Razgovor sa suradnikom:Ro0103

Stranica ne postoji na drugim jezicima.
Izvor: Wikipedija

Dobrodošlica[uredi kôd]

Dobro došli na Wikipediju na hrvatskom jeziku, započetu 16. veljače 2003. - slobodnu enciklopediju!

Pozivamo vas na sudjelovanje u rastu ove svima dostupne enciklopedije. Ovdje su neke od stranica koje bi vam mogle pomoći:

  • Wikipedija - što je Wikipedija, povijest i organizacija projekta
  • Pomoć - kako sudjelovati, što treba znati, kako koristiti?
  • Slike - obvezno pročitati prije postavljanja bilo kakvih slika

Ako želite vježbati, možete to raditi na stranici za vježbanje, u slučaju da vam zatreba pomoć, pogledajte:

Svoje doprinose na člancima ne potpisujte, dok komentare na pripadajućim stranicama za raspravu, suradničkim stranicama i Kafiću molim potpisujte tako što ćete napisati 4 tilde (~~~~) ili kliknuti na gumb na alatnoj traci.

Još jednom, dobro došli! --Roberta F. 23:03, 25. listopad 2007. (CEST)

Pomoć?[uredi kôd]

RibaRo? Pozdrav ja sam Saxum (tebi poznat kao Marin ;) ). Samo još jedna dobrodošlica i savjet. Ako te zanima, možeš svoje fotke stavljati na zajednički poslužitelj kako bi bile dostupne i drugim wikipedijama i ako zatreba pomoć slobodno pitaj. --Saxum (razgovor) 15:31, 18. lipanj 2008. (CEST)

Samo naprijed[uredi kôd]

Ro0103, krenuo si sređivati naše postrojbe, samo naprijed, ako trebaš neku pomoć, slobodno pitaj, rado pomažemo. Ako želiš sasvim brzu pomoć možeš nas "uhvatiti" na IRC-u, tamo nas je dobar dio dok uređujemo Wikipediju (ili samo čavrljamo o vremenu i pokladnicama). Lijep pozdrav :-)) --Roberta F. 16:27, 12. siječanj 2009. (CET)

Imam neke slike iz Kerestinca, daj si sredi e-mail da se možemo dogovorit oko toga. Fala unaprijed! SpeedyGonsales 23:32, 15. siječanj 2009. (CET)

Ispravak oznake postrojbe[uredi kôd]

Lijep pozdrav Ro0103! Vidim da si si dao truda na stranicama postrojbi OS RH. Kako vidim postavljaš i slike, tj. oznake ili grbove istih. Svaka čast. Iskreno, nisam vješt u postavljanju slika, pa te molim, ako možeš nešto ispraviti. Naime, oznaka ili grb ili zastava 2. gbr, ili 2. mb "Gromovi" nikada nisu imale zelenu pozadinu. Ovaj grb koji se najčesšće pojavljuje na internetu pa tako i na Wikipediji (a sad i u "H.Vojniku") je bio samo jedna radna inačica prije nekih 8-9 godina. Pozadina oznake (na djelu gdje je šaka) je isključivo crne boje, kao i kod npr. Tigrova i Pauka. Stoga te molim jel možeš to ispraviti. Ispravni grb ili oznaku pronašao sam na stranicama Vojnog ordinarijata http://www.vojni-ordinarijat.hr/index.php/povjesnica_ilija/. Unaprijed hvala.--Romario711 (razgovor) 17:29, 31. siječanj 2009. (CET)


Oznaka[uredi kôd]

Poštovanje Ro0103! To oko oznake ti je kao i ona uzrečica "sto puta ponovljena laž postaje istina". Oznaka postrojbe, ili prišivci su ustvari mjerodavni. Zašto? Jer na rukavu odore se i nosi mjerodavana i važeća oznaka.(btw, ova kakva se sada pojavljuje, ili bolje rečeno kakva se na internetu pojavljuje, nije nikada ni bila izrađena). Ta tzv. "radna inačica" je bila izrađena u digitalnom obliku, ljudi su je stavljali odmah na zaslone računala i kao takva se proširila i netom, a sad se vidi da i Hrv. vojnik i drugi ju koriste kao oznaku Gromova, vjeruj mi, iz neznanja. Ta prvotna inačica je imala i jednu heraldičku pogrješku. Na vrhu kruga je pisalo Gromovi, a na donjem dijelu kruga 2. gardijska brigada, a to je bilo neispravno zbog toga što se ispod Gromova odmah u unutarnjem dijelu kruga iznad šake nalazi natpis Grom, a to nije moglo ići jedno pored drugoga. Zbog toga i zelene podloge, oznaka je vraćena na doradu u MORH. Čak su u to vrijeme bile izrađene i zastave u zelenoj varijanti sa tzv. zelenim grbom, no nikada nisu bile na korištenju u postrojbi, upravo zato što su imale navedenu pogrješku. Navedeno je bilo vrlo brzo ispravljeno, na vrhu kruga oznake pisalo je 2. gardijska brigada, a na donjem dijelu kruga Gromovi. I promjenjena je podloga, tj. vraćena je crna izvorna podloga. Izrađene su nove zastave koje su se koristile do gašenja postrojbe i oznake s crnom podlogom. "Okrugle" oznake ili prišivci (s crnom podlogom) korištene su uglavnom na časničkim i dočasničkim službenim odorama, dok je izrađena i prikrivna oznaka u tamno-zeleno-crnoj varijanti (kao i za sve postrojbe OS RH) koja se i dandanas nosi na prikrivnoj odori. Ako je ona na stranicama Vojnog ordinarijata premala, a imaš volje i znanja to se da promjeniti na postojećim oznakama(ja ne znam). U međuvremenu sam nabavio oznaku s crnom podlogom, ali na žalost ne kužim to postavljanje slika ili na koji način da ti ju dostavim? U svakom slučaju, kako bilo, hvala ti na trudu oko ovoga i naravno na strpljenju. Lijep pozdrav. --Romario711 (razgovor) 16:28, 7. veljača 2009. (CET)

Postrojbe[uredi kôd]

Ovo s istim nazivima, pretpostavljam da se to odnosi na topničku, inženjersku, PZO i ostale bez specifičnog naziva? Da bit će problem ako budu isti nazivi i u GOMBR-u. No, dosada smo radili u stopu kako su objavljivali u Hrvatskom vojniku, pa ću pričekat da počnu obrađivat jedinice GOMBR-a da vidim kako to oblikovat na wiki. Što se tiče spajanja u članak, to izbjegavam jer bi nastala velika strka a i svaka jedinica raste, i ima (imat će) svoju povijest tako da bi radije zadržao posebne članke kako bi imale "dovoljno prostora za razvoj" :-). I usput, znaš li možda, imaju li ove topničko-raketna, inženjerijska i PZO postrojbe svoje ambleme jer ih ja dosada nisam mogao naći.--Saxum 14:03, 4. ožujak 2009. (CET)

Riječni zdrug[uredi kôd]

Pozdrav. Jesi li siguran da je najnoviji naziv Riječni zdrug? Naime, u DPR se spominje samo na jednom mjestu (na karti razmještaja HKOV) Riječni odred --Ex13 (razgovor) 21:50, 15. ožujak 2009. (CET)

Prema načinu označavanja sa zagradama na toj karti - primjer (gombr) - dao bih zaključiti da je Riječni odred postrojba u sastavu Inženjerijske pukovnije Zapovjedništva za obuku i doktrinu HKoV. To je ono što mogu samo nagađati. Nadam se da će u nekom od HV biti opisana i ta postrojba. Drago mi je da imamo pomoć oko postrojbi. Pozdrav --Ex13 (razgovor) 22:10, 15. ožujak 2009. (CET)
E bok. Mora sam ti ukloniti tekst garde Hrvatske iz članak jer se radi o tekstu nad kojim netko ima autorska prava (općenito na wikipediju ne stavljamo tekstove pjesama i slično). Lijep pozdrav :-) --Saxum 23:04, 19. ožujak 2009. (CET)

OBM-41[uredi kôd]

Dobro je znati da još nekog zanima HRM :-). Još napiši TB-51 Vukovar i častim te pićem!--Saxum 20:20, 21. travanj 2009. (CEST)

ma nema problema. A što se tiče slika, to nigdje pronaći. Ima ih po netu ali to su od bog zna kojih autora. Čak nema ni u Hrvatskom vojniku.--Saxum 11:58, 27. travanj 2009. (CEST)
Kratko pitanje :-). Od kud ti informacije da su one postrojbe (Bojna itd..) odlikovane redom Josipa Jelačića?--Saxum 17:11, 29. svibanj 2009. (CEST)
Odlično, budem ja stravio ovo u obliku fusnota u članke :-)--Saxum 15:39, 1. srpnja 2009. (CEST)[odgovori]

Hrvatska vojna povijest[uredi kôd]

Iz nekih članaka uklonio sam kategoriju Hrvatska vojna povijest koju si dodao jer nije potrebna. Vojna krajina ima svoju posebnu kategoriju tako da je još jedna kategorija nepotrebna. Također, dvojbeno je može li se Harambaša strpati (samo) pod hrvatsku vojnu povijest. --Flopy razgovor 16:25, 19. kolovoza 2010. (CEST)[odgovori]

en wiki[uredi kôd]

oko en wiki ti ne mogu baš puno pomoći. Em jer neman velike veze s njom, em neman vrimena. Ako se radi o nekom običnom vandalu (a očito jest) koji briše referencirane podatke, možeš se obratiti administratorima - ovdje. Pozdrav.--Saxum 00:08, 21. kolovoza 2010. (CEST)[odgovori]

Oznake OSRH[uredi kôd]

Pozdrav...vidim da si dodao nove oznake u OS RH...mogu li pitati gdje si uspio nabaviti u većoj rezoluciji, i da li možda imaš i ostale u većoj rezoluciji?--Ex13 (razgovor) 15:28, 6. veljače 2012. (CET)[odgovori]