The Killers

Izvor: Wikipedija
Ovo je članak o američkom rock sastavu. Za album Iron Maidena pogledajte članak Killers (album).
The Killers
The Killersi na sceni
Osnivanje2002.
MjestoLas Vegas, Nevada, SAD
Žanr/ovisynth-rock, indie rock, post-punk revival
Djelatno razdoblje2002. – danas
Producentska kućaIsland Records, Vertigo,
Marrakesh Lizard King
Internetska stranicaSlužbene stranice
Članovi (članice)
Brandon Flowers
David Brent Keuning
Mark Stoermer
Ronald Vannucci Jr.

The Killers je američki rock sastav s jakim utjecajima pop-glazbe '80-ih, često uspoređivani sa sličnim sastavom The Bravery.

Članovi[uredi | uredi kôd]

Povijest[uredi | uredi kôd]

Godine 2001., Brandon Flowers napušta synth-pop sastav Blush Response jer se ne želi s njima odseliti u Los Angeles, i potom se javlja na oglas budućeg gitarista sastava Davida Keuninga u časopisu Las Vegas Weekly kojim se poziva zainteresirane u rock-sastav inspiriran Oasisom, The Cureom, New Orderom i The Smithsima. Dvojica se sastaju i smjesta zaključuju da će sjajno funkcionirati kao sastav. Pronalaze basista i gitarista i počinju karijeru kao The Killers.

Britanski časopis NME rano je otkrio The Killerse, hvaleći njihove rane nastupe u Ujedinjenom Kraljevstvu, a sastav postaje još poznatiji izlaskom debi-albuma Hot Fuss 2004. godine.

Prvi singl s albuma, Somebody Told Me, postaje instant-hit, praćen još uspješnijim Mr. Brightside. Album je, kao i singlovi, vrlo uspješan kod publike, te dočekan s oprečnim reakcijama kritičara, možda zasićenih naglim preporodom '80-ih u glazbi.

Trenutačno, nakon uspješnog nastupa na londonskoj pozornici humanitarnog koncerta Live 8 (sastav je izveo skladbu All These Things That I've Done, a na njihovo iznenađenje, Robbie Williams, koji je nastupao nakon njih, u svoj je nastup uklopio stih iz njihove pjesme – "I've got soul/But I'm not a soldier"), sastav nastupa s grupom U2 na europskoj turneji "Vertigo".

Naziv sastava[uredi | uredi kôd]

Naziv The Killers potječe iz video-spota za skladbu Crystal sastava New Order, u kojem Orderovci glume imaginarni sastav tijekom čijeg se nastupa na bas-bubnju može vidjeti natpis The Killers. Flowers je 2005. na festivalu "T in the Park" u Londonu nastupio s New Orderom i izveo baš Crystal.

Diskografija[uredi | uredi kôd]

Albumi[uredi | uredi kôd]

Singlovi[uredi | uredi kôd]

Vanjske poveznice[uredi | uredi kôd]