The Lion Sleeps Tonight

Izvor: Wikipedija

"The Lion Sleeps Tonight", poznata kao i "Wimoweh" a u izvorniku "Mbube", zuluska je narodna pjesma koju su izvorno snimili Solomon Linda i Evening Birds[1] za južnoafričku diskografsku kuću Gallo Record Company 1939. godine. Tijekom 1950-ih obradili su ju mnogi pop i folk izvođači kao što su The Weavers, Jimmy Dorsey, Yma Sumac, Miriam Makeba te The Kingston Trio. Najuspješniju od svih verzija 1961. je godine snimila doo-wop skupina The Tokens. 1990-ih je stekla novu popularnost nakon što ju je studio Warner Bros. koristio za promoviranje filmova o Aceu Venturi a Walt Disney koristio za film Kralj lavova, televizijskoj seriji koja je zasnovana na njoj te kazališni mjuzikl, zbog čega je postala predmetom tužbe od strane potomaka Solomona Linde.

Izvori[uredi | uredi kôd]

  1. Malan, Rian. 25. svibnja 2000. Where Does The Lion Sleep Tonight?. Rolling Stone. Inačica izvorne stranice arhivirana 15. kolovoza 2012. Pristupljeno 14. rujna 2012. Izvorno je objavljena kao "In the Jungle".

Vanjske poveznice[uredi | uredi kôd]

Nedovršeni članak The Lion Sleeps Tonight koji govori o uglazbljenoj pjesmi treba dopuniti. Dopunite ga prema pravilima Wikipedije.