Razgovor sa suradnikom:Tomahawk Cheerocky~hrwiki

Stranica ne postoji na drugim jezicima.
Izvor: Wikipedija

Procitaj sto ti se pise prije nego reagiras[uredi kôd]

Prvo i najvaznije: MOLIM TE da procitas ovo do kraja prije nego reagiras!!!

E, covjece, pa s tobom uvijek isti problem. Ja u kupe, ti u spade (sto bi rekli u Dalmaciji). Fascinira mi koliko cesto nisi u stanju shvatiti o cemu ti ja pricam.

Ti si totalno promasio temu!!! Pricas o nekoj stranici suradnika, a ja ne govorim o tvojoj suradnickoj stranici!!! Ja govorim o tome kako si ti stotinama stranica na wikiizvoru pridijelio kategoriju besmislenog naziva stranica suradnika. Shvacas li ti da na wikiizvoru postoji kategorija:stranica suradnika u kojoj je 223 clanka i 22 potkategorije???

Shvacas li razliku izmedju tvoje suradnicke stranice i kategorije stranica suradnika?

Osnosni problemi s tobom su:

  1. Nikad ne procitas sto ti se napise nego samo preletis pogledom, popi**is i pocnes pisati bijesni reply u kojem pricas o tome kako govoris XY jezika i kako si poznat u svijetu
  2. Mislis da sve znas i uopce se ne zelis potruditi shvatiti kako radi wikipedija i cemu sto sluzi. A to je zato jer tebe uopce nije briga cemu sluze ostalih 11000 stranica, bitno je da su tvoje na mjestu. A kako se to uklapa u cijeli koncept, tebe boli qrc.

Daj mi iskreno reci jesi li ti uopce kliknuo na link http://hr.wikisource.org/w/index.php?title=Kategorija:Stranica_suradnika&action=edit . Jer da jesi, shvatio bi o cemu ja pricam.

Daj pokazi postovanje prema ostalim suradnicima i odvoji malo vremena da shvatis koncept rada wikipedije, jer ovo tvoje ponasenje je omalovazavanje svih nas.

I makni onu sliku jer zaklanja pola stranice.

--Ante Perkovic


Par riječi[uredi kôd]

Dobar dan! Kao prvo, molim te za oproštenje umjesto Ante, koji je rekao neke stvari koje nije smio. Vrijeđanje ne vodi nikamo, a još je gore kad se uzvrati uvredama. Bilo bi mi drago kad bismo prešli preko ovoga, takve se stvari uvijek mogu dogoditi.

Što se tiče Wikizvora, morat ćemo riješiti dvije stvari.

Kao prvo, moramo maknuti kategoriju "Stranica suradnika" jer je suprotna idealu anonimnosti koji vlada na Wikipediji. Ako želiš ukazati na članke koje si napravio, trebaš ih popisati kao poveznice na svojoj stranici na Wikizvoru jer je to jedina stranica gdje se dopušta ukazivanje na autorstvo. Na primjer, pogledaj kako je to napravio Belirac na svojoj stranici: Suradnik:Belirac.

Kao drugo, primijetio sam da među člancima koje si stavio na Wikizvor ima mnogo tekstova koje si preuzeo s drugih internetskih stranica. To se može raditi, ali jedino ako su ti tekstovi javno dobro ili ako si dobio prava od njihovih autora, inače ih moramo izbrisati. Ne znam imaš li prava ili nemaš, pa te molim da to sam riješiš.

--Zmaj 13:22, 28. studenog 2005. (CET)


Ja se ispricavam zbog grubih rijeci, trebao sam imati malo vise takta. Ante Perkovic

Ma nema frke za kategorije...[uredi kôd]

Ma nema frke za kategorije, sve se to dade popraviti jednim klikom :).

No, ne bi bilo loše da pročitate upute za otvaranje kategorija na Wikipedija:kategorije, gdje piše: Smjernica bi mogla biti ne kreirati kategoriju ako će u njoj biti manje od pet članaka, i stvarati smislene kategorije.

Kategorije nisu samo opis teme svakog od članaka. Odabir kategorija bitno ovisi i o drugim člancima na wikipediji. Primjerice, članak Mitohondrij može ići i u Kategorija:Citologija, i u Kategorija:Biologija i u Kategorija:Znanost, ovisno o tome koliko ima srodnih stranica. Ima li barem 5 stranica o citologiji (znanost o stanicama), nema frke, imamo kategoriju Kategorija:Citologija i "Mitohondrij" ide unutra. Ako članaka o stanicama nema 5 nego 2, onda svi idu pod Kategorija:Biologija, zajedno sa npr. Biljke. Ako pak o cijeloj biologiji nema 5 članaka, onda sve ide pod Kategorija:Znanost.

Analogno tome, da bi Tomislav Dretar mogao u kategoriju Kategorija:Belgijska književnost francuskog jezika, mora se naći još 4 članka koji bi mu činili društvo.

U svakom slučaju, sa dodavanjem kategorija ne bi trebalo pretjerivati. Rijetko koji članak ima preko 4 kategorije. A i kad se dodaju kategorije, trebalo bi dodavati već postojeće kategorije.

Dakle, namjeravati li dodati kategoriju, počnite s vrha, od popisa "vršnih" kategorija (Nekategorizirane kategorije) koje ne spadaju u bilo koju drugu kategoriju, primjerice Kategorija:Znanost ili Kategorija:Religija. Odatle se dalje može ići dublje prema ciljanoj kategoriji dok ne dođete najdublje moguće. Na putu prema nepostojećoj Kategorija:Bihać bi se zaustavili na kategoriji Kategorija:Bosna i Hercegovina. Nadam se da sam bio dovoljno slikovit :)

No, u krajnjem slučaju, ako vam se ovo čini prekompliciranim, možete uvijek zamoliti nekog od iskusnijih suradnika da odabere kategorije umjesto vas :).

Pozdrav i hvala na vašem doprinosu!

Sombrero

Tvoj prijedlog za micanje administratora[uredi kôd]

Ovu sam tvoju poruku prenio ovamo sa stranice administratora:

Neujednačeni administratorski kriteriji - Prijedlog za brisanje s liste administratora
Elephantus, držim da si često suviše osoban glede stvari koje se tebi osobno ne sviđaju. Izbrisao si popis od dvadeset i devet imena jedne svjetske antologije poezije u kojoj ima i jedno hrvatsko ime. A ostavio si ovo: [1] što, siguran sam ne samo za mene, jest ništa drugo do reklama za jedan film. Što je razlog- Cigani ili Tomislav Dretar? Ili jedan Hrvat u svijetu. Dok se svaki narod na svijetu bori za svaki pedalj svog mjesta u tom svijetu gospodin Elephantus ofrlje i s puno nemara uklanja jedan dokaz da je jedan Hrvat zbrisan s liste koja nešto znači i u Europi i u Svijetu. Naime, objavljivanje te knjige je financirala Europska zajednica u koju toliko hrlimo. Samo takvi kao ti ondje nemaju što raditi. Ova priča s knjigom Poetonge ročani rapsodija (trojezično izdanje)ima čitavu pretpovijeast. Počeo si s premještanjima iz čoška u čošak , pa nastavio s ocjenama da nedostaju poveznice, pa po tome prešao na tvrdmnju da nije prevedeno (a tko može prevesti nešto što je tek tri godine staro i već je doživjelo četiri, jesi li čuo - četiri izdanja u tri godine, dok ju na kraju nisi obrisao i učinio Hrvatima nedostupnom. Zašto si čitav taj članak nazvao Impresumom. Znaš li ti uopće što je to impresum. To je bilo obavještenje o knjizi u kojoj je 29 stvaralaca svjetske razine, a popis djece glumaca u Harry Potteru je samo reklama za jedan film i neka je. I to treba, ali ono što si ti napravio nepošteno je i, bez istinskog opravdanja.
U toj knjizi se nalazio popis pisaca otvoren popunjavanjima djelima i biografijama dvadeset i devet pisaca svjetske kategorije. Ti nisi ni doslijedan ni enciklopedijski strog, jer na nekom mestu vidiš ono čega nema, a na drugom ne vidiš ni balvana, kao što Harry potter pokazuje. Predlažem da te se skine s časne liste administratora.--Tomahawk_Cheerocky 09:14, 16. prosinca 2005. (CET)[odgovori]

Razumijem da si bio uzrujan što nisi našao stranicu s knjigom, ali problem se može bolje riješiti nego skidanjem administratora koji vrijedno radi na napretku Wikipedije. Kad je maknuo tvoju stranicu, nije ti htio napakostiti, nego je po svojem sudu radio korisnu stvar - micao tekst koji nije enciklopedijski. Tekst nije izbrisan nego samo premješten na tvoju osobnu stranicu. To je poruka: tekst sam po sebi nije bezvrijedan, ali treba ga urediti. Zašto u članku nisi napisao ovo što navodiš gore - nekoliko rečenica o knjizi, što je, kako je nastala? Da si taj tekst stavio kao uvod, članak bi bio sasvim dobar. Elephantus ti je svojim činom samo dao do znanja da članak mora imati glavu i rep, kao recimo članak o Harryju Potteru. Nitko ne poriče vrijednost spomenute antologije. Ovo je samo pitanje stila Wikipedije. Ako hoćeš, ja ću ti napraviti takav članak, to nije problem. Na kraju te molim da ne pišeš ovakve poruke jer to vrijeđa ljude koji Wikipediji (i suradnicima) žele samo dobro. (I ne zamjeri meni na ovome.) --Zmaj 10:34, 16. prosinca 2005. (CET)[odgovori]

Elephantus i Poetonge ročani rapsodija[uredi kôd]

Bok,

Zmaj je vec reagirao, ali nadam se da nece bit problema ako i ja napisem koju recenicu...

Vidim da si se okomio na Elephantusa. No, nije mi jasno sto je tocno sporno u njegovim postupcima?

Prvo, stranica o filmu Harry Potter i kamen mudraca uopce nije upitna, svaki film zasluzuje stranicu, pa tako i ovaj, koji je imao poprilicnu gledanost. To sto se nekom ne svidja film, nije bas presudno. "Reklama za film"? Preporucam da malo bolje pogledas Kategorija:Filmovi, pa ako nadjes jedan razlog zbog kojeg bi ovaj clanak trebalo brisati, mozemo popricati o tome na Razgovor:Harry Potter i kamen mudraca (film).

No, ovo za film i nije toliko bitno, pretpostavljam da je bit problema u popisu od dvadeset i devet imena jedne svjetske antologije poezije. Mislis da ga je netko skinuo zato jer ima nesto protiv tebe?

U "optuzbi" navodis nekoliko netocnosti:

  • Elephantus nije pobrisao stranicu nego ju je samo premjestio na tvoju stranicu (Suradnik:Tomahawk Cheerocky). Kod premjestanja na staroj stranici ostaje preusmjeravanje koje je Eli pobrisao, no sam tekst i sve stare verzije su jos uvijek sacuvane u starim izmjenama (vidi http://hr.wikipedia.org/w/index.php?title=Suradnik:Tomahawk_Cheerocky&action=history). Ti se se obrusio na Elija zato jer si vidio da je on "pobrisao", ne znajuci cijeli postpak premjestanja stranice. Ono sto je Eli pobrisao je samo obicno preusmjeravanje, bez starih izmjena! Dakle, sve su informacije ostale sacuvane, samo ne na mjestu na kojem si ih ostavio.
  • pises počeo si s premještanjima iz čoška u čošak...
Da, jasno da ju je premjestio, zato jer stranica nije zadovoljavala vecinu kriterija wikipedije. Clanak nije imao ni glavu ni rep i nije bio na hrvatskom jeziku. Knjiga moze biti na bilo kojem jeziku, ali clanak o njoj mora biti na hrvatskom!
  • pises ...pa nastavio s ocjenama da nedostaju poveznice...":
Ista napomena postoji na jos 347 clanaka! (potrazi teskt "Nedostaju wikipoveznice" na http://hr.wikipedia.org/w/index.php?title=Posebno:Categories&limit=1000&offset=0). Dakle, ocjena da nedostaju wikipoveznice je nesto sasvim normalno, nikad zbog toga ni jedna stranica nije pobrisana (niti ce ). Ovo znaju skoro svi koji na wikiju imaju staz duzi od 5% tvojega. Shvati ovo zadnje kao malu kritiku.
  • pises ...pa po tome prešao na tvrdmnju da nije prevedeno (a tko može prevesti nešto što je tek tri godine staro i već je doživjelo četiri, jesi li čuo - četiri izdanja u tri godine...
Da si procitao sto pise na predlosku o prijevodu (vidi: Predložak:Prijevod), lijepo bi vidio da pise "Ovaj članak nije preveden djelomično ili uopće". Clanak, a ne knjiga! Dakle, u recenici koja ti je zasmetala se nigdje ne trazi da se tvoja knjiga prevede! Pogledaj malo clanke u Kategorija:svjetska književnost i vidjet ces da si clanci o knjigama npr. francuskih autora svi na hrvatskom.

Na kraju te pozivam da malo razmislis o ovome i kazes mislis li, nakon svega, da je elephantus zaslusio sve ovo sto si mu priredio.

Trudio sam se da u ovom tekstu ne bude nicega sto bi moglo izazvati tvoju ljutitu reakciju, pa se nadam da ovaj put neceg reagirati kao nekoliko puta do sada (sto je dijelom bila i moja krivica). Ako sam negdje u gornjem tesktu bio drzak, unaprijed se ispricavam, nije mi bila namjera.

Pozdrav,

--Ante Perkovic 11:01, 16. prosinca 2005. (CET)[odgovori]

wikipoveznice i poveznice na kritike[uredi kôd]

Premještam na Razgovor:Mirko Marjanović.

Tamo možemo nastaviti razgovor.

Sombrero

Kniževne kritike[uredi kôd]

Bok,

U vezi teskta na Književne kritike o Marjanovićevim djelima:

Na wikipediju se obično ne stavljaju kritike, barem ne u toliko velikom obimu kao u navedenom članku. Zapravo, još jedan razlog zašto takve stvari baš ne idu na wikipediju je što ih se može naći na internetu, pa i nema potrebe prepisivati. Jednostavnije je staviti link, npr na http://www.diwanmag.com.ba/arhiva/diwan3_4/sadrzaj/sadrzaj7.htm .

Oprosti ako sam te zbunio s onom pričom o likovnim i književnim kritikama, cilj mi je bio na tom primjeru objasniti postavljanje poveznica, ne predložiti poistavljanje samih kritika na wikipediju. Mea Culpa :(.

Sombrero

Ako želiš da ti se uopće odgovori...[uredi kôd]

Ako želiš da ti se ubuduće uopće odgovori, daj se barem potrudi baratati sa provjerenim činjenicama.

Dakle: 1. Elephantus uopće nije prepisao tekst sa bs wikija!!! On je samo vratio pobrisano. Dokaz: http://hr.wikipedia.org/w/index.php?title=Bosanski_Novi&diff=123197&oldid=115169 . Sve se može rekonstruirati na http://hr.wikipedia.org/w/index.php?title=Bosanski_Novi&action=history

2. Kažeš: jer prošli put si sakrio Elephantusov potez brisanja jedinice koju sam ja napravio i rekao si da mu se omaklo pri premještanju članka, a taj članak je bio već premješten i ja sam jasno vidio i Elephantusovo obrazloženje svojeg brisanja mojeg članka.

Dokaži! Kako sam ja gore tebi lijepo izdvojio diff koji pokazuje da sam u pravu, tako od tebe tražim da napraviš isto. Prije toga uopće ne želim gubiti vrijeme na raspravu s tobom jer mi je dosta tvojih argumenata tipa "ja se sjećam da je bilo tako" zbog kojih ja moram kopati po wikipediji da bih ti dokazao suprotno.

Dakle, kad izložiš argumente u vidu nečeg konkretnog što se može pročitati na wikipediji, možemo pričati. Prije toga, nemoj uopće očekivati da ću gubiti vrijeme na tvoje tvrdnje bez dokaza.

--Ante Perkovic 11:10, 29. prosinca 2005. (CET)[odgovori]

Sretna Nova (i uputa)[uredi kôd]

Zahvaljujem se na dobrim željama upućenima još prošle godine :-), i želim još bolju 2006. godinu (od prethodne, koja je barem na wikipediji bila odlična).

Članak Pukovnik HVO-a Tomislav Dretar je na engleskom jeziku, na hrvatskoj wikipediji se objavljuju članci samo na hrvatskom jeziku. Stoga dotični članak treba staviti ili na en wikipediju, ili prevesti na hrvatski jezik, što prepuštam autoru na volju. Skoro zaboravih, valja navesti kao vanjsku poveznicu gdje je izvornik teksta objavljen (u ovom slučaju http://www.scc.rutgers.edu/serbian_digest/48/t48-2.htm, kako sam nadam se ispravno upozoren).

Još jednom, ugodne trenutke uz wikipediju i wikizvor želim! SpeedyGonsales 23:16, 1. siječnja 2006. (CET)[odgovori]

Petar Zoranić[uredi kôd]

Vidio sam da ste Vi napisali da je Petar Zoranić skončao u Bihaću. Citiram: No, ne znaju svi, primjerice, da je Otac Dušana Džamonje bio stanovnik Krupe, da je hrvatski filozof Dvorniković bio stanovnik Bihaća, da je Petar Zoranić skončao u B ihaću. Ante Perković pita tko kraj citata.

Za informaciju:

U ediciji knjiga Stoljeća hrvatske književnosti (izdanje Matica Hrvatska 2002.), u knjizi u kojoj su djela Petra Zoranića (Planine), Šime Budinića i Barne (Brne) Karnautića priređivača Franje Švelca, na stranici pod rednim brojem 40 u kojoj se navodi ljetopis Petra Zoranića između ostalog se navodi i ovo:
Početak citata:
1537. Zoranić se u dokumentima spominje kao notar u Ninu.
1538. Petar Zoranić zajedno s bratom Jeronimom spominje se u izvorima kao vlasnik nekog zemljišta u okolici Nina.
1543. Braća Petar i Jeronim Zoranić zabilježeni su u jednom dokumentu kao vlasnici zemljišta u Privlaci, na kojem je bio bunar zvan Novak (o tom bunaru Zoranić je u Planinama ispleo "pripovist"); te se godine Petar Zoranić posljednji put spominje u arhivskim zapisima.
1547. Prema nalazu R. Lopašica, te je godine, kao građanin Bihaća, zapisana osoba pod imenom Petar Zoranić, a ne zna se je li riječ o našem pjesniku ili o nekom drugom Petru Zoraniću.
1569. 12. svibnja datirana je dozvola za tiskanje Planina; Riformatori del studio di Padoa utvrduju da in opera di messer Piero Zuranich [!] scritta in lingua illirica et intitolata Planine nema ništa contraria alle leggi. Po tome što se uz autorovo ime stavlja oznaka "messer" (gospodin) misli se da je Zoranić mogao biti još živ jer se takva oznaka obično pridavala živim ljudima (v. M. Pantic, 1969., str. 445.); te godine prvi put izlaze Planine, u Veneciji, u tiskari Domenica Farrija.
Kraj citata.

Ključne su riječi uz godinu 1574. a ne zna se je li rijec o nasem pjesniku ili o nekom drugom Petru Zoranicu. Zato se kao godina smrti Petra Zoranića uzima okvir između 1543. i 1569. Ako postoje točniji i noviji podaci molim da se navede njihov izvor. MateoB 22:05, 3. siječnja 2006. (CET)[odgovori]

Kategorije Bihać, "Bos. Krupa" u kat. "Unsko-sanska županija"[uredi kôd]

Pozdrav,

Nas nekoliko admina se dogovara o otvaranju kategorija za svaku županiju u FBiH. Slično je već napravljeno za Hrvatsku. Je li OK ako ja kasnije u buduću kategoriju Unsko-sanska županija dodam sve ove članke koje svrstavate u kategorije Bihać i Bosanska Krupa?

Sombrero

Fotodokumentacija Bihaćkog HVO-a[uredi kôd]

Bok,

Evo, ja predlažem ovako:

Idite na Bihaćki HVO#Fotodokumentacija Bihaćkog HVO-a.

Tamo ćete naći slijedeće:

<gallery> Image:bla_bla1.jpg|Opis slike 1 Image:bla_bla2.jpg|Opis slike 2 Image:bla_bla3.jpg|Opis slike 3 Image:bla_bla4.jpg|Opis slike 4 </gallery>

Bijeli pravokutnike treba zamijeniti slikama i to tako da:

  • klikni na "uredi" (samo to poglavlje)
  • nazovite slike kako mislite da najbolje opisuje ono što je na njima (zamijenite "bla_bla1.jpg" sa npr "dokument taj i taj.jpg")
  • "Opis slike x" zamijenite sa stvarnim opisima pojednih slika, ne predugim tekstom
  • dodajte slika koliko vam treba
  • sminite stranicu
  • Sad imate galeriju bijelih pravokutnika
  • za svaku pojedinu sliku:
    • kliknite na bijeli pravokutnik
    • na novo-otvorenoj stranici klinite na link "postaviti"
    • dalje znate...
    • Detaljnije opise slika stavite na stranicama samih slika, ne na Bihaćki HVO. Može?

Pozdrav,

Sombrero


Hm, ja sam mislio da se pod Foto-dokumentacijom Bihaćkog HVO-a podrazumijevaju nekakvi dokumenti, a ne slike ljudi za stolom :(. Nisam siguran da sve uploadano spada na wikipediju.

Sombrero

Ma nije u pitanju nikakva cenzura nego mi se čini da slike nisu baš informativne. Onaj tko ih je slikao zna gdje su slikane, ali mi ostali to ne vidimo. Slika bi isto izgledala da je slikana u bilo kojoj kući koja ima okrugli stol. Da ste se slikali kraj nekog mosta na Uni, ajde ajde, ali ovako... :(. Kužiš?

A sad idem offline na par dana :(
Sombrero


Karloman vs. Carloman[uredi kôd]

Bok! Smatram da je pravilna hrvatska fonetacija Karloman kao što se nalazi i u većini stručne hrvatske literature. Što se tiče Carloman (imena vladara i kraljeva se prevode na hrvatski, nasuprot imena drugih stranih osoba). Stavit ću preusmjerenje s Carloman na Karloman, tako da ne bude zabune.


Damirux 22:05, 10. siječnja 2006. (CET)[odgovori]

Tenkovi[uredi kôd]

Bok,

Cijenim tvoj rad, ali mislim da si koji put malo naporan ;) jer:

  • Uporno mislis da ne cijenim tvoj rad :)
  • Nisi naucio slati poruke. Pogledaj Nedavne promjene i vidjet ces da pored tvojeg teskta pise "Tenkovi". Drugi put samo klikni na onaj "+" desno od "Uredi", a nemoj uredjivati vec postojece poglavlje
  • optuzujes me bez razloga. Negdje sam procitao da 90% sukoba nastaje kad se neznanje shvati kao zla namjera. Dakle, kad drugi put vidis da te netko cenzurira, sprijecava u necemu ili slicno, vjerojatnost da je u pitanju zla namjera je 10%. Ovih 90% otpada na obicno neznanje. Kao npr. sad. Ja ne znam tko je taj Cubelic, ako sto to ne zna ni 99.99% Hrvata. Mi ovdje svi skupa radimo na tome da taj broj padne na recimo 99.5% :). Wikipedija i sluzi da bih ljudi kao ja saznali tko je on i njemu slicni (vrijedni i zasluzni, ali prilicno nepoznati, nazalost). Zapravo, ja isto tako znam vrijedne anonimuse koji su mnogo napravili u drugim podrucjima zivota (znanost i dr.), pa ne ocekujem od tebe i ostalih da uvijek razumiju sto oni rade na wikipediji.

Ok, sad mozemo prijeci na stvar :). Dakle, ja ne znam tko je Tvrtko Čubelić. I ne znam zbog cega se uopce ljutis. konkretno. Sto sma ovaj put "skrivio"? Je li problem u tome sto sam obrisao kategoriju "Povijest hrvatske književnosti" ili zbog cega? Ne da mi se sad prekapati po history-ju, pa te molim da mi kazes jesam li uopce dobro shvatio predmet spora :).

Pozdrav i svako dobro :)

--Ante Perkovic 10:07, 13. siječnja 2006. (CET)[odgovori]

Ime Prezime[uredi kôd]

Sve stranice sa biografijama su oblika "Ime Prezime", ne "Prezime, Ime".

A, vidim da ste vidjeli i sami :). Super :).

Sombrero

Biografije[uredi kôd]

Evo:

Omar Hajam, Terentianus Maurus

Pozdrav,

Sombrero

Stranice suradnika se ne kategoriziraju[uredi kôd]

Stranice suradnika se na hrvatskoj wikipediji ne kategoriziraju. Nikad nisu i nikad neće.

Pozdrav,

Sombrero

Trećina wikipedije? Vrijeme je da napokon naučiš pravila, zar ne?[uredi kôd]

  • Kažeš da je trećina članaka u wikipediji tvoja? OK, ali to onda znači da se od tebe, nakon 4 000 ČLANAKA očekuje da NAPOKON SHVATIŠ OSNOVNA PRAVILA!!! Shvati da je administratorima već odavno dosadilo stalno ponavljate iste stvari. Čovječe, tvoje uporno ignoriranje svih nas vrijeđa. Daj to napokon shvati i postani normalan suradnik koji uči na svojim greškama, a ne ponavlja ih beskonačno.
Odgovor: Ima raznih vrsta ignorancije. Moja ignoriranja (neznanja) nisu plod tjeranja uz dlaku niti želje za ponižavanjem ili vrijeđanjem drugih. Jednostavno, l'ignorance=neznanje, a bogami i zamor. I što vičeš velikim slovima na mene? Prebroji članke pa ćeš vidjeti, gotovo tri tisuće na WikIzvoru, oko 800 na Wječniku i oko 100 na Wikipediji.
  • Tebi je najvažnije objaviti svoju istinu. To shvaćam i razumijem. Ali, daj shvati da wikipedija ima i drugu svrhu i da je potrebno zadovoljiti neke kriterije i usvojiti neka pravila. Neki admini s tobom imaju manje, a neki više strpljenja, ali nastaviš li ignorirati sve nas, ovih prvih će biti sve više, a drugih sve manje.
Ako ja postavim vlastite prijevode Biblije i Kur'ana (oko 6 milijuna slova) i odreknem se bilo kakvog autorskog prava, te ako poklonim sto tisuća francuskih i isto toliko engleskih riječi, koje nisam poskidao s Interneta nego ih godinama strpljivo prikupljao i ukucavao, onda Tvoja tvrdnja o tome što je kod mene jedino važno mijenja karakter. Ja to radim za dobro ove djece koja dolaze i ostavljam materijal nekom pametnijem i kreativnijem od mene da nastavi i uradi nešto bolje. Nisam trčao za novcem. Svi moji radovi su Slobodni od bilo kakvih prava. ostaje samo želja i briga da ipak bude zabilježeno da sam to baš ja uradio. Valjda imam na to pravo, kao što imate i vi. Možda sam manje skroman nego ostali, ali za ovoliki rad valjda mi se može nešto progledati kroz prste i jednostavno popraviti ili imati više strpljenja, i moje će proći. Ja ću završiti što imam o Bihaću i Bihaćkoj krajini, završiti Svete knjige i odoh s Wikipedije, kao da nisam ondje ni bio. Imajte toliko strpljenja. Nemam drugih ambicija na Wikipediji.

Nije mi jasno kako netko netko tko je napisao trećinu članaka u wikipediji uporno uporno uporno ponavlja jedne te iste greške.

  • NE stavljaj kategoriju na svoju stranicu (ili bilo koju stranicu suradnika)!!!

Odgovor:

Ova napomena je zakašnjela opomena. To je uraženo prije i sad to uklanjam kad naiđem na to. Uostalom, vlastito ime kao kategoriju upotrebljavam samo kod biblijskih proroka, jer svaki ima više desetina članaka. Stavio sam na stranicu suradnika, jer si Ti najavio da će za domalo vremena biti stavljena stranica o Antologiji ciganske poezije "na pravo mjesto". Zar to nije dovoljno da već bude označena s kategorijom Antologije?
  • NE dodaji kategorije koje imaju po 1 ili 2 članka. Zapravo, ne dodaji prije nego ih se skupi barem 4'. Riječima četiri. Ne jedan, ne dva, ne tri.

Odgovor:

Ne znam čemu služi ova napomena ili prigovor. Objasnio sam Ti da sam kategoriju Antologije stavio jer već imaju najmanje 4 članka, a u Engleza i u Francuza sam pročitao da se ne stavljaju i omnda ako neće biti najmanje 4 članka. Zašto bi u nas bilo drukčije. Vidim da je netko uklonio dva članka koja su već bila najavljena na stranici kategorije Antologije. Nabrajam ti članke: Krvatska, Skupljena baština, Antologija romske poezije,i imaju još dvije, ali sad ih se ne sjećam. Na tražilici je pojam nazočan na desetine puta.
  • Kad otvaraš stranicu, nazovi je tako da se odmah shvati tema.

Odgovor:

Stranice sam otvorio na poveznicu. Nisam mogao dati drugo ime knjizi koju je netko drugi načinio, a

ja sam tako učinio da bih unio jednu novinu. Naime, danas neke stranice iz inkunabula, listine, povelje i sl. vrijede toliko da se o pojedinim stvarima pišu studije. To me motiviralo da stavim listu pjesnika koji su obilježili dvadeseto stoljeće u Hrvata ili onu drugu s čijim pjesmama se podizao moral Hrvatima od strane umjetničke bojne HV-a. Slučajno sam i ja ondje, nisam se mogao izbrisati, jer nemam na to pravo. Dakle, ni ova Tvoja pripomena-prigovor ne stoji. Ja sam razmišljao da li to staviti na WikIzvor i možda bi bilo bolje staviti ondje među druge liste, ali bila je jedna jedina poveznica. Nitko nije uz nekoliko pjesničkih biografija na Wikipediji naznačio da te knjige uopće postoje i ja sam je nalijepio polazeći iz svoje bio-bibliografije. To nije samo radi mene, nego i radi svih onih pjesnika koji su u njima. Vidiš i sam kako je lista crvena. Valjda će to biti poticaj da poplavi.


  • Osim toga, zašto si podebljao svoje ime na Krvatska? Jesi li ti nešto vrijedniji od ovih drugih???

Odgovor:E sad te zaista trebam tretirati kao što si Ti mene, ali nije mi cilj prepirka. Pogledaj sva ostala imena, ona su selekcionirana i uokvirena poveznicom, sva osim mojeg. Kao što se to radi sa sličnim stvarima u bibliotekarstvu, kad više autora ima ime na jedinstvenoj listi, ime autora koji se dobije On-ine, je ili podcrtano, ili podebljano. Ja sam svoje ime podebljao radi toga što ne treba voditi nikamo, a podsjeća čitatelja da se nalazi na stranici tog autora. Vidiš, na ovo Tvoje drugo pitanje mogao bih i drugačije odgovoriti. Primjerice:Što je babi milo to joj se i snilo, ali eto, neću. Kako će , zaboga miloga, moje ime biti vrijednije od Marulovog? Dakle, kimaš i Ti o čemu razmišljati. Nadam se da smo razjasnili stvari. A sad stavljam neke stvari od Sadka Hadžihasanovića, koji je napravio veliku karijeru u Novom svijetu. Vidiš, to Bosanci neće nikad imati, a ja sam za nas dobio, kao što sam dobio i Lovrenovića i Katičiće i Marjanovića. A očekujem od Hoze tridesetak grafika koje će, opet, ići skupa s mojom poezijom na francuskom, ali ću ja to već prevesti. Takve stvari se, ako ih uopće ima, a naša knjiga je jedinstven primjerak na ovim prostorima, prodaju po skupe pare, ali mi ćemo dati u poklon. Zar samo radi sebe? Bar Hozi ne treba jeftina slava, a za koji minut zaviri na moju stranicu, stigla mi je prava diploma iz Cambridgea. No, Zagreb to interesira koliko i lanjski snijeg, pa ja moram sam učiniti što drugi neće. Da li je to zlo ili je dobro da je u Hrvatsku stiglo priznanje tog reda. Nisam vidio da je Slavni General Tolj ili još slavniji budući ministal Julica Neven takvo nešto dobio.

da, ona gomila što sramoti Wikipediju nije moja. To je netko Rizin ili on sam napravio. Ja sam to malo sredio razbivši na manje cjeline i postavio kao bibliografiju, liste, biografije i sl.

Daj napokon prihvati osnovna pravila!

Može? Odgovor: Šta ćete vi administratori raditi? Šaku pod glavu?

  • nemoj se raspisati o svojim zaslugama i zaslugama onih o kojima pišeš jer svi oni koji su zaslužili da ih postaviš ovdje ujedno zaslužuju da imaju normalnu stranicu, a ne takvu koja će biti ruglo wikipedije (bez glave i repa).

Odgovor:

Ima samo jedan članak pod mojim imenom a Ti kao i ostali vidiš samo njega. Ima 3,5 tisuća ostalih mojih članaka i oko 15 tisuća popravaka, zar je to sve pro domo sua? Pa ja sam kao i Ti volonter i kopam ovu njivu svaki dan po desetak sati iako sam na trajnom bolovanju. Nije nam potrebna svađa. radije izaberite nekoga tko će imati strpljenja sa mnom pa nek' me prati a ostali hnek' se ne miješaju. Jer sam zapazio da neke stvari koje mi neki administratori postave kao ogledni primjer kasn ije kritiziraju. Jebe lud zbunjenog. Servus.--Tomahawk_Cheerocky 14:30, 19. siječnja 2006. (CET)[odgovori]


Sombrero 08:31, 19. siječnja 2006. (CET)[odgovori]

Kategoriziranje stranica suradnika[uredi kôd]

Jel sam ja negdje pročitao da se to više ne radi? Vjerojatno mi se učinilo. :)

U svakom slučaju, kategorije koje će opisivati tekst koji je trenutno na Suradnik:Tomahawk Cheerocky, kad se isti tekst premjesti u glavni imenski prostor, su zakomentirane na dnu stranice (da se ne izgube) i trebale bi ostati zakomentirane dok se tekst ne premjesti.

Bilo bi najbolje kad bi netko od admina našao vremena da se taj tekst ipak malo sredi i napokon prebaci na neki normalni naslov.

Sombrero

Nije stvar u kategoriziranju suradničke stranice nego je stvar u članku. Članak je na suradničkoj stranici a ne u imenskom prostoru i zato automatski suradnička stranica ulazi u kategoriju/e, jer su u članak koji je na njoj postavljene kategorije (da se olakša budući rad). Evo moj prijedlog je da ako niste sigurni o kategoriji istu stavite u članak zakomentiranu (onako kako je Sombrero napravio), znamo koja bi to trebala kategorija i kasnije ju je lako napraviti. A u isto vrijeme ne postavlja suradničku stranicu u kategoriju.

A ako je želite vidjeti bez da ulazite u ono uredi evo rješenja i za to [[:Kategorija:bla bla]]. odn. kategorija:bla bla. Vidi se a ne kategorizira.

--Andrej Šalov

Djela[uredi kôd]

Molba, ako već stavljate poveznice u nazive svojih i tuđih djela, onda Vas molim da nazive (naslove) djela i objavljenih članka bar stavite pod navodnike. Netko tko bude čitao ovaj članak neće znati što je djelo od silnih nepotrebnih poveznica.

Npr. pogrešno je povezivanje na riječi u naslovu djela, kao u dolje navedenom primjeru:

  • * [[Grafika]], [[slika]], [[skulptura]], [[monografija]], Izložba bihaćkih umjetnika [[Bihać]], 1981


Grafika, slika, skulptura, monografija, Izložba bihaćkih umjetnika Bihać, 1981


Pravilno povezivanje bi izgledao ovako:

  • "[[Grafika, slika, skulptura, monografija]]" (Izložba bihaćkih umjetnika, Bihać, 1981. godine)
"Grafika, slika, skulptura, monografija" (Izložba bihaćkih umjetnika, Bihać, 1981. godine)


ako je to uopće ispravan naziv djela

Zahvaljujem Divna Jakšić 20:55, 19. siječnja 2006. (CET)[odgovori]


Ja ću urediti naslove djela onako kako sam ja iz napisanog teksta shvatila da se zovu, a vi me onda ispravite preko moje suradničke stranice za razgovor Divna Jakšić

Antologije[uredi kôd]

Za sada nema dovoljno ljudi za kategoriju Antologičari, pa je za sada najbolje da u članku Antologija (gdje sam ja prebacio tvoj tekst sa opisa kategorije) otvorimo poglavlje == Poveznice == i da tamo stavljamo linkove na antologičare dok ih se ne skupi dovoljno.

Pozdrav,

Sombrero

Pretpostavljam da ste to bili vi koji ste mi se obratili na mojoj talk page. Prvo ne znam na temelju čega ste mi se obratili jer kako znam nisam baš pisao o srednjovjekovnim temama uopče a tako ni o hrvackim srednjovjekovim temama. Pretpostavljam da je to zbog odgovora koji User HolyRomanEmperor nije napisao na moj talk page več na moj UserPage. Reci te mi prvo dal je radi toga ili nečeg drugog.... Pozdrav! 01:05, 4 January 2006 (UTC

Wikipedizirati[uredi kôd]

Ja NISAM stavio oznaku { {wikipedizirati} } na Vlado Šantić (osim jednom nakon što sam za to optužen). Zaboga, daj se napokon nauči čitati history !!!

Zar je to tako teško???

Sombrero

Lovrenović[uredi kôd]

Odgovorio sam ti na Speedyjevoj stranici. Nemoj svima slati istu poruku, to nema smisla. --Zmaj 13:03, 26. siječnja 2006. (CET)[odgovori]

Ivan Lovrenović ???[uredi kôd]

???!!!

Da nisi ružno sanjao? Ili taj tvoj prijetelj?

  1. Stranice Lovrenovic Ivan, Lovrenović Ivan, Lovrenović, Ivan ni Ivan Lovrenović nikad nisu ni otvorene na hrvatskoj wikipediji!
  2. Nikad nitko sa IP adrese 217.75.197.102 nije pisao na wikipediji.

Dakle, daj se skuliraj i prestani gnjaviti pošten narod.

A ni objašnjenje svega ovoga ne bi biolo naodmet!

Sombrero

Wikiizvor[uredi kôd]

Ako sam admin ovdje, ne znači da sam admin tamo. To što ti ne shvaćaš razliku je samo jedan dodatni pokazatelj tvog stava prema ostalim suradnicima.

Sve ti lijepo piše na http://hr.wikisource.org/wiki/Wikisource:Administratori.

Trebalo je samo pogledati, a ne sasuti drvlje i kamenje na mene i piskarati mi po stranici za razgovor. Ali, bilo je lakše samo planuti na nedužne, zar ne?

Kakvo drvlje i kamenje? Pa ovdje gdje živim nema ni drveta ni kamena. A nedužni su:"Magla, magla svuda oko nas.!--213.49.151.64 06:20, 27. siječnja 2006. (CET)[odgovori]

A ja na wikiizvoru nisam nisam bio, niti planiram. Imam i ovdje dovoljno posla.

Bio bi red, Sombrero moj, da već jedanput naučiš da Nema nikakvog Wikiizvora. Ima samo WikIzvor. To najbolje pokazuje kakav stav imaš o suradncima.--213.49.151.64 06:20, 27. siječnja 2006. (CET)[odgovori]
Pokušavaš mi parirati? Smiješno. Primjedba je OK pod uvjetom da ignoriraš činjenicu da sam ja, po vlastitom priznanju, na wikizvoru bio jednom ili nijednom, a da si ti ovdje imao ohoho vremena za naučiti i banalnije stvari od toga. A nisi. --Sombrero 14:56, 2. veljače 2006. (CET)[odgovori]
Moj Sombrero, jedina osoba kojoj ja pokušavam parirati i nadići ju to sam ja sam. Lišiti se svojih negativnih crta i postati bolji u odnosu na ono što sam bio i približiti se onima od kojih sam se udaljio. Ostali me ne zanimaju kao takmaci, već kao izvori spoznaje i dobra. Kad god ti pokušavam parirati ujedem se poslije za jezik i zažalim zbog bedastoće vlastitog načina reagiranja.

Ali ja sam ipak, kako veli andragogija u dobi kad muškarac trpi strahovite promjene, od kičme do osobnosti. Valjda će i to uskoro stati.

Ovog puta sam ti htio samo pokazati kako ti rezoniraš i postupaš. Ništa više.Ja se vratim na svoje gluposti i ne pokušavam sebe opravdati već postidjeti. Ali dobro je već si bliže nazivu projekta u pitanju. Još samo treba unijeti jednu majuskulu, da dobiješ WikIzvor. Usput, engleski administratori traže da se odluči da li je wikiizvor, Wikizvor ili WikIzvor. Pozdrav!--Tomahawk_Cheerocky 21:46, 2. veljače 2006. (CET)[odgovori]

P.S. Evo vidiš kako ti, Sombrero rezoniraš. Na ovakav način. Kad ćeš već jedanput naučiti što je to Wikiizvor a što WikIzvor?Pa to je da poludiš. Nadalje, piskarati po stranici za razgovor. Znaš ono:: jesi li ti Ive, vršio bludnu radnju spolnog općenja s Josom gurnuvši mu spolovilo u rectum?A gdje bi mu ti, druže sudija, gurn'o? --213.49.151.64 06:20, 27. siječnja 2006. (CET)[odgovori]

Sombrero

č

Kekec[uredi kôd]

Ne smetaš mi, ali mi tvoja tvrdoglavost ide na neku stvar! Nekoliko admina je strpljivo pokušavalo uputiti te kako postavljati i uređivati članke na wikipediji. Ne, ti i dalje radiš po svom, kao da je cijeli svijet urotio protiv tebe. Uza sve dužno poštovanje književnicima, gdje te ja svrstavam, nijedan od živučih književnika ne radi ovakovu kampanju za sebe samoga. Što ti to treba ?? Zar te ikad itko spomenuo na internetu (osim samog svog doprinosa svome imenu), osim ako nisi ušao u neku od statistika ???

Sve u svemu, krivo pristupaš svome djelu, i uza sav trud, ti i dalje briješ po svom. Eto zato mi ideš na živce ! Dopusti drugima da tvoj doprinos prilagode i urede kako to doliči svakom književniku na ovoj wikipediji. Ako nisi vičan standardima wikipedije (a nisi), onda pošalji sirovi neuređeni tekst nekom od admina (ili postavi sirovi članak - bez poveznica i bilo čega i stavi u zaglavlju {{wikipedizirati}}). Svatko tko je do sada dirnuo u tvoj članak ti si ga napao, sorry, wikipedija nije tvoja niti moja. Ako nisi spreman na kompromise, nije ti ovdje mjesto ""

Duh Svemira 14:31, 3. veljače 2006. (CET)[odgovori]

Hm, hvala na informaciji[uredi kôd]

Ne pokušavan se obraniti, samo sam navela ono što mi je palo na pamet, nisam gledala u rječnik. Glavno je da hrvatski razlikuje obje riječi i da ne siromašimo svoj jezik da bismo se razlikovali od drugih. Ljudi još uvijek ne shvaćaju da je standardni jezik ne samo jezična nego, čak i više, društvenopolitička tvorba! Standardni se jezici pojedinih država ne moraju razlikovati po jezičnim svojstvima, dovoljno je da su to jezici različitih država pa da već time budu različiti jezici! Dakle, siromašenjem hrvatskoga nećemo povećati razliku između hrvatskoga i srpskoga jezika. Ona će već doći, jezik se sporo mijenja, ali ne vidim potrebu za forsiranjem. Dejana 12:31, 4. veljače 2006. (CET)[odgovori]

Komentarima poput onog kojega postavljate na stranicu Tomislav Dretar mjesto je na stranici za razgovor. --Elephantus (razgovor) 22:59, 4. veljače 2006. (CET)[odgovori]

Što kome smeta[uredi kôd]

Citiram tebe:

  1. Sve se vrti oko članaka koji se tiču mojeg vojničkog dijela biografije, a on svjedoči o onome što otkriva nekome mrsku istinu
  2. Najsporniji sujet je tzv. paradržavna organizacija "Herceg-Bosna"
  3. a moji kritičari su bili uporni u svojem stavu prema meni mada sam pružao dokaze da nisu u pravu. Na kraju, moji članci su ostali. Nisam pobijedio nikoga, ostala je istina.

Točka 3. zapravo opovrgava točke 1. i 2. i sve objašnjava. Da, tvoji članci su ostali, tvoja istina je ostala. Poanta: nikome tvoja istina ne smeta jer da smeta, makli bi je. Smetaju druge stvari.

Razmisli malo, većina prigovora je bila na nepoštivanje sustava kategorija, wikipoveznice, formatiranje teksta, neprimjeren stil (nepotrebno i neenciklopedijsko etiketiranje).

  • Nitko nikad nije prigovarao za iznesene podatke.
  • Nitko nikad nije brisao ili mijenjao (osim formatiranja teksta) tvoju vojnu biografiju.
  • Nitko nikad nije brisao tvoje tekstove o povijesti BiH.

::(Jesu Mir Harven uz dodatak blata u moje lice i Ante Perković tekstove o Bosanskom Novom, Bihacu i Bosanskoj Krupi. Ante, opravdao se nepoznavanjem stvari, pa sam zaboravio i ne pamtim to.): Tomahawk Cheerocky

  • Podaci, dakle, nisu problem. No, kad god te se napada ti se braniš na skroz krivom frontu.

Kad bi to shvatio, bilo bi nam svima mnogo bolje. Ja mislim da još ima šanse za to.

Sombrero

::Shvatio i prihvatio.

Tomahawk Cheerocky

Godišnjica[uredi kôd]

Čestitam ti prvu wiki godišnjicu. :-)) Roberta F. 17:46, 17. listopada 2006. (CEST)[odgovori]

Obavijest za označavanje slika[uredi kôd]

Ovo je automatski generirana poruka/obavijest poslana svim suradnicima koji su postavljali slike prije stupanja na snagu nove politike označavanja slika (6. studenoga 2006.).
Na Wikipediji je u tijeku akcija sređivanja slika s nejasnim ili pogrešno naznačenim pravnim statusom.


Suradniče Tomahawk_Cheerocky~hrwiki,

Molimo Vas da sve slike koje ste poslali, označite odgovarajućom oznakom o autorskim pravima, vodeći računa da oznaka odgovara pravnom statusu slike. Pogledajte ovo osnovno pravilo i ovaj popis oznaka za dozvole s kratkim objašnjenjima svake. Kratke Upute za označavanje starih slika će Vam pomoći ukoliko imate nedoumica.

Kada označavate slike, molimo vodite računa da osim oznake obvezno stavite i poveznicu (URL) prema site-u odakle je slika preuzeta; ako je slika skenirana, navedite naslov i autora publikacije i ISBN broj te publikacije; ako ste Vi autor, navedite to kao izvor (napomena: kod snimaka ekrana i skeniranih slika Vi niste autor slike). Ako smatrate da slika ispunjava uvjete za pravednu uporabu koji su navedeni na oznaci za dozvolu, navedite i obrazloženje za tu pravednu uporabu.


Popis slika koje ste postavili na Wikipediju na hrvatskom jeziku možete pogledati ovdje

Galeriju istih slika možete pogledati ovdje

Molimo vas da posebnu pozornost obratite na Vaše neoznačene slike.

Napomene:

  • Navedite izvor slike - ako ne navedete izvor, nemoguće je provjeriti oznaku!
  • Nemojte stavljati pogrešne oznake na slike, naročito nemojte stavljati „pravedna uporaba“ ili „javno dobro“ bez obrazloženja!
  • Slike koje po završetku akcije sređivanja nemaju jasno označen pravni status biti će brisane! To podrazumijeva i slike koje nemaju oznaku, one koje su pogrešno obilježene kao i one koje nemaju provjerljive podatke o izvoru.
-- Andrej Šalov 17:59, 15. studenog 2006. (CET)

sa sr: wikisource[uredi kôd]

Ja nemam mnogo slobodnog vremena za lektorisanje sadržaja, ali ću preneti nekome iz naše zajednice da to obavi. Valjda će se pojaviti neko. Pozdrav --Filip (§) 01:35, 30. studeni 2006. (CET)

crveni karton[uredi kôd]

Crveni karton.
Blokirani ste!



Zbog neprimjerenog pisanja ovdje blokiran si na mjesec dana. --Ante Perkovic 14:31, 18. lipanj 2007. (CEST).

Obavijest za slike[uredi kôd]

Na Wikipediji na hrvatskom jeziku je započelo sređivanje slika koje su nedovoljno i neispravno označene.

Suradniče,

Prema Općim uvjetima postave slika, Uputama za označavanje starih slika (koje su se do sada ignorirale) kao i Rezoluciji Zaklade Wikimedija, vi koji ste sliku postavili dužni ste ispravno opisati sliku i označiti je ispravnom oznakom autorskih prava.

Ovim putem ste zamoljeni posljednji put da sve slike koje ste postavili, označite odgovarajućom oznakom o autorskim pravima, vodeći računa da oznaka odgovara pravnom statusu slike i dodate info okvir Infoslika.

Ove kratke upute koje su u skladu sa ovom obaviješću će Vam pomoći ukoliko imate nedoumica.

Pogledajte i ovo osnovno pravilo i ovaj popis oznaka za dozvole s kratkim objašnjenjima svake.

Kada označavate slike, molimo vodite računa da osim oznake obvezno stavite i poveznicu (URL) prema site-u odakle je slika preuzeta; ako je slika skenirana, navedite naslov i autora publikacije i ISBN broj te publikacije; ako ste Vi autor, navedite to kao izvor (napomena: kod snimaka ekrana i skeniranih slika Vi niste autor slike). Ako smatrate da slika ispunjava uvjete za pravednu uporabu koji su navedeni na oznaci za dozvolu, navedite i obrazloženje za tu pravednu uporabu.

Popis slika koje ste postavili na Wikipediju na hrvatskom jeziku možete pogledati ovdje

Galeriju istih slika možete pogledati ovdje

Napomene:

  • Navedite sve podatke za slike koji se traže od vas
  • Ne stavljajte pogrešne oznake na slike, naročito nemojte stavljati „pravedna uporaba“ ili „javno dobro“ bez obrazloženja!
  • Krajnji rok za ispravak podataka o slikama je 23. ožujka 2008.

Slike koje nakon isteka roka ne budu imale sve potrebne podatke i jasno nedvosmisleno označen pravni status bit će obrisane!

Ova je poruka automatski poslana svim suradnicima koji su postavljali slike na Wikipediju na hrvatskom jeziku.
Ovu poruku je poslao administrator Andrej Šalov pomoću bota CrniBot 28. veljače 2008.

Zašto se ne može otvoriti stranica[uredi kôd]

Stvarno ne znam zašto se ne može otvoriti stranica, a i ovo sa ovim znakićima mi je još čudnije. vjerojatno je neki trenutni problem.

Pozdrav!

Andrej Šalov 18:33, 8. srpanj 2008. (CEST)

Your account will be renamed[uredi kôd]

03:08, 18. ožujka 2015. (CET)

Renamed[uredi kôd]

10:19, 19. travnja 2015. (CEST)