Uđi slobodno

Izvor: Wikipedija
Uđi slobodno
Lepa Brena (studijski album)
ŽanrPop
Objavljen28. lipnja 2008.
Trajanje37:29
IzdavačZa Srbiju - Grand Produkcija
Za Hrvatsku - Dallas Records
Producent(i)Mili
Kronologija albuma – Lepa Brena
Pomračenje sunca
(2000.)
Uđi slobodno
(2008.)
Začarani krug
(2011.)

Uđi slobodno je 17. diskografski album pjevačice Lepe Brene, izdan 2008., u nakladi Grand Produkcije (za hrvatsko tržište Dallas Records).

Popis pjesama[uredi | uredi kôd]

  1. Uđi slobodno
  2. Pazi kome zavidiš
  3. Kuća laži
  4. Grad
  5. Zašto
  6. Kralj
  7. Sledeći
  8. Dobra grešnica
  9. Zrno tuge
  10. Dva asa

O albumu[uredi | uredi kôd]

Album "Uđi slobodno" zamišljen je kao veliki povratak Lepe Brene na prostoru bivše Jugoslavije nakon pauze od 8 godina. Na albumu se nalaze pjesme u pop stilu. Najznačajniji tekstopisac na albumu je Marina Tucaković, koja je napisala i baladu "Pazi kome zavidiš".

Spotovi[uredi | uredi kôd]

S novog albuma za sad postoji samo videospot za baladu "Pazi kome zavidiš" koji je napravljen u klasičnom Breninom stilu. Spot je radila produkcijska kuća "Visual Infinity".

Turneja "Uđi slobodno"[uredi | uredi kôd]

Po izlasku novog albuma, počele su kružiti priče o Breninoj velikoj europskoj turneji. Naime u sklopu ove turneje, koja je započela u studenom 2008. u Švicarskoj, Lepa Brena bi trebala posjetiti Njemačku, Austriju, već spomenutu Švicarsku, Sloveniju početkom svibnja, a nakon nje i ostale zemlje Jugoistočne Europe zajedno s Grčkom, Albanijom, Bugarskom i Rumunjskom. Kako se već spekuliralo u domaćim medijima, Lepa Brena nema namjeru zaobići Hrvatsku, bar ne glavni grad Zagreb gdje bi održala svoj prvi koncert nakon 18 godina.

Vanjske poveznice[uredi | uredi kôd]