TK Spartak Subotica

Izvor: Wikipedija

Tenis klub Spartak je teniski klub iz Subotice. Član je športskog društva Spartak iz Subotice.

Uspjesi[uredi | uredi kôd]

Klub je višestruki državni prvak u muškoj i ženskoj konkurenciji, pojedinačno i u parovima.

Tenisački seniori su bili državni prvaci 1964. i 1967. godine te višestruki doprvaci. 2019. godine osvojili su juniorski i seniorski naslov prvaka Srbije, smijenivši s vrha favorita TK Crvenu zvezdu koja je dotad 11 godina uzastopno držala naslov prvaka.[1]

Tenisačice, seniorke, bile su državnim prvakinjama četiri puta, dok su juniorke bile 11 puta i to 11 godina uzastopce.

Poznati članovi i članice koji su osvojili državna prvenstva su Nikola Špear, Relja Dulić Fišer, Aleksandra Sigulinski, a od poznatih članova je i bivši državni reprezentativac Zoltan Ilin. ATP bodove osvajali su Zekić, Bjelica, Daljev i Filip Stipić. Stipić je prve ATP bodove osvojio ljeta 2019. na Futuresu u Novom Sadu.[1]

Povijest[uredi | uredi kôd]

Klupska je zgrada sagrađena 1953. godine. 1985. klub je dobio prvu tenisku dvoranu u Srbiji, proširene su i dograđene klupske prostorije i restoran, klub je dobio dva nova asfaltna terena, reflektore, otvorenu teretanu i centar za masažu, čime je dobio mjesto među boljim europskim klubovima.

Turniri[uredi | uredi kôd]

Na terenima u Dudovoj šumi organizirano je mnoštvo turnira na državnoj i europskoj razini, na kojima su sudjelovala brojna ondašnja tuzemna imena.

Izvori[uredi | uredi kôd]

(srpski) Povijest TK SpartakArhivirana inačica izvorne stranice od 7. rujna 2011. (Wayback Machine)

  1. a b Razgovarao D. Prćić: Sezona za pamćenje Hrvatska riječ, Subotica. 8. studenoga 2019.. Pristupljeno 2. listopada 2020.