Razgovor sa suradnikom:Zeljko/Arhiv 17

Stranica ne postoji na drugim jezicima.
Izvor: Wikipedija

Fotografije[uredi kôd]

Željac, bilo bi dobro kad biš svoje fotografije postavljao na Zajednički poslužitelj, jer kad tad ćemo sve fotografije koje se mogu tamo postaviti premjestiti, a puno je bolje kada to napravi suradnik koji je i snimio te fotografije nego netko drugi. Već nas poprilično ima koji postavljamo svoje fotke tamo, a još je veći gušt gledati kako raste kategorija s fotografijama iz Hrvatske. Moje slike na jednom mjestu možeš pogledati ovdje (ako rade serveri). Lipi noćni pozdravi :-)) --Roberta F. 03:18, 27. rujan 2007. (CEST)

tu nema ništa. A za ono mi da adresu... napiši tu. --Zeljko 09:34, 27. rujan 2007. (CEST)

Dopuna[uredi kôd]

Neka si Željko, tko će pisat o našem kraju, ako nećemo sami :-)) . Nadam se da ću uskoro poslikati i ostala mjesta u okolici, ovaj put sam zaglavila kroz . Lipi pozdrav :-) --Roberta F. 02:52, 28. rujan 2007. (CEST)

Željko, prijavi se na Zajednički poslužitelj kao suradnik i svoje slike postavi tamo, jer onda mogu svi vidjeti bogatstvo Hrvatske. Pogledaj čega sve ima u kategoriji Croatia, što je na raspolaganju svim suradnicima svih Wikipedija. Da, bilo bi zgodno kad bi se sreli negdje po putu. Laka ti noć :-)) --Roberta F. 03:42, 28. rujan 2007. (CEST)

Commons[uredi kôd]

Željko, nije mi jasno kako se ne možeš prijaviti na commons, jednostavno odabereš Log in / create account u gornjem desnom kutu i prijaviš se na isti način kao i na Wikipediji. Pokušaj ponovno, vjerujem da ne bi trebalo biti problema. Lipi pozdravi ;-)) --Roberta F. 00:08, 29. rujan 2007. (CEST)

Hvala napisala sam hrčak,pocrnila riječ i stvorila se riječ hrčak.Kao čarobna formula!

Hvala puno i jedno pitanje[uredi kôd]

Hvala ti puno!!Samo,kako se mogu staviti neke slike(ovdje ne mislim na suradnička okviriće)kao,npr.pile koje skače?

Nagrada[uredi kôd]

Eto, radim kolko stignem i više manje držim se onoga što znam. U svakom slučaju hvala ti na nagradi.--D tom 12:36, 29. rujan 2007. (CEST)

Evo me![uredi kôd]

Evo me!Napisala sam dva članka:Biserke i Crna roda.--Carica Marica 13:02, 29. rujan 2007. (CEST)Mara

To sam pola prepisala,pola je moj tekst[uredi kôd]

Željko,ja sam to pola prepisala,a pola je bio moj tekst.--Carica Marica 13:21, 29. rujan 2007. (CEST)Mara

Hvala[uredi kôd]

Puno ti hvala što mi pomažeš.


Željac, hoćeš li ti staviti taksokvir na članke Carice Marice ili da to uradim ja? Branka France 13:52, 29. rujan 2007. (CEST)

--Carica Marica 14:06, 29. rujan 2007. (CEST)Mara== Pitanje za tebe ==

A kako se mogu stvoriti nove slike na toj poveznici Slike?

Biserka[uredi kôd]

To je ptica koja sliči kokoši.Ima malu glavu na kojpj se nalazi crvena resa.Pored kljuna,također ima crvene rese.Perje joj je tamnoplave boje s bijelim točkicama koje podsjecaju na bisere.Ima kratka krila i rep.Noge su joj također kratke,a prsti i nokti snažni.Po tlu se kreće polako,a leti kratko.Hrani se bobicama,sjemenkama...Živi u Africi i na Madagaskaru.

Ajoj![uredi kôd]

Željko,kako mogu smanjiti neku od svojih slika?

Ovako , dodaj znak | i ubaci riječ thumb. Izgleda ovako |thumb|. Pogledaj mog Indijanca na svom tekstu za razgovor. --Zeljko 14:51, 29. rujan 2007. (CEST)

Mmmmm...[uredi kôd]

Na početku ili na kraju imena slike?--Carica Marica 14:55, 29. rujan 2007. (CEST)Mara

Slike[uredi kôd]

Željko, molim te, slike koje su prihvatljive na Wikipediji su one koje su postavljene na zajedničkom poslužitelju, a one koje su na Wikipediji često se ne smiju postavljati na više od jedne stranice (ovisno o tome koju licencu ima) i za svaku stranicu zapravo treba biti napisan poseban razlog, ako su slike pod pravednom uporabom. Svi projekti mogu propasti zbog eventualnih tužbi zbog povrede autorskih prava i blokadom rada Wikimedijinih servera koji pokreću sve Wikipedije i prateće projekte. Lipi pozdrav :-) --Roberta F. 15:00, 29. rujan 2007. (CEST)

Ali...[uredi kôd]

Ali,ako napišem thumb iza imena slike,zatvori mi se prozor.

Autorska prava[uredi kôd]

Željko ne ljutim se, ali Spidi i ja smo na posljednoj konferenciji Wikimedije jasno čuli koje prijetnje stoje nad svim projektima zbog slika. Vjerujem da ti ne moram objašnjavati kakvih sve pohlepnih odvjetnika ima u SAD-u koji bi rado nešto zaradili kakvom sočnom tužbom i to je glavni razlog zbog kojega smo gotovo "alergični" na slike i zašto molimo sve suradnike da za slike rabe commons i da tamo otvaraju suradničke račune ako žele nešto raditi sa slikama, jer njihovi administratori se bave samo slikama, dok su nama slike dodatno nepotrebno opterećenje. A rado pomažemo novim suradnicima, to znaš i sam, ali i novi suradnici moraju se naučiti poštivati pravila Wikipedije. Lipi pozdrav :-)) --Roberta F. 15:19, 29. rujan 2007. (CEST)

Cvijet[uredi kôd]

Željko, ja te zamolim da otvoriš suradnički račun na Zajedničkom poslužitelju i da tamo postavljaš slike, a ti nakon toga postaviš sliku cvijeta koja se može postaviti na Zajednički poslužitelj? --Roberta F. 15:41, 29. rujan 2007. (CEST)

Prijava na commons[uredi kôd]

Željko otvori ovu stranicu, prvo što moraš upisati ispod teksta

  • Create account i
  • To help protect against automated account creation, please enter the words that appear below in the box (more info): u okvirić riječ koju vidiš podebljano i nejasno napisanu, ali ona se mora točno upisati zbog zaštite. Onda upišeš
  • Username, nadimak pod kojim želiš biti prijavljen na commonsu (može isto - Zeljko - ako nije zauzeto, ako je zauzeto onda piše u crvenom okviru: Login error:Username entered already in use. Please choose a different name.), onda dalje upišeš pod
  • Password svoju lozinku koju želiš, dalje
  • Retype password: ponoviš lozinku radi provjere,
  • E-mail možeš i ne moraš ispuniti i obilježiti okvirić ako želiš
  • Remember my login on this computer i na kraju klikneš na
  • Create account

i to bi trebalo biti to. :-)) --Roberta F. 16:15, 29. rujan 2007. (CEST)

--Carica Marica 17:08, 29. rujan 2007. (CEST)Mara== Slika-cvijet ==

Željko,jesi li mi ti poslao sliku s cvijetom?

Pitanje suradnika s commonsa[uredi kôd]

On Slika:Waika man.jpg and Slika:ShabanoYanomami.jpg[uredi kôd]

Hello! I upload your Slika:Waika man.jpg and Slika:ShabanoYanomami.jpg to wikipedia.commons as commons:Image:Waika man.jpg and commons:Image:ShabanoYanomami.jpg. Recently I received messages from commons:User talk:Dantadd that both don't have efficient tags, and I found both of them were deleted. I wonder what happened on Slika:Waika man.jpg and Slika:ShabanoYanomami.jpg. Please answer to my question in commons:User talk:Dantadd or commons:User talk:Penpen. Thank you.Penpen 04:01, 30. rujan 2007. (CEST)

Waika[uredi kôd]

Waika: Author: Inga Goetz-Steinvorth

The images contained on our CD ROMs may be freely used for non-commercial, scientific and/or educational purposes provided that proper credit to the photographer of each photo is conferred (ex: "photo by John Doe, Nemapix Vol. 1"). Any use for profit requires permission from the original photographer (John Doe). (We would appreciate a link to our web site, although this is not mandatory.)

Shabano; ? unknown --Zeljko 10:28, 30. rujan 2007. (CEST)

Sorry for misspelling your ID. Somehow it seems my misunderstanding that hr:Slika:Waika man.jpg and hr:Slika:ShabanoYanomami.jpg are the works of hr:Suradnik:Zeljko. I agree to delete commons:image:Waika man.jpg and commons:image:ShabanoYanomami.jpg.Penpen 14:50, 30. rujan 2007. (CEST)

Bijela roda[uredi kôd]

Molim te,pogledaj malo članak Bijela roda.Napisala sam ga svojim riječima.Hvala!--Carica Marica 14:09, 30. rujan 2007. (CEST)Mara

Članak Durica(strip)[uredi kôd]

Molim te,pogledaj članak Durica(strip).Hvala!--Carica Marica 15:59, 30. rujan 2007. (CEST)Mara

Naselja[uredi kôd]

Što u slučaju da se naselje zove isto kao i općina? Nećemo valjda raditi stranicu naselja i stranicu općine posebno? --Mario Žamić 12:26, 1. listopad 2007. (CEST)

Pa ima sam dva ili tri slučaja u Hrvatskoj da općina nema isto ime kao općinsko središte... ta općinska središta obično su sela...znači nemaju (po tebi) pravo na svoju stranicu... Napravio sam za sva općinska središta u Hrvatskoj posebne stranice... Valjda je zaslužuju... --Zeljko 17:46, 1. listopad 2007. (CEST)

Evo konkretno za Brela, zbog čega link s onog popisa ne bi preusmjeravao na općinu, općina se sastoji od dva naselja i ima ukupno 2000 stanovnika... --Mario Žamić 14:54, 4. listopad 2007. (CEST)

Naselja 2[uredi kôd]

Bog Željac. Kad se neka dva (tri ili više) pojma/pojmova jasno razlikuju (npr. Škorpion životinja, sazviježđe i film), normalno je da će svako značenje imati svoju stranicu na Wikipediji. Kod nekih toponima to razlikovanje je nužno (Pariz u Francuskoj i 15-ak istoimenih gradova u SAD-u imaju posebne stranice na en wiki), ali ako se toponimi odnose na istu lokaciju, a razlika je samo u području prostiranja (grad/općina - naselje), ako ne postoji neki bitan razlog za dva članka, onda je logično da bude samo jedan članak. Npr. imamo samo jedan Zagreb, a postoji naselje i grad i glavni grad (razlikujemo gradske četvrti, ali nemamo poseban članka [[Zagreb, Zagreb]], koji bi obrađivao bilo samo naselje Zagreb, ili samo grad Zagreb). No može postojati posebni članak Zagreb centar koji bi detaljno govorio o arhitekturi i povijesti centra Zagreba (makar u ovom trenutku već imamo članak o povijesti Zagreba, koji sadrži/pokriva već dobar dio ovog mogućeg članka).

Nema pravila koje nema iznimke, ali molim te da budeš malo ljubazniji s novim suradnicima, jer treba im objasniti, ne im držati bukvicu ili lekciju. Nadam se da se slažeš. A naselja budemo složili (ima u ovom trenutku dosta suradnika koje svrbe naselja u Hrvatskoj), ako svi nahrupe sređivati ih odjednom, to bude gotovo dok veliš keks ;-) SpeedyGonsales 13:14, 5. listopad 2007. (CEST)

Bok Spidi, pretpostavljam govoriš o Brelima, odnosno o Popisu naselja. Slažem se sa tobom Zagreb je samo jedan. Pa objašnjavam mu da imamo poseban popis općina, i poseban popis naselja koja pripadaju općinama ili gradovima. Pa nema smisla da link nakog naselja vodi na općinu, ali on uporno želi da se to naselje briše i prebaci na općinu. Vjerojatno će se pojavit neko iz svakog takvog naselja, koji se u njemu rodio ili barem živi, pa će htjeti pisati o njemu.

Hvala!

Razdvojbe[uredi kôd]

Zeljko, ti si na drugom mjestu po broju doprinosa wikipediji. Dakle, blago rečeno, imao si dovoljno vremena za shvatitit kako sve ovo funkcionira.

Ne misliš li da bi bilo vrijeme da se napokon malo potrudiš shvatiti najbanalnija pravila?

Primjerice, kad otvaraš razdvojbu, tebi nimalo ne fali onaj predložak na dnu????

--Pancho W. Villa (razgovor) 01:01, 6. listopad 2007. (CEST)

Govorim o ovome. --Pancho W. Villa (razgovor) 10:54, 6. listopad 2007. (CEST)

Naša mlada suradnica[uredi kôd]

Pozdrav Željko!

Evo usprkos našem trudu morao sam na sve članke staviti predložak. Prije toga sam ih doslovno provjerio. Naravno da me najviše bole članci na kojima smo i mi radili. (Lastavica pokućarka, Činčila, Kameleoni ...). Članci će ovakvi kakvi jesu stajati 14 dana i ne treba ih prebacivati na stranicu za razgovor. Nadam se da će naša mlada suradnica ubuduće ozbiljnije shvatiti i naš rad kao što se nadam da će se suradnici koji se više razumiju u životinje malo potruditi i spasiti poneki članak.--D tom 17:15, 6. listopad 2007. (CEST)

Prepisivala je iz albuma Životinjsko Carstvo, ne s interneta. Imam ga pred sobom i stvarno sam SVE išao provjeriti od riječi do riječi. Pogledaj ovo[1]. Čak su i razmaci između redova potpuno isti kao u albumu.--D tom 17:31, 6. listopad 2007. (CEST)

Hvala, Željac. Svi ste pažljiviji od mene, meni promakne pa ne čestitam drugima, ne što ne bih čestitala, nego sam, eto, malo šlampava. Hvala ti još jednom:)--Branka France 09:47, 7. listopad 2007. (CEST)

Dubrovačka republika[uredi kôd]

Molio bih te da me podržiš u anketi za preimenovanju članka Republic of Ragusa u Republic of Dubrovnik na en.wiki --Anto 08:37, 10. listopad 2007. (CEST)

Poveznice za ispunu[uredi kôd]

Evo ti članak Francuski i irokeški ratovi, čije bi prazne poveznice trebalo ispunit. Ovdi ima dosta materijala za te. Živia mi, Kubura 15:28, 10. listopad 2007. (CEST)

Indijanski naziv za otok kraljevića Edvarda[uredi kôd]

Indijanski nazivi za otok kraljevića Edvarda (Prince Edward Island, Île-du-Prince-Édouard, Eilean a’ Phrionns/Eilean Eòin) su Apekweit i Epikwetk. Kubura 09:24, 18. listopad 2007. (CEST)

Hvala[uredi kôd]

Hvala ti puno dragi hrvatski prijatelju! Baš mi je drago što ima toliko dragih i susretljivih ljudi na hrvatskoj Wikipediji. :) --Litany 00:45, 19. listopad 2007. (CEST)

Željac, rođen si isti dan i iste godine kao i moj učitelj!Baš zanimljivo!Ti si me nagradio rebcom, a učo me nagrađuje peticama!--Carica Marica 15:20, 20. listopad 2007. (CEST)Mara

Mala lektorica[uredi kôd]

Čak sam i ispravila stotine grešaka u članku Wikipedija:Patrolirane promjene. Samo klikni na Posebne stranice, zatim Popis suradnika, upišeš Damirux, na donji dio njegove suradničke stranice, Uvodni tečaj za administratore, zatim dolje, Dužnosti administratora i birokrata, pa opet dolje, na dnu stranice, Wikipedija:Nedavne promjene.A možda mi i dodijeliš nagradu za lektoricu?--Carica Marica 16:52, 20. listopad 2007. (CEST)Mara

Hvala...[uredi kôd]

...Željko. Ubuduće ću sporije pisati rečenice. Željko, mogu li suradnici izbrisati članak Lastavica pokućarka i Činčila?

Nije prepisano[uredi kôd]

Željko, članak je bio kakav je i bio, ali s mnogim greškama(npr. pisalo je clanak i ja sam izbrisala c i napisala slovo č).Možda je to netko namjerno napisao ili nije poznavao pravopis?Vidjela sam da suradnik:Dubrovnik piše umjesto "New york","Njujork".Ja sam ti prije bila pod suradničkim imenom Marica carica, jer mi je učitelj tako jednom rekao:"Marica carica!"--Carica Marica 17:40, 20. listopad 2007. (CEST)Mara

Prestala sam prepisivati[uredi kôd]

Odavna sam prestala prepisivati.Radim samo vikendom na Wikici.A što stignem,stignem.--Carica Marica 18:00, 20. listopad 2007. (CEST)Mara

Gotova sam s člankom!--Carica Marica 18:40, 20. listopad 2007. (CEST)Mara

Hvaaalaaa!![uredi kôd]

Voljela bih da mi dodijeliš i nagradu za najjljepšu suradničku stranicu.:-)--Carica Marica 19:42, 20. listopad 2007. (CEST)Mara

domoroci :)[uredi kôd]

vidi Majinu izmjenu, pozdrav! LukaKrstulović 20:39, 21. listopad 2007. (CEST)

Nema problema, inače je MayaSimFan naša cura za predloške, pa tako nju možeš detaljnije pitat oko toga :-) Pozdrav!
LukaKrstulović 20:50, 21. listopad 2007. (CEST)

Serviseri[uredi kôd]

Taj popis bi bio vrlo koristan, korisniji od popisa glazbenika "lakih nota", naročito ako imaš veš mašinu od Gorenja staru 20 godine, a koju ti je žao bacit. :) --Suradnik13 14:43, 22. listopad 2007. (CEST)

Kakve veze ima je li netko anonimac ili ne, te da li je u članku sudjelovao ili ne, ako da valjan argument i razloge za nešto. Valjda je važniji sadržaj od vrećice. Opovrgni ti to također argumentima. Ja u takvom članku (MM) ionako sigurno nebih sudjelovao.

195.29.64.206 18:22, 22. listopad 2007. (CEST)

Zahvala[uredi kôd]

Hvala, Željko, što si mi dodijelio nagradu za super suradničku stranicu. Ja sam i tebi dodijelila opću nagradu.Sviđa li ti se?--Carica Marica 15:53, 26. listopad 2007. (CEST)Mara

Jesam, Željko[uredi kôd]

Da, Željko, tu sam, al' moram se prijaviti.Ja, Carica Marica. .:-|--77.221.6.22 13:07, 27. listopad 2007. (CEST)Mara

Kompjutor[uredi kôd]

Željko, imat ću ti ja novi kompjutor sljedećeg tjedna, pa ću onda sve to tako uraditi.

ok, hvala..oprosti..

Deskop[uredi kôd]

Što je to deskop?

Doprinosi[uredi kôd]

Vide li se doprinosi neprijavljenih suradnika?

Hvala[uredi kôd]

Hvala ti, Željko, što mi pomažeš.

Željko[uredi kôd]

Željko, prijavit ću se tek kad dobijem novi komp(ne kupiti, nego dobiti)pa će ovaj komp biti kod mojeg mlađeg rođaka.

Indijanci[uredi kôd]

Lijepi pozdrav! Koliko vidim, nisi se prijavio kao suradnik na Wječniku, a mislim da bi se tvoj izuzetan prinos glede Indijanaca i njihovih izumrlih i živućih jezika mogao i na tom projektu itekako iskoristiti. Što misliš o tomu? --Dario Zornija 11:59, 29. listopad 2007. (CET)

Haug! Odeš na Glavnu stranicu, pa se spustiš do dna, gdje piše Ostali projekti Wikipedije. Tu ćeš primijetiti naslov Wječnik i podnaslov Hrvatski rječnik!

--Dario Zornija 12:20, 29. listopad 2007. (CET) Haug (rabi li stvarno neko pleme ovaj pozdrav i kako se izgovara i piše - ja za haug znam iz stripova?)! Očito ne voliš baš pretjerano rječnike i lingvistiku. No, dopuštaš li da ja neke od tvojih uradaka prenesem na Wječnik... --Dario Zornija 15:18, 29. listopad 2007. (CET)

blues[uredi kôd]

Nije mi se dalo čitati do kraja. Ja jednostavno ne volim taj stil glazbe i članak mi je dosadan. Nadam se da se neljutiš. :) -- Hrcko 18:59, 31. listopad 2007. (CET)

I DA...[uredi kôd]

Dali je to bilo nešto podrugljivo. Što, pa otkud ti da ja volim nogomet, navijam za hajduk, ali ne volim nogomet. --Hrcko 19:00, 31. listopad 2007. (CET) Molim te da se javiš --Hrcko 19:00, 31. listopad 2007. (CET)