Razgovor sa suradnikom:Trpimir

Stranica ne postoji na drugim jezicima.
Izvor: Wikipedija
Wikipedijin
uvodni tečaj
Tečaj

Naslovna stranica
Uređivanje članaka
Oblikovanje članaka
Wikipoveznice
Sestrinski projekti
Slike
Tablice
Stranice za razgovor
Ne zaboravite
Prijavljivanje
Imenski prostori
Zaključak

Dodatno

Pomoć:Sadržaj

Dobro došli na Wikipediju na hrvatskom jeziku, započetu 16. veljače 2003. - slobodnu enciklopediju!

Pozivamo vas na sudjelovanje u rastu ove svima dostupne enciklopedije na hrvatskom standardnom jeziku.


Ovdje su neke od stranica koje bi vam mogle pomoći:

  • Wikipedija - što je Wikipedija, povijest i organizacija projekta
  • Pomoć - kako sudjelovati, što treba znati, kako koristiti? (vidi predložak desno)
  • Slike - obvezno pročitati prije postavljanja bilo kakvih slika

Ako želite vježbati možete to raditi na stranici za vježbanje, u slučaju da vam zatreba pomoć učinite slijedeće:


Svoje doprinose na člancima ne potpisujte, dok komentare na pripadajućim stranicama za razgovor, suradničkim stranicama i Kafiću molimo potpisujte se tako što ćete pritisnuti gumbić na alatnoj traci ili napisati 4 tilde (tilda = 4x istovremeno tipke AltGr + tipka s brojem 1), što kod uređivanja izgleda ovako ~~~~.
Vlastitu suradničku stranicu (onu koja se zove "Suradnik:vaše ime") možete uređivati po svojoj želji u skladu s pravilima uređivanja suradničke stranice (npr. asketski ili šminkerski).


Molimo Vas ne stavljajte zaštićene radove bez dopuštenja!

Nemojte izravno kopirati sadržaje s drugih web stranica ako nemate izričito dopuštenje. Ako imate dopuštenje, napišite to na stranici za razgovor ili jednostavno dodajte ovdje. No, obavezno to napravite prije nego započnete s pisanjem preuzetog teksta.

Molimo uočite da se svi doprinosi Wikipediji smatraju objavljenima pod uvjetima GNU licence za slobodnu dokumentaciju.

Ako ne želite da se vaše pisanje nemilosrdno uređuje i slobodno raspačava, nemojte ga ovamo slati. Također nam obećavate da ćete ono što ćete napisati sami napisati, ili ćete to prepisati iz nečeg što je u javnom vlasništvu ili pod sličnom slobodnom licencijom.


Još jednom, dobro došli!

--MayaSimFan 15:14, 15. prosinac 2006. (CET)

Slika[uredi kôd]

Pozdrav! Pa najlakše je da pogledaš razliku u »starim izmjenama«. Nije bio potreban onaj parametar »frame«, jer se okvir sam pravi kad imaš već parametar »thumb«. Nakon njega stavljaš oznaku veličine slike u pixelima, ako želiš da bude malo veća nego što je napravi sam parametar »thumb«. Najbolje ti je da se malo s time igraš, ali ne tako da snimaš stranicu svaki puta, nego koristeći opciju »Prikaži kako će izgledati«.--Donatus 11:02, 16. prosinac 2006. (CET)

Uputa[uredi kôd]

Komentar je razmjerno dobar, ali nije po pravilima wikipedije. Molim za malo više profinjenosti u komunikaciji sa drugim suradnicima wikipedije. Hvala na razumijevanju SpeedyGonsales 03:41, 5. svibanj 2007. (CEST)

Statistike zračnih luka[uredi kôd]

Trpimire, molio bih mrvicu pažnje kod uređivanja za ubuduće. Naime, ovdje [1] si dodao podatke za 2012., ali si ostavio izvor iz 2011. Još jedna sitnica: predložak zahtijeva brojke bez interpunkcija da bi ih ispravno prikazao. Hvala na razumijevanju.--MaGa 09:02, 4. studenog 2013. (CET)

Što se tiče interpunkcije evo: u ovoj izmjeni [2] si pod stat1-podatak (tj. broj putnika) unio podatak od 2.342.309. Odskrolaj niže do infookvira i vidjet ćeš da u tom slučaju (zbog ovih točaka) u infookviru stoji 2,342,309 (što je neispravno). Isto vrijedi i za broj slijetanja, te robu i poštu. To sam ispravio u sljedećoj izmjeni [3]: izbrisao sam interpunkciju u podatcima (dakle, ne 2.342.309 već 2342309) i onda dobijemo ispravan prikaz u infookviru 2.342.309. Prije nego spremiš izmjene, pritisneš prikaži kako će izgledati da bi bio siguran da je sve ok. Mala primjedba: na stranicama za razgovor se potpisujemo, što ti i nije do sada bila navika. Čisto za ubuduće.--MaGa 17:21, 5. studenog 2013. (CET)

Uvijek težimo boljem, cijeli život ispravljamo, pa nema razloga ni da sad ne ispravimo.--MaGa 18:26, 5. studenog 2013. (CET)

Ovdje [4] se podatci ne slažu s izvorom. Da nije u pitanju neki drugi izvor?--MaGa 10:13, 5. veljače 2014. (CET)[odgovori]

To je taj izvor, no izgleda da su na webstranici MZLZ-a u međuvremenu korigirali brojeve. Ne engleskoj verziji članka su isto još ti prvi objavljeni podatci.--Trpimir (razgovor) 13:05, 5. veljače 2014. (CET)[odgovori]

Statistike zračnih luka2[uredi kôd]

Pozdravljam kolegu Trpimira.
Kad unosiš ovakve stvari [5], onda navedi izvor.
Ovdje si napravio još jednu pogrješku.[6] Nisi naveo izvor za novi podatak, a ostavio si izvor koji se odnosi na stari podatak.
Uređivanja su vraćena na prijašnju inačicu. Slobodno vrati na svoje inačice, ali pod uvjetom da navedeš izvor za podatke koje misliš unijeti. Srdačni pozdrav, Kubura (razgovor) 06:16, 24. rujna 2014. (CEST)[odgovori]

Pozdrav Kubura. Ne razumijem, pa izvor je ostao isti, tako da ge se i ne treba mijenjati. Izvor je link na statistiku službene stranice ZL Dubrovnik. Na istoj toj stranici su iznosi mjesečnog prometa kroz zračnu luku. Isto važi i za tablicu, i tu je izvor označen na vrhu tablice i ne mijenja se svaki mjesec. --Trpimir (razgovor) 19:28, 1. listopada 2014. (CEST)[odgovori]

Aha, sad vidim.[7] Bio me je zbunio dio u adresi poveznice. http://www.airport-dubrovnik.hr/index.php/hr/o-nama/2011-09-07-21-14-07 a u tekstu je govorilo o srpnju 2014. godine. Kubura (razgovor) 05:09, 5. listopada 2014. (CEST)[odgovori]