Sarah Wayne Callies

Izvor: Wikipedija
Sarah Wayne Callies
Sarah Wayne Callies
Rodno ime Sarah Anne Callies
Rođenje 1. lipnja 1977., La Grange, Illinois, SAD
Godine rada 2003. – danas
Suprug Josh Winterhalt
Portal o životopisima
Portal o filmskoj umjetnosti

Sarah Wayne Callies (La Grange, Illinois, 1. lipnja 1977.), američka filmska glumica.

Životopis[uredi | uredi kôd]

Djetinjstvo[uredi | uredi kôd]

Njezina se obitelj preselila u Honolulu, Havaji, dok je imala jednu godinu. Već kao mlada djevojka, Sarah je izrazila veliku zainteresiranost za glumu. Njezini su roditelji bili profesori na sveučilištu na Havajima, no ona nije slijedila njihove korake. Umjesto toga, izabrala je glumu. Nakon mature, Sarah je krenula na sveučilište Dartmouth u Hannoveru, New Hampshire.

Karijera[uredi | uredi kôd]

Calliesina prva televizijska uloga je bila "Kate O'Malley", gostujuća uloga u američkoj odvjetničkoj seriji "Zakon u New Yorku" (Queens Supreme). Prvu glavnu ulogu ostvarila je u kratkoj američkoj akcijskoj seriji Tarzan - kralj New Yorka (Tarzan).

Nakon što se pojavila u nekoliko američkih serija, u gostujućim ulogama, pozvana je da glumi i FOX-ovoj seriji Zakon braće (Prison Break), u ulozi doktorice Sare Tancredi.

Privatni život[uredi | uredi kôd]

21. lipnja 2002., Sarah se vjenčala za Josha Winterhalta, kojeg je upoznala na Darthmouth sveučilištu. Preselili su se u New York, za potrebe snimanja serije. 23. siječnja 2007., njen je agent objavio da par čeka svoje prvo dijete.

Filmografija[uredi | uredi kôd]