Wikipedija:Susreti Wikipedista/Izvještaj 11.

Izvor: Wikipedija
Grupna slika u nedjelju
Zašto o zašto nismo krenuli u subotu ranije?
Marcin s poljske wiki sjedi, dok mu hr kolega visi nad glavom :-)

Razlog[uredi kôd]

Susjedi (Wikimedija Srbije) koji su prije par godina osnovali neprofitnu udrugu pripremili su treći po redu regionalni sastanak Wikipedista (za neupućene, svaki međunarodni sastanak na kome nema gostiju s drugih kontinenata je regionalni :-)))), i pozvali su i nas (misli se predstavnike s hr Wikipedije) u goste.

Iz raznoraznih razloga nije se krenulo na put u petak (kako je prvobitno bilo planirano), nego u subotu popodne, na Bajakovu kolona nepregledna....., pa smo čudnim putevima nakon pješačenja i razgovora ugodnih s bauštelcima, auslenderima i kamiondžijama nakon cca. sat i pol čekanja na graničnom prijelazu Tovarnik izašli iz domovine nam jedine. Naši carinici su puštali jednu kolonu, njihovi dvije, ali svejedno nekim vozačima kamiona ni to nije bilo dovoljno pa su pretjecali kolonu preko pune crte, ali ih je razgovor ugodni s gospodom u plavom nadam se odučio od tog nepoželjnog ponašanja :-)

Prezentacije i pričanje[uredi kôd]

Lokacija je bila novouređeni Dom omladine Beograda, koji je tako novouređeni da smo bili jedini tamo, a grijanje još službeno nije proradilo (bilo je improviziranih grijalica, ali nismo se predugo zadržavali kad je pao mrak :-) Inače zgrada izvana izgleda mrak (moderni dizajn, sve u staklu itd).

U nedjelju prvi je pričao Marcin Cieślak s poljske Wikipedije, imaju ljudi veliku zajednicu, puno članaka, ali i puuuuuuuuuno stubova napravljenih botovima :-) Puno zanimljivih informacija i iskustva koja će nam dobro doći.

Drugi je bio autor ovih redaka, koji je brundao na engleskom, ali bilo je dosta pitanja, pa mislim da se slušaoci ipak nisu dosađivali :-)

Zadnji predavač je bio Đorđe S. (asistent na beogradskom Sveučilištu) koji je pričao o suradnji Wikipedije s fakultetima (tj. studentima koji pišu članke na Wikipediji umjesto pismenih seminara), tu je naša Roberta F. imala što reći o našim iskustvima sa studentima Filozofskog, Strojarskog a ovih dana i Teološkog fakulteta.

Miloš (jedan od dva sr stjuarda) i tata sr wiki nije bio prisutan u nedjelju, pa se priča u nedjelju (što se tiče predavanja) završila s ova tri predavanja.

Povratak[uredi kôd]

Kako Ilok nije blizu Zagreba (gdje inače najčešće pribivam), vaši putnici nisu krenuli kući najkraćim putem nego su se malo zadržali u dotičnom prelijepom hrvatskom gradu, slikajući franjevačku crkvu Sv. Ivana Kapistrana, zidine, a pomalo i gubeći vrijeme pregledavajući tekuće proizvode tvrtke Iločki podrumi (tko nije čuo za tu tvrtku, hitno neka se uputi tamo žedan, i neka temeljito prouči njene proizvode :-))))

Nismo mogli ni onda ići dalje doma, nego su nas prazni želuci natjerali stati u Slavonskom Brodu, gdje smo pojeli pizzu da si prste poližeš, ali možda ta tema već izlazi iz okvira ovog izvještaja :-)

Poveznice[uredi kôd]