Wikipedija:Prijava Arbitražnom odboru/Ante Perkovic 3

Izvor: Wikipedija
Ova je stranica arhivirana.
Ne mijenjajte je!


Ante Perkovic 3[uredi kôd]

Ante piše: Razina paranoje s kojom se prati svaki moj korak (vidi gornje pritužbe na mene od strane Kubure i ex13) je previše za bilo koga.

Pritužbe su osnovane, bio Ante samo suradnik ili admin, nema pravo optuživati ikoga za paranoju. Može napisati koja izjava nekog suradnika nije korektna, ali prozivanje cijelih izjava suradnika paranojom je neprihvatljivo.


Ante dalje piše: Pored toga, očito je sama moja (ili Daliborova) pojava ovdje ima ulogu crvene krpe za nekolicinu suradnika koji su opsjednuti idejom da se nas potjera ili barem "neutralizira". Njihova opsesija umara ne samo mene nego i cijelu zajednicu. Ja ne bi htio da se zajednica umara s njihovom paranojom i mržnjom, pa ću se radije maknuti nego gledati kako se maltretira ova zajednica.

Nagađanje, opetovano spominjenje paranoje, ovaj put začinjeno i mržnjom. Pitam, čijom mržnjom?


Ante dalje piše: Kad oni, oboružani svim tim poznanstvima, pokrenu klevetu protiv mene, ja je ne mogu zaustaviti, jer klevete su kao vreća perja - kad ih jednom pustite, nemoguće ih je skupiti. Ja jedva nalazim vremena i za sam rad na wikipediji, a nemam ni volje ni vremena propitkivati uokolo tko kakve nebuloze priča o meni i ići ih demantirati.

Sad pak optužuje nekoga za klevetanje.


Ante dalje piše: Jedan od zadnjih primjera je hajka na mene na patrolerskoj listi, kad me je Roberta F. iz čista mira, zato jer se njoj "učinilo", pokušala optužiti za maltretiranje i manipuliranje jednim suradnikom. To je bilo pred mojim očima, pa sam se uspio obraniti, a koliko se još laži i kleveta napričalo o meni na #pgc-u (robertinom i spidijevom privatnom kanalu samo za podobne), i na privatnim raspravama, to ne znam i bolje mi je da ne znam. Znam za još par primjera gdje je upravo Roberta F., samo na osnovu "meni se čini", isplela cijelu mrežu kleveta protiv mene, ali vjerujem da je to samo vrh sante leda.

Wikipedija nije mjesto gdje će se iznositi konverzacije bilo s irca ili s mailing lista, no ako AO procijeni da je to potrebno, imat će pristup svim konverzacijama koje su se ticale Ante Perkovica, pa će sami moći procijeniti tko je manipulirao i maltretirao koga.


Ante dalje piše: ''Klevete se, po Speedyevom iskušanom receptu, šire po metodi "ako prođe, prođe", obično sa objašnjenjima da je informacija došla od "pouzdanog izvora kojeg se ne smije otkriti" i slično. Sve sam to i sam iskusio kad se klevetalo Dalibora. Kako to više ne želim trpjeti, podnio sam prijavu AO-u.

Koordinator AO-a sam zna jedan slučaj koji Ante opisuje kao "klevetanje", pa neka sam kaže radi li se o klevetanju. ili je ovdje Dalibor lagao i Anti. Koliko god Ante bio nepravičan, ne vjerujem da mu je ikada Dalibor pokazao zašto je zaista bio blokiran na ircu.


Ante dalje piše: Kako ćete se vi rješiti ovih klevetnika i mutikaša i hoćete li ih se uopće riješiti, mene se to više ne tiče. Imam druge hobije (astronomija) koji mi zaista služe za opuštanje, dok je ovaj hobi meni postao prava pokora i izvor stresa.

Treba li ovo uopće komentirati? Ovakav govor nije primjeren nigdje, a nadam se da nikad neće biti toleriran na Wikipediji, i da će nam ovaj slučaj pomoći da spriječimo ponavljanje ovakvog slučaja ikada više. SpeedyGonsales 21:31, 2. kolovoza 2009. (CEST)[odgovori]

Moj dodatak[uredi kôd]

  • Prema Anti Perkovicu i njegovom čarapku postupila sam kao i prema svakom drugom dokazanom koji zloupotrebljava drugi suradnički račun.
  • Sam Ante Perkovic nije štedio riječi ni način prema drugim suradnicima kada bi posumnjao na nečijeg čarapka: Edgare, odjebi. --Ante Perkovic 23:39, 30. studeni 2006. (CET)

To baš nije mjesto gdje upoznajete nove ljude, pa se u utjecaju na suradnike ne mogu se natjecati s onima koji isto toliko vremena provodili čavrljajući na IRC-u ili komunicirajući van wikipedije s drugim suradnicima.

  • Ljudi su društvena bića i potpuno je normalno družiti se, šaliti i zabavljati, Ante je sam bio pozivan na susrete, a posljednji susret u Splitu, nije iskoristio za druženje i razgovor, već se pred nepoznatim ljudima i tek upoznatim Wikipedistima derao, vikao, bjesnio i otišao bez pozdrava. Za takvo negostoljubivo ponašanje nismo dobili iskrenu ispriku od Anta Perkovica. Svi redoviti posjetitelji IRC-a istovremeno rade i na Wiki, IRC nije nikakav bauk. Osobno ne nazivam suradnike telefonom da bih im pričala smisao svoga života i svoje viđenje Wikipedije.

Jedan od zadnjih primjera je hajka na mene na patrolerskoj listi, kad me je Roberta F. iz čista mira, zato jer se njoj "učinilo", pokušala optužiti za maltretiranje i manipuliranje jednim suradnikom.

  • Svatko tko je na toj mailing listi može svojim očima vidjeti što sam osudila, a osudila sam zvanje telefonom ostalih Wikipedista radi banalnog pitanja, čiji se odgovor mogao dobiti putem maila.

...koliko se još laži i kleveta napričalo o meni na #pgc-u (robertinom i spidijevom privatnom kanalu samo za podobne)...

  • privatni kanal #pgc je samo jedan od tisuća ostalih kanala na FreeNodeu, u njegovom otvaranju nisam sudjelovala niti imam bilo što s njegovim vlasništvom.
  • Molim primjere mojeg neprimjerenog ponašanja na Wikipediji. Svatko od nas gradi svoju reputaciju kroz komunikaciju sa suradnicima i svojim radom. Namjerno stvaranje nervoze kod točno određenih administratora, poticanje sukoba i namjerni pokušaji dokazivanja administratorove loše namjere ili upornim prikazivanjem administratora kao nesposobnog divljaka vidim kao potpuno ometanje napretka Wikipedije i zapravo njezino urušavanje.

Kako ćete se vi rješiti ovih klevetnika i mutikaša...

  • Suradnici Wikipedije nisu guske u magli i imam veliko povjerenje u ovu zajednicu, jer većina suradnika marljive su i dobrodušne osobe vrijedne upoznavanja i uvijek ću težiti osobno upoznati sve te vrijedne i vrlo drage ljude na malim ili velikim Wikisusretima. --Roberta F. 03:35, 3. kolovoza 2009. (CEST)[odgovori]

Roberta F. laže[uredi kôd]

Wikicitati »posljednji susret u Splitu, nije iskoristio za druženje i razgovor, već se pred nepoznatim ljudima i tek upoznatim Wikipedistima derao, vikao, bjesnio i otišao bez pozdrava.«

Još jedna kleveta i pokušaj blaćenja od strane Roberte F.. Vikao sam na Spidija manje od minute, pri sredini mojeg boravka, nakon što sam ga uhvatio u laži. Pola sata prije toga i pola sata poslije toga sam normalno razgovarao sa Robertom, Spidijem, ex13, a i ostalim suradnicima koji su bili tu. Otišao sam kad sam dobio telefonski poziv da nekog (prije nego je bilo planirano) pokupim i prebacim autom. Uredno sam se pozdravio. Ovo je samo još jedan pokušaj Roberte F. da od muhe napravi slona i ocrni me. No, s obzirom da svi ovdje uzimaju za pravo da prenose moje ponašanje van wikipedije, ja bi onda potsjestio i na scenu koju je Roberta F. napravila u Splitu. Ona je, naime, u jednom trenu, iz čista mira, ustala i podigla glas na mene i počela govoriti kako će iz ovih stopa otići naći pristup internetu i zatražiti skidanje statusa admina, uz optužbe da je ja "tjeram". Ali, eto, o tome se ne priča, bitno je samo što sam ja u jednom trenu izgubio živce, Roberti je to valjda dozvoljeno. --Ante Perkovic (razgovor) 10:28, 13. kolovoza 2009. (CEST)[odgovori]

P.S.

Wikicitati »Sve sam to i sam iskusio kad se klevetalo Dalibora«

... se odnosi na klevete u siječnju, koje su opisane i u kafiću, pa je svaka priča o IRC-u suvišna. --Ante Perkovic (razgovor) 10:32, 13. kolovoza 2009. (CEST)[odgovori]

Status prijave[uredi kôd]

Odluka Arbitražnog odbora[uredi kôd]

U predmetima arbitriranja u vezi zloupotrebe provjeriteljskih prava i administratorskih prava , u vezi druge zloupotrebe provjeriteljskih prava te kleveta i osobnih napada Arbitražni odbor donio je slijedeću odluku.

Suradnik Ante Perkovic je Wikipediju pretvorio u bojište svojim sukobom sa suradnicima koji su pokrenuli prijave protiv njega. Wikipedija nije bojište . Suradnik je prekrsio pravila Wikipedija nije bojište, Wikipedija:Pretpostavite dobru namjeru, i Wikipedija:Maltretiranje.

Arbitrazni odbor uzeo je u obzir sto je suradnik sam sebi skinuo ovlasti administratora i provjeritelja [1] , [2] , [3] te mu zbog kršenja navedenih pravila određuje zabranu rada (blokada) u periodu ne kraćem od 1 godine dana i zabranu dodjele dodatnih suradničkih prava u periodu ne kraćem od 1 godine dana od isteka zabrane rada na Wikipediji (iznimka mogu biti prava koja olakšavaju rad Wikipedije poput autopatrol prava).

Arbitražni odbor napominje suradniku Anti Perkovicu da ne narušava rad Wikipedije eventualnim čarapkom kojeg bi stvorio za vrijeme blokade a koristio u nedozvoljene svrhe. Suradniku se ne može onemogućiti stvaranje čarapka za vrijeme blokade odnosno otvaranje novog suradničkog imena ali ga smije koristiti samo za unapređivanje projekta Wikipedija (pisanje članaka, dopunjavanje postojećih i slično), i ni za koje druge stvari. Čarapko Matkovic će biti trajno blokiran. Blokade će izvršiti kordinator Arbitražnog odbora prema dogovoru članova Arbitražnog odbora.

Andrej Šalov 20:55, 22. kolovoza 2009. (CEST)[odgovori]

Arbitrirali[uredi kôd]

Niže navedeni arbitri su arbitrirali u ovom predmetu, te svojim potpisom potvrđuju donešenu odluku.




Ova je stranica arhivirana.
Ne mijenjajte je!