Somebody to Love (Justin Bieber)

Izvor: Wikipedija
»Somebody to Love«
Justin Bieber
Singl s albuma My World 2.0
Format CD singl, Digitalni download
Objavljeno 20. travnja 2010.
Snimanje 2009.
Žanr Pop, R&B, dance, eurodisco
Trajanje 3:40
Izdavač Island, RMBG
Tekstopisac Justin Bieber, Heather Bright, The Stereotypes
Producent(i) The Stereotypes
Kronologija singlova – Justin Bieber
"Baby"
(2010.)
"Somebody to Love"
(2010.)
"U Smile"
(2010.)

"Somebody to Love" je pjesma kanadskog pjevača Justina Biebera, objavljena kao drugi službeni singl s njegovog albuma My World 2.0. Napisali su je Bieber, Heather Bright, i The Stereotypesi (koji su je i producirali). Pjesma je službeno objavljena 20. travnja 2010. godine.

Pozadina[uredi | uredi kôd]

Pjesma je prvotno bila snimljena za šesti studijski album Bieberovog mentora Ushera Raymond v. Raymond,[1] ali su iz nepoznatog razloga Usherovi vokali bili izbačeni te zamijenjeni Bieberovim, ali su kao prateći vokali ostavljeni Usherovi. U travnju 2010. Je bilo potvrđeno kako je Usher ponovno snimio vokale koje će ubaciti u pjesmu, za remix pjesme, koja je potom bila najavljena kao i drugi Bieberov singl. Za MTV News Bieber je o pjesmi rekao: "Pjesma se uglavnom radi o tome kako trebam nekog za voljeti. [smijeh] Fora je. Mladenačka pjesma."[2]

Uspjeh pjesme[uredi | uredi kôd]

U SAD-u je pjesma debitirala na devedeset i osmom mjestu[3] te je najviše dosegla petnaestu poziciju.[4] U Kanadi je pjesma debitirala na devedeset i četvrtom mjestu, te je zatim dosegla najviše desetu poziciju. Pjesma je u UK-u dosegla tek trideset i treću poziciju, a u Australiji dvadesetu.

Videospot[uredi | uredi kôd]

Glazbeni video za službeni remix s Usherom je snimljen 9. svibnja 2010. godine u LA-u, pod redateljskom palicom Davea Meyersa. Koreografiju za spot je pripremila Jamaica Craft, koja je ranije surađivala s Usherom i R&B divom Ciarom. Spot je premijerno prikazan 17. lipnja 2010. Na Bieberovoj službenoj VEVO stranici. U spotu se pojavljuju mnoge poznate plesne skupine kao Poreotics, Beat Freaks, The Syrenz, LXD i Medea Sirkas. Bieberov najbolji prijatelj Ryan Butler, koji se također pojavljuje u spotu za "One Time", se pojavljuje u spotu noseći majicu na kojoj piše adresa njegovog Twitter profila.

Izvori[uredi | uredi kôd]

  1. "Usher's Raymond vs. Raymond Era Tarnished As More Tracks Leak". Inačica izvorne stranice arhivirana 1. veljače 2014. Pristupljeno 3. rujna 2010. journal zahtijeva |journal= (pomoć)
  2. "Justin Bieber for MTV News"
  3. "Somebody To Love (Billboard Hot 100 Entry)"
  4. "Justin Bieber Album & Song Chart History"