Wikipedija:Susreti Wikipedista/Deset godina Wikipedije

Izvor: Wikipedija

Zagreb[uredi kôd]

Veselo društvo u VIP prostoru:
Roberta F., Seiya, Vhorvat, Wolf - Pidgeon, Jure Grm, Donatus, Dtom, Divna, SpeedyGonsales
Wikitorta

Sastanak povodom obilježavanja 10. obljetnice Wikipedije održan je, kako je i najavljeno, u subotu, 22. siječnja 2011. u 15 sati u klubu Aquarius.

Došli su skoro svi koji su se najavili: osim ovih koje vidite na slici, tu su još bili Ex13, E.coli i na kraju Bonč.

Ali, ovo nije pravo, da Bonč, kao zadnje pristigli suradnik, piše izvještaj. Otkud on može znati što su ostali radili dok nije došao?

[ napišite ovdje riječ-dvije, kako ste stigli, što su vam radili ovi s televizije... ]

...

S novinarom HRT-ove emisije e-Hrvatska dogovorili smo se naći u Aquariusu na početku predviđenog vremena za susret. Ubrzo su počeli pristizati i ostali Wikipedisti, pa je snimateljska ekipa imala prilike zabilježiti kako se okupljamo. Zbog velike hladnoće i vjetra vani je bilo prilično neugodno, tako da smo jedva čekali da se snimanje uz ledeno jarunsko jezero što prije završi i premjestimo u topli Aquarius. Dekorirali smo stolove, okitili se prigodnim bedževima, a ubrzo je Dtom donio tortu uz koju smo se slikali, puhali svjećice, obavili još par zajedničkih snimaka uz snimatelje s televizije (prilog se može pogledati preko vanjske poveznice na dnu). Nakon toga smo se premjestili na kat u zaseban prostor i radosno navalili na prefinu ukusnu tortu (sve pohvale majstorici!), razne grickalice i toplo/hladne napitke.


Deseta obljetnica u Rijeci[uredi kôd]

Proslava desete obljetnice u Rijeci

Desetu Wikipedijinu obljetnicu proslavili su Damirux i Roberta 15. siječnja 2011. u Rijeci u Kraševom Čoko baru i u prvome redu s wikidekoracijom na stolu uz kolače i piće proveli ugodnih sat i pol vremena. Susret smo završili na terasi robne kuće Korzo cijelo vrijeme komunicirajući s ostalim Wikipedistima zahvaljujući prijenosnom računalu i besplatnom pristupu internetu u središtu grada.

Jedna od naših fotografija s proslave uključena je u promotivni video za Wikimaniju 2011.

Vanjske poveznice[uredi kôd]

Zajednički poslužitelj ima još gradiva o temi Wikipedia 10 Zagreb
Zajednički poslužitelj ima još gradiva o temi Wikipedia 10 Rijeka