Renault Altica

Izvor: Wikipedija
Renault
Renault Altica
Proizvođač: Renault
Proizvodnja:
Motori: 2,0-litreni Dieselov motor dCi, 177 KS
Dužina: 4271 mm
Širina: 1831 mm
Visina: 1350 mm
Masa: 1300 kg
Prethodnik:
Nasljednik:


Renault Altica je koncept automobila napravljen od strane Renaulta. Prvi puta je prikazan 2006. na Ženevskom auto showu. Dizajn Altice je spoj karavana i sportskog kupea, s vratima koja se otvaraju prema gore, a ne kao klasična vrata. Altica još nije napredovala dalje od koncepta, al nije isključeno da uz malo moifikacija uđe u serijsku proizvodnju.

Performanse[uredi | uredi kôd]

Reunalt Alticu pokreće 2.0 litreni dCi Dieselov motor koji razvija 177 KS (130 kW). Uz motor i 6-stupanjski mjenjač, Altica ubrzava od 0-100 km/h za 7.5 sekundi. Zbog odlične aerodinamike i novih sustava, Altica prosječno troši samo 5,3 l/100 km. Ovaj auto emitira najmanje CO2 u svojoj klasi, a sve zbog sjajne aerodinamičnosti, koja mu daje i malu potrošnju goriva.

Zbog savršenog spoja performansi kupea i karavana, Altica ima 1300 litara tovarnog prostora uz sjajne vozne performanse. Panoramski krov i udobna unutrašnjost (sjedalo se prilagođava vozaču) su još neki od čimbenika koji čine Alticu udobnim i modernim automobilom. Dojam još pojačavaju 21 inčne kotače uz koje se dobiva sportski izgled. Sve u svemu, Altica je karavan budućnosti.

Izvori[uredi | uredi kôd]