Razgovor sa suradnikom:Kurtelacić/Arhiv 9

Stranica ne postoji na drugim jezicima.
Izvor: Wikipedija

Pospremanje u 2 čina[uredi kôd]

Napravljeno :-)) --Roberta F. 17:30, 30. siječanj 2007. (CET)

thanks. :-)) --West Brom 4ever ® 17:44, 30. siječanj 2007. (CET)

Hvala na pozivu...[uredi kôd]

... da se prijavim kao suradnik, koju si sad ostavio, ali ja sam već prijavljen na sh. Wikipediji, a ovde samo ponekad dodjem, uglavnom da bih (vrlo malo) doprineo u vezi s antičkom i sličnim tematikama, jer zapravo ijekavica i hrvatski jezik meni nisu maternji, pa mi pisanje čak i jedne rečenice ovde zna uzeti podosta vremena, jer se jako trudim da ne pogrešim :-) Naravno, ipak grešim, a bojim se da bi se takve pogreške ovde možda mogle pogrešno shvatiti, pa se ni ne prijavljujem. Ali opet hvala i pozdrav. --217.24.19.163 19:34, 30. siječanj 2007. (CET)

ah shvaćam. no, svejedno vas pozivam na otvaranje suradničkog imena, kao što ja naprimjer imam na finskoj wikipediji otvoren račun. --West Brom 4ever ® 19:37, 30. siječanj 2007. (CET)

Još jednom hvala, upravo iz sličnih razloga i ja razmišljam o otvaranju naloga na primer na japanskoj wikipediji :-) Sve najbolje --217.24.19.163 20:17, 30. siječanj 2007. (CET)

Eduard Miloslavić[uredi kôd]

Kako ću napravit da se Eduard Miloslavić vidi na popisu hrvatskih znanstvenika na hrvatskom? Kingbeem — Prethodni nepotpisani komentar napisao je Kingbeem (razgovordoprinosi)

Poziv[uredi kôd]

Da stvarno je Šalov ispao pametniji, uklonio je linkove na rasprave koji su stajali zadnjih mjesec dana iako sam ja maknuo dio o lažima i uvredama. Sada je to lijepo skriveno u arhivi gdje ih nitko neće gledati ovdje i ovdje. Sada je njegova čast neokaljana i može nastaviti glumiti svemogućeg. --Ivan Bajlo 20:28, 6. veljača 2007. (CET)

Jesmo li uopće pogledali poveznice? Zaboli mene za poveznice, tih 400 jadnika koji su mjesečno dolazili sa hrvatske wikipedije s kap u moru od 38000 posjeta koje imam, ono što je za mene bila smrtna uvreda je više nego očiti postupak admina koji bez razmišljanja obrisao poveznice koje sam ja u srpnju obnovio kada sam prebacio stranice u CMS, a propustio je obrisati one koje nisam, iako dio tih poveznice uopće nisam dodao ja već drugi korisnici neki dok su pisali članak, a neki od njih su administratori (usput uopće nije dirao sve ostale poveznice od kojih su neke totalni spam)! Druga smrtna uvrda je bila kada se pokušao izvući lažima kako ja nisam ništa radio na tim člancima iako sam kod nekih ja bio jedini autor! Više je nego očito da je Šalov apsolutno uvjeren u svoju božansku nepogriješivost, a svi ostali automatski vjeruju svemu što kaže.
Usput svojim postupkom Šalov je zloupotrijebio svoje ovlasti admina Wikipedija:Pravila o zaštiti stranica "Administratori ne bi trebali zaštićivati stranice u koje su bili uključeni (to podrazumijeva na primjer značajan doprinos u uređivanju stranice ili izražavanje mišljenja o članku na stranici za razgovor). Administratorske mogućnosti nisu uređivačke privilegije — administratori bi trebali služiti samo kao servis cijeloj zajednici suradnika u ovom pitanju. Ako ste administrator i želite zaštititi stranicu u uređivačkom ratu u koji ste na neki način umiješani, kontaktirajte drugog administratora i zamolite njega (ili nju) da zaštiti tu stranicu za vas." --Ivan Bajlo 20:44, 6. veljača 2007. (CET)
Ne kužim kakve to veze ima? Šalov je LAGAO da ja nisam napravio ništa osim ubacivao svoje linkove u članke i tu je za mene kraj rasprave. "Tko laže taj i krade, a tko krade taj i ubija."
Nedavno se na engleskoj wikipediji isto pojavio problem s mojim poveznicama zanimljivo kako me tamo admin me nije optužio za spamanje 1, 2, 3 i priznao brzopletost tj. nije se pokušavao laganjem i muljanjem opravdati svoje postupke već pokušava riješiti problem pošto moja stranica je osobna pa se ne uklapa u provjerene izvore, Advice_please, zanimljivo kako se pravila drastično razlikuju na hrvatskoj i engleskoj wikipediji. --Ivan Bajlo 21:12, 6. veljača 2007. (CET)
Kako se volimo hvatati za tu jednu rečenicu koja je nekim čudom stajala na stranici praktično dvije godine kao slamku spasa, zanimljivo da nije zasmetala niti jednom drugom adminu prije Šalova, očito su prijašanji admini imali smisao za HUMOR. To i dalje ne spašavao Šalova odgovornosti za laganje i iznošenje neistina kada je trebao opravdati svoje postupke pošto su dobar dio linkova su dodali i drugi korisnici, a ne samo ja! Kao što je i neistina da ja nisam započeo niti jedan od tih članaka čime je on želio opravdati svoj postupak. Mogao se komotno izvući bez laganja da je prvo provjerio članke kako spada, ali je očito želio ispast faca i sad kada mu se to obilo u glavu glumi sveca jer zna da sve svodi na moju riječ protiv njegove, a zna da nitko od njegovih "frendova" neće protiv njega pa je ovo jurišanje na vjetrenjače. Ako je jednom administratoru dopušteno nekažnjeno lagati onda je to stvarno osoba od povjerenja i služi na čast Wikipediji. --Ivan Bajlo 22:59, 6. veljača 2007. (CET)
Ja samo tražim ispriku za uvrede i iznošenje neistina na moj račun kako se to više ne bi ponovilo jer iako sam ja počistio poveznice koje su Šalovu promakle jer ih ja nikad nisam dodao niti editirao, korisnici Wikipedije ponovno koriste moje stranice kao izvor (unatoč zabrani) i dodaju ih pa me ne bi začudilo da me se ponovno optuži za spamanje i to članaka koje nikada nisam editirao (nema veze lako se lažiraju dokazi da ja imam brdo nickova)! --Ivan Bajlo 23:22, 6. veljača 2007. (CET)

vandal[uredi kôd]

Ma nema frke. Nego primjećujem da je neki dan isti taj primitivac bio blokiran na tri dana, trebalo ga je sada po mom sudu malo žešće blokirati. Recidiviste se i na sudu žešće kažnjava. Srdačan pozdrav. --Wenders 15:10, 9. veljača 2007. (CET)

Veliko i malo slovo[uredi kôd]

Ne znam kaj je redirect. Ali nema veze. Zeznuo sam se i napisao Gradska četvrt sesvete umjesto Gradska četvrt Sesvete.

--Marijan 14:33, 11. veljača 2007. (CET)

Ne redirect[uredi kôd]

jer su Sesvete i Gradska četvrt Sesvete dvije različite stvari. Napravio sam oba članka... Marijan 14:42, 11. veljača 2007. (CET)

Treba obrisati[uredi kôd]

gradsku četvrt sesvete jer sam to greškom upisao. Treba biti veliko slovo: Gradska četvrt Sesvete. Marijan 14:46, 11. veljača 2007. (CET)

Pogreške[uredi kôd]

To onda znači da ako zabunom utipkam kao naziv članka čudnovati kčjunaš, da će članak s tim nazivom i dalje postojati i da će s njega preusmjeravati na čudnovati kljunaš? — Prethodni nepotpisani komentar napisao je Marijan (razgovordoprinosi)

d'oh... --West Brom 4ever ® 15:01, 11. veljača 2007. (CET)

Radio Student[uredi kôd]

Glede tvojih izmjena... Članak o nekoj radio stanici bi ga trebao informirati o dotičnoj radio stanici, zar ne? Ako radio stanica ima streaming (a čitatelja očito zanima ta radio stanica kada čita članak o njoj) onda mu/joj je sigurno zanimljiv i link koji će ga upućivati na to gdje radio stanicu može odmah i čuti on-line.

Također, izjavljuje se da je radio stanica jedina koja se može slušati na mobitelima, a ti ukloniš referencu...

--Gtomas 23:58, 11. veljača 2007. (CET)

pa ako nije dozvoljeno mnogo vanjskih poveznica, zasto nebi jedan od slobodne ostavili. meni ide na zivce da bosanci na njihovim stranicama cistu propagandu sire o hrvatskoj invaziji a nijedan njihov zlocin ne kontaju. a jos gore je da ni hrvatske stranice bolje nisu. predlozia bi da procitate te poveznice i napisete bolji clanak. pozdrav — Prethodni nepotpisani komentar napisao je 85.179.40.133 (razgovordoprinosi)

debili na vezi --Zeljko 18:36, 13. veljača 2007. (CET)

a baš :D vidiš da niti ne odgovaran na poruku od ovoga ip-a.. --West Brom 4ever ® 18:39, 13. veljača 2007. (CET)

d= vandal--Zeljko 18:41, 13. veljača 2007. (CET)

hvala[uredi kôd]

na nagradi Th dalibor 20:42, 13. veljača 2007. (CET)

ništa. sasvin je zaslužena. --West Brom 4ever ® 20:11, 14. veljača 2007. (CET)

Politika proizvoda[uredi kôd]

Znam da ne vodi nijedna stranica na taj članak, ali to je zato što je to tek prvi s takvom tematikom. Namjeravam napisati još nekih 10 članaka vezano uz tu temu pa će biti i nova kategorija i onda neće biti problema. Pozdrav! Mirko Leško 09:59, 20. veljača 2007. (CET)

Smelaš... :P--Treecko 23:12, 8. ožujak 2007. (CET)

AKo si još živ, aj na IRC, hitno je --89.172.96.166 23:14, 9. ožujak 2007. (CET)

Jeli to ovo? :) Tu mogu pitat? Pumpkinica

Mislim da sam skužila... ;) Pumpkinica 22:33, 15. ožujak 2007. (CET)

Hvala na podršci :) Kako da napravim odnosno uredim svoju stranicu? Naprimjer kao što je tvoja? :))) Pumpkinica 22:39, 15. ožujak 2007. (CET)

Jeli to nešto kao icq? :) Ili sam ja opet zalutata? :)) Pumpkinica 22:45, 15. ožujak 2007. (CET)

Kakav engleski, zašto engleski? :)[uredi kôd]

Riječ je o članku Gari Kasparov, gdje si ti promijenio riječ "solidno" (odnos se na stil igre u šahu) u "čvrsto", uz neobičan komentar da se engleski "solid" prevodi sa "čvrst".

Ja sam ti jedna stari socijalistički šahist, koji je učio ruski da bi mogao ruske šahovske knjige čitati, pa sačuvajmebožesvetogrđa da tekst o Kasparovu pišem prevodeći sa engleskog! :-((

"Solidna igra" je izraz koji će svaki šahist razumjeti: bez rizika, bez istrćavanja, slijedeći opća načela, vrebajući protivnikove greške. "Čvrsto" je nešto drugo! Nije to nogomet. ;)--Fausto 22:58, 19. ožujak 2007. (CET)

Ma di bi te ja nogom!?[uredi kôd]

Osim ispod stola. ;->Eventualno bih ti spizdio šahovskog konja u glavu. :) Događaju se i meni jednostranosti.

No, podsjetilo me na razne anegdote, primjerice kada spiker na Radio 101 freancuski "Place de la Concord" izgovara "Plejs d l'konkood". :)) Ili kada sam u članku o šahu napisao da je arapska riječ za šah "šatrandž", a jedan me pitao kako se to STVARNO piše - misleći pod "stvarno" naravno ENGLESKI, a ne arapski, jer zaboga kakvi su to seljački "š" i "dž"!? :)))--Fausto 23:15, 19. ožujak 2007. (CET)

što vodi ovamo[uredi kôd]

Ajde, da te gnjavim Što ti smatraš pristojnim brojem stranica koje vode na neki članak. Ako ćemo malo uspoređivati ovo i ovo čini mi se da ih umjetnost i arhitektura ipak imaju malkice više i to iz glavnog im. prostora (je da sam ih ja dodala koji sat nakon tvoje opaske, ali ipak ). Btw, Hugo više nema poveznice na fr wiki. Uzhivaj --MayaSimFan 16:30, 20. ožujak 2007. (CET)

Tilde[uredi kôd]

Uvaženi kolega! Nije da se ja ne bih potpisivao s tildama, ali maknuvši svoj kreirani (na trobojnoj podlozi) potpis primjetio sam da kad se potpišem s tildama ne ostaje poveznica na moju stranicu za razgovor, pa se potpisujem s Suradnik:Goggs1212. Nekad mi se ne da, pa napišem samo Goggs. Ostaj zdravo!— Prethodni nepotpisani komentar napisao je Goggs1212 (razgovordoprinosi)

i opet zaborav. :) --West Brom 4ever ® 20:35, 21. ožujak 2007. (CET)

torca[uredi kôd]

ne kužim pitanje...
Th znači torcida hajduk inače
Th dalibor 21:41, 23. ožujak 2007. (CET)

da, a moje pitanje je bilo je li ovo th u tvom nadimku znači da si torcidaš.. :D --West Brom 4ever ® 23:52, 23. ožujak 2007. (CET)

aha, listaj izmjene ;) Th dalibor 15:23, 24. ožujak 2007. (CET)

il sad derbi ili rusija, daleko mi je, al dogovoreno Th dalibor 16:08, 25. ožujak 2007. (CEST)

Poštovanje prijatelju. U vezi mojeg brisanja na stranici "Hrvatska nogometna reprezentacija - sastav za kvalifikacije za Euro 2008"... Ne bih volio da me krivo shvatiš, i ja volim Antu Rukavinu, ali nije baš realno da je u sastavu a još ni jednom nije bio ni na klupi u ovim kvalifikacijama. Isto vrijedi i za Živkovića i Vranješa. Dobro, Tudor je tu jer svi znaju da, da je zdrav bio bi ovdje i dio je momčadi, dokapetan s 55 nastupa. Brzo će se Ante priključit za stalno. ;-) No budući da si ti ovdje gazda ostavljam tebi to na prosudbu. Ja sam svoj skromni doprinos temeljio isključivo na statistici. Bez zamjerki. Pozdrav.

Ante Rukavina je pozvan u reprezentaciju. Ja nisan ovdje gazda :-) iako možda buden jednom u dalekoj budućnosti. nema nikakvih zamjerki, ne daj bože da se ljutin radi pokušaja obogaćivanja stranica. no, na brojnim stranicama repki upisani su za svjetska prvenstva igrači koji nisu nastupili ni sekunde (vidi Anthony Šerić, koji na tri sp-a je bio a nije ni ušao nijednom), zato je ostavljen ante. pozdrav, --West Brom 4ever ® 23:49, 24. ožujak 2007. (CET)

Tekstovi bez wp[uredi kôd]

Bok,

Za članke bez wp imamo {{wp+}}. Nedostatak wp sam po sebi nije dovoljan razlog za ovo. Pozdrav! --Tycho Brahe 21:03, 25. ožujak 2007. (CEST)

Hvala[uredi kôd]

Moram ti zahvaliti za ovo:-). Reći ćeš, to je dužnost administratora, ali mene posebno vrijeđa kad mi netko kaže da moram kupiti naočale, jer nosim ih od pete godine (nedavno sam opet operirao oko), a budući da jesam pogriješio mogao si se i ti obrecnuti na mene, a nisi :-) Inače, nadam se da nisi zamjerio što svojedobno nisam glasao za tebe za administratora, budući da te jednostavno ne poznajem, uviđam da sam pogriješio (to ne govorim zbog ovog "događaja", nego sam to uvidio ubrzo nakon što si postao administrator, pa sam tražio neki povod da ti to kažem). Također, ni nagradu nisi dobio samo zbog ovoga, nego već neko vrijeme razmišljam o tome, a ovo je samo ubrzalo odluku :-) Pozdrav. --Flopy 09:06, 26. ožujak 2007. (CEST)

I tebi svako dobro, Luka. Vidim da si pravi talent za jezike, a također vidim da živiš u Splitu. Prošlog sam ljeta bio na moru dolje kod vas. Možda dođem i ovo ljeto (ponajmanje ovisi o meni). U tom slučaju baš me zanima izgleda li riva išta ljepše nakon obnove te osjeća li se i dalje povremeno smrad kanalizacije. :-) Lijep pozdrav. --Flopy 08:31, 29. ožujak 2007. (CEST)
Dogovoreno!:-) --Flopy 08:32, 2. travanj 2007. (CEST)

Sedimentne stijene[uredi kôd]

Nemoj zabadati nos u stvari o kojima nemaš pojma. Sediment i sedimentna stijena NISU iste stvari, što možeš vidjeti i iz samoga imena. To što postoji nekakav stub iz sedimenta ne daje nikome pravo da preusmjeri nepostojeći članak na to jer tamo nema ni slova o sedimentim stijenama, ako ćemo već raditi takve nebuloze, onda možemo npr. preusmjeriti i magmatske stijene na magmu. --Sanja Simat 23:25, 30. ožujak 2007. (CEST)

ok, pomalo. kaže: Sanja Simat (Razgovor | doprinosi | blokiraj) m (uklanjanje nelogičnog preusmjeravanja). meni nije bilo jasno zašto nelogično pa san vratia na staro (jer stvarno znan vrlo malo). samo da je bilo malo više objašnjeno od tvoje strane i ne bi bilo problema. --West Brom 4ever ® 23:36, 30. ožujak 2007. (CEST)

Na stranici za razgovor sam napisala da to nema veze jedno s drugim, a mogao si i sam vidjeti da u članku nema ni s od stijena. Drugi put se bar konzultiraj ili pojasni razlog zbog kojeg nešto radiš jer me ovakve stvari znaju stvarno izbaciti iz takta. No, nebitno, pišem članak o sedimentnim stijenama, tako da više nema razloga za nesuglasice. Pozdrav!--Sanja Simat 00:11, 31. ožujak 2007. (CEST)

da, napisano je na sedimentima, ali kako god, lipo šta uređuješ. pozdrav :-) --West Brom 4ever ® 00:12, 31. ožujak 2007. (CEST)

Provjera i lektura članaka[uredi kôd]

članci su ok, što se tiče točnosti, možda malo pre subjektivni tu i tamo ali ne previše. Sredio sam sve zareze, razmake i gluposti, kao i <sub>-ove. Ako što još trebaš, javi ;-) Pozdrav!

LukaKrstulović 21:51, 1. travanj 2007. (CEST)

Čestitka[uredi kôd]

Želim ti sretan Uskrs! Malo sam uranio jer me preko uskrsnih blagdana nema na internetu (iz principa, a i često neću biti kod kuće) :-) --Flopy 09:53, 4. travanj 2007. (CEST)

Šminkeraj[uredi kôd]

Džabe ti sav šminkeraj na suradničkoj stranici i nagradama kada ti ne radi ovo. Pozdrav :-) Divna Jakšić 23:23, 4. travanj 2007. (CEST)

osim toga u "Moje postavke", na koji broj naslova si postavljen u nedavnim promjenama ??? Preporuča se scrollati do dna i tu čistiti, a ne uhvatiti se promjene stare 60 sekundi. You know what I mean !! Divna Jakšić

Stranica suradnika[uredi kôd]

Hvala na brizi, hoću, ali prvo molim jedan odgovor. Mogu li dodavati tzv. suradničke okviriće? I gdje ih nađem:)? Jako su mi simpatični. Ygraine 01:20, 5. travanj 2007. (CEST)Ygraine

E, j****, ne znam ja to!! Sprčkala sam predložak!! Ygraine 01:28, 5. travanj 2007. (CEST)Ygraine

pozdrav prijatelju po Torcidi i Bilima. Bili u cvijeće, plavi u smeće. --Zeljko 01:44, 5. travanj 2007. (CEST)

Ma nema smisla da emx stavlja svoj ili botov potpis u dobrodošlicama. Onda bi se novi suradnici za pomoć trebali obratiti botu, ili? --MayaSimFan 20:05, 5. travanj 2007. (CEST)

Clanak "Henry Miller"[uredi kôd]

Ti administratore, ja sam Don Pedone. Znaš, stvarno me jako zanima zašto si promijenio ovaj članak. Sve tamo napisano je istina. Nije bilo predloška za stilsku doradu ili da je točnost osporena. NEmoj biti kao Donatus. USput, možeš li mi objasniti kraticu NPOV, nije mijasno što predstavlja.— Prethodni nepotpisani komentar napisao je 193.198.150.108 (razgovordoprinosi)

bog, pedone, ako si uopće to ti. dakle, vidin da si provokator i da si uvatia na zub donatusa, no na tvoju žalost, ostali admini smatraju te neozbiljnim, blago rečeno. sve šta si napisa za Henry Millera možda i je istina, ali treba navest izvor. --West Brom 4ever ® 13:14, 6. travanj 2007. (CEST)

Hvala[uredi kôd]

Hvala i nebooj se --Edgar Allan Poe 23:39, 7. travanj 2007. (CEST)

Pa...[uredi kôd]

Mislim da je pitanje besmisleno, ali ne bih sada ovdje o tome. Ako hoćeš ima IRC i MSN pa se javi, a i usput SRETAN USKRS ! --Edgar Allan Poe 10:51, 8. travanj 2007. (CEST)

Nisam ništa obrisao, tu ti je.

Zašto praviš duplikate pod krivim imenima ,jesi pročitao stranice za razgovor... Lijepo ono izbriši. --Zeljko 17:07, 8. travanj 2007. (CEST)

Izbrisao si cijelu povijest članka, lijepo nađi i vrati, i ukolini svoj duplikat, radi se o distriktu District of Columbia a ne o nikakvom okrugu. Stranica je o gradu Washingtonu, a oznaka DC ili District of Columbia, je pobliža oznaka zbog brojnih drugih gradova koji se zovu Washington. Nečemo balkanizirati imena njihovih političkih jedinica. --Zeljko 17:19, 8. travanj 2007. (CEST)

Jesi vidio što je Ante ovdje napisao --Zeljko 17:20, 8. travanj 2007. (CEST)

Čuješ kolega po Bilima, treba vratiti povijest članka. Bili su brojni suardnici, ja ne znam. --Zeljko 17:31, 8. travanj 2007. (CEST)

Sličica uz kategoriju[uredi kôd]

Dragi West Brom 4ever,

oprosti što ću se laički izraziti, ali kako bi kategorije "Kategorija:U izradi, filozofija" i "U izradi, Filozofi" (koje se u krajnjoj liniji mogu svesti na jednu, onu prvu) mogle dobiti lijepu jedinstvenu sličicu, kakvu primjerice imaju članci u izradi iz područja povijesti ili jezika? Ygraine 20:03, 8. travanj 2007. (CEST)Ygraine


Hvala. Ja bih se odlučila, ipak prvoloptaški, za detalje Rafaelove freske, i to:

1) Image:Raffael 066.jpg - koja prikazuje Heraklita

2) Image:Sanzio 01 Plato Aristotle.jpg - moj drugi izbor, s Platonom i Aristotelom.

3) Image:Phi.svg - ako sličice budu nikakve kad se smanje, možda da stavimo grčko slovo fi (koje, kako vidim, simbolizira i zlatni rez).

Rafael je dobar odabir jer je nonšalantan i ležeran, gozbe, bakanalije... Nisu to neki tjeskobni poluludi mislioci u polumraku kakvima ih prikazuju Rodin i Rembrandt... Ygraine 21:03, 8. travanj 2007. (CEST)Ygraine

Sedmica[uredi kôd]

He, he, odmah mi upala u oko, pa sve ostalo tek iza nje dolazi na red . Sretan ti Uskrs :** --Roberta F. 20:15, 8. travanj 2007. (CEST)

Huh, moram poloviti sve zaostatke :-)). --Roberta F. 20:26, 8. travanj 2007. (CEST)

Nije to ništa, neko vrijeme smo bili Donatus i ja sami, nema razloga za paniku, a dok god SuperAnte podmeće svoja snažna pleća, zaista nema razloga za nikakvu paniku :-). --Roberta F. 20:38, 8. travanj 2007. (CEST)

Uskrs[uredi kôd]

Fala, i tebi. Da pređemo s nogometa na Formulu? SpeedyGonsales 23:36, 8. travanj 2007. (CEST)

E, čuj, imam i ja fobiju od igala, takvu da se srušim svaki put kad vidim iglu bilo na fotki bilo u živo. A na wiki imamo i članak o mravima i o milijun drugih malih napasti pa slike stoje. Nađi mi bolju pa ću minjat --MayaSimFan 11:23, 9. travanj 2007. (CEST)