Vrijeme promjena

Izvor: Wikipedija
Vrijeme promjena
Coming of Age
Vrijeme promjena
Mordock i Wesley
Epizoda br. 18.
Sezona 1.
Prvo prikazivanje 14. ožujka 1988.
Scenarist Sandy Fries
Redatelj(i) Mike Vejar
Gostujući glumci Ward Costello kao admiral Gregory Quinn
Stephen Gregory kao Jake Kurland
Robert Ito kao taktički časnik Chang
John Putch kao Mordock
Robert Schenkkan kao kapetan korvete Dexter Remmick
Tasia Valenza kao T'Shanik
Zvjezdani datum 41461.2
Članak o epizodi na IMDb-u
Kronologija epizoda
Prethodna Domaće tlo
Sljedeća Zov slave

Vrijeme promjena (eng. Coming of Age) je osamnaesta epizoda prve sezone američke znanstveno-fantastične serije Zvjezdane staze: Nova generacija.

Radnja[uredi | uredi kôd]

Dok je Enterprise bio u orbiti planeta Relva VII, Wesley se teleportira na površinu planeta kako bi položio zahtjevne ispite za ulazak na Akademiju Zvjezdane Flote.
Na Enterpriseu, Picarda i njegovu posadu posjeti kapetan korvete Dexter Remmick, a kako bi ispitao Picardovu zapovjedne sposobnosti. Navedenu je naredbu izdao kapetanov stari prijatelj, admiral Gregory Quinn. Iako ni Picard ni njegova posada ne shvaćaju razloge za istragu, oni surađuju s Remmickom.

Nešto kasnije, mladić imenom Jake Kurland, razočaran jer nije primljen na Akademiju Zvjezdane flote, ukrade šatl i dade se u bijeg. Otkrivši kako je šatl u kvaru, Jake počne paničariti i još više ugrozi vlastiti život. Srećom, Picard ostane priseban i uspije pomoći mladiću da se sigurno vrati na brod. U međuvremenu, Remmick s velikim zanimanjem promatra čitav događaj.
Nakon iscrpnog proučavanja Picardovih postignuća, Remmick otkrije Quinnu da njie uspio naći nikakvih mana u kapetanovom zapovijedanju. Quinn tada obavijesti Picarda da se dokazao sposoban da dobije prestižno mjesto zapovjednika Akademije Zvjezdane flote i admiralski čin. Quinn mu otkrije kako postoje dokazi da veliki broj časnika Flote kuje nekakvu vrstu urote. Stoga su mu potrebni časni ljudi poput Picarda, kako bi spriječili urotnike u njihovu naumu.

Iako izuzetno inteligentan, Wesley se ne uspije upisati na Akademiju. Iako razočaran, ponovno se razveseli nakon ohrabrujućeg razgovora s Picardom, koji također odluči ostati na Enterpriseu, odbivši Quinnovu ponudu.

Vanjske poveznice[uredi | uredi kôd]

Izvori[uredi | uredi kôd]