosne i Hercegovine", koju si ostavio na mojoj stranici za razgovor: Ima na fusnoti 5 link na službenu stranicu Agencije statistiku BiH, gdje ima pdf s preliminarnim rezultatima popisa stanovništva: stoga je broj o ukupnom broju stanovnika posve vjerodostojan ("preliminarno" u statistici ne znači "netočno zbrojeno", nego da nisu obrađeni baš svi podaci koji su prikupljani). U principu je tamo sve, osim nacionalnog sastava stanovništva. Sumarni podaci o nacionalnom sastavu su također pušteni u javnost, ali neslužbeno; nije Agencija za statistiku BiH izdala nikakvo reagiranje iz kojega bi se dalo zaključiti da se ti podaci razlikuju od stvarnih brojki. Ima o tome na fusnoti 6, a u tabeli je jasno navedeno da su podaci neslužbeni. Kada su popisi stanovništva jako neaktualni, posve je uobičajeno - i zapravo potrebno - da se koriste takvi aktualniji podaci. Podaci da je stanovništvo FBiH nakon rata jako opalo, te u kojem pravcu je promijenjen nacionalni sastav stanovništva, su strašno važni. Držim da su ovako iznijeti podaci, s ovakvim linkovima na izvore, posve upotrebljivi.RadioElectrico (razgovor) 20:56, 3. veljače 2015. (CET)

Evo vratih tabelu kako je bila (na stanje iz 1991.), uz odgovarajuće izmjene u odlomku koji prethodi, i u kojem se daju podaci o preliminarnim rezultatima popisa stanovništva 2013.: ne bi podaci izašli iz Agencije za statistiku BiH da postoji mogućnost da se oni jako razlikuju od stvarnosti.RadioElectrico (razgovor) 20:25, 8. veljače 2015. (CET)

Trebam pomoć[uredi VE | uredi]

Ciao MaGa,
uskoro cu zavrsiti clanak Analitička geometrija ali bi trebao nekog tko bi to provjerio jer mi fali nekih matematickih izraza na hrvatskom. Mozes li to srediti i nekoga zamoliti da to pogleda? Ajde za nasu stvar a to je hr.wiki:)--El hombre (razgovor) 20:40, 6. veljače 2015. (CET)

Baš svašta[uredi VE | uredi]

Dragi MaGa, zbilja mi se svidio tvoj osvrt na moje uređivanje. Uvijek je dobro poslušati kritiku. Znaš, zaboravio sam da sam običan suradnik, a ne admin, pa ne smijem biti subjektivan i zanimljiv. Jako mi je žao ako sam koga uvrijedio.Nije bilo namjerno. Prilagodit ću parametre wikistandardima.Nitko me nije naučio razlikovati dobro od zla.--Prosjak (razgovor) 10:33, 8. veljače 2015. (CET)

Navađanje izvora.[uredi VE | uredi]

Hvala na ukazanom propustu! Isti sam ispravio. Trenk (razgovor) 01:26, 9. veljače 2015. (CET)

Uređivanje[uredi VE | uredi]

Dragi kolega MaGa, nisam mislio ništa loše o vama kao adminu. Napisao sam još jedan članak, pa vas lijepo molim da samo pogledate je li zadovoljava standarde. Nadam se da ćete biti zadovoljni.

          Zahvalan, vaš kolega Prosjak--Prosjak (razgovor) 19:32, 9. veljače 2015. (CET)

Raketa[uredi VE | uredi]

Raketa-nosač je w:en:Launch vehicle: a launch vehicle or carrier rocket is a rocket used to carry a payload from Earth's surface into outer space. U planu su mi w:en:Launch pad, w:en:Expendable launch system, w:en:Reusable launch system, w:en:Solid rocket booster, w:en:Space Shuttle external tank.

Kako se postigne da se vidi isti članak na drugim jezicima? Chiartop (razgovor) 11:40, 10. veljače 2015. (CET)

pozz iskusniji kolega :)[uredi VE | uredi]

Sve ovo što sam zređivao i Futsal Dinamo i ZRK Lokomotiva imam dozvolu i cak su mi i admini njihovi čestitali,tako da ono što se ne smije to ne stavljam,na kraju krajeva znam sve lokosice uzivo i tako to,pa onda kad se uređuje i za Dinamo,lokosice bilo koga,ja uređujm onako kako je i još pišem samo istinu,laži me ne zanimaju,tako da ne treba sumnjati u mene nego me o nekim fintama na wikipediji naučit da ih usavršim,pozz :)— Prethodni nepotpisani komentar napisao je IgorOzimec (razgovordoprinosi)

pozz iskusniji kolega :)[uredi VE | uredi]

činjenica je da sam ja dobio dopuštenje na fejsu imam sve,a finte to sam mislio pod boje ove za dresove treba mi crna sa zelenim nijansama za gostujuči dres lokosica,a i ne razumijem šta nije evidentno da ce se naj originalnije nači na službenim stranicama?to je istinito zar ne?il to baš mora biti svojim riječima i istinito?— Prethodni nepotpisani komentar napisao je IgorOzimec (razgovordoprinosi)

pozz iskusniji kolega :)[uredi VE | uredi]

aha znači ovo za igrače je uredu samo ovo povijest i ostalo o klubu da pazim,ok,a još jedno pitanje ak vidim nešto na engleskoj wikipediji a nema na našoj smijem to prevesti i prepisati??a ti prati moja dijela i upozoravaj ako krivo napišem nešto :) IgorOzimec (razgovor) 13:19, 10. veljače 2015. (CET)

pozz iskusniji kolega :)[uredi VE | uredi]

nečeš valjda obrisati stranicu sad?? IgorOzimec (razgovor) 13:26, 10. veljače 2015. (CET)

Spamanje[uredi VE | uredi]

Alo MaGa, ajde blokiraj 109.60.44.66 Pogledaj šta je radio kod Albert Einstein. --BorisB. (razgovor) 13:35, 10. veljače 2015. (CET)

Pitanje[uredi VE | uredi]

Kamo bi žurio??zašto?di je pogreška?? IgorOzimec (razgovor) 14:43, 10. veljače 2015. (CET)

Pitanje[uredi VE | uredi]

Kako bez izvora?? kako jedna rečenica??Ne kužim te,stranice nema i ja je idem napraviti i napišem svojim riječima onako kako je,još ču za svaku upisati uspjehe mislim da je to dovoljno?? IgorOzimec (razgovor) 14:51, 10. veljače 2015. (CET)

plan[uredi VE | uredi]

Plan je prvo da svima otvorim stranicu i onda napišem uspjehe i tako to kako več če iči samo ču nadopunjavati IgorOzimec (razgovor) 15:13, 10. veljače 2015. (CET)

Pitanje[uredi VE | uredi]

Pozdrav,imam pitanje,kako vam se čini ovo što sam napravio za prvu ruku i zašto mi pod izvor ne pise ništa nego samo kad se klikne na izvor automatski izbaci originalnu stranicu koja je izvor?— Prethodni nepotpisani komentar napisao je IgorOzimec (razgovordoprinosi)

Ana-Neda[uredi VE | uredi]

Bok! Vidjela sam na što misliš - to, naravno, nisu izvori, već bilješke. Ako baš treba, mogu taj tekst premjestiti u glavni. Pozdrav!--Miha (razgovor) 10:22, 11. veljače 2015. (CET)

Lokosice[uredi VE | uredi]

ovo kako si stavio primjer za Enu Kontu to sam napravio i opet nije ništa pisalo,ovo za Božovićku je Maestro Ivankovic mi pomogao,a za mnogobrojne tako je pisalo prije za ove koje su več imale otvoreni članak ovdje za Dinamo treba još poveznice vanjske srediti a slike planiram staviti nešto slično ko i tamo za Anitu Gorbitz al treba nač adekvatnu sliku na netu a ima ih jako malo IgorOzimec (razgovor) 12:03, 11. veljače 2015. (CET)

pojasni[uredi VE | uredi]

ne kužim kako su nepropisno postavljene??kakve su to fore?Ljudi hvale rad i zahvalni su i sad bi tu nešto se brisalo nerazumijem zbog čega??aj objasnite malo kolega,al pazi i Maestro je pohvalio za lokosice,ovo je nevjerovatno dam si truda napravim sve ljudi zadovoljni i sad nekome ovdje ne paše IgorOzimec (razgovor) 10:39, 12. veljače 2015. (CET)

dobro[uredi VE | uredi]

jer mi možeš onda pojasniti tj objasniti kako da licenciram sliku,jer to pod uredi tamo ili??kad me kritiziraš,sad te tražim pomoć oko tih licenca IgorOzimec (razgovor) 11:28, 12. veljače 2015. (CET)

slika[uredi VE | uredi]

Znači ja sad moram ići na sliku tam od Lokosica i dodat onaj znak {{}} i to je to za slike?? IgorOzimec (razgovor) 11:45, 12. veljače 2015. (CET)

coravo[uredi VE | uredi]

e ubi me ak ja vidim i mogu nač to,i kako postavit i kako licencirati sliku otvorim ju i...ne kužim di ja to moram onda staviti sliku...evo jer možeš sad pogledati??vidio sam na ostalim ovim slikama pa sam na taj način išao,to sam za grb od lokosica pa vidi IgorOzimec (razgovor) 12:38, 12. veljače 2015. (CET)

Provjera[uredi VE | uredi]

Jer sad dobro?? IgorOzimec (razgovor) 13:11, 12. veljače 2015. (CET)

Imaš pivu[uredi VE | uredi]

Imaš pivu od mene kad se vidimo,sad sam skužio ovo za slike sad i za Dinamo i Gyor?a jer dobra slika za Anita Görbicz IgorOzimec (razgovor) 13:28, 12. veljače 2015. (CET)

Decimalni...?[uredi VE | uredi]

Ispravljeno.--Kopriva111 (razgovor) 14:44, 13. veljače 2015. (CET)

Futsal Dinamo[uredi VE | uredi]

jer mozes dat dopusnicu za ovo,malo sam to skratio i preinacio tako da nije više ništa ukradeno,ajde pa da mogu u miru dalje radit na wikipediji,unaprijed hvala IgorOzimec (razgovor) 22:55, 13. veljače 2015. (CET)

Povrat zaboravljene e-mail adrese[uredi VE | uredi]

Moje korisničko na wikipediji ime je Dreamteamers, ali sam zaboravio e-mail adresu preko koje sam se registrirao na wikipediju. Budući da bih želio imati i dalje isto korisničko ime i istu email adresu, što otvaranjem novog korisničkog računa nije moguće, zanima me da li bi mi mogao netko odgovoriti koja je moja originalna e-mail adresa vezana uz korisničko ime Dreamteamers. 31.217.54.242 10:32, 15. veljače 2015. (CET)

Povrat zaboravljene e-mail adrese i lozinke (nekoliko mjeseci nisam se logirao)[uredi VE | uredi]

Problem je što ne znam niti koja je lozinka, a ne mogu tražiti slanje lozinke na e-mail jer ne znam koji mi je e-mail. 31.217.54.242 10:46, 15. veljače 2015. (CET)

Gošnjak[uredi VE | uredi]

Vojni leksikon iz 1981 ti je najbolja referenca u njemu se nalaze svi generali i admirali u jna njihov razvojni put i penzionisanja. Izdavac je bila JNA. Snake bgd (razgovor) 16:37, 16. veljače 2015. (CET)

pozdrav[uredi VE | uredi]

Pozdrav,imam jedno pitanje...napisali ste mi da je kod uređivanja potrebno informacije potkrijepiti izvorima.To znači da stavim internetski link iz kojeg su podatci ili? nadam se da ćemo u budućnosti uspješno surađivati lp Juraj Vrhar

Farmakolozi i farmaceuti[uredi VE | uredi]

Brzina i moja lijenost. Sjajno si uočio. Cvicang (razgovor) 22:00, 16. veljače 2015. (CET)

ja sam Autor[uredi VE | uredi]

da ti grbovi su meni na kompu i tu je sve jasno

O moj bože[uredi VE | uredi]

Ja sam ga dizajnirao ručnim radom u paintu kao i svaki grb i sliku na kugli zemaljskoj,pa dobro jer ti mene mrziš il koji vrag??na portalima ima 10000000000000000000 grbova i na wikipediji je tako da ak je ime kluba ili sportasa da bude njegova slika ili grb da ljudi vide i znaju,i ja ne shvacam,zašto je to tako??ako sam je postavio na wiki logicno da ja budem autor kao neko ko ju je postavio jer nije? IgorOzimec (razgovor) 16:03, 17. veljače 2015. (CET)

vanjske poveznice[uredi VE | uredi]

pa dok nemamo članke o toj temi. još... --Àntó Añtó 16:29, 17. veljače 2015. (CET)

HNL po rangovima natjecanja[uredi VE | uredi]

Pozdrav MaGa, s obzirom da si zadnje vrijeme najaktivniji administrator pitam tebe.
S obzirom da na internetu postoji dosta izvora o nižim hrvatskim nogometnim ligama (primjerice na rsssf.com), imam ideju da napravim članke za svaku sezonu hrvatskog prvenstva po rangu natjecanja, kao što sam radio za rukomet, vidljivo iz ovog predloška ili kategorije za rukomet ili kategorije za ženski rukomet. Prvo bi napravio sličan predložak, ukomponirao ga u postojeće članke, a potom radio nove. Ukoliko već postoje odgovarajući članci za pojedine sezone za neku od grupa HNL-a ili županijskih liga, primjerice za 3. HNL ili 1. ŽNL, tablicu "copy-pastam", a članak za nju stavim pod predložak {{glavni}} .
Tamo gdje ima više skupina / tablica u sezoni (recimo za četvrti i niže rangove) da izvore stavim direktno ispod tablice?
Također imam ideju i da za svaku sezonu napravim predložak u koji bi išle natjecanja u odgovorajućoj sezoni (hrvatske lige po rangovima, kup, prvenstva za mlađe kategorije - sad radim juniore, natjecanja za žene, mali nogomet / futsal, dvoranski nogomet, eventualno još nešto...), slično postoji i na stranim wikipedijama
Nadam se da si shvatio o čemu pišem, pa mogu li lagano početi i sa ovim?
Pozdrav, Cybermb (razgovor) 20:40, 17. veljače 2015. (CET)

Re: ZZMA[uredi VE | uredi]

Zdravo, MaGa!

[7] Kada si me već odlučio staviti u ulogu nositelja licencije za Miss wikipedije, a sebi predodredio ulogu misice koja daje odgovor It's ok, onda ću ti kao nositelj licencije savjetovati da se poput ostalih misica radije smješkaš, a što manje otvaraš usta. Bit će to bolje i za misicu i za publiku. Ako se ipak odlučiš iskočiti iz samozadane uloge misice u ulogu npr. administratora wikipedije, tj. suradnika kojem su suradnici povjerili dodatne ovlasti za skrb o projektu, onda te kao suradnik pozivam da napišeš odgovore ondje gdje si i sâm svjestan (v. naslov ovog razgovora). Usput ću te moliti samo dvije sitnice, naravno ako ti nije teško. Pokušaj se primarno držati postavljenih pitanja za razliku od nekih drugih kolega (no ne branim ti da i nešto drugo dopišeš uz ovo što je primarno!) i da se ne pitaš o trenutku podnošenja zahtjeva, barem ne retorički. Ako ne možeš odoljeti retoričkim vještinama, onda slobodno učini korak dalje pa tok misli nastavi odgovorom na pitanje: Koja bi to bila bitna razlika da sam zahtjev podnio 3. studenoga 2014. ili da sam to učinio 15. veljače 2015.? Hvala na razumijevanju i srdačan pozdrav. Conquistador (razgovor) 21:42, 17. veljače 2015. (CET)

[8] "Nisam znao da si dobio licenciju za Miss wikipedije" i "ja sam te stavio uništa" napisa ti, ne ja. Koliko je oboje istovremeno održivo, slobodno protumači – ti. Čisto da ne bih ja "po svom starom običaju (što je vjerojatnije) isključivo tumačio tuđe rečenice". I budi barem malo pristojan i ne izvrći ono što sam napisao jer je velika razlika između "usput bi rado da što manje otvaram usta" i "da se poput ostalih misica radije smješkaš, a što manje otvaraš usta". Razlika je otprilike za – kako ono? – ceo fudbal. No da ne perpetuiram ovo trejdmark-zamajavanje, reći ću ti samo: Ovlašteni suradniče, grafičke oznake alias točkice čekaju na te! Conquistador (razgovor) 08:46, 18. veljače 2015. (CET)

[9] Tko je spominjao "licencije", "misice", pa nastavio s "alkarima", "oblacima"? I ne, nisam ti ja pisao što si ti mislio, nego sam ja pisao što si ti pisao. O tome svjedoče – citati. Čitaj s razumijevanjem ono što pišem. Pišeš da ne znaš razlog mojeg zahtjeva. Valjda sam previše očekivao kada sam mislio da je to očigledno. No očito moram biti izričit. Dakle, *razlog mojeg zahtjeva je to što smatram da je onaj blok bio apsolutno neosnovan u svim svojim aspektima*. Teško dokučivo, zar ne? :) Uostalom, piše to i u zahtjevu koji sam podnio. Na svu sreću nisam sastavio zahtjev u kojem piše isključivo "Možete li mi reći što mislite o Conquistadorovoj totalnoj blokadi od strane suradnika Maestra Ivankovića u trajanju od 28 dana?" pa da očekujem ovakva (protu)pitanja. Još malo pa ću početi sumnjati u onu da nema glupih pitanja, ima samo glupih odgovora.

P. S. Ne znam kako ti spremaš špagete, ali s obzirom na iskustvo o kojem pišeš, mislim da ih spremaš krivo. Paxta tecum! :) Conquistador (razgovor) 00:28, 19. veljače 2015. (CET)

[10] Neku tjesteninu moraš jesti, ne moraju to biti špageti. Ugljikohidrati su neophodni za mozak nas primata (tako se priča). I samo još jedna sitnica. Kaže se: Et cum spaculu tuo. Naime, nema u nas duhova, samo duge, zapetljane nudle. Eto, još malo i moći ćeš pristupiti u Crkvu Letećeg Špagetnog Monstruma. Pastafarijanski štap je u mene, ti samo ponesi sa sobom cjediljku. Conquistador (razgovor) 07:39, 19. veljače 2015. (CET)

[11] S poštovanjem je i primljen, tko tvrdi suprotno? Nije valjda da baš sve moram izrijekom pisati? Nepoznavanje odgovora bilo je više nego simpatično pa sam ti htio pomoći da sljedeći put znaš na to odgovoriti točnom formulom. Bilo bi zabavno kada bi svatko u Crkvi (i crkvi) odgovarao kako njemu dođe. Što se pristupa Crkvi tiče, budi bez brige, nećemo jesti, već samo piti. Imamo i piratsku sektu... hoću reći, sekciju. Moram ići sada. Čitamo se popodne. Conquistador (razgovor) 08:10, 19. veljače 2015. (CET)

[12] Prvo loši špageti, sad loše vino... Huh, tko zna što će biti sljedeće loše? Samo da nije vibra. Razvedri se malo, MaGa. Nije sve tako sivo. ;) A pozdravljati možeš kako želiš. Individualizam je u pastafarizmu ionako na cijeni. Pa i onda kada je pomalo ortodoksan kao u tebe. :) Conquistador (razgovor) 16:29, 22. veljače 2015. (CET)

(bez naslova)[uredi VE | uredi]

Bok, MaGa! Nisam znala ovo glede slike Magde Guzman. Slobodno ju obriši. Hvala! - Miha

Odgovor[uredi VE | uredi]

U redu, hvala na ispravku!— Prethodni nepotpisani komentar napisao je 100SF (razgovordoprinosi)

Rijeka[uredi VE | uredi]

Rijeka ima 202 tisuće ljudi!— Prethodni nepotpisani komentar napisao je Fiuman99 (razgovordoprinosi)

Hab keine Angst[uredi VE | uredi]

Ciao MaGa,
Imam ti ja jednog drugara koji je malo mladji od mene. Kad je imao jedno 6g ja sam se kao uplasio kad me je jednom iznenadio a on ce mi ovako "hab keine Angst, das bin nur ich" (ne plasi se, to sam samo ja). Sad se ti pitas zasto ti ja ovo pisem:). Dobio sam nedavno poruku (19:39) od tebe pa mi nista nije jasno. I onda vidjeh da sam postao neku izmjenu a da nisam bio prijavljen. Dakle to sam bio ja. Ugodan vikend.--El hombre (razgovor) 20:12, 21. veljače 2015. (CET)

Vezano za tablice[uredi VE | uredi]

Poštovani MaGa,

zanima me mogu li pobojati već postojeću tablicu.

Želio bih to učiniti sa onom na stranici Bochum.

Nadam se da postoji rješenje. Ako je komplicirano, molim te ti to obavi.

P.S. Hvala za ono o izvorima :)

Unaprijed hvala --Plavi jazavac (razgovor) 21:39, 22. veljače 2015. (CET)

Uređivanje stranice Miro Ungar[uredi VE | uredi]

Poštovani MaGa, pokušao sam urediti stranicu Miro Ungar i unijeti točne podatke iz životopisa navedenog umjetnika, no obrisali ste, pa molim da mi pojasnite zbog čega i što trebam uraditi da bih istim podatcima dpunio stranicu. Moguče da nisam znao kako to uraditi. Hvala Enkopal

Could use assistance[uredi VE | uredi]

Due to late hour right now in USA I am not capable to translate part of the writings momentarily. I have been assembling together in Croatian as well as in English language. I have noted that I have more facts and that are some not correct facts on the previous posts. So why not have those removed first as even though in English we all understand basic information. I am sure no one is going to be upset for extra information temporary on the page while gathering information. Mush better than disinformation in native language. Yes or no ? Maybe someone helps with translating few sentences into Croatian.?

Due to lot of Croatian people knowing English I welcome anyone to translate it unless I get to it next few days. In the mean time information will be available. 

often is said that rules do not serve the purpose if they do not implement anything useful. Thank you for your understanding. Could save some time to get even more information and photos. Thank you, Best, Leo

I am a grandson of Krizanec-Moster family and my Croatian is not as smooth and I really hope you do not make this work harder and longer for me. This is Croatian history as you may find in museum or Croatian national library Archive as well as other places. Little help or patience would not hurt. Thanks, Fala— Prethodni nepotpisani komentar napisao je Krizanec-Moster (razgovordoprinosi)

ODUSTAJEM OD PISANJA DETALJA DOK SE BOLJE NE PRIPREMIM[uredi VE | uredi]

SORRY NA VELIKIM SLOVIMA AKI RADIM NA STAROM MACU I TIPKOVNICA RADI OVAKO NAJBOLJE. NE UZIMAJTE STVARI OSOBNO JER GOVORIMO O FAKTIMA// JA CU NACI SAMO OSNOVNU INFORMACIJU O ELEKTROTONU I CROATIA RECORDS VEZI ZA POCETAK// ALI PRIJE TOGA MOLIM DA IZBRISETE INFORMACIJE KOJE TVRDIM DA NISU TOCNE ILI IH DOKAZITE !! AKO TO NE UCINITE PRIJAVIT CU GLAVNOM OFFICU WIKIPIDIJE. TAKO SE SPREMAM NA ENGLESKOM NAPRAVITI KOREKTNU I ISTINITU STRANU O NEKIM POVIJESNIM CINJENICAMA U HRVATSKOJ... MOLIL MA PROVJERITE INFORMACIJE KOJE SAM NAVEO DA SU NE TOCNE I ZATRAZITE DA IH DOKAZU ILI POKAZU IZVOR GDJE JA MOGU TO PROVJERITI... KAKO KORISTIM ZNANJE NA WIKIPIDIJI AKO ZELIM SAM NESTO DOKAZATI DA JE KRIVO..MOGU LI CITIRATI I NACVESTI STRANU WIKIPIDIJE ILI.. BIO BIH ZAHVALAN DA SE FOKUSIRATE NA POMOC I PODRSKU A NE NA SUBJEKTIVAN PRILAZ OVOM SVEMU.. ZA POCETAK :LAZ JE DA JE CROATIA RECORDS NAJSTARIJA HRVATSKA KUCA, NEKO JE ELEKTROTON..LAZ JE DA JE CROATIA REC. ISTO STO I JUGOTON I DA JE NASTALA 1947... LAZ JE DA JE ELEKTROTON PROIZVODIO 15000 NEGO JE 60000 PLOCA..... ZA SADA NEKA PROPADNE STA JA DODAJEM AKO JE TO TAKO KOMPLICIRANO..ALI SKINITE KRIVE INFORMACIJE ILI POKAZITE DOKAZ ILI CU DIREKTNO PRIGOVORITI GLAVNOM UREDNISTVU WIKIPEDIJE.. NE DONIRAM JOJ NOVCE DA LJUDI TU MOGU LAGAT O MOJOJ FAMILIJI  !!!!!!!! I VELIKA SLOVA NIJE ZABRANJENO PISAT KOLKO JA ZNAM...NEKI STARI LJUDI TO RADE JER NE VIDE... OPET NE RELATIVNO OD ONOG STA JE CILJ I DRZI UOPVE OVAJ APSURDNI DIALOG IZMEDU NAS... JA SAMO HOCU ISTINU A NE LAZI.. CAK BOLJE NISTA NEGO LAZI..ZATO SKIDAJTE LAZI ILI CU UPORNO PRIJAVLJIVATI DA SIRITE INFORMACIJE KONTRA INFORMACIJA STA IH MOZEETE NACI NA SAMOJ WIKIPIDEJI JEL TO JASNO KO 2I 2 SU 4 ILI CETE I DALJE PO TANGENTI LUPAT ?— Prethodni nepotpisani komentar napisao je Krizanec-Moster (razgovordoprinosi)

Smanjenje slike[uredi VE | uredi]

Datoteka:ToyotaCup1996.JPG[uredi VE | uredi]

Reci mi molim te kako i gdje da smanjim spomenutu sliku na 300 px ? Hvala.--Indexman (razgovor) 10:51, 28. veljače 2015. (CET)

Infookvir[uredi VE | uredi]

Riješeno! --Kopriva111 (razgovor) 11:44, 28. veljače 2015. (CET) Uredu napravit ću.--Kopriva111 (razgovor) 11:54, 28. veljače 2015. (CET)

E, Brale[uredi VE | uredi]

A evo gura se nekako (ili nekome). Navratim ponekad, pogledam šta se radi, ispravim ponešto. Sad sam dao prijedlog o Wikisusretima, to mi je uletilo u oko. Pozz --Ala Brale (razgovor) 14:42, 2. ožujka 2015. (CET)

) --Ala Brale (razgovor) 14:46, 2. ožujka 2015. (CET)

Poznate osobe[uredi VE | uredi]

Zdravo! Nisu mi jasni kriteriji određivanja poznatih osoba na temi Banja Luka. Ako se slažeš ja bih to malo pročistio ali prvo da dogovorimo kriterije. Šta je uopće poznata osoba, spisak je nelogičan ima ljudi koji nemaju nikakvu vezu sa Banjalukom ili je nisu ničim zadužili. Npr zašto pjevačica Indira Radić a ne recimo Romana Panić ili Boris Režak koji mnogo kvalitetnije rade svoj posao, veći su umjetnici i žive u Banjaluci ili ponosno to uvijek ističu za razliku od Indire Radić koja se bavi turbo folkom, niko za nju ne zna da je iz Banjaluke niti ona tu dolazi niti to spominje. Neven Subotić nije iz Bl nego iz Prnjavora, nogometaš nije Muslimović nego Misimović, Miroslav Bundalo - padobranac??? Saša Lošić i Ivan Ljubičić uz dužno poštovanje su samo tu rođeni i nemaju više veze sa BL al dobro oni su i najmanja greška, onda niz nekih čudnih opredjeljenja što se tiče glumaca, glazbenika, umjetnika a ima mnogo poznatijih i kvalitetnijih ljudi iz tih branši. --Zlatno krilo (razgovor) 01:13, 4. ožujka 2015. (CET)


Futsal Dinamo[uredi VE | uredi]

Pozdrav, hvala Vam na informacijama. Ispravit ću pogreške. Molio bih Vas da kad ponovno bacim članak na Wikipediju da nam, prije nego što ga izbrišete, prvo ukažete na pogreške koje ću bez ikakvog prigovora implementirati. Novi sam ovdje i još se učim :) Imam također nekoliko pitanja. Smijem li kod citiranja koristiti novinske članke u kojima se nalaze izjave službenih predstavnika kluba? Planovi za budućnost su također "želja" službenih osoba kluba? Primijetili smo da strani klubovi na svojim stranicama imaju kompletan popis igrača pa nas, čisti znatiželje radi, zanima zašto je drukčije na hrvatskoj Wikipediji? Koja je procedura oko stavljanja fotografija ukoliko imam usmenu dozvolu kluba da koristim službene fotografije?— Prethodni nepotpisani komentar napisao je Jerkovic9 (razgovordoprinosi)

U redu. Hvala Vam na informacijama Jerkovic9


Poštovani g. MaGa, Večeras oko 23 sata ili, najkasnije, sutra do 7h ujutro bit će postavljena nova verzija teksta. Zamolio bih Vas da ga provjerite i da mi ukažete na eventualne pogreške koje ću u najkraćem roku ispraviti. Zahvaljujem, Jerkovic9

Poštovani g. MaGa. Stavljen je novi tekst na stranicu. Zamolio bih Vas da obavite "inspekciju" i ukažete na eventualne greške. Zahvaljujem, Jerkovic9

Poštovani g. Maga, zahvaljujem. Možete li mi samo na brzinu reći koja je procedura oko stavljanja fotografija ako imamo dopuštenje kluba? LP, Jerkovic9


Poštovani, samo provjere radi, dopuštenje od kluba stavljamo na ovu stranicu -> https://hr.wikipedia.org/wiki/Wikipedija:Dopu%C5%A1tenja_za_kori%C5%A1tenje_sadr%C5%BEaja/Sport i nakon toga odmah možemo postavljati slike? Zahvaljujem, --Jerkovic9[[Suradnik:Jerkovic9|<font color="Blue">Plavi9</font>]][[Razgovor sa suradnikom:Jerkovic9|<font color="Blue">Plavi9</font>]] (razgovor) 20:49, 10. ožujka 2015. (CET)

Poštovani g. Maga, mogu li znati je li u redu prepiska koju sam vam poslao na mail kako bi fotografije mogao staviti na stranicu. Zahvaljujem, --Jerkovic9Jerkovic9 (razgovor) 17:28, 14. ožujka 2015. (CET)

Pozdrav, poslan vam je mail s cijelom prepiskom. nadam se da sam napokon slobdoan staviti slike gore? LP, --Jerkovic9 (razgovor) 19:24, 17. ožujka 2015. (CET)

Pozdrav, zašto još nismo dobili dopuštenje za objavljivanje slika? --Jerkovic9 (razgovor) 12:05, 24. ožujka 2015. (CET)

Slike i preimenovanje[uredi VE | uredi]

Mislim da je sada sve u redu sa slikama. Zamolio bih te da preimenuješ članak Hrvatska prije Hrvata u Hrvatski povijesni prostor prije doseljenja Hrvata. Lijep pozdrav! --Mostarac (razgovor) 11:19, 5. ožujka 2015. (CET)

Uklapljanje[uredi VE | uredi]

Pa gledajući većina se u onom članku već nalazila. Prebacio sam kategorije, vanjsku poveznicu i imena na španj.--Kopriva111 (razgovor) 16:33, 7. ožujka 2015. (CET)

mala pomoc[uredi VE | uredi]

pozdrav totalno sam nov u svemu ovome iako sam radio i s html i nesto php. zbunjuje me npr. na stranici koju pokusavam uredit "klapa srdela" s desne strane na vrhu se nalazi predlozak "glazbenik" i u txt editoru vidim koja su sve polja u igri ali neka iako ih ispunim ne prikazuje npr Mjesto (grad/drzava). s ljeve strane mi je "sadrzaj" koji kad sam poceo kreirat nije odmah bio prikazan pa me i to zbunjivalo. stranicu jos radim i skupljam materijal tako da ce pitanja biti jos. imam namjeru postavit sliku tako da ce mi i tu trebat vrimena.— Prethodni nepotpisani komentar napisao je Mate tintin (razgovordoprinosi)

Poštovani, u redu, hvala na informaciji, molio bih Vas za uputu gdje i kako treba dostaviti pismeno odobrenje za korištenje slika na Wikipediji?— Prethodni nepotpisani komentar napisao je Manym (razgovordoprinosi)

Poštovani, postavio sam dopusnicu ovdje: https://hr.wikipedia.org/wiki/Wikipedija:Dopu%C5%A1tenja_za_kori%C5%A1tenje_sadr%C5%BEaja/Ostalo#Petar_Kraljevi.C4.87

i postavio link na dopusnicu u objašnjenje u opis fotgrafija.

Šaljem prepisku o dopuštenju za korištenje fotografija, mogu također proslijediti na neki email ako je potrebno:


Naslov: RE: Dopuštenje za uporabu sadržaja Datum: Sun, 8 Mar 2015 19:31:11 +0100 Šalje: Petar Kraljević <kraljev@vef.hr> Prima: Manym


Poštovani gospodine Manym,

suglasan sam da se moje slike koje ste mi poslali u privitku, a koje sam Vam ustupio da ih stavite na Wikipediju, budu u javnom vlasništvu. Srdačan pozdrav i s poštovanjem,


                                       Petar Kraljević, hrvatski znanstvenik, radiobiolog u mirovini


From: Manym Sent: Sunday, March 08, 2015 7:20 PM To: kraljev@vef.hr Subject: Dopuštenje za uporabu sadržaja

Poštovani gosp. Manym,

da bi vaše slike, koje se nalaze u privitku, mogle biti korištene na Wikipediji, potrebno je vaše pismeno odobrenje da se one mogu koristiti na Wikipediji.

Slike bi ako se slažete s njihovim ustupanjem bile u javnom vlasništvu: https://hr.wikipedia.org/wiki/Javno_vlasništvo

Ako dopuštate korištenje slika, molim Vas da to potvrdite u odgovoru na ovaj email.

Srdačan pozdrav,

Manym. (Wikipedija suradničko ime: Manym) — Prethodni nepotpisani komentar napisao je Manym (razgovordoprinosi)

Poštovani,

proslijedio sam Vam dopusnicu na e-mail.

Ukoliko nije moguće da ostanu sve slike, molio bih da ostane ova: https://hr.wikipedia.org/wiki/Datoteka:Petar_Kraljević.JPG

Hvala na pomoći i lijepi pozdrav,

Emanuel.

Susret[uredi VE | uredi]

Ja ti ne znan tog Bralu, ali bolje i to nego slijedeće:

Okupin se samo ja!!!
Dođe pandur i rekne mi: Šjor, raziđite se!!!
Ludilo, a, Brale??? --Ala Brale (razgovor) 13:45, 9. ožujka 2015. (CET)

Vela spila[uredi VE | uredi]

Nemate dopuštenje za premještanje ove stranice, iz razloga: Stranica pod tim imenom već postoji ili ime koje ste odabrali nije u skladu s pravilima. Molimo odaberite drugo ime.

Možeš li ti to riješiti? --Mostarac (razgovor) 14:33, 9. ožujka 2015. (CET)

Sve je sređeno, samo premjesti na Vela spila! --Mostarac (razgovor) 14:37, 9. ožujka 2015. (CET)
Hvala! Znam to, radi toga sam prije pitao ovo #Slike i preimenovanje jer nisam bio siguran u ta premještanja. Znam sad. --Mostarac (razgovor) 15:17, 9. ožujka 2015. (CET)

Poplat[uredi VE | uredi]

Ide dobro hvala ti na pitanju, kako kod tebe? Ja sam Milan Mihic sa Poplata, i ovdje sam starosjedioc, znam svaki pedalj moga mjesta i sve o mom rodnom mjestu, ne znam zasto brises tacne podatke a stavljas izmisljene, zaista ti nema smisla. Volio bih da mi odgovoris, i volio bih znati odakle si ti pa ne znas gdje je Poplat. Pozdrav Mmihić (razgovor) 16:09, 9. ožujka 2015. (CET)

Ja sam Mihic ne Umeljin, vidis da ne znas ni prezimena na Poplatu a hoces da me ispravljas. Ja ti fino odgovaram, jer ne razumijem zasto stavljas mjesto o kome nista ne znas i na kome nikad nijesi bio na pogresnu lokaciju. Poplat je do 1991 istina bio u Opstini Stolac, poslije su se odvojila stolacka sela sa srpskom vecinom i obrazovala novu Opstinu Berkovici koja se Dejtonskim Sporazumom nalazi u Republici Srpskoj, i mozes u Uredbi o naseljenim mjestima Republike Srpske i Opstine Berkovici jasno procitat gdje se Poplat nalazi. Mmihić (razgovor) 16:39, 9. ožujka 2015. (CET)

Re:Glasovanje za izabrani[uredi VE | uredi]

[13] - Ipak sam se nadao malo boljem razumjevanju teksta napisanog na hrvatskom jeziku, s obzirom da si administrator Hrvatske wikipedije. Gdje sam ja to pisao o primjeni pravila ili o osnovama Wikipedije, kao što navodiš u Kafiću? Gdje sam ja to pisao o "sprovođenju zakona"? Pisao sam jednostavno o potezu koji bi mogao biti moralno upitan. Prebacivanje članaka smatram pozitivnom pojavom. Svrha Wikipedije je da znanje dopre do što većeg broja ljudi (ili je svrha neka druga?), ali meni je osobno neugodno da se proglasi izabranim članak kojeg je jedan suradnik (u ovom slučaju ja) prebacio na hr.wiki u manje od minute, bez ikakvog napora... Pošto se već pozivaš na pravila i osnove Wikipedije, hajde da pokušamo preokrenuti priču, pa ću te ja upitati slijedeće: da li sam ja prekršio nekakvu smjernicu ili pravilo Wikipedije, ako sam dao negativan glas članku na temelju subjektivnog osjećaja neugode, jer mi nije drago da se nagrađuje "prepisivačina"? Da li je Seiya prekršio neko pravilo njegovim glasom protiv iz istog razloga?

Osobno mislim da ovo naše dopisivanje nema previše smisla. Moj je savjet da se počneš baviti ozbiljnijim stvarima, kao npr. revertanju uređivanja koje pretvaraju hr.wiki u sprdačinu. Lijep pozdrav.--Dean72 (razgovor) 22:54, 9. ožujka 2015. (CET)

Savska 66[uredi VE | uredi]

slažem se s vama za Savsku 66, no ne misli se na ulicu, nego na fenomen sam po sebi zato je i razgraničen pojam TonkaOS (razgovor) 22:34, 10. ožujka 2015. (CET)

Doprinosi[uredi VE | uredi]

Gdje mogu vidjeti koliko imam doprinosa, jer si mi napisao da nemam dovoljno za predlaganje novog izabranog članka?--Kraljnnm (razgovor) 18:55, 11. ožujka 2015. (CET)

RE: Predlaganje za izabrani[uredi VE | uredi]

U uvodnom dijelu piše 100. Ali mene zamina gdje ja mogu vidjeti koliko sam napravio doprinosa--Kraljnnm (razgovor) 19:20, 11. ožujka 2015. (CET)

1953.[uredi VE | uredi]

Ali, zašto ne bi malo podigli vizualni izgled tih stranica. I sam znaš da nitko baš ne voli čitati suho štivo, pa onda barem da budu par slika. --BorisB. (razgovor) 07:15, 12. ožujka 2015. (CET)

Ma sve je to u redu, samo što se mojih stilskih kvaliteta tiće, ja bih onda više radio na vizualnom, a ono drugo kada i kako stignem. ;)--BorisB. (razgovor) 09:42, 12. ožujka 2015. (CET)

Novi a nezavršeni[uredi VE | uredi]

Ciao MaGa, Jucer sam zapoceo nekoliko clanaka i ostavio na njima predlozak radovi. Za njih znam. Ako ima starijih, za njih zam zaboravio ali to sredim ovaj vikend. Pozz--El hombre (razgovor) 17:12, 12. ožujka 2015. (CET)

Izvori[uredi VE | uredi]

Dodao sam izvor. Možete li staviti ovdje ovako malu zastavu Malteškog reda? (Wikipedija:Popis predložaka sa zastavama/L-Ž)--Metpes (razgovor) 17:19, 14. ožujka 2015. (CET)

Pitanje[uredi VE | uredi]

Dragi kolega MaGa, želio bih te pitati nešto.U zadnje vrijeme kada želim napisati tekst, nikako mi se ne prikazuje alatna traka.Znaš li o čemu se radi. Tvoj zahvalni suradnik.

Savska 66[uredi VE | uredi]

Hvala što ste ostavili Savska 66, mislim da definitivno treba ostaviti jer je konzultirano s više literature, potkrijepljeno i napravljena je razdvojba. Savska 66 postala je društveni fenomen, bez obzira na to podržava li ga netko osobno ili ne, činjenično moramo govoriti da je to najduži prosvjed u povijesti suverene RH. Dakle, takvo nešto ne možemo izignorirati.

Etatizam[uredi VE | uredi]

Ciao MaGa,
De molim te, na stranici Etatizam ubaci ovaj pojam u "Oblici i stilovi vodstva" jer ja ne znam kako se to radi. Ajde u zdravlje. --El hombre (razgovor) 20:42, 18. ožujka 2015. (CET)

Da, ja sam upravo na to mislio a ovo nisam znao kako editirati. Dobro sada ne mijenjao. Nego tebi hvala na pomoci, ti si moj idol i kad narastem zelim biti kao ti.:)--El hombre (razgovor) 14:36, 19. ožujka 2015. (CET)