Wikipedija:Kafić/Tehnička pitanja/Arhiv 4

Izvor: Wikipedija
Ova je stranica arhivirana.
Ne mijenjajte je!



uređivanje[uredi kôd]

Piše da na vrhu stranice nađemo karticu uredi ako je želimo urediti,a na cijeloj stranici Harry potter i Darovi smrti te 'kartice' nema!! — Prethodni nepotpisani komentar napisao je Marina0312 (razgovordoprinosi)

Ta je stranica zaštićena od neprijavljenih suradnika (i prijavljenih s manje od 50 uređivanja). Radi malo na Wikipediji (na drugim člancima), i moći ćeš uređivati i taj članak. SpeedyGonsales 22:48, 14. rujan 2007. (CEST)

slika[uredi kôd]

napravila sam članak o popularnoj pop pjevačici Pink i željela bih staviti njezinu sliku!Smijem li i kako ću to učiniti?

Odaberi jednu od slika sa zajedničkog poslužitelja, nemoj postaviti niti jednu drugu. --Roberta F. 20:03, 19. rujan 2007. (CEST)

slike[uredi kôd]

Već par dana mi se događa da mi se ne učitaju sve slike (najčešće zastavice, ali i druge) na članku, ni na našoj ni na drugim wikipedijama, nego stoji onaj famozni X-ić u ćošku nepostojeće slike, šta se događa, je li do mene ili postoji nekakav problem ?! --Jure Grm 10:48, 17. rujan 2007. (CEST)

meni se desilo na engl. nekoliko puta... -- Dvorsky 12:58, 17. rujan 2007. (CEST)

Problem je na zajedničkom poslužitelju na čijim stranicama stoji obavijest: "Some image thumbnails are not rendering correctly. Please report ongoing problems at Commons:Village_pump#Image_Problems". --Roberta F. 20:03, 19. rujan 2007. (CEST)

Dobra Vama noć Wikipedovci iz RH-Dobio sam u športskom riječniku "CRVENI KARTON"Da li je netko od Vas prošao slično.Sve što sam uradio ponudio sam na javni uvid svoje pjesme smatram da su u duhu pa kao hoćete i još kritičnijih kategorija.U ponudjenim materijalima jedino sam bio ja ličan jer su to moji unikati.Kaj da delam da ga zbrišem pomozite mi na moj E-meil-kojeg sam potvrdio i vidljiv je u mojim postavkama Pozdrav za "Sobrera i ostalih šeširčića"Tajib Omerdić 19:49, 19. rujan 2007. (CEST)

Wikipedija je enciklopedija i sve što se ne može protumačiti kao enciklopedijski sadržaj briše se. --Roberta F. 20:03, 19. rujan 2007. (CEST)

Arhitektura[uredi kôd]

haj... želim pisati o arhitekturi u pojedinim povijesnim razdobljima.... literarura je iz knjige koja je na engleskom, pisao bih vecinom prijevod.

da li se to smatra kopiranje?

moram li navoditi autora knjige?

— Prethodni nepotpisani komentar napisao je Van der Leck (razgovordoprinosi)

Napisi izvor. To nije kopiranje. --Pancho W. Villa (razgovor) 09:59, 21. rujan 2007. (CEST)

kako izbrisati krivo otvorenu stranicu[uredi kôd]

otvorio sam slučajno stranicu pod imenom toplinu, a sada je ne znam izbrisati. također, na stranici koju uređujem (brodski rashladnici) bi htio da mi kad kliknem na toplinu otvori stranicu toplina a ni to ne znam. valjda su ovo moje porođajne muke prve stranice armchoir— Prethodni nepotpisani komentar napisao je Armchoir (razgovordoprinosi)

Svi smo mi u počecima imali iste probleme ali vjeruj mi bilo bi ti najbolje da prije daljnjeg uređivanja malo proučiš pravila.--D tom 20:18, 22. rujan 2007. (CEST)

Moj pozdrav Vama!DO KADA ĆU BITI POD "CRVENIM KARTONOM"KAKO GA DEBLOKIRATI I KAKO DA POSTANEM VAŠ AKTIVNI SURADNIK SADA SAM POD OPSESIJOM PRAZNE STRANICE.Hvala!Tajib Omerdić 18:15, 23. rujan 2007. (CEST)

Bilo bi Vam najbolje da prije daljnjeg pisanja teksta na raznim stranicama malo proučite pravila. Ovako ćete samo dobiti još dužu blokadu.--D tom 18:38, 23. rujan 2007. (CEST)

Kategorija:Potreban bolji naslov[uredi kôd]

Vidim da u ovoj kategoriji ima dosta članaka, pitanje glasi: postoji li nekakav rok za raspravu o mogućoj promjeni i kako se donosi odluka (glasanje, odluka admina ili ?) --Jure Grm 12:22, 25. rujan 2007. (CEST)

Ne. --Pancho W. Villa (razgovor) 12:30, 25. rujan 2007. (CEST)
Ne je za rok, a kako se donosi odluka?! --Jure Grm 12:45, 25. rujan 2007. (CEST)
Nema strogih pravila u vezi broja glasova. Raspravlja se dok se stvar ne rijesi. --Pancho W. Villa (razgovor) 14:58, 25. rujan 2007. (CEST)

Kako povezati novi članak s kategorijom[uredi kôd]

Napisao sam nekoliko novih članaka, naselja u Zagrebačkoj županiji, a ne znam kako ih povezati s Kategorija: Naselja Zagrebačke županije. Nisam siguran da li sam bio potpuno jasan? Napisao sam novi članak i htio bih da na dnu članka piše Kategorija: Naselja u Zagrebačkoj županiji. Kako se to radi? Hvala --Romario711 23:34, 26. rujan 2007. (CEST)

Nakon uvodnog tečaja, svakako je dobro pročitati i o kategorijama. Jednostavno se na dno članka doda npr. [[Kategorija:Naselja u Zagrebačkoj županiji]]. --Roberta F. 01:52, 27. rujan 2007. (CEST)

Uređivanje[uredi kôd]

Kad kliknem u nekom članku crvenu podcrtanu riječ ili upišem nešto da uredim,pojavi mi se prozorčić koji me nešto pita hoću li postaviti u Adobe Readeru.Naime,ja sam upisivala i snimala svoje postavke,a na dnu piše napomena:"Nakon snimanja,trebate očistiti memoriju svog programa za Internet kako biste odmah vidjeli promjene".Kako da to učinim? — Prethodni nepotpisani komentar napisao je Marica carica (razgovordoprinosi)

Prvi rezultat kod tražilica[uredi kôd]

Postavio sam stranicu Car Zvonko, kategorija Hrvatski kipari, a pošto nisam postigao traženo, a to je da se prilikom upisivanja imena, prezimena (u ovom slučaju Zvonka Cara)u tražilicu na netu (google, yahoo...)taj moj rezultat pojavi kao prvi, pa eto molim Vas za pomoć (što nisam napravio ispravno)? Zahvaljujem se!

Google ne pretražuje web stranice trenutno, nego periodički. Da bi se neka nova stranica pojavila kao rezultat Google-ova pretraživanja, obično je potrebno oko tjedan dana. SpeedyGonsales 12:25, 30. rujan 2007. (CEST)

Slike[uredi kôd]

Kako da postavim slike koje su na engleskoj wikipediji? — Prethodni nepotpisani komentar napisao je Zhile (razgovordoprinosi)

Moraš ju ponovno postaviti preko ove stranice. I pazi da koristiš predložak {{Infoslika}}! -- Dvorsky 21:08, 3. listopad 2007. (CEST)

Postavljanje ili uređivanje stranice[uredi kôd]

Kako unijeti tekst za pojam čija se stranica odmah preusmjerava na nešto drugo? Kako postaviti poveznice za na srodne stranice?


Odgovor je na vašoj stranici za razgovor, pozdrav Dalibor Bosits 00:46, 5. listopad 2007. (CEST)

Navođenje izvora[uredi kôd]

Mogže li se kao izvor za određeni članak navesti pojam za googleovu pretragu? Ako je negdje o tome nešto piše na Wikipedijinim stranicama možete mi samo reći gdje. Čouk 18:45, 8. listopad 2007. (CEST)

Google je tražilica. Najbolje da nevedete neke od stranica koje ste pronašli putem googla --Suradnik13 18:42, 12. listopad 2007. (CEST)

Kako postaviti više jezika na jednoj str.[uredi kôd]

Ne znam kako postaviti poveznice s te str. na drugi jezik.

Odgovor je na tvojoj stranici za razgovor --Suradnik13 18:39, 12. listopad 2007. (CEST)

hvala, skužio

Opširnost wikipedijine stranice[uredi kôd]

Molim vas dajte nešto više napišite o sodi bikarboni. Radim važan projekt. — Prethodni nepotpisani komentar napisao je 193.198.143.73 (razgovordoprinosi)

Wikipedija nije služba za informacije, pa stoga ne primamo zahtjeve. Wikipedijini suradnici nisu plaćeni niti obvezani da surađuju, no svatko je pozvan doprinositi pa stoga se i vi možete prijaviti te napisati članak o sodi bikarboni :-) LukaKrstulović 20:05, 21. listopad 2007. (CEST)

sumnja u tocnost clanka na wikipedii[uredi kôd]

Imam pitanje u svezi clanka o Vijecu sigurnosti UN-a ovdje na Wikipedii u ciju tocnost sumnjam. Nije mi jasno iz kojih izvora ste izvukli informaciju o izboru 2 clana Vijeca sigurnosti na period od jedne godine? Ako mozete to malo elaborirati jer za ovu informaciju prvi put cujem. Koliko ja znam, od 10 nestalnih clanica vijeca, njih 5 se bira svake godine na period od dvije godine. Dakle otkud sad biranje 2 clanice na period od jedne godine?

Pianje za (cest)[uredi kôd]

Kad neko ostavi komentar , šta znači (CEST) --Guski 19:58, 18. listopad 2007. (CEST)


Central European Summer Time - oznaka vremenske zone :o) -Dalibor Bosits 20:04, 18. listopad 2007. (CEST)


kako napravit onaj boks na desnoj strani stranice? — Prethodni nepotpisani komentar napisao je Wuco (razgovordoprinosi)

Pretpostavljam da misliš na predložak :-) Ovisno o temi članka (je li zanimanje, tvrtka, vrsta biljke itd.) postoji i pripadajući predložak. No prije upoznavanja s predlošcima, svim novim suradnicima toplo preporučamo uvodni tečaj koji će vas upoznati s radom na Wikipediji. LukaKrstulović 20:02, 21. listopad 2007. (CEST)

Slike s zajedničkog poslužitelja[uredi kôd]

Moram li dodavati opis s slika s zajedničkog poslužitelja. Ako hoću dodati moram promijeniti opis na samom poslužitelju.

— Prethodni nepotpisani komentar napisao je Gi-gi (razgovordoprinosi)

Ne moraš, opis slike koja se nalazi na poslužitelju stoji na poslužitelju. Ukoliko nekoga s projekta zanima opis slike, na stranici slike na projektu postoji link Datoteka je dio Wikimedijinog spremnika gdje se nalazi i njen opis koji vodi na opis slike na poslužitelju. LukaKrstulović 19:57, 21. listopad 2007. (CEST)

Popis izvora, tj. literature[uredi kôd]

Da li je poželjno na kraju članka navesti i popis korištenih izvora? Možda čak i neka druga djela (knjige, članke) koja se odnose na temu, ali nisu dostupna na internetu?

LakyL 17:53, 31. listopad 2007. (CET)

Malo prouči: Wikipedija:Navođenje izvora--D tom 18:19, 31. listopad 2007. (CET)

Ispričavam se, to mi je promaknulo! Hvala! :)) LakyL 18:40, 31. listopad 2007. (CET)

wikipedia tražilica na stranicama[uredi kôd]

smijemo li ovako postaviti tražilicu za wikipedija artikle? www.bjelovar.com/wikipedia

ako da, možemo li staviti i wikipedijin logo, te nekoliko rečenica o samoj wikipediji? tražilicu postavljamo kako bi našim posjetiteljima ponudili nešto novo na stranicama

Slika[uredi kôd]

kako postaviti sliku, koja je vec na zajednickom posluzitelju, na odredeno mjesto na stranici? Konkretno, na stranici općine Brela desno ispod natpisa Brela nalazi se slika "grba" s upitnikom. kako postaviti pravi grb, koji se nalazi na wikipediji kao Grb-opcine.jpg, umjesto ovog "zamjenskog"? — Prethodni nepotpisani komentar napisao je Brolanenses (razgovordoprinosi)

Stavio sam ti grb pa pogledaj za slijedeći put.--D tom 13:52, 10. studeni 2007. (CET)

hvala! ;)

Zlouporaba više suradničkih računa[uredi kôd]

Što je zlouporaba više suradničkih računa?--Vatrena ptica 18:02, 16. studeni 2007. (CET)Vatrenaptica 18:01, 16.studeni 2007. (CET)

Kad otvoriš 2 računa i koristiš ih da bi negdje glasovala dvaput ili nešto slično. Ako otvoriš drugi suradnički račun i ne glumiš da si posve druga osoba, onda nema problema. --Ante Perkovic 21:57, 16. studeni 2007. (CET)

Glavna stranica[uredi kôd]

Često, ne svaki put, ali četo mi se događa da kad prijavljen odem na glavnu stranicu da mi prijava "nestane" i opet se pojavi "Prijavi se". Međutim, kad tako odem na neku drugu stranicu ponovo se pojave moje suradničke rubrike i ne moram se ponovo prijavljivati. Što je to u glavnoj stranici tako posebno? ;) --Flopy 08:57, 19. studeni 2007. (CET)

A kad će netko od admina ili upućenih barem pokušati odgovoriti na moje pitanje? --Flopy 08:26, 7. prosinac 2007. (CET)
Wikicitati »Što je to u glavnoj stranici tako posebno?«
Izabrane godišnjice :)
Stvar je najvjerojatnije do tvog web preglednika. Pretpostavljam da koristiš IE (Internet Explorer). To se i meni povremeno događa kod IE. --Suradnik13 13:36, 7. prosinac 2007. (CET)
Upravo koristim IE, hvala naodgovoru:) --Flopy 14:04, 7. prosinac 2007. (CET)

fotografije[uredi kôd]

pozdrav,

našao sam jednu odličnu straniu za objavu fotografija pa me interesira kada napišem članak dali smijem i nakoji način napraviti poveznicu prema galeriji slika koje tamo postavim

fala Crododo 00:05, 7. prosinac 2007. (CET)

Sve ovisi kakve su slike (zaštićene i to), a ovisi i o sadržaju te stranice (zaštićen, komercijalan itd.). Ako vi imate i postavljate slike, onda je to najbolje učiniti na službenom zajedničkom poslužitelju za sve wikipedije, pogledajte ovdje: Wikimedia commons. --Dalibor Bosits © 00:10, 7. prosinac 2007. (CET)

Dali se tamo može uplodati cijela fotogalerija od 300-tinjak slika za određenu temu? Fala na pomoći Crododo 00:14, 7. prosinac 2007. (CET)


Velik ispravak, 30-300, možete naravno, ako su fotografije vaše možete sami odabrati licencu pod kojom ćete ih objaviti. Na stranici za upload odaberete opciju It is entirely my own work i nastavite po uputama, nije problem. Ako uploadata tako puno slika, (prije svega razmislite da li je potrebno uopće toliko slika o jednoj temi) pripazite na pravilno označivanje slika i njihovo smještanje u kategorije.--Dalibor Bosits © 00:22, 7. prosinac 2007. (CET)

Kako dodati novi sadržaj ??????[uredi kôd]

Pozdrav,

Nedavno sam napravio novi sadržaj Cesarica, sada bi htio napraviti još nekoliko novih sadržaja, prešao sam sve moguće upute ali nemogu skužiti kako napraviti novi sadržaj. Molim pomoć Crododo 17:50, 10. prosinac 2007. (CET)

u tražilicu upiši članak o kojem bi pisao. ako ti se pojavi crvena poveznica, na stranici nema teksta te članak može biti započet :) ako je već netko počeo pisati taj članak, onda možeš nadopuniti već postojeći novim informacijama ili ispraviti eventualne greške. West Brom 4ever 18:14, 10. prosinac 2007. (CET)

Kombinacija tipki za poveznicu[uredi kôd]

Pozdrav svima,

da li postoji kombinacija tipki za unutarnju poveznicu (pretražio sam pomoć ali nisam našao ništa), ako neko zna bio bi mi od velike pomoći.

Hvala! --frka 14:35, 12. prosinac 2007. (CET)

Ukolio misliš na uglate zagrade onda je Alt Gr + F za [ i Alt Gr + G za ] ili jednostavno pritisneš gumbić "Ab" u svojoj alatnoj traci. --Suradnik13 14:45, 12. prosinac 2007. (CET)
Ma znam to mislio sam ono kad označim tekst (umjesto "Ab" gumbića) pa kombinacija tipki, ali nema veze, svejedno hvala na pomoći. --frka 14:57, 12. prosinac 2007. (CET)
Aha, to. Nažalost nema. --Suradnik13 15:01, 12. prosinac 2007. (CET)

Citiranje - veliki navodnici za citat[uredi kôd]

Kako citirati tekst u hr.wikipediji da ima ove velike navodinke kako je to moguće u engleskoj verziji - što se može vidjeti na http://en.wikipedia.org/wiki/Template:Cquote

U engleskoj verziji wikipedie se koristi naredba cquote|quote text u dvije vitičaste zagrade — Prethodni nepotpisani komentar napisao je Tren (razgovordoprinosi)


Za citiranje imamo predloške {{Citat}}, {{Citat2}}, {{Citat3}} i {{Citat4}}. Na njihovim je stranicama opisan i način korištenja. --MayaSimFan 20:46, 20. prosinac 2007. (CET)


Možeš li mi dati link na njihova objašnjenja. Unaprijed hvala! — Prethodni nepotpisani komentar napisao je Tren (razgovordoprinosi)

Linkovi su u poveznicama. Klikni gore na Citat, Citat2 itd. --MayaSimFan 21:05, 20. prosinac 2007. (CET)


Zašto mi se događa problem s korištenjem citata da ih ne slaže lijepo jedan ispod drugog - već jedan do drugog. Možete vidjeti na stranici http://hr.wikipedia.org/wiki/William_Branham negdje na sredini! A htio bi da bude kao u engleskom: http://en.wikipedia.org/wiki/William_M._Branham... Unaprijed hvala

Problem(čina)[uredi kôd]

Pozdrav svima! Imam jedan problem.Kada god se prijavim sa svojim (jedinim) korisničkim imenom,pojavljuje se čudna stvar.Naime,svi nazivi i opisi su na nekakvom čudnom jeziku.(npr,za glavna stranica u okviru "navigacije",meni stoji "halaman utama",umjesto uređivanje piše menyunting).Problem je tim čudniji,da kad uđem bez prijave,sve je normalno,tj.sve je na hrvatskom.Molim vas da mi netko pomogne jer me počinje frustrirati.Prijavljujem se normalno, na stranicu hr.wikipedia.org. Možda bi bilo dobro još nešto nadodati.Kada upišem svoje podatke na prozor za prijavu te stisnem "prijavi se",u prozoru piše "prijavili ste se kao "mozak"" te ispod"povratak na glavna stranica".Sve okolo je kako bi trebalo i biti.No čim stisnem bilo koji link,vraća se na staro. Please help meeeeeee!!!!! — Prethodni nepotpisani komentar napisao je Mozak (razgovordoprinosi)

Kad se prijaviš, klikni na moje postavke (bit će treća poveznica u gornjem desnom kutu). Zatim pod jezik (vidjet ćeš padajući izbornik) odaberi hr - Hrvatski i to je to. --MayaSimFan 19:02, 25. prosinac 2007. (CET)

Suradnički okvirić[uredi kôd]

Kako da postavim novi suradnički okvirić? Hvala unaprijed! --Zhile 21:39, 2. siječanj 2008. (CET)

Nema veze skužio sam --Zhile 22:44, 2. siječanj 2008. (CET)

Zaglavlje za tablice medalja[uredi kôd]

Bog! Bi li netko stručan mogao napraviti zaglavlje za tablice medalja za ova natjecanja: Panameričke igre, Afričko prvenstvo, Azijsko prvenstvo, prvenstvo Oceanije i Igre Commonwealtha? Pišući davno članak o Michaelu Phelpsu, nisam mogao unijeti medalje s Panameričkih prvenstava. A nisu to neka điđi-miđi prvenstva. Ja sam jednom pokušao se upetljati u kreiranje tih zaglavlja, al sam dobio packe (s razlogom!) A i ova drugo-kontinentska prvenstva će dobro doći (nijesam siguran da ih nema, ali ih ne znam naći).  Soljanac  08:29, 10. siječanj 2008. (CET)

Greška u članku o saksofonu[uredi kôd]

Primjetio sam jednu veliku grešku u samome uvodu članka koju ne mogu prepraviti: saksofon NE SPADA u porodicu klarineta već porodica saksofona SPADA U PORODICU DRVENIH PUHAČKIH INSTRUMENATA. Litlvulf 15:34, 10. siječanj 2008. (CET)

odgovor. --Dalibor Bosits © 15:48, 10. siječanj 2008. (CET)

greška u članku sa saksofonom[uredi kôd]

Ne mogu prepraviti grešku jer nema linka "uredi" u samome uvodu članka --Litlvulf 18:06, 10. siječanj 2008. (CET)

Alatna traka[uredi kôd]

Jel to samo meni fale neke ikonice u nadograđenoj alatanoj traci? Nisam ništa mjenjao po svom css? --Suradnik13 21:02, 10. siječanj 2008. (CET)

stvaranje nove stranice[uredi kôd]

bok. Napisao sam članak na jednoj stranici i htio bih ga povezati s glavnim izbornikom odnosno s glavnom stranicom no malo sam se izgubio u svemu tome i trebam vašu pomoć. Radi se o članku Folklorna skupina Bilje na wikipedijinim stranicama o općini Bilje pa možete pogledati i uputiti me što dalje. Hvala

pomozite[uredi kôd]

ja sam napisala clanak U *KAFICU--DNEVNIK JEDNE DJEVOJCICE* a zasto tog clanka vise nema ili ja nemogu da ga nadem ili ste ga stavili u neku drugu rubriku??

)

hvala,— Prethodni nepotpisani komentar napisao je anabeli (razgovordoprinosi)

Nema zbog toga što nije enciklopedijski sadržaj. --Dalibor Bosits © 21:15, 13. siječanj 2008. (CET)

Kako postaviti zvuk na članak u Wikipediji? Ak ne znate, napišite da ne znate da ne čekam da mi neko odgovori. — Prethodni nepotpisani komentar napisao je ZAPMUT (razgovordoprinosi)


Sve ovisi što želiš. Ako želiš postaviti zvučnu datoteku da svira u pozadini kad se stranica otvori, to ne radimo. Ako želiš snimiti ogg (poželjni format) na Wikipediju, i dati poveznicu na njega, samo naprijed. SpeedyGonsales 22:50, 22. siječanj 2008. (CET)

Hvala!

Tablica[uredi kôd]

Kak se postavlja ona tablica na početku članka u kojoj je slika glazbenika o kojem pišem, njegovo ime, žanr, rođenje, država itd.? — Prethodni nepotpisani komentar napisao je ZAPMUT (razgovordoprinosi)

Pogledaj [1]--D tom 17:15, 23. siječanj 2008. (CET)

Hvala na tome. Sad sam probao ovo napravit, i sve je dobro, samo su mi razmaci između riječi veliki, ko da 3 puta stisneš razmak (ne nakon svake riječi, samo nakon nekih). U obradi stranice sam stavio samo jedan razmak, a kad pogledam promjene ili sačuvam stranicu razmak je veliki. Zna li netko kako riješiti taj problem? ZAPMUT 18:22, 23. siječanj 2008. (CET)

Ne znam na koji razmak misliš, meni izgleda sve OK--D tom 18:24, 23. siječanj 2008. (CET)

Daj pogledaj stranicu, pa reci kaj je krivo u tablici, klikni tu:Dr. Dre ZAPMUT 18:29, 23. siječanj 2008. (CET)

koliko traje premještanje[uredi kôd]

napravio sam stranicu (bila je kratka), pa su mi rekli da će je, ako je ne doradim, obrisati. doradio sam je i poslao zahtjev za premještanjem. koliko će otprilike trajati dok ne dobijem odgovor?

Grbovi Hrvatski Gradova[uredi kôd]

Pitanje:

Može li netko iz Hrvatske wikipedije za Njemačku wikipediju [2] postaviti gradske grbove za članke:

Krapinu, Mariju Bistricu, Križevce, Čakovac, Varaždin, Kutinu, Petrinu, Sisak, Trogir, Opatiju, Makarsku, Metković, Ploče?

Monog hvala, ljep pozdrav --Žabac 20:59, 28. siječanj 2008. (CET)

Nisam siguran kakva je politika licenciranja na njemačkoj wikipediji, ali u principu može, uz ispunjavanje uvjeta navedenih u {{FAME}}. Bitno je navesti autora, navesti da se nije odrekao autrskog prava, kao i staviti pravnu napomenu, koja se inače stavlja uz slike grbova i zastava. --Suradnik13 21:08, 28. siječanj 2008. (CET)
Mnogo Ti hvala Suradnik13 za info, pošto nisam tehničar u takvim stvarima upitat ču suradnike
u Njemačkoj wikipedij za postavu hrvatski grbova, hvala Ti ponovo --Žabac 21:26, 28. siječanj 2008. (CET)

slike i slikice[uredi kôd]

imam dva pitanja. želio bi na članak Peripatus staviti sliku peripatusa , ali nema je u wikipedia commons (barem je nije bilo), a želim biti siguran da nema neko autorsko pravo koje uključuje zabranu ili tako nešto i želio bih još pitati kako na u moju suradničku stranicu staviti one suradničke okvire npr. ovaj suradnik voli žutu boju, itd.


--Legacy 20:57, 31. siječanj 2008. (CET)

Unaprijed hvala.

nema veze, sve sam saznao

Zaštita članaka[uredi kôd]

Imam jedno pitanje. Na koji se način može zaštiti članak da ga mogu samo registrirani korisnici wikipedije mijenjati? Hvala !

--Vectra 16:54 , 9. veljače 2008. (CET)

To mogu samo administratori. Reci o kojem se članku radi i u čemu je problem da ga riješimo. Andrej Šalov 18:09, 9. veljača 2008. (CET)


Joško Tomičić[uredi kôd]

Zanima me jeli valja ono što sam sredio u vezi Joška Tomičića? Pisalo je da dodam infokutiju, pa sam je sredio. Ako nije u redu, što trebam još napravit? --Darko0015 00:07, 13. ožujak 2008. (CET)

POMOĆ[uredi kôd]

kako mogu postati suradnik - NERMIN


Možeš tako da se lijepo registriraš na Glavnoj Stranici tamo gdje ti piše I Ti možeš uređivat Wikipediju. Ako sam što pogriješio, molim Administratore da me isprave i nadopune --Darko 0015 15:12, 18. ožujak 2008. (CET)

Promena imena[uredi kôd]

Zeleo bih da mi se korisnicko ime promeni sa Sasa Stefanovic (trenutno) na Саша Стефановић. Hvala unapred. --Saša Stefanović ® 08:00, 20. ožujak 2008. (CET)

To nije moguce zbog cirilice, vidi Wikipedija:Suradničko ime. --Pancho W. Villa (razgovor) 09:06, 20. ožujak 2008. (CET)

A tamo piše "Suradnici čiji materinski jezik nije hrvatski (nego npr. arapski ili hebrejski) mogu zatražiti da im ime sadrži i druge znakove, no za to mora postojati razlog. U tom se slučaju ime napisano latinicom i prema pravilima transliteracije preusmjerava na drugo pismo, a suradnik na svojoj suradničkoj stranici također treba napisati kako mu se ime transliterira na latinicu." Uostalom, korisnik je već preimenovan. --Filip (§) 23:49, 25. ožujak 2008. (CET)

Ja bih iskoristio priliku da i ovde (ako je to pravo mjesto) zatražim promjenu svog korisničkog imena sa Mihajlo Anđelković na Михајло Анђелковић. Razlog: kao dio SUL procedure, ovo mi je neophodno da bi izmene koje sam ovde napravio budu povezane sa mojim unificiranim nalogom. Prvobitni zahtjev se nalazi ovde. Mihajlo [ talk ] 23:54, 25. ožujak 2008. (CET)

2 PITANJA[uredi kôd]

Imam dva pitanja:

1. Zašto nitko ne ide na temu Foreign languages u Kafiću?

2. Mogu li maknuti dva predloška na vrhu stranice Prorok?

Hvala na odgovoru, --Tvrtko26 10:18, 26. ožujak 2008. (CET)

ZASTO SE BRISU SLIKE NADJENE NA WEB STARNICIIIIIIIIIIIIII  ????[uredi kôd]

ZASTO SE BRUSU SVE SLIKE KOJU NADJEM NA NEKOJ WEB STARNICI ????? KOJI JE RAZLOG?? I JOŠ KAD SAM OTISAO/LA NA ENGLESKU WIKIPEDIJU ONDA SU ME NAKON NEKOG VREMENA BLOKIIRLAIIIIIIIIII

ZASTO,I KAKO ONDA MISLITE DA WIKI STARNICE BUDU DOBRO UREDJENE???????????????????????— Prethodni nepotpisani komentar napisao je Kinder2008 (razgovordoprinosi)

Jesi ikad čuo za autorska prava? Prouči pravila, pa se javi ako ti bude trebalo pojasniti neki konkretan detalj. --Ante Perkovic (razgovor) 19:29, 30. ožujak 2008. (CEST)

kako cu ja znati da je neka slika pod autorskim pravom???— Prethodni nepotpisani komentar napisao je Kinder2008 (razgovordoprinosi) 21:17, 30. ožujak 2008.



Ova je stranica arhivirana.
Ne mijenjajte je!