Sofia Walkovski

Izvor: Wikipedija
(Preusmjereno s Sofija Walkovski)
Sofia Walkovski
Lik iz serije Ponos Ratkajevih
Premijera Epizoda 1.1
Odlazak Epizoda 1.180
Kreator Jelena Veljača
Jelena Svilar
Morana Faretić
Glumi Mia Begović
Broj epizoda 170
Detalji
Spol Žena
Starost 40-ak
Brak(ovi) barun Kristóf Walkovski †
Ranko Hebb
Djeca Charlotte Walkovski (kćer)
Adresa dvorac Miljana, zagrebački stan, kasnije Argentina

Barunica Sofia Hebb, poznatija pod ranijim prezimenom Walkovski, fiktivni je lik iz povijesne telenovele Ponos Ratkajevih. Lik je kroz cijelu seriju tumačila Mia Begović.

O njezinoj prošlosti se ne zna mnogo, osim da je imala muža koji je umro. Poznata je po svojoj prevrtljivosti i spletkarenju. Živi u dvorcu Miljana zbog svog prijateljstva s Veronikom, ali joj ipak spletkari iza leđa i pokušava ostvariti ljubavnu vezu s Karlom, uglavnom iz interesa.

Poznato je da je živjela u Beču, gdje je najvjerojatnije i upoznala Veroniku. Nakon što joj je muž umro, Sofija je u dugovima do grla. S kćeri Lotte dolazi u dvorac Miljana. Odlučna je ugurati Lotte u brak iz interesa s Krstom, ma po koju cijenu. Tako je lagala kako je pijani Krsto obesčastio njezinu kćer silovanjem.

Sofia je dirigirala Lottinim postupcima,jedno vrijeme ju je i fizički zlostavljala. Kasnije s Lottom prekida svaki odnos.

Nakon što ju Karlo ostavlja nakon duge afere, Sofia je ljuta. Upoznaje doktora Ranka Hebba, ustašu, te počinje aferu s njim.

Kasnije se vjenčaju, no Sofia se prije toga morala odreći Lotte.

Nakon rata bježi s Rankom u Argentinu. Kasnije im se pridružuje i Lotte.

Usprkos kontroverznom privatnom životu i događajima iza paravana, Sofia je prividno pripadala kremu zagrebačkog društva, te su za nju svi znali.